2016-05-25 489 views
朋友生日, 提議到此餐廳, 好彩預先訂位, 星期五晚飯時間滿座, MENU都幾多野食, 最後揀左辣炒年糕同一個special dish, 3個人叫兩款野食都好夠辣炒年糕, 份量好大份, 除年糕外, 仲有好多韓國魚蛋,餃子, 紫菜入面係粉絲黎, 湯底微辣, 每款食物都好入味, 年糕口感好qq, 魚蛋滲左少少辣汁更惹味,餃子涵就係普通肉涵Special dish , 有我最鐘意既芝士, 內有八爪魚, 雞肉, 外邊圍住有紫菜卷, 魚蛋, 芝士, 芝士粟米, 待應黎到就提我地食左八爪魚先, 原因係煮耐左會變硬, 辣汁微辣,八爪魚好入味,  芝士用爐煮溶, 可配粟米或雞肉都好正, 而魚蛋及紫菜卷點辣汁或芝士,味道都唔錯running man主題餐廳叫野食舉牌待應就會黎

running man主題餐廳
叫野食舉牌待應就會黎

2016-05-20
2016-04-28 925 views
上網見到呢間用running man做主題的餐廳 見幾得意 就約埋朋友一齊上去試下 六點幾去到 大約已經有三分一人了 氣氛環境都ok 好多有關running man既裝飾 待應們都穿上running man 既隊服 野食係我們既重點 因為岩岩放工 好肚餓呀!但餐排同running man主題冇關 係正常的韓食🤔🤔Haha 我們叫了辣雞+五花肉+鮮蝦分量好大份呀 賣相幾靚 d雞好入味同都幾滑 d五花肉肉質ok😉但d蝦就有點失色 有點“梅” 不太新鮮 😟食到一半 我們還加了拉麵期間有職員幫我們搞拌下 睇下火 哈哈 個職員不小心彈到我朋友個袋 職員好有禮貌甘道歉 還送上免費的桃汁一罐 最後我們都食不完甘大份 份量真的好夠 😂味道都不錯 但材料就要改善下 🤗🤗

野食係我們既重點 因為岩岩放工 好肚餓呀!
但餐排同running man主題冇關 係正常的韓食🤔🤔

最後我們都食不完甘大份 份量真的好夠 😂
味道都不錯 但材料就要改善下 🤗🤗

2016-04-28
2016-04-26 4331 views
早前得知呢度1200-1700全單有7折,自己又冇食過呢間,於是即刻約朋友黎試下。中午時間冇咩人,我地黎既時候得兩台客。食到一半已經得番我地一台,完全霸氣地包場😂每張台都放有小玩具,有冇人同我一樣覺得呢個公仔好似金剛😂😂😂Oppa先為我地送上前菜我地三個人一共叫左兩樣野:首先系八爪魚排骨 ($348),左邊系排骨,有8件,每件都大大舊,好多肉😍😍而且肉質幾淋,好易咬👍🏻爐邊放有芝士,沾上芝士食真系邪惡至極😏😏右邊系八爪魚加年糕。個人覺得八爪魚有少少韌,吾夠爽口彈牙,但個汁辣辣地好惹味😌 撈芽菜一齊食更正,佢會索晒個汁😍😍 年糕就煙煙韌韌,幾有咬口。側邊仲有腸仔、蛋同紫菜肉鬆飯團。飯團比較少餡,有d乾。另外叫左半份🍯蜂蜜蒜香炸雞🍗,都幾大份。蜜糖超多呀😍😍😍😍😍每件雞都沾滿左蜜糖,甜甜地好正👍🏻 雞肉肉質鮮嫩吾鞋口,炸粉亦都吾厚,而且炸得香脆,加埋香蒜就更香。炸雞仲附上粗薯條同薯角呢~最後埋單三個人每人$120有找,有折既話都食得過既😌😌

