2021-01-27 707 views
逛完街,醒起有張gift voucher 就到期同見有tea set,就入來試。限聚令下一人都可坐梳化位。叫了芒果蛋糕,士多啤梨雪糕同伯爵茶。因多人買外賣,等了十多分鐘先有。蛋糕一般,茶原壶上。下次可能剩叫雪糕加飲品好D。
2021-01-27
Type of Meal
Tea
2020-12-05 367 views
今日見唔係好多人排隊,就走咗嚟Häagen-Dazs 度食3球雪糕,咁我就order咗朱古力,雲呢拿,士多啤梨呢三隻比較傳統嘅味道,咁其實我都未試過喺鋪頭度食,因為通常都係超級市場度買嚟食,一食落去其實舖頭同 超級市場買嗰啲好似都有啲分別, 但係我覺得都好似有點甜,不過點都好都我覺得都幾好食的。
途經哈根大師就想吃雪糕,所以就走入店舖光顧,這次點了堂食的三色球雪糕新地,有比利時朱古力,普通朱古力和雲呢拿三款口味,等了大約五分鐘左右,甜品到來了,除了三款口味的雪糕球外,裏面還有香蕉和拖肥作點綴,整體份量很多,啖啖透心涼的感覺,味道也算不錯和賣相也很好,下次再來光臨
好耐都冇去Häagen-Dazs食雪糕,依家夏天出一出街都覺得好熱,好想食下凍野降下溫,今次去到太古城分店,本身打算堂食,但見到好多人排隊就放棄左呢個諗頭,買外賣一路行一路食------1. Joyful Dancing $69價錢偏貴,雖然有個脆筒,但只可自選兩款口味,我揀左夏威夷果仁雪糕同埋比利時朱古力味道,雪糕上面仲多加左焦糖脆餅同埋拖肥朱古力棒,朱古力棒我左一啖就冇食,因為真係太甜同埋太硬,完全唔好食,脆筒好快變腍,要好快食哂,而雪糕味道正常,夏威夷果仁同焦糖脆餅都增加左雪糕口感,層次豐富,而朱古力味都幾濃郁,不過呢個價錢我覺得出面有質素更好既選擇🙈
------
1. Joyful Dancing $69
2020-06-20
2020-06-06 376 views
雙球雪糕外賣買一送一 $65.行過見到哈根大師勁多人 就知又做買一送一了 又冇限定咩俾錢方式.分別揀左幾隻味.圖一 夏威夷果仁加比利時朱古力.圖二 意大利芝士餅加焦糖脆餅.我覺得焦糖脆餅係鐵膽黎 食過n次都覺得勁好食 意大利芝士餅第一次食 但係唔太岩我口味😢.夏威夷果仁我覺得唔錯 但朱古力好苦😅明明上次食唔係咁😭覺得好好食先encore 同埋可能太多人買雪櫃長開 d雪糕溶得勁快 叫杯裝安全d👋🏻...太古城分店.
雙球雪糕外賣買一送一 $65
分別揀左幾隻味
圖一 夏威夷果仁加比利時朱古力
圖二 意大利芝士餅加焦糖脆餅
同埋可能太多人買雪櫃長開 d雪糕溶得勁快 叫杯裝安全d👋🏻
.太古城分店
$35 (Tea)
2020-05-19 251 views
It is rare to eat such afternoon tea. It is no wonder that the British want to use bird cages to hold cakes. In addition to eating, visual enjoyment is very important. A piece of cake, a ball of ice cream and a cup of aromatic coffee are elegant and noble, with a feeling of recreation.
2020-02-09 461 views
1月19日,同老公睇完戲,下午茶時間,心思思想食雪糕,咁啱有現金券未用,就去Haagen-Daz買雪糕食,好多款雪糕口味都想食😍,咁啱見佢地有款心花怒放雪糕,可以揀5款雪糕球,💰79一份,啱哂心多多嘅我😋我地揀咗士多啤梨、夏威夷果仁、芒果雪葩、冧酒提子同藍莓雪糕,雪糕綿密順滑,食到細細粒夏威夷果仁,士多啤梨同藍莓蓉都好多,冧酒提子同雪糕出其咁夾,夾雜少少酒味,好特別😋我地仲要咗件石板街朱古力蛋糕,朱古力Brownie,再加咗粒粒果仁同綿花糖,煙煙韌韌,同老公share食😋
TakeAway
2019-10-14 359 views
之前上網買咗幾張Häagen-Dazs雪糕券請人食,剩返一張梗係留返比自己啦。叫咗一個士多啤梨味雪糕加雪糕筒。士多啤梨雪糕永遠是我食Haagen daze 嘅首選,strong strawberry fruit taste!
2019-10-14 245 views
下午約3點3,店內環境還好,不太迫選定了就舉手叫侍應,然後有一位見到說等等,結果等左15分鐘都沒人來,原來是Serve了第二枱,但他們還比我們遲進的,應該是太忙忘了,那找另一位好了,連續兩個都這樣...令我以為這間分店是否做法跟其他分店不一樣呢,在門口cashier付錢才入去坐🤔但朋友說不是要收加一嗎,付錢才坐下吃就有點奇怪🤔問了問是等侍應點才可以說真的沒有想過這樣好食這個最少有88分,外皮是牛角酥既酥皮,應該有塗蜜蜂焗所以甜甜地,中間空心有脆得黎少少軟既麵包粒,然後有少少cream同生果最上面有三塊雪糕,重點是夠冷~好match😋坐對面的先生常說自己不嘴刁但好嘈的都說好食😂#haagendazs #識食緊係#㝝酒提子 #夏威夷果仁#士多啤梨🍓
下午約3點3,店內環境還好,不太迫

