2023-02-02 57 views
2023-02-01日式燒肉放題🇯🇵同朋友去咗尖東食燒肉🥓去咗間叫燒魂嘅燒肉放題店🤗裝潢富現代感有大量卡座💺主打食高質嘅和牛同刺身🐃有兩小時嘅任飲任食🫃燒肉放題,308蚊位💰同朋友平日晚市六點前入座🕖星期一至四有早鳥時段優惠🤗有過百款食物選擇☺️主打黑毛飛霜空降和牛,汁燒安格斯骰仔粒☺️壺清牛粒,鮮蕃茄牛裡肌,香蔥薄牛舌🥩刺身方面有原隻甜蝦,希靈魚,馬刃貝,三文魚,吞拿魚等🦐壽司方面有七味燒三文壽司,火臂燒蟹棒壽司,花之戀壽司,露醬大蝦壽司🍣仲有其他大量不同豚肉,雞肉選擇,依120分鐘都幾唔得閒,最後有四款汽水同茶選擇,必定食到飽飽🤣😂🤣😂🫃個人推介食物🙋🏻‍♂️黑毛飛霜空降和牛🐄細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍壺清牛粒 🐃油花分布平均,牛粒食起嚟更有層次多汁可口😍汁燒安格斯骰仔粒🐂牛肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰鮮蕃茄牛裡肌🐮有香濃嘅蕃茄味融入牛裡肌,入口非常有咬口,最好食嘅燒肉😍香蔥薄牛舌 🐄好滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上香蔥食更重口味😍原隻甜蝦🦐甜蝦幾大隻,口感出色蝦味亦比較清爽🥰七味燒三文壽司🍣將三文魚輕輕炙燒過加上七味粉同香蔥,炙燒香加上三文魚嘅油香,好食😍辛辣
2023-02-01