Oppa先為我地送上前菜
我地三個人一共叫左兩樣野:
八爪魚排骨
爐邊放有芝士,沾上芝士食真系邪惡至極😏😏

側邊仲有腸仔、蛋同紫菜肉鬆飯團。飯團比較少餡,有d乾。
蜂蜜香蒜炸雞

最後埋單三個人每人$120有找,有折既話都食得過既😌😌
2016-04-20
$115 (Lunch)
八爪魚排骨
蜂蜜香蒜炸雞
2016-04-19 1305 views
中同姊妹團有人酷愛韓星,其中她的男友樣兒勁似劉在石XD今次慶祝3月壽星GATHERING! 特登帶佢地黎到近期幾出名嘅RUNNING MAN主題餐廳<<GANGNAM OPPA>>!!油彩灰危牆好型格,貼滿RM節目的海報,截圖仲有其中一集水槍大戰嘅主題牆壁!好想拎起手掃底食緊野嘅人呢間點餐個文化係!!舉牌!上面隻手已經代替左你隻手 XDD仲幫埋你講5該 WAHAHA另一邊提醒你炸雞要配啤酒/燒酒!!飲品櫃都有好多韓式果汁同汽水!港人至愛忌廉溝鮮奶同白提子汁朋友叫左個桃汁!好好飲好甜!白噴噴嘅白桃味~~我同友人叫了HITE同MAX~~呢2款都係韓國出名嘅牌子~~~甘甘地不苦!好夠氣好爽!小食方面有泡菜、粟米沙律同酸蘿蔔!味道確係一流!酸味最刺激食慾~朋友加埋先得個5個人!我地竟然痴哂線叫左4個DISH!本身仲有個炸雞,個肚食到就爆,最後CUT左!第一味係芝士炒年糕+3色飯!呢味一個大鐵盆載住好多好野食!雞蛋卷!蔬菜天婦羅!紫菜包飯!同埋辣魚糕!個紫菜包飯越燒越脆!有好多飯焦燒左出黎!仲有天婦羅!不過油左少少~ 有我中意的茄子YOYO仲有魚糕辣汁正到爆!魚蛋
中同姊妹團有人酷愛韓星,
其中她的男友樣兒勁似劉在石XD
今次慶祝3月壽星GATHERING!
特登帶佢地黎到近期幾出名嘅RUNNING MAN主題餐廳
<<GANGNAM OPPA>>!!
油彩灰危牆好型格,貼滿RM節目的海報,截圖
仲有其中一集水槍大戰嘅主題牆壁!好想拎起手掃底食緊野嘅人
呢間點餐個文化係!!
舉牌!上面隻手已經代替左你隻手 XDD
仲幫埋你講5該 WAHAHA
另一邊提醒你炸雞要配啤酒/燒酒!!
飲品櫃都有好多韓式果汁同汽水!
港人至愛忌廉溝鮮奶同白提子汁
朋友叫左個桃汁!好好飲好甜!白噴噴嘅白桃味~~
我同友人叫了HITE同MAX~~
呢2款都係韓國出名嘅牌子~~~甘甘地不苦!好夠氣好爽!
小食方面有泡菜、粟米沙律同酸蘿蔔!
味道確係一流!酸味最刺激食慾~

朋友加埋先得個5個人!我地竟然痴哂線叫左4個DISH!

