2024-05-15 146 views
香港舊式扒房餐廳數得出唔算很多間,位於太子金翠餐廳,鄰近地鐵站出口行1分鐘就到,地點方便🚶‍♀️餐廳裝潢睇得出很花心思有特色,很多懷舊設計,霓虹燈牌圖案✨️餐牌很多扒餐選擇我地點咗是日精選晚餐紐西蘭PS西冷牛扒 拼 大蝦餐包,餐湯,有大大份蟹子雜果沙律,仲有甜品添😍另一份帶子西冷牛扒除了沒有雜果沙律,其它都一樣有齊哂店員送上枱已經好震撼🤩超大份又厚又大份西冷牛扒,面上勁多蒜蓉,店員姐姐準備淋上黑椒汁時,我地一手拎住餐紙巾,另一隻手要開定手機打吓卡🤣講番食物西冷牛扒先,鐵板高温,令到肉汁鎖住外,肉質很軟腍,配上黑椒汁更加惹味😋大蝦都很彈牙,帶子厚肉另外餐飲轉了特飲紅荳冰很大杯,紅荳份量又多又腍鹹檸七粒鹹檸很大粒最後甜品係我最愛啫喱😋出面真係好耐都冇食過有花奶落嘅啫喱😍超滿足出開太子可考慮來食,哩度店員都很有禮貌👍

餐牌很多扒餐選擇
我地點咗
紐西蘭PS西冷牛扒 拼 大蝦
餐包,餐湯,有大大份蟹子雜果沙律,仲有甜品添😍

另一份帶子西冷牛扒
除了沒有雜果沙律,其它都一樣有齊哂

大蝦都很彈牙,帶子厚肉

另外餐飲轉了特飲
紅荳冰很大杯,紅荳份量又多又腍
鹹檸七粒鹹檸很大粒

出開太子可考慮來食,哩度店員都很有禮貌👍
2024-05-14
2024-03-22 827 views
位於太子鬧市中,位置極為便利的 "金翠餐廳",方便返工一族或逛街人仕。餐廳由早到晚都有不同餐點,港式奶茶、菠蘿包、西多士、鐵板餐、沙嗲牛肉麵等,款式實在太多元化,讓顧客可以品嘗到最傳統的港式美食。餐廳裝修都好有心思,牆壁掛有霓虹燈的字句和圖案,以及懷舊裝飾設計,最適合打卡影相啦!海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)    $138   依個午餐跟羅宋湯/忌廉湯、牛油餐包及餐飲,羅宋湯好濃,好足料,麵包軟綿。鮮嫩嘅雞扒和豬扒毫不乾韌,外層香脆,肉質軟腍嫩滑,串蝦新鮮、爽口、彈牙,配上薯條、椰菜等配料,口感豐富,美味。歐陸扒餐     $58    有幾款肉類選擇,招牌牛扒當然唔可以錯過啦,牛扒都覺得幾厚,煎至外層香脆,肉質軟嫩有咬口,沾上蒜蓉汁更惹味,這個歐陸扒餐仲配有法蘭克福腸、煙肉、煎蛋、茄汁豆、薯餅、沙律菜、厚多士(半份),款式多,好豐富。雙拼湯麵餐      $42呢個都係好想食嘅,有8款食物可自由配搭,雙拼麵我就揀咗沙嗲牛肉同紅腸,醬汁特濃嘅沙嗲牛肉,片片差唔多大,牛肉吸收沙嗲醬,好入味,轉配出前一丁,麵質爽滑,麻油香噴噴,而紅腸就煎得非常脆口,用嚟配湯麵又係最夾。配埋餐飲
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)    $138
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)
歐陸扒餐     $58
雙拼湯麵餐      $42
雙拼湯麵餐
配埋餐飲熱檸檬茶及檸檬水,口感清香,帶陣陣檸檬味,好fresh。
2024-03-21
Type of Meal
Lunch
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)
雙拼湯麵餐
2024-03-15 535 views
歐陸扒餐$58要左香草雞扒非常大塊食落勁juice ,再加左$8要左迷你羅宋湯烏冬,羅宋湯非常濃郁微甜微辣好惹味餸埋烏冬一流~餐仲跟左法蘭克福腸、煙肉、煎蛋、茄汁豆、薯餅、沙律菜、厚多士(半份)成個餐份量十足好正。沙嗲牛肉潛艇$39佈滿滿既沙嗲牛肉非常香濃濃郁既沙嗲味,牛肉夠淋,配上包包食好正。豬扒菠蘿包$38菠蘿包非常脆皮好香口,夾上juice既豬扒滿滿既千島醬想不到成件事那麼配合好正,但有生菜加蕃茄哦。懷舊西多士花生醬$40特意叫左多花生醬,因為🐰好中意食花生醬,西多士上牛油完美融化明顯即叫即炸,外脆內軟勁香口好正,加上滿滿花生醬及糖漿簡直絕配,下午茶必食呀~吉列魚柳$37+奶油豬$10吉列魚柳炸到好脆卜卜,再沾上千島醬完美。奶油豬擦左滿滿牛油煉奶,非常香脆可口又內軟好正。小食拼盤$48有什果沙律、咖喱角、麥樂雞、炸薯條、春卷、魚餅、蔗蝦。特飲全部都係+$15全部都叫左少冰 紅豆冰叫左多奶,好香煉奶味,紅豆煲到起晒沙又夠淋好正呀~ 奶茶紅豆冰非常港式奶茶香,同紅豆一齊飲別有一番風味,很棒~雜果賓治滿滿雜果色彩賓紛呀~凍檸賓好耐冇飲過了好懷念菠蘿冰勁多菠蘿,飲落比較偏甜左少少