燒肉放題,308蚊位💰
同朋友平日晚市六點前入座🕖
星期一至四有早鳥時段優惠🤗

有過百款食物選擇☺️
主打黑毛飛霜空降和牛,汁燒安格斯骰仔粒☺️
壺清牛粒,鮮蕃茄牛裡肌,香蔥薄牛舌🥩
刺身方面有原隻甜蝦,希靈魚,馬刃貝,三文魚,吞拿魚等🦐

個人推介食物🙋🏻‍♂️
黑毛飛霜空降和牛🐄
細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍

壺清牛粒 🐃
油花分布平均,牛粒食起嚟更有層次多汁可口😍

汁燒安格斯骰仔粒🐂
牛肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰

鮮蕃茄牛裡肌🐮
有香濃嘅蕃茄味融入牛裡肌,入口非常有咬口,最好食嘅燒肉😍

香蔥薄牛舌 🐄
好滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上香蔥食更重口味😍

原隻甜蝦🦐
甜蝦幾大隻,口感出色蝦味亦比較清爽🥰

七味燒三文壽司🍣

辛辣黑椒雞腿肉🐓
雞腿肉有大量嘅黑椒作調味,燒烤後雞腿肉好嫩口,啖啖肉好惹味🤗

整體環境乾淨,有座位坐燒得好爽👍🏻
服務態度非常好,不停幫手更換燒肉鐵網👍🏻👍🏻
食物多種選擇,味道上佳,價錢好合理,好愉快渡過120分鐘時光😇😍🤗

#燒魂
#香蔥薄牛舌
#原隻甜蝦
#七味燒三文壽司
#辛辣黑椒雞腿肉
2 小時任食都系單一收費三百幾。座位寬敞舒適,有卡位都有大圓枱。侍應唔多但反應超快,收碟上菜神速,而且落單冇減量,都係跟足 order 比,所以建議一次唔洗叫太多。.✔ 日 式 燒 肉 兩 小 時 放 題晚 餐 時 段 𝟔-𝟖𝐏𝐌 // Mon-Thu $308 Fri-Sun $338晚 餐 時 段 𝟖-𝟏𝟎𝐏𝐌 // Mon-Thu $338 Fri-Sun $368宵 夜 時 段 𝟗:𝟒𝟓𝐏𝐌 後 // Mon-Thu $288 Fri-Sun $298任 何 時 段 小 童 長 者 // $228.依度落單係用紙仔,menu 成本字典咁厚食物款式超多樣化,雞牛豬羊都有齊,鍾意食咩都得。如果想試嗮全部款式,兩個鐘真係唔係好夠用 ( ꒪⌓꒪).- Green Garden 野 菜 沙 律 -泰式生蝦爽甜,醬汁少辣清新。超級大兜牛油粟米,黎到熱辣辣好香啊~蔬菜都有精心配搭過,推介燒菠蘿、黑松露雞髀菇、芝士翠玉瓜 & 香草牛油冬菇。另外仲有提供生菜,可以包住肉一齊食,減少油膩感。.- 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 壽 司 卷 物 - 壽司大小非常合適,全部都係一口 size,唔會太飽。
✔ 日 式 燒 肉 兩 小 時 放 題
任 何 時 段 小 童 長 者 // $228
依度落單係用紙仔,menu 成本字典咁厚
- Green Garden 野 菜 沙 律 -
泰式生蝦爽甜,醬汁少辣清新。
- 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 壽 司 卷 物 -
壽司大小非常合適,全部都係一口 size,唔會太飽。
大部份刺身都係厚切。推介馬刀貝刺身,新鮮爽脆!
- 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑭𝒐𝒐𝒅 唐 揚 揚 物 -
全部即叫即炸,而且粉漿唔厚。推介試海老天婦羅、芝士餃子。榴槤炸彈係店內人氣 no.1,香脆外皮包住滿滿流心榴蓮餡,朋友連續啪左 5 粒。
- 𝑩𝒆𝒆𝒇 騷 肌 牛 皇 -
肉類醃製做得好,大部分唔洗點其他醬食已經好夠味。肉片切得比較薄,所以要控制好時間,牛肉中火每邊燒大概 15 秒就夠。推介黑毛飛霜空降和牛、牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒。依幾款牛味濃,油脂分佈平均,口感軟稔。另外仲有多款醃肉,推介壺漬牛粒 & 果酸酵素系列,有鮮番茄味同埋酸酸甜甜既西柚汁。
- 𝑷𝒐𝒓𝒌 惹 火 豚 后 -
推介蜜運豚后肉,又係薄薄一片好快熟,肥瘦相間,邊緣位置可以燒到微焦。濃郁 BBQ 醃料吊出鮮味,甜甜地食落好香口。
- 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 殼 飼 鳥 雞 -
雞中翼全部切開單骨,燒得比較快熟,推介柚子蜜薑味 / 生薑味。黑椒雞腿肉腍滑又 juicy,都係必試~
- 𝑯𝒐𝒕 𝑷𝒊𝒄𝒌𝒔 燒 魂 潮 流 -
丸類每款都好特別,推介試薑汁皮蛋貢丸+超爽彈澳洲草飼和牛丸。
- 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔 飲 品 -
晚餐時段係Coke / Coke Zero / 解茶 / 荔枝烏龍茶任飲,宵夜就 + $30 可以任飲,或者酒精類飲品有半價。
整體質素對得住個價格,特別係燒肉比我預期中好好多。以價錢黎講有咁多款式真係好抵食 .ᐟ.ᐟ 以上推介其實只係 Menu 三分一左右,另外仲有好多熱食 e.g. 蠔仔粥烏冬炒飯我都已經冇位試。
服務好有效率而且細心,店員經過見到我地搶嗮火咁,都有細心提示比較惹火既肉類放係旁邊燒比較好。
‎- - - - - - - - - ‎- - - - - - - -
FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.

好耐冇見啦~我返左新工都冇請過你食飯,今次呢餐就請你食啦☺️因為知你好大食,所以就決定同你食放題😌今次去尖沙咀食刺身+燒肉2小時放題都只係$308/1(星期一至四晚市)一入到去覺得地方非常闊落, 無論係兩個人黎或者成班人黎都一定有位👻佢有一本簿仔有齊晒前菜、壽司🍣刺身、炸物、燒肉、熟食等等~分好曬類別,揀都揀得容易啲啦!前菜我就最鍾意食蟹子沙律🥗又大份又抵食!跟住就當然要試吓啲刺身同壽司啦,樣樣都好新鮮,特別係鰻魚壽司,佢個鰻魚汁真係好正,呢個一定要試吓😋 炸物嘅話炸海老都唔錯,脆得黎又唔會好多粉😝終於嚟到重頭戲啦!燒肉一定唔少得㗎啦,雞、牛、豬、羊樣樣有齊,鍾意食咩都得😎我覺得最好食就係鮮蕃茄霜降和牛同埋蜜運豚后肉,油脂比例多,食落入口即溶,正😄如果唔夠飽嘅仲可以加熟食,熟食就梗係要叫我最愛嘅牛油粟米🌽個個人都話食放題食咩牛油粟米呀,你識條鐵咩!識食一定係食牛油粟米😝 如果覺得口渴嘅話仲有十幾款汽水或者茶可以揀㗎~大家都一齊約班friend嚟食下嘢,聚下舊啦!總括而言 (5個❤️‍🔥係最高)好味指數 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍服務態度 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍環境打卡 : ❤️‍