本身仲有個炸雞,個肚食到就爆,最後CUT左!
芝士炒年糕+3色飯
第一味係芝士炒年糕+3色飯!
呢味一個大鐵盆載住好多好野食!
雞蛋卷!蔬菜天婦羅!紫菜包飯!同埋辣魚糕!
個紫菜包飯越燒越脆!有好多飯焦燒左出黎!
仲有天婦羅!不過油左少少~ 有我中意的茄子YOYO
仲有魚糕
辣汁正到爆!魚蛋味好出!
雞蛋好香 (蛋有蛋味)
 燶燶地熱辣辣好食!
芝士年糕就堅辣!!但個熱溶芝士煙煙韌韌,拉絲好軟!
第2個食左個春川炒辣雞同八爪魚仔!
呢個嘅甜辣醬用料好重,右加埋蕃茄底,
好香好酸!個汁好RICH,越煮越稠!
個雞好嫩滑!小小件方便女仔! 八爪魚又鮮又彈牙!
好RICH嘅蛋白味! 雞蛋邊煮熟程度要控制!
鮮嫩定老好睇你地幾時食}我2種感覺都食過!
都係早D食比較好! 隔離個芝士邊好正!
又係玩拉絲!混埋D炒雞好似芝士炒雞!
多左種食法!又CREAMY又SPICY~~
個D紫菜炒絲卷好脆好彈!D墨魚丸好好味!點埋芝士醬仲正!
不過好漏因為味道好重!
之後都叫左一個魚糕鍋!
佢其實係用D麵豉湯去煲滾裏面放嘅冬菇、魚糕片、烏冬,加埋D蔥花,好香好清新!
一D都5熱氣!咁岩有個朋友久咳未好食呢個岩哂!又好味
佢英文名係YUKO XD 岩岩好 YUKO食魚糕 (SOR 太無聊)
魚糕湯
最後有條友仔眼闊肚窄,叫多個豬腩肉鐵板鍋!
呢個D豬腩肉肥到爆! 不過睇住佢慢慢變熟好正!
D肥膏燒到D油出黎~落左個雞肉到 (又食雞._.)
今次個雞肉都好食!無咁辣!有少少燒香嘅味道!
不過就真係食5落喇...
P.S. OPPA GANGNAM STYLE XD
仲要有得差電~好貼心~嘻嘻!在偷電
今餐又食又玩!好豐富好飽好滿足!
食得開心~ 下次再試埋其他~~
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
芝士炒年糕+3色飯
2016-04-19 989 views
同學勁愛韓國食物,便一齊試下這間。午餐時間沒有太多人,而午餐12:00-15:00可享全單7折!oppa態度很好~我地不停叫oppa整呢樣個樣,態度依然無變,笑容很好食物質素普遍不錯4人lunch每人126尚算可以!
同學勁愛韓國食物,便一齊試下這間。

食物質素普遍不錯

4人lunch每人126尚算可以!
排骨加八爪魚
加配炒飯
2016-04-13
$100 (Lunch)
排骨加八爪魚
2016-04-14 1032 views
見呢間野網上好評都唔錯,但事實完全不符第一次打食評就係俾左呢間野服務員方面,幾個朋友上到去,只得2-3個侍應,除左個女,其他人面無變情,你叫野食佢無反應,一句聲都無,寫完就自己走左去,送菜就咁掉係檯面到,有咩服務態度,大家心照啦!食物方面,以為好評就無問題啦,點知叫個所謂既cheese ribs,竟然係一點味道都無,旁邊放左D凍既2條切開既港式廚師腸!無錯係廚師腸,D cheese無味道,好少,圍住既蛋又係無味,個野都唔平,$3xx蚊,但食D呢D野,感覺中伏! 另外既菜色都非常非常普通,炸雞炸過龍,無肉質,某快餐店好食好多,佢唔值$1xx野飲方面,我未聽過韓式菜無水飲,要飲每杯水$5??係香港真係好少見,但又要收加一服務費,請問何來服務呢?總括,呢間野令人好失望,環境好逼,唔似相中講既咁大,通風系統差,成間野充滿油煙,坐左15分鐘,隻眼已經俾油煙罩住,好唔舒服希望大家要食呢間野真係要唸清楚,相信出面仲有好多好食韓食店,但呢間唔太合格
見呢間野網上好評都唔錯,但事實完全不符

第一次打食評就係俾左呢間野

2016-04-13 843 views
去到唔算好少人,但侍應只有兩三人,先講環境空間狹小,通風系統差,整間餐廳充滿油煙......食完出黎會全身油煙味。再黎食物,一啲都唔值,叫左一個鐵板有金沙骨,三個飯團,幾舊非常道地嘅廚師腸,少量墨魚仔同年糕,當然有芝士同蛋喺鐵板旁邊啦,十分抱歉,芝士無芝士味,蛋無蛋味,都算.... 金沙骨同廚師腸係凍嘅⋯⋯即使有個爐喺鐵板底結果都係一樣⋯⋯ 承為$358/鐵板。第二樣野食,半份炸雞同薯條,非常極度普通⋯⋯ 某某快餐店炸雞會好食好多,炸雞十分乾身,會有醬,就係茄汁承為$96。不得不提,$5/杯水,$15/罐裝可樂.....仲有加一服務費...... 好唔想比......如果一般韓式食肆絕對唔會連杯水都收你5蚊,前菜少量泡菜,少量粟米,少量酸蘿白。如果係running man 粉絲去到會覺得佈置真係好求其下..... 會覺得自己去左Halloween 佈置場地多啲,唔值得囉!如果唔係粉絲仲更加唔洗考慮......