選定了就舉手叫侍應,然後有一位見到說等等,

說真的沒有想過這樣好食
這個最少有88分,
外皮是牛角酥既酥皮,
應該有塗蜜蜂焗
所以甜甜地,
中間空心有脆得黎少少軟既麵包粒,然後有少少
cream同生果
最上面有三塊雪糕,重點是夠冷~好match😋
坐對面的先生常說自己不嘴刁但好嘈的都說好食😂

#haagendazs #識食緊係
#㝝酒提子 #夏威夷果仁
#士多啤梨🍓
2019-10-13
$80 (Tea)
2019-09-13 193 views
今個中秋節,多謝合作夥伴送來Haagen-Dazs雪糕月餅券。於是到公司附近太古城1期分店換領。名為7星●追月禮盒內有8款口味:(月明)柚子香橙配杏桃香茅流心(繁星)包括:柚子香橙、比利時朱古、呍呢嗱、芒果、士多啤梨芝士餅、 曲奇雲呢拿及朱古力各一件。大家分享月明,幾種味道混合,口感颇特別清新,不但沒有柚子的苦澀味,而且不像傳統月餅般的油膩和甜溜溜。比利時朱古力是我的至愛,外層朱古力口感極酥脆,加上內層的朱古力軟雪糕,味道極度濃郁幼滑。令人傾心,令人沈醉....其餘口味的繁星,同事都讚其美味。多謝合作夥伴,願中秋佳節人月兩團圓!