前菜我就最鍾意食蟹子沙律🥗又大份又抵食!跟住就當然要試吓啲刺身壽司啦,樣樣都好新鮮,特別係鰻魚壽司,佢個鰻魚汁真係好正,呢個一定要試吓😋 炸物嘅話炸海老都唔錯,脆得黎又唔會好多粉😝

總括而言 (5個❤️‍🔥係最高)
好味指數 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍
服務態度 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍
環境打卡 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍
回頭指數 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🤍

📍燒魂
🏢尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
🕗星期一至日 18:00 - 22:00
2022-10-20
今日同表妹去尖沙咀燒魂食放題, 大家都係食得之人, 盡情叫左好多野食. 作為沙律控, 我打頭陣試晒四款沙律, 真係各有特色, 其中最突出係泰式生蝦, 個泰式醬辣辣地好夾好好味, 另外田園雜菜沙律同埋肉鬆蟹沙律都好新鮮, 胡麻冷豆腐也是必叫之選. 表妹好鐘意個卜卜煮大蜆: 無沙好乾淨,蜆肉清甜大大粒, 同埋石鍋香茜蠔仔粥: 粥鮮甜,好多蠔仔,熱辣辣另外蒜爆通菜都好惹味, 通菜好嫩口刺身我地叫左三文魚, 吞拿魚, 鮑片,希靈魚, 馬刀貝, 深海八爪魚同埋原隻甜蝦. 我好LIKE 馬刀貝刺身, 超級爽口, 新鮮彈牙, 好有口感, 大推! 胡椒牛骨湯也值得一讚, 清甜夠味, 暖胃之選壽司款式多: 我地叫左三文魚壽司, , 花之戀壽司, 火炙醬燒蟹棒壽司, 七味燒三文魚壽司, 最奇地我最愛係青瓜小卷同埋香芒乳酪加州卷, 覺得佢地好清新, 簡單食原味. 牛皇系列食左鮮蕃茄牛裡肌, 騷騷牛裡肌, 鮮蕃茄霜降和牛同埋汁燒安格斯骰仔粒。整體上牛肉都好高質,厚薄切得啱啱好,夠肉汁燒完都唔乾, 好焾好入味. 豚肉方面就試左鹽燒一口骰仔豚, 蜜運豚合后肉, 同埋奧斯卡豚后肉, 其中最鐘意蜜運豚合后肉, 唔會太

另外蒜爆通菜都好惹味, 通菜好嫩口

胡椒牛骨湯也值得一讚, 清甜夠味, 暖胃之選

豚肉方面就試左鹽燒一口骰仔豚, 蜜運豚合后肉, 同埋奧斯卡豚后肉, 其中最鐘意蜜運豚合后肉, 唔會太甜大搶味, 又有特色.

再接再厲試埋雞, 柚子蜜薑味雞中翼、孜然雞中翼、生薑味雞中翼都係必叫之選, 細細隻試唔同味, 大滿足.

其實海鹽枝豆都好正, 一邊傾計一邊食, 好過癮.

飲品有四款,可樂、無糖可樂,解茶、荔枝烏龍茶.