承為$96。

不得不提,$5/杯水,$15/罐裝可樂.....

仲有加一服務費...... 好唔想比......

如果唔係粉絲仲更加唔洗考慮......
2016-04-08
2016-04-11 855 views
心血來潮想食炸雞,來到這間以大熱的韓國綜藝節目《Running Man》為主題的餐廳。先來吞拿魚飯糰,五件圓圓的飯糰,包着吞拿魚碎,灑上芝麻及紫菜。咬下去嚐到新鮮的吞拿魚味道,吞拿魚的份量多得擠出來。其次是魚糕湯。外表像關東煮,一盤六格,在爐上加熱,食物則以竹籤串起。魚糕食落滑溜,也不油膩,質感厚實,教人一口接一口。最後到主角,奶油麵包炸雞。忌廉奶油包着炸雞,味道出奇的配合。炸雞咬下去外皮香脆,肉汁飽滿,外邊的奶油香口順滑,一點也不膩。奶油與炸雞兩種極致的配合相互提升了味道的層次,教人食上癮。餐廳味道不錯,韓味十足。價錢雖不便宜但份量十足。下次可以試其他口味。特別一提這個梨汁,果汁味濃。
2016-03-27
$250 (Tea)
  • 魚糕湯
  • 奶油麵包炸雞 $218
2016-04-08 830 views
今日公司OT,放左工約左個好同事食飯,佢係超級韓食迷,我想吃日本野,佢死都要來呢間先肯食,坦白講,我唔鐘意食泡菜,韓國炸雞,無法就下佢啦!呢度D裝修,成個防空洞咁,我唔係好Like,同事係Running Man 迷,話裝修好型,不過我鐘意佢有D好玩野,例如叫野可以舉過咁得意的大牌,又有D好玩具同自拍區,重有D著住Running Man Sports look 的韓個侍應招呼都好友善。前菜我講明,唔食泡菜,我最怕食泡菜!!!,同事佢改左醃白蘿蔔同混左沙律醬粟米,我愛醃蘿蔔多D,因為爽脆又開胃,反而有沙律醬粟米,我不覺得好食。炸紫菜卷,好似素食鋪個D咁架!入面有D米飯咁,食時外面都香脆又有紫菜味,加埋酸甜汁,其實似我食素食鋪D紫菜卷味架!個韓式鍋貼,我問同事無無泡菜,有泡菜一定唔食,佢話入面係菜和豬肉,我試一口,個皮好煙韌,唔以中式D鍋貼咁咁多汁,不過入面D餡不太重味,都唔差, 算好吃,佢知我唔愛炸雞,叫左個魚糕湯,好大份,其實我覺得佢有關東煮Feel,個湯係麵豉湯,清清地,唔算好咸,魚糕好有魚肉味道,彈牙得來帶少甜,加埋湯內有烏冬和冬菇,其實十足關東煮Feel,幾好食,唔係好重味精,有住

佢知我唔愛炸雞,叫左個魚糕湯,好大份,其實我覺得佢有關東煮Feel,個湯係麵豉湯,清清地,唔算好咸,魚糕好有魚肉味道,彈牙得來帶少甜,加埋湯內有烏冬和冬菇,其實十足關東煮Feel,幾好食,唔係好重味精,有住家風味。
魚糕串、前菜
2016-04-07
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2016-04-05 657 views
早陣子看了雜誌介紹,一家新開張的樓上韓國餐廳,是以Running man為主題的,我這個粉絲當然要來朝拜一下啦約好了朋友,星期5晚上來,超多人呀,幸好可以在門外坐著等30分鐘後,終於可以入座由於這兒食物出名是大份的,所以我只敢叫了一個芝士大拼盤.否則一定吃不完上場的時候,相當大份,雞肉,韓國蛋,蔬類通通在這兒火鍋是用來保持溫度,令食物一直很熱最喜歡芝士拉雞,味道超級棒,惹味程度一流拉芝士是一門學問,今次我也算是高分吧當中也有韓國飯團,味道也是不錯,碰上芝士什麼味道也是好反而不太喜歡蔬菜類,味道不是克好吃真不錯,看到別人叫炸雞,下次一定要試試