歐陸扒餐$58

懷舊西多士花生醬

吉列魚柳$37+奶油豬$10

吉列魚柳+奶油豬

小食拼盤$48
有什果沙律、咖喱角、麥樂雞、炸薯條、春卷、魚餅、蔗蝦。

小食拼盤

特飲全部都係+$15全部都叫左少冰
紅豆冰叫左多奶,好香煉奶味,紅豆煲到起晒沙又夠淋好正呀~
奶茶紅豆冰非常港式奶茶香,同紅豆一齊飲別有一番風味,很棒~
雜果賓治滿滿雜果色彩賓紛呀~
凍檸賓好耐冇飲過了好懷念
菠蘿冰勁多菠蘿,飲落比較偏甜左少少,🐰自己加番幾塊檸檬落去就剛好了

凍檸賓;奶茶紅豆冰;紅豆冰;菠蘿冰;雜果賓治

吉列魚柳+奶油豬
小食拼盤
凍檸賓;奶茶紅豆冰;紅豆冰;菠蘿冰;雜果賓治
2024-01-10 1254 views
今日約咗朋友出太子,平時老細就一定會去佢嗰間童年情意結扒房食港式牛扒🤭🥩但今日比我搵到另一間,都係金字頭:金翠餐廳~估唔到有啲驚喜!!🥰👍🏻門面嘅裝飾最吸引我~「掂過碌蔗」喎~有邊個唔想呀?!🥰😍🤣新年流流好意頭呀!!尤其佢嗰度鐵閘,簡直就係兒時回憶!🥰🙏🏻咁啱打緊卡果陣老闆娘咁啱響門口整理餐牌,見我哋眼望望,就熱情招待我地入內進餐,佢介紹佢哋個晚餐餐牌每個星期都會變,今日就有和牛西冷,咁就即管試下啦!!佢話呢隻西冷係美國嘅和牛配黑椒汁,跟薯角,油份無日本嗰啲咁厚,所以唔會太油膩,而且主要係食肉味,唔會用太多鬆肉粉同調味料,仲好抵,套餐包括湯、麵包、沙律、甜品同飲品~老細鍾意食肉眼,貪佢夠淋夠肉味,呢款係1855澳洲特級肉眼配燒汁跟薯條🍟,肉質好軟熟~仲大塊過我塊面!!店內燈光比較暗,佈置裝飾主打一個懷舊情懷,每一面牆都係一個打卡點…霓虹光管…仿煤氣燈…士多鐵閘…好似返咗去細路仔嗰陣時咁!!🥰老闆話佢哋仲有美味焗飯,都好受歡迎😍所以叫多個招牌豬扒焗飯試下,食唔曬就打包,啱晒聽日帶飯!🥰🥰豬扒又係大大件,飯底當然要炒底啦,配上鮮茄炒蛋醬汁,焗完香噴噴😌鋸完扒都忍唔住要食多幾啖!🤪😜老闆話

老闆話原來佢哋係響荔枝角道搬咗過嚟大半年,但係舖頭已經有11年歷史啦!所以都有好多街坊客,不過疫情呢幾年生意都好難做,希望可以捱到落去…😥😓街坊小店~小家庭經營~大家都多多幫襯啦!!保留返一個咁有香港特色嘅地方!🥰🥰🙏🏻