我地都食到捧住個肚,大滿足🤤🤤🤤
講到放題香港人一定最鍾意!今次介紹呢一間日式放題地理位置十分方便,而且食物類選擇超級多,由前菜、壽司刺身、一品料理食到燒肉,包你捧住個肚走!😛入到餐廳,座位位置都好寬躺👍🏻有唔少卡位,用餐過程好舒服!睇睇個menu,成本字典咁厚,單係食物分類都有成十二種🔥😍等我講吓最推介嘅食物啦!刺身方面,果然係佢哋人氣原隻甜蝦最正!好鮮甜,蝦肉帶黏口嘅口感👍🏻佢哋嘅馬刀貝都好新鮮,好爽脆😍壽司方面,最鍾意食佢哋嘅七味燒三文魚壽司💓三文魚炙燒完之後d油香味出晒嚟!🤤仲有佢哋嘅香芒乳酪加州卷,幾特別可以一試🥹特別一提,佢哋嘅壽司大小非常合適,全部都係一口既size,所以唔怕食唔到其他嘢!涼味選擇當中,一定要叫佢哋嘅泰式生蝦!味道滿分😍蝦肉唔錯,加上佢哋調配既泰式醬汁,好有水準👍🏻重頭戲燒肉方面,真係幾多選擇🥰黑毛飛霜空降和牛最最最推介🤤🤤🤤牛味有,油脂有,滿足感係最強!!!單係瘋狂食呢個都已經回本😂👍🏻👍🏻唔食牛嘅朋友可以叫佢哋嘅豚肉同雞肉,質素都好唔錯!我推介血池赤豚小排!豚肉有口感但係入口腍滑,仲帶有微微香辣感👌🏻😉雞肉方面雞腿肉最正!腍滑又juicy☺️仲好入味,佢個辛辣黑椒味都幾惹味!最後點少得天

最後點少得天婦羅🫶🏻可以試吓佢哋嘅牛乳松葉蟹薯餅☺️口感濃郁,又真係食到微微蟹味,我自己都幾鍾意👍🏻😉

餐廳地理位置方便,座位坐得好舒適🫶🏻,食物選擇豐富🔥,想食日式燒肉放題可以嚟呢度一戰!❤️❤️

🍱日式燒肉兩小時放題
星期一至四 | 星期五、六、日、公眾假期及前夕
1800-2000時段 $308 | $338

🌟人均消費:$201-$400
🌟推介指數:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
  • 黑毛霜降和牛
  • 泰式生蝦
平時經過尖沙咀成日都會見到燒魂 大大塊banner一於就去嗰度食新年大餐 一次過滿足燒肉同放題兩個願望🥩🍣食大餐前先食啲菜打底先🤗 叫咗田園雜菜沙律 胡麻冷豆腐 蟹籽沙律 呢啲最緊要多醬😆最驚喜有泰式生蝦 夠新鮮爽口 個泰式生蝦醬都唔錯👍刺身壽司就中規中矩 反而炸物之中 北海道牛乳松葉蟹薯餅有驚喜 蟹肉配以牛奶味忌廉餡料 軟滑細膩🥛 榴槤愛好者一定要試埋佢個榴槤炸彈 好重榴槤味😆對任食嘅肉本身無乜expectation 但呢度嘅選擇都好多 肉質同調味都唔錯 例如有提供用鮮蕃茄同西柚汁醃制嘅和牛🐮 雞翼亦都有不同調味 而且係單骨比較方便燒同進食🐔肉片比較薄身 好快就熟可以食得😬 餐廳亦貼心地提供生菜 可以包住肉一齊食 減輕油膩感🥬 亦提供有別傳統嘅蔬菜 有黑松露雞髀菇 芝士翠玉瓜 香草牛油冬菇🍄🥒豬肉方面推薦蜜運豚后肉 用BBQ醬醃得入味 唔洗點其他醬就咁食已經好夠味🐷 除咗肉類仲有一啲特別丸類 例如川辣牛丸 薑汁皮蛋貢丸 澳洲草飼和牛丸 平時好少見呢😂整體嚟講 我覺得燒肉比日式放題出色 但一個價錢有兩種選擇 why not both😎