名為7星●追月禮盒內有8款口味:
(月明)柚子香橙配杏桃香茅流心

2019-09-12 132 views
買咗雪糕月餅 所以有free scope coupon唔入去食都唔知原來出咗新口味🍦牛奶日式焙茶雪糕🍵🐄😋不錯 唔會太甜 可能因為茶味夠濃 有餅乾料喺入面 好煙軔👍🏻
買咗雪糕月餅 所以有free scope coupon
唔入去食都唔知原來出咗新口味🍦
牛奶日式焙茶雪糕🍵🐄😋
不錯 唔會太甜 可能因為茶味夠濃
有餅乾料喺入面 好煙軔👍🏻
牛奶日式焙茶雪糕
牛奶日式焙茶雪糕
2019-09-10 135 views
今年中秋,朋友送咗盒Haagen·dazs雪糕月餅今天就去太古城分店換領,一盒有四個,分別係仲夏野莓,藍莓同芒果三款口味,造型是傳統月餅,每個有不同主題的中秋插畫朱古力片,朱古力片唔太甜,雪糕月餅配合唔同口味嘅粒粒果肉,雪糕綿滑,果味濃,天氣炎熱,雖然未到中秋,但我們已經把月餅吃光😂
TakeAway
  • 雪糕月餅愛·明月
前陣子收到通函郵寄來的Häagen-Dazs優惠卷,除了應節的雪糕月餅和雪糕蛋糕外,竟然給我發現還有夏日特飲買一送一的優惠。贈送的另一杯需要是同一口味,幸好朋友兩個的目標一致,不是選擇Summer Berries Fantasy 盛夏野莓狂想,而是Kiwi & Mango Dancing 奇異果芒果舞動 ♥♥♥♥ 坦白說,如果要跟店員講這中文名字絕對很尷尬。看廣告上面綠油油的顏色,就先入為主以為奇異果是主角,但意外地入口是香濃的芒果味,之後才是奇異果獨特的酸甜味。不只是鮮果味濃郁,甜度也剛剛好,也打得很細滑不太感受到冰粒。總括而言就不愧是Häagen-Dazs,飲品也很有水準。
前陣子收到通函郵寄來的Häagen-Dazs優惠卷,
除了應節的雪糕月餅和雪糕蛋糕外,
竟然給我發現還有夏日特飲買一送一的優惠。

贈送的另一杯需要是同一口味,幸好朋友兩個的目標一致,
Kiwi & Mango Dancing 奇異果芒果舞動
坦白說,如果要跟店員講這中文名字絕對很尷尬。

看廣告上面綠油油的顏色,就先入為主以為奇異果是主角,
但意外地入口是香濃的芒果味,之後才是奇異果獨特的酸甜味。

總括而言就不愧是Häagen-Dazs,飲品也很有水準。
2019-08-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2019-07-03 275 views
😍😋😍😋😍😋😍😋這裏平日,實在太好!雪糕好味;咖啡香濃;蛋糕細滑。因為價錢,所以太好!😍$65😍$65😍$65😍由於很早下班,又想看書,來到太古城便想起Häagen-Dazs的超平下午茶餐。這個下午茶餐真的平得很過分,平日一個外賣的單球雪糕只需要$45 ,但現在這個套餐有一球雪糕球,一件蛋糕還有一杯咖啡或茶,加起來只需要$65。真的太平太好味太令人心動了。
😍😋😍😋😍😋😍😋
這裏平日,實在太好!
雪糕好味;
咖啡香濃;
蛋糕細滑。
因為價錢,所以太好!
😍$65😍$65😍$65😍

2019-05-11 290 views
💰$99 朱古力嘉年華好耐冇坐低食Haagen-Dazs,朱古力嘉年華🍫3球自選口味雪糕*比利時朱古力🍫係我次次黎都一定食,朱古力味雪糕內再有朱古力碎😋濃郁得黎口感又有層次。🍵抺茶味都甘香…不過口感唔算好滑。🍪曲奇呍呢嗱味,呢個味道有小小似另一個D字頭既品種雪糕😂味道就普通左小小。雪糕旁有一條朱古力Brownie,Brownie配雪糕係好Perfect❤雪糕內都有一粒粒既Brownie同綿花糖🍬而雪糕頂有Cream同🍌幾片香蕉做點綴。.# HaagenDazs #哈根大師#朱古力嘉年華 #比利時朱古力 #抺茶 #曲奇呍呢嗱 ...……………………👱‍♀肥妹小編.........................
💰$99 朱古力嘉年華

濃郁得黎口感又有層次。🍵抺茶味都甘香…不過口感唔算好滑。

# HaagenDazs #哈根大師
#朱古力嘉年華 #比利時朱古力 #抺茶 #曲奇呍呢嗱 .
..……………………

👱‍♀肥妹小編
.........................