2024-01-09
Type of Meal
Dinner
明天太太便和閨蜜到日本東京血拼,今天晚上正好和她出外晚飯,當作送行。我選擇了太子金翠餐廳,因為這裏充滿了香港嘅特色和出品的食品也十分美味,我選擇了是日精選晚餐,晚餐送上的牛油餐包已顯出餐廳的誠意十足,送上來的餐包是熱騰騰,塗了牛油,入口金香又鬆軟,加上了用料十足的羅宋湯和沙律作前菜,更是一絕。今天的主菜是紐西蘭PS西冷牛扒拼大蝦,牛扒點了七成熟,我當然選擇鐵板上,主菜來了,真是份量十足,西冷牛扒大大塊,配上兩隻大蝦,真是未食先興奮。我選擇了配黑椒汁,牛扒入口,肉質腍滑,口感十足,配上了黑椒醬汁,更是一絕。大蝦做法有點似燒烤,蝦在鐵板上散發出陣陣香氣,入口帶點焦香。我個人感覺有巴西燒烤風味,甜品是啫喱,真是帶點時光倒流感覺,最後再加上了餐廳招牌特飲,龍鳳可樂,真是完美的結局。埋單都是$500,真是超值。這一餐我和太太都非常滿意,誠意向大家。
2024-05-20 0 views
周五晚上,我和太太在太子的金翠餐廳享用了一頓豐盛的晚餐。我選擇了每位$238的日精選晚餐套餐,包括了牛油餐包作開胃,接著是熱湯羅宋湯和清新的蟹子雜果沙律。 主菜是鐵板煎製的紐西蘭PS西冷牛扒和大蝦,十分鮮嫩多汁。最後的甜品是遮喱甜品,為整頓晚餐劃上完美的句號。我還加$3點了一杯冰涼的凍咖啡。而太太則選擇了$155的煎羊膝腿套餐。羊膝腿位置的肉質鮮嫩可口,厨師經過繁複的去皮和調味程序,成功去除了羊羶味,令肉質更加香濃可口,入口有十足的咬勁。套餐還包括了牛油餐包作開胃,忌廉湯,以及同樣的遮喱甜品。太太也加了$3點了一杯凍檸茶。這間位於太子的金翠餐廳環境地道,裝修設計具昔日香港情懷,服務親切,我們享受一頓豐盛而又情調優雅的晚餐。
周五晚上,我和太太在太子的金翠餐廳享用了一頓豐盛的晚餐。

去完朗豪坊做嘢,跟住行過去金都商場嗰邊諗住搭車返屋企,經過見到金翠餐廳竟然開咗喺呢度?!😲原來佢搬咗舖?!😲😲已經好耐冇食過佢嘅鐵板餐啦,雖然係下午茶時間,不過都阻止唔到我要叫鐵板食嘅決心😆呢度主打懷舊嘅香港裝修,都係一個影相打卡嘅好去處同行嘅朋友就因為唔係咁肚餓叫咗一個小食餐首先上嘅係餐包仔同埋忌廉湯,餐包仔軟熟💗忌廉湯都好濃嘅忌廉味然後再上朋友嘅小食餐🐔麥樂雞拼魚餅份量都ok足夠熱辣辣脆卜卜,新鮮出嚟不過佢唔係咁肚餓,我都幫佢食咗兩嚿😆🐷海陸空雜扒餐有一吋大蝦王🫶一塊超厚嘅巨型豬扒💗同埋超滑嘅雞扒最值得一講嘅就係呢度食到嘅扒類,完全唔會有喺外面餐廳食到嘅鬆肉粉味!!個底有薯條同埋雜菜佢嘅雜菜唔係好似出面其他扒房咁樣畀兩舊凍冰冰嘅西蘭花而係仲係非常有溫度嘅炒椰菜🫶真係超大份,分分鐘兩個人都夠食💯餐飲我叫咗凍檸茶同埋凍華田估唔到係一間扒房裏面佢嘅凍檸茶係會咁有茶味咁好飲🥹如果要我畀一個分數,我會畀佢99分🤣
原來佢搬咗舖?!😲😲
已經好耐冇食過佢嘅鐵板餐啦,
雖然係下午茶時間,不過都阻止唔到我要叫鐵板食嘅決心😆
呢度主打懷舊嘅香港裝修,
都係一個影相打卡嘅好去處