次次經過漆咸道都經過啲間放題店,見到大大個橫額好吸引,今日終於忍唔住試吓😆餐廳賣點係日式放題之餘仲可以做埋燒肉放題,一個價錢兩種體驗,平日星期一至四6點至8點只係$308,真係抵到爛!落單仲係好old school 用紙仔,不過侍應反應非常快,而且上菜速度都好快,基本上由落單到上枱都只係幾分鐘,所以建議大家一次唔洗叫咁多。先來個結論:啲餐係好抵食,食物款式非常多樣化,而且質素對得住個價格有餘,比我預期中好好多。刺生唔錯,款式夠多亦夠冰凍新鮮;燒肉類嘅質素都非常滿意,醃製味道適宜,而且唔會過咸有肉味,其中牛肉更是驚喜位,肉質軟淋而牛味濃郁,好過好多燒肉放題店。任食攻略:又要食日式放題又要食燒肉,款式又多其實試唔晒,兩個鐘唔係好夠用,所以建議只點一啲人氣食物,同埋一啲飽肚嘅食物(如天婦羅),唔洗一人一份,2個人試一件就夠。為咗控制成本,啲燒肉(牛豬)切得比較薄,所以要好好控制時間,燒肉好唔好食其實都好講廚藝😆過熟就會變靭鞋口唔好食。例如牛肉,中火每邊燒15秒就足夠,就可以保持肉嫩多汁。另外個爐係用咗一次性網格,比較幼細,所以就算切得薄都唔會痴住爛晒。沙律:肉鬆蟹籽沙律 - 肉鬆加上沙律又幾

任食攻略:

沙律:
肉鬆蟹籽沙律 - 肉鬆加上沙律又幾好食,推薦
肉鬆蟹籽沙律
泰式生蝦 - 生蝦爽甜,醬汁清新帶少辣,重點推薦⭐️
泰式生蝦
刺生:
刺生
點咗有三文魚、鮑片、吞拿魚、八瓜魚、希靈魚、馬刀貝、甜蝦。整體質素都唔錯,三文魚⭐️都幾肥美,甜蝦⭐️係原隻亦有有鮮味👍🏻

壽司
整體都可以,米飯比較軟淋,口感一般,而且好飽肚所以唔建議食太多。七味燒三文壽司幾好味,松露醬大蝦壽司都唔錯好香松露味。

揚物:
粉漿唔厚,而且係即叫即炸,熱辣辣夠香脆都幾好味。值得一試,不過又係飽肚之物,建議每樣點一件。榴連炸彈⭐️必點,海老天婦羅⭐️都好食,而芝士餃子⭐️都唔錯。

丸類:
平時食燒肉比較少見有丸類,其中澳洲草飼和牛丸⭐️係最好食,爽彈而有牛味必點。留意番點一粒係等如半粒

肉類:
雞牛豬都好食,醃製做得好,種類款式多,味道都好好,好過好多燒肉放題,絕對有驚喜。其中牛肉係勁好食,聲稱係和牛,而事實又真係好有牛味,而且雪花均勻,啲樣要重點攻擊😆😆 絕對推薦⭐️⭐️⭐️
豚后肉⭐️又係好正,不過要注意燒嘅時間,因為切得較薄會容易過熟。
雞中翼⭐️都好好食,每隻係單骨所以好快熟,而且都鮮嫩。
一品料理:
款式有好多 ,淨係試咗以下幾款。全部都幾正值得一試!
2023-01-04
肉鬆蟹籽沙律
泰式生蝦
刺生
2023-01-06 1422 views
燒魂 (尖沙咀)📍尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓放題食得多,一般都專注係單一元素,例如淨日式料理/淨燒肉/淨火鍋,而好少會有兩種元素同時出現,仲要係單一收費🫣 雖然已經存在左一段日子,但一直都未有機會試,依家終於體驗到日本料理+燒肉嘅放題啦👍🏻👍🏻-成人平日一至四18:00-20:00 都係$308, 仲要有4 款汽水任飲,當中有提供無糖茶添,好窩心!座位寬敞舒適,職員唔多但收碟上菜都好爽手,食放題呢一點好緊要👍🏻👍🏻店舖入面播住canton pop,首首都好有集體回憶!所以未開始食已經投入左🎶🎤🎵🎶🎤-食物種類選擇多,改名又好鬼馬😆😆包括沙律前菜、火炙壽司、壽司卷物、唐揚揚物、燒魂潮流 (丸)、殼飼鳥雞、惹火豚后、一品料理 同埋騷肌牛皇。-本來都會擔心又日式料理又燒肉都係$300,會唔會為左控制成本而有所取捨。結果有驚喜呢!燒肉質素真心幾好!呢個價錢有黑毛和牛食!霜降好靚而且牛味濃郁,口感軟稔,優質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-豚肉同雞肉都唔輸蝕,推薦「蜜運豚后肉」,醃料令豚肉味道更提升,甜甜會追住食多幾片!而雞肉都唔會只有雪藏味,竟然帶有平時走地雞嘅味道同質感!至於日本料理方面
燒魂 (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