約好了朋友,星期5晚上來,超多人呀,幸好可以在門外坐著等

30分鐘後,終於可以入座

上場的時候,相當大份,雞肉,韓國蛋,蔬類通通在這兒
火鍋是用來保持溫度,令食物一直很熱
最喜歡芝士拉雞,味道超級棒,惹味程度一流
拉芝士是一門學問,今次我也算是高分吧
當中也有韓國飯團,味道也是不錯,碰上芝士什麼味道也是好
反而不太喜歡蔬菜類,味道不是克好吃

真不錯,看到別人叫炸雞,下次一定要試試
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2016-04-03 566 views
今晚同朋友慶祝生日,係一個好開心既日子丫!特登book 左以running man 為主題既gangnam oppa到食飯慶祝下啦。餐廳雖然細細地咁,但入面既特色布置的確幾吸引,有追開running man既人應該都會覺得係呢到食野幾開心!食物方面,有無限refill 前菜,有粟米,醃蘿蔔同泡菜,味道又甜又酸,加埋沙律醬,好開胃!我地五個人叫左4種野食,4個都係窩物,味道十足,亦且份量都唔少,食到個個都好飽呀!其中我最中意最推薦係呢一款韓燒豬腩肉加炒辣魷魚鍋當中一鍋2個食法好正! 個石頭鍋烘到好熱,令到上面排列整齊嘅肥腩肉片燒得好均勻,肥瘦分明嘅肉質,入面嘅油脂出哂黎,代替了食用油,而中間嘅魷魚烘得岩岩好,好彈牙,原隻上枱,每一小隻都染紅了! 辣得好過癮!有朋友生日,我地準備左蛋糕,不過冇帶火機,職員都好細心地借左支火槍俾我地!我地食得好開心,食到last order 先走!
今晚同朋友慶祝生日

餐廳雖然細細地咁,但入面既特色布置的確幾吸引,

其中我最中意最推薦係呢一款韓燒豬腩肉加炒辣魷魚鍋

我地食得好開心,食到last order 先走!
2016-03-22
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
2016-04-03 3108 views
一向對韓風冇特別留意既我今次同熱愛K-pop既朋友去食呢間 Running man 既主題餐廳。一上到去出,已經有個oppa企係度,等我仲講廣東話,但原來這個係真oppa,唔識中文。唯有用英文溝通。睇到餐牌,係丧屍主題,難怪有d似 Halloween佈置。叫左魚糕湯,奶油麵包炸雞,吞拿魚飯團,水蜜桃果汁,提子汁。奶油麵包炸雞,巨型的麵包,白色奶油本來看似好油好膩,但食落唔覺,醬汁好正,真係除左炸雞同麵包諗唔係到有咩可以佢咁夾。食麵包加汁都已經令味覺好豐富。再者,雞既分量好多,廚師亦好細心,係麵包內有炸雞,麵包外亦有,令想多汁少汁都可自已調整。建議可3人叫。魚糕湯好似打邊爐,魚蛋更用木籖穿好,非常方便整同食,配料冬菇好香,吸到魚湯味。而湯底好清香,淡淡魚味。此湯非常多料,建議可4人叫呢個。而且魚糕湯中和炸雞熱氣,滋潤下口腔。水蜜桃果汁,提子汁都有果肉粒,中和下濃味食物,又健康,比叫啤酒好。總體主題餐廳非常有特色,枱上有小遊戲玩,餐廳佈置亦好用心。