同行嘅朋友就因為唔係咁肚餓叫咗一個小食餐
首先上嘅係餐包仔同埋忌廉湯,
餐包仔軟熟💗忌廉湯都好濃嘅忌廉味
然後再上朋友嘅小食餐

🐔麥樂雞拼魚餅
份量都ok足夠
熱辣辣脆卜卜,新鮮出嚟
不過佢唔係咁肚餓,我都幫佢食咗兩嚿😆

🐷海陸空雜扒餐
有一吋大蝦王🫶
一塊超厚嘅巨型豬扒💗
同埋超滑嘅雞扒
個底有薯條同埋雜菜
真係超大份,分分鐘兩個人都夠食

💯餐飲我叫咗凍檸茶同埋凍華田
估唔到係一間扒房裏面佢嘅凍檸茶係會咁有茶味咁好飲🥹

如果要我畀一個分數,我會畀佢99分🤣

2024-05-17
$80 (Tea)
  • 凍檸茶
  • 海陸空雜扒餐
  • 小食拼盤
2024-05-16 22 views
最近同男朋友鋸扒浪漫下。裝修充滿懷舊特色,抬頭見到唔少霓虹招牌,我哋一入去就聞到鐵板餐嘅香氣,「炸炸」聲幾有feel,鐵板牛扒種類選擇多,羊扒雜扒同晚餐套餐都有。🥩美國(有骨)肉眼牛扒Ribeye 靠近胸部肋骨,帶骨嘅牛扒比一般肉眼扒多咗份香味,油份豐富,肉味濃郁,可以自選洋蔥/黑椒汁。 🥩香草煎羊鞍脂肪瘦肉比例平均,肉質細嫩,加入少少香草調味,煎得香口。每個套餐都附送餐茶、花奶啫喱️,中/西湯同餐包,羅宋湯足料。
最近同男朋友鋸扒浪漫下。

🥩美國(有骨)肉眼牛扒Ribeye

🥩香草煎羊鞍
脂肪瘦肉比例平均,肉質細嫩,加入少少香草調味,煎得香口。

2024-05-05 36 views
星期日的下午約三點堂食,全場大約半滿。裝修走懷舊香港特色風格,地方算大,座位也算寬敞好坐。點了個蘇格蘭肉眼五成熟加蒜蓉,跟餐先上餐包羅宋湯凍檸茶來得很快,餐包微暖算鬆軟,羅宋湯偏咸,凍檸茶正常茶餐廳出品。牛扒份量算大份,易切,有肉味,做到五成熟。薯條放牛扒底下肯定不會脆,但意外地好味。黑椒汁夠香夠味但鐵板好像不太夠熱,只有咋咋兩聲。食完牛扒還有小杯啫喱做甜品,不用加飯或意粉都夠飽肚,整體來說很完滿很滿足。蘇格蘭肉眼五成熟
星期日的下午約三點堂食,全場大約半滿。
裝修走懷舊香港特色風格,地方算大,座位也算寬敞好坐。

蘇格蘭肉眼五成熟

2024-05-05
$140 (Tea)
2024-05-04 25 views
真係好耐冇食港式茶餐廳,仲要係咁傳統!覺得而家鐵板餐更加係少見咗好多!一入到去甘脆餐廳,就見到好多特色懷舊嘅裝修啲霓虹燈牌,人流都係絡繹不絕!今日自己一個嚟食咗一個午餐,佢哋嘅是日鐵板餐有多種選擇!係非常之港式嘅鐵板餐,亦都係問你用咩醬汁,係你面前落唔落去!我今次就叫咗個羊西冷,一個套餐跟埋羅宋湯餐包同埋飲品!羊西冷就配薯菜,好淋,有兩塊!薯菜就係薯條啦要咗黑椒汁!另外羅宋湯都係算係幾必點嘅,辣辣地好好飲!另外要咗個茶走,都係好港式、奶味濃!

我今次就叫咗個羊西冷,一個套餐跟埋羅宋湯餐包同埋飲品!

羊西冷就配薯菜,好淋,有兩塊!