食物種類選擇多,改名又好鬼馬😆😆包括沙律前菜、火炙壽司壽司卷物、唐揚揚物、燒魂潮流 (丸)、殼飼鳥雞、惹火豚后、一品料理 同埋騷肌牛皇。

黑毛飛霜空降和牛
壺漬牛粒

豚肉同雞肉都唔輸蝕,推薦「蜜運豚后肉」,醃料令豚肉味道更提升,甜甜會追住食多幾片!而雞肉都唔會只有雪藏味,竟然帶有平時走地雞嘅味道同質感!至於日本料理方面,先講刺身,各種魚片都唔吝嗇,大部份都係厚切!個人偏愛三文魚同希靈魚💓

炸物樣樣都熱辣辣🔥又香脆!必叫榴槤炸彈!超好味😋
炸物

一品料理入邊都有滾熱辣嘅鍋物,清酒煮蜆,同埋蠔仔粥都係唔可以錯過嘅item👍🏻👍🏻

整體性價比高,每樣食物質素都好,特別係燒肉!以呢個價錢真係好抵食!💓👍🏻💓
2023-01-04
黑毛飛霜空降和牛
壺漬牛粒
炸物
2022-12-29 86 views
除左食燒肉仲有好多款式選擇💓 任食黑毛飛霜空降和牛😋仲有✨豬肉、牛肉、雞肉、各款熟食、炸物、刺身和壽司,飲品則是每人兩罐,牛肉有牛舌、黑毛飛霜空降和牛、牛里肌等,更有番茄🍅味十分特別。❤️熟食方便 豆腐控同粥控既我就一定點左蠔仔🦪粥同冷奴😋蠔仔粥係似韓式風味有驚喜,我個人推薦大家真係要試下。❤️刺身都多款選擇,同好新鮮,仲有泰式生蝦刺身❤️洋蔥醬汁豬腩片都係我好鐘意食既一味,惹味到停唔到口🫶🏻❤️估唔到個粟米🌽係咁正😂好甜,跟住個終極食法係加埋落個蠔仔粥到食,將個層次起級🤭好有口感。環境住得舒適,職員主動收拾東西,同好有服務親切💓
除左食燒肉仲有好多款式選擇💓 任食黑毛飛霜空降和牛😋

仲有✨豬肉、牛肉、雞肉、各款熟食、炸物、刺身壽司,飲品則是每人兩罐,牛肉有牛舌、黑毛飛霜空降和牛、牛里肌等,更有番茄🍅味十分特別。

❤️熟食方便 豆腐控同粥控既我就一定點左蠔仔🦪粥同冷奴😋
蠔仔粥係似韓式風味有驚喜,我個人推薦大家真係要試下。
❤️刺身都多款選擇,同好新鮮,仲有泰式生蝦刺身
❤️洋蔥醬汁豬腩片都係我好鐘意食既一味,惹味到停唔到口🫶🏻