總體主題餐廳非常有特色,枱上有小遊戲玩,餐廳佈置亦好用心。
Type of Meal
Tea
  • 奶油麵包炸雞 $218
2016-03-31 365 views
Runningman係韓國有名嘅綜藝節目,想不到會黎到香港開主題餐廳。場內嘅佈置好有趣,店主想食客能融入環境,將餐廳佈置成被喪屍感染嘅氣氛。若食得辣嘅,辣炒八爪魚加五花肉係唔錯,八爪魚細細粒,好煙韌。五花肉層次分明,肉質鮮嫩,但因有爐煲住,最好唔好煮得太耐,五花肉煮得耐就會好韌。另外可以再配多一種芝士醬,今次選擇左車打芝士醬,八爪魚加d芝士醬唔係好食得到有咩分別,辣味已蓋過左芝士醬嘅味道菜式樣樣都大大件,好抵食,無另追加配料都已經好夠食。你地都黎試下la
Runningman係韓國有名嘅綜藝節目,
想不到會黎到香港開主題餐廳。
場內嘅佈置好有趣,
店主想食客能融入環境,
將餐廳佈置成被喪屍感染嘅氣氛。

若食得辣嘅,
辣炒八爪魚加五花肉係唔錯,
八爪魚細細粒,好煙韌。
五花肉層次分明,肉質鮮嫩,
但因有爐煲住,最好唔好煮得太耐,
五花肉煮得耐就會好韌。
另外可以再配多一種芝士醬,
今次選擇左車打芝士醬,
八爪魚加d芝士醬唔係好食得到有咩分別,
辣味已蓋過左芝士醬嘅味道
菜式樣樣都大大件,好抵食,
無另追加配料都已經好夠食。

你地都黎試下la
2016-03-31 2322 views
今天小妹同朋友慶祝生日 佢哋想食韓國嘢 於是去Gangnam Oppa 間店有好多Running Man相 又有啲Hallween(可能唔係?)佈置 都幾搞鬼!預早book咗枱 但個場比較細 加上我哋人數多 又有個friend剛剛落機 拖咗隻喼嚟 lol 所以都要等一等 老闆OPPA(應該係?)佢唔識講中文 但態度加分 會盡力地get我哋講嘅嘢 :0)講返食物 第一個上嘅係一盤有飯有蛋餅有年糕嘅拼盤 佢哋準備咗個gas爐畀我哋燒返熱佢食 睇住年糕上面嘅芝士慢慢溶 好治癒呀!味道方面 唔太濃燶味 但仍然有韓式辣醬味 就算唔食到辣嘅朋友 都話接受到到飯 其實小妹見佢係個白飯加啲紫菜碎喺面 無咩特別 原本諗住唔食 但無奈朋友們趕住收盤 就分埋俾小妹 點知 原來好好食!佢絕對唔只白飯咁簡單!佢成個飯都有好香嘅韓式紫菜油味 而入口就一啲都唔油 只係知好香好香!小妹開始有啲後悔最初唔食 所以偷左朋友嘅一啲黎食!如果再去,小妹一定要再叫呢個拼盤!份量其實幾多 加上主要以年糕 飯呢啲主食做底 如果兩個女仔去,叫一個拼盤應該都夠飽

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2016-03-30 439 views
朋友生日,黎左呢間Gangnam oppa餐廳食飯慶祝。餐廳以Running Man作為主題,牆上有running man嘅公仔作為佈置,桌上亦有木桶大叔俾我地一路食飯一路玩。前菜有泡菜,粟米,醃蘿蔔等都係可以refill,味道酸酸甜甜,粟米帶沙律醬,幾滋味。我地叫左幾樣野食,全部味道都唔錯!其中有一個鍋,入面有春村炒辣雞,加埋炒辣年糕,隔離仲有軟芝士,紫菜粉絲卷,幾粒丸類,啲芝士超正,可以拉絲,又煙煙韌韌,微咸,配埋紫菜粉絲卷食超夾,一脆一軟,新做法!另外一份魚糕關東煮都好好味,用了清湯泡製,魚糕片放滿每一格,總共8格,仲有冬菇絲,同其他蔬菜類,好清甜,好爽,魚片鮮味十足,yummy! 呢間好岩大group gathering,又得玩插劍桶game,又有得食,滿載開心!
朋友生日,黎左呢間Gangnam oppa餐廳食飯慶祝。

我地叫左幾樣野食,全部味道都唔錯!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)