2024-04-30 40 views
開始任務之前 去咗太子附近食好西呢附近有間港式茶餐廳 入去食下港式嘢餐廳裝修好特別 牆身有好多霓虹燈牌仲有昔日懷舊冰室嘅裝飾 五光十色啊哈哈 真係啱晒中意打卡同影相嘅我唷呢度嘅菜式同飲品 都好有香港嘅特式有懷舊鐵板餐常餐特餐 仲有下午茶餐整體食物嘅種類多而且性價比高 正啊啲員工好有禮貌 成個感覺好有人情味重點係呢度全日免收加一 真係好抵食-是日超值鐵板餐-羊西冷扒配薯菜 ($118)餐湯有羅宋湯或者忌廉湯揀 牛油餐包好軟熟羊肉食落肉質鮮嫩一啲都唔羶 配埋薯條一流-全日特餐-歐陸扒餐 ($58)招牌牛扒嘅肉質幾厚 同食落軟嫩 配埋蒜蓉汁好滋味重點係 有我最愛嘅全日早餐 包括沙律菜半份厚多士仲有 法蘭克福腸煙肉煎蛋茄汁豆同薯餅 真係好豐富整體全日早餐份量適中 配埋杯凍檸檬茶 幸福感滿滿-經典特餐 ($50)叉燒湯意粉軟硬度適中 口感彈牙 湯底濃郁而火腿奄列 加埋牛油厚多士 簡直係絕配啊
開始任務之前 去咗太子附近食好西呢
整體食物嘅種類多而且性價比高 正啊
啲員工好有禮貌 成個感覺好有人情味
重點係呢度全日免收加一 真係好抵食
是日超值鐵板餐
羊西冷扒配薯菜 ($118)
餐湯有羅宋湯或者忌廉湯揀 牛油餐包好軟熟
羊肉食落肉質鮮嫩一啲都唔羶 配埋薯條一流
全日特餐
歐陸扒餐 ($58)
招牌牛扒嘅肉質幾厚 同食落軟嫩 配埋蒜蓉汁好滋味
重點係 有我最愛嘅全日早餐 包括沙律菜半份厚多士
仲有 法蘭克福腸煙肉煎蛋茄汁豆同薯餅 真係好豐富
整體全日早餐份量適中 配埋杯凍檸檬茶 幸福感滿滿
經典特餐 ($50)
叉燒湯意粉軟硬度適中 口感彈牙 湯底濃郁
而火腿奄列 加埋牛油厚多士 簡直係絕配啊
2024-04-16
  • 歐陸扒餐
2024-04-28 39 views
今日同細佬喺太子一間茶餐廳食lunch,一入餐廳發現裡面有好多香港懷舊風格嘅設計,非常適合打卡。而且,茶餐廳的食物價錢不貴,更不用加一。我地叫咗兩個午餐:蔥花櫻花蝦叉燒炒蛋飯 $51午餐套餐好豐富,裡面除主菜外仲包括:牛油餐包、餐湯及餐飲。而主菜嘅叉燒鬆軟、肥瘦得宜,炒蛋飯有蔥花和櫻花蝦作配菜口感豐富。羅宋湯麵餐配雞扒、烏冬(加$8)、奶醬多士$55細佬叫嘅,我見佢碗湯麵都幾大碗,羅宋湯嘅湯料都足夠,而奶醬多士非常誘人。佢更大讚餐飲熱奶茶好好飲,奶味同茶嘅完美配合,濃郁香滑。嚟到茶餐廳,就好想食返茶餐廳經典小食,但午餐餐牌無小食選項。正當有點失望之際,突然時間,店員嚟換咗新餐牌,時間14:30,原來啱啱好下午茶時間到了!下午茶餐牌有好多嘅小食,細佬話想食菠蘿油,我地就叫咗一個share嚟食:菠蘿油$34 配熱檸水菠蘿包新鮮熱辣辣,配上一塊大牛油一齊食,非常邪惡~ 餐飲叫熱檸水可用嚟解膩。我地兩個人總共食咗兩個午餐和一個下午茶餐,飽到晚餐都唔洗食了🤣!埋單係$151,抵食啊!

我地叫咗兩個午餐:

菠蘿油

菠蘿油$34 配熱檸水

奶醬多士
2024-04-27
$60 (Lunch)
蔥花櫻花蝦叉燒炒蛋飯
羅宋湯麵餐配雞扒、烏冬(加$8)、奶醬多士
菠蘿油
奶醬多士
2024-04-27 26 views
精選晚餐配上餐包和餐湯😀😀好豐富的晚餐啊✨✨鐡板牛柳拼雪蟹肩🌕🌕🌕🌗🌑鐵板牛柳肉質鬆軟彈牙都算多汁雖然五成熟的牛柳放在鐵板上變成七成熟但切下去都有軟綿綿的感覺口感不錯👍🏻喜歡吃牛一定合你口味啊🫢配上沙律🥗白汁龍脷柳吉列大蝦飯🌕🌕🌕🌕🌗不吃肉的我就吃魚吧龍脷柳配上多多白汁白汁芝士🧀都十分香濃味道不錯吉列大蝦炸得好脆卜卜一個晚都夠吃啊😚😚又有甜品💖茶餐廳內部有懷着的感覺😚😚暗暗地😀氣氛不錯👍🏻
精選晚餐