環境住得舒適,職員主動收拾東西,同好有服務親切💓
2022-12-20
  • 生蠔
  • 刺身拼盤
  • 蟹粥
2022-12-25 153 views
聖誕加價係預咗,電話訂枱話得返22:15,$3xx一位。黎到時去拎飲品啲員工話要收$18-1罐,我問點解?佢話佢哋一直宵夜時段係唔包,我話打電話訂枱完全冇講過話不包飲品。到食物,#十勝蕃茄芝士餃子=根本就係平時嘅普通餃子,#蕃薯芝士丸=根本係平時嘅紫薯丸,燒肉梗加唔加需要講,只係一般麻麻。總括黎講,唔會再有下次👎🏻👎🏻👎🏻
放假決定大擦一餐😎約friend嚟咗尖沙咀食燒肉放題❤️‍🔥揀咗呢一間喺尖沙咀嘅日式燒肉放題,冬天嚟到就梗係要開一開爐啦🍴♨️呢一間日式放題嘅食物款式都好多🤩🤩🤩泰式生蝦刺身,胡麻醬豆腐,蟹子沙律都有齊。🍤天婦羅方面款式都好多款式海老天婦羅、南瓜天婦羅、蟹棒天婦羅等等,揚物方面,仲有一個好特別嘅榴槤炸彈,鍾意食榴槤嘅朋友千祈唔好錯過啦🙈刺身同壽司款式種類亦都多刺身方面都好齊,三文魚 、吞拿魚、八爪魚、甜蝦都有,而且新鮮好食👍🏻壽司方面,款式都幾多松露醬大蝦壽司,火炙醬燒蟹棒壽司、忌廉芝士鰻魚壽司等等🔥去到重頭戲燒肉嘅部份,豬牛雞肉都有☄️😍雞肉方面,呢間有一個黑椒雞腿肉同埋柚子蜜薑味雞中翼都唔錯❣️雞翼全部切開晒成為單骨雞翼,燒起上嚟都容易啲見到啲肉熟未🐥燒完就咁食都方便。豬肉方面,特別推介大家試佢有一個奧斯卡豚后肉🐷呢款豬肉切得薄薄一片,燒起上嚟好快熟,而且好香,薄薄地食多兩塊都有quota🙈牛肉種類款式選擇多🐮我個人比較推薦牛裡肌,黑毛飛霜空降和牛同埋壺漬牛粒。呢幾款牛味重✨薄薄地一燒就好容易熟,肉質都幾腍🌈推薦鍾意食牛嘅你一定要食🤩另外仲有野菜款式嗌埋一齊燒菠蘿🍍芝士翠玉瓜🥒同埋牛油冬菇

🍤天婦羅方面款式都好多款式

刺身壽司款式種類亦都多

壽司方面,款式都幾多

松露醬大蝦壽司,火炙醬燒蟹棒壽司、忌廉芝士鰻魚壽司等等🔥

去到重頭戲燒肉嘅部份,豬牛雞肉都有☄️😍

另外仲有野菜款式嗌埋一齊燒菠蘿🍍芝士翠玉瓜🥒同埋牛油冬菇都係我嘅至愛

蔬菜好新鮮,加埋啲肉一齊食,真係幾唔錯✨😆
2022-12-20
  • 牛類
  • 牛肉拼盤
  • 刺身拼盤
2022-12-22 188 views
睇完網上評語有五百幾個 like 之後就book咗依間,啲評語講到超高質燒肉放題,但三百幾蚊一位嘅食品質素超唔掂,食物選擇亦唔多,飲品得4款選擇,甜品亦欠奉。什麼高質牛仔肉粒、優質刺身,都是騙人的評語,希望大家千萬不要被這班打手們欺 騙。這間是我食過質素最差的放題,2位俾咗$700幾蚊食依啲劣質食物,真係食2餸飯都無咁嬲。餐廳環境亦頗舊,香港寸金尺士,但依間餐廳會用3個枱嚟擺放雜物及紙皮箱,十分影響觀感。
品質素超唔掂,食物選擇亦唔多,飲品得4款選
$700幾蚊食依啲劣質食物,真係食2餸飯都無咁嬲。

餐廳環境亦頗舊,香港寸金尺士,但依間餐廳會用
3個枱嚟擺放雜物及紙皮箱,十分影響觀感。
2022-12-18
Celebration
Birthday
————————————————————————燒魂Guts Soul地址:尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓大概一年才吃2次日式放題,這次去到尖沙咀的Guts Soul,平靚正有惹味的燒肉,無限encore榴蓮炸彈熱火豚肉和果酸酵素牛肉😍十分滿足!性價比很不錯哦🙌🏻🟠推薦食物 Recommended 🔹榴槤炸彈:店內人氣no.1,榴蓮餡滿滿😆🔸 惹火豚后:大推薦,超級惹味,很是惹火🔥,肥瘦相間,其中人氣奧斯卡豚后肉和密運豚后肉一定要試,后者帶著BBQ sauce味道很濃郁🐖🔹 果酸酵素牛肉:有黑毛飛霜空降牛肉😍,果酸酵素牛肉推薦鮮番茄(蕃茄味🍅滿滿)和西柚汁(酸酸甜甜好吃),霜降和牛和牛裡肌可以自由選擇哦🥩🥩🔸雞翼:大好評的生薑味和柚子蜜薑味很推薦,生薑和柚子蜜料很足,尤其是柚子燒完別有一番風味😋😋🔹石鍋香茜蠔仔粥:蠔仔滿滿!熱騰騰出爐的粥很適合最近的寒冷天氣!🔸胡椒牛骨湯:這個很是暖身,牛骨滿滿😍🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹壽司:壽司飯有些少過濕🔸天婦羅:麵衣有點偏厚,相較之下海老很小隻🦐🟠員工 Waitresses 好熱心介紹飲品🧃(Coke,Coke
————————————————————————
燒魂
Guts Soul
地址:尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

🟠推薦食物 Recommended

🔹榴槤炸彈:店內人氣no.1,榴蓮餡滿滿😆
燒肉

石鍋香茜蠔仔粥

🔸胡椒牛骨湯:這個很是暖身,牛骨滿滿😍

🟡不推薦食物 Not Recommended

🔹壽司壽司飯有些少過濕
🔸天婦羅:麵衣有點偏厚,相較之下海老很小隻🦐

🟠員工 Waitresses
好熱心介紹飲品🧃(Coke,Coke zero,荔枝紅茶,解茶),服務很有效率,很耐心教導豚肉惹火放在四邊燒會比較好~

🟡環境 Environment

有人氣和日本氛圍感,一進店內的日本元素牆很有氣氛

🟠總評分Overall (7.5/10)

💰 $288-338/person
(視乎入座時段)

#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀
#ezukokojapan #ezukokocafe #ezukoko日式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #尖沙咀餐廳 #日式放題 #日式燒肉
燒肉
石鍋香茜蠔仔粥
一大群朋友就最適合都放題聚餐了,因為每個人都可以揀選自己喜歡的食物,不需要遷就對方。入座後職員已經幫忙擺放好所有東西,連醬汁都是滿滿的,有燒肉醬、泰式醬、韓式燒烤醬等。店舖職員亦十分主動地幫忙收起已吃完的碗碟。食物方面亦有很多選擇,例如:美國安格斯一口牛、特濃牛里肌、 蒜爆通菜 、鹽燒骰子豚、 榴連炸彈、 牛骨湯等,而炸物是全店最出色的,即叫即炸,炸粉亦非常薄,上桌時仍然「熱辣辣」,十分滋味。以下是我心中的必要排名🏆★香蔥薄牛舌:濃烈的蔥味,十分之薄身,但仍能鎖緊肉汁,必食★榴槤炸彈:外脆內軟,裏面更有流心效果,每一口均是香濃的榴槤味,齒頰留香★牛油粟米:小編都很意外牛油粟米竟然榜上有名,但他的牛油粟米每一粒都十分香甜,以及充滿牛油香味,十分滿足。★蒜爆通菜: 少有放題菜式,超級香口惹味,頗為濃味,配飯一流★泰式生蝦帶點點甜味,醬汁亦夠辣,但可再更爽口三文魚等刺身雖然厚切,十分過癮,但本身鮮美不是特別突出, 頗為一般。而其他肉類亦是正常水準,不過不失。

以下是我心中的必要排名🏆
★香蔥薄牛舌:濃烈的蔥味,十分之薄身,但仍能鎖緊肉汁,必食
★泰式生蝦帶點點甜味,醬汁亦夠辣,但可再更爽口

而其他肉類亦是正常水準,不過不失。

2022-12-15 80 views
天氣凍凍地,去咗食燒肉放題🔥一坐低,就叫了刺身拼盤 (三文魚、吞拿魚、甜蝦、馬刀貝,魷魚、泰色生蝦🦐)加前菜 (肉鬆蟹子沙律同胡麻冷豆腐: 刺身好新鮮、尤其鐘意食馬刀貝,好爽口👍🏻泰色生蝦再加上酸醬、好開胃,好好味❤️之後再食壽司🍣;比較欣賞的就是壽司飯是細细舊的,可以試多幾款唔同款式。炸物叫了炸蝦,炸南瓜,牛乳松葉蟹薯餅加我的最愛榴槤波波。榴連味好濃😋到食燒肉啦,黑毛飛霜和牛好好味,牛肉味好濃,油脂佈平均👍🏻牛吞好爽呢😊!本身麻麻地鐘意食豬的我、今次試了奧斯卡豚后肉, 燒到少少濃,己聞到微微的香味、再加上生菜包住食,感覺冇甘油膩💕另外孜雞翼也很特別👍🏻食咗甘多都係$308/位,好抵食呢!
天氣凍凍地,去咗食燒肉放題🔥

食咗甘多都係$308/位,好抵食呢!