茶餐廳內部有懷着的感覺😚😚
暗暗地😀
氣氛不錯👍🏻
2024-04-24 82 views
一踏進這家店鋪,彷彿置身於香港嘅繁華街頭,感受到嗰種濃厚的懷舊氛圍。 店內牆壁的佈置和精心設計的招牌及字句,讓人不由得想起了舊時代的繁華與熱鬧。看了一下菜單,價錢好實惠,大部分佰幾蚊一個餐, 套餐好豐盛,除主菜外,餐飽、蘿宋湯、餐飲及甜點樣樣齊,Set Dinner 再多1客沙津。好快set dinner 及帶子西冷上枱,好好好大的一份。 記得小時候,當黑椒汁倒入鐵板前,第一時間梗系拎張餐巾擋在衣服前,時代變千,現在梗係拿起手機打卡啦。這款SET的味道都非常好,鐵板的高溫烹調使肉質鎖住鮮嫩豐富的肉汁,保持了它們的原汁原味。西冷及牛柳各具特色,帶子則帶有鮮甜味,被鐵板燒一燒,更加凸出帶子的口感。蘿宋湯除了鮮茄的酸甜味外,還帶點微辣,有驚喜。甜點居然係花奶啫咖哩,呢個甜點真係好耐無食過,一邊吃一邊欣賞特色裝潢,一邊感受到往日的美好回憶。如果想在忙碌的都市中尋找慢時光,那這家店可說是個不錯的選擇!

蘿宋湯除了鮮茄的酸甜味外
,還帶點微辣,有驚喜。

甜點居然係花奶啫咖哩

set dinner 沙津
蘿宋湯
花奶啫喱
2024-04-16 91 views
帶長輩食飯,食貴嘢又話「我都識煮啦!」或者嫌三嫌四,最好帶佢地食性價比高嘅餐廳,最緊要飽肚港式扒房完全不失霸氣,太子呢間仲好港式好懷舊咁𠻹佢地有好多扒餐選擇,唔想揀就隔離檯機,是日晚餐係鐵板牛扒加雪蟹肩,都只係兩嚿幾水,淋上燒汁超吸引,仲有蒜蓉加料牛扒勁厚身,但又好嫩好易切,一啲都唔嚡。雪蟹係鹽焗,半隻都幾大隻,好多隻腳,裡面都多肉適逢早兩日金像獎龍蝦一戴成名,大胃就幫大胃之母嗌個龍蝦海鮮焗飯,勁大兜飯呀,半隻龍蝦都好巨,好大嚿肉,仲有好多膏炒飯底有好多海鮮,好似魚柳、蟹柳、魷魚、蜆肉等等,非常豐富兩個餐都有跟餐包、湯、飲品同甜品,扒餐就有埋沙律𠻹湯都係紅白兩款,味道經典餐包大胃之母好欣賞,大大個好抵食沙律係港式沙律,雜果粒加薯粒,好懷舊嘅口味甜品係羅拔臣加花奶,咁嘅配搭都幾得意飲品嗌咗熱奶茶同凍檸茶,奶茶都好香滑凍檸茶襯扒餐一流,解膩好選擇

港式扒房完全不失霸氣,太子呢間仲好港式好懷舊咁𠻹

芝士焗加拿大龍蝦海鮮飯

炒飯底有好多海鮮,好似魚柳、蟹柳、魷魚、蜆肉等等,非常豐富

兩個餐都有跟餐包、湯、飲品同甜品,扒餐就有埋沙律𠻹

湯都係紅白兩款,味道經典

餐包大胃之母好欣賞,大大個好抵食

沙律係港式沙律,雜果粒加薯粒,好懷舊嘅口味

甜品係羅拔臣加花奶,咁嘅配搭都幾得意

飲品嗌咗熱奶茶同凍檸茶,奶茶都好香滑

凍檸茶

凍檸茶襯扒餐一流,解膩好選擇
2024-04-15
芝士焗加拿大龍蝦海鮮飯