2025-08-01
放假帶小朋友梗係要食好啲啦😁朋友介紹㗎呢一間啲套餐又平又抵又經濟,仲有湯飲品同埋甜品👍真係好抵食㗎❤️三個套餐裏面都會有上湯白菜, 前菜甜品,如果唔選擇加十蚊滷肉飯,其實可以加三蚊轉菜飯㗎😁菜飯仲好味清清甜甜又爽口又有營養😎😎 今次嘅小菜係海帶絲清清爽爽好開胃喎😋而甜品呢係黑芝麻糕濃濃嘅黑芝麻味㗎👍而上湯白菜呢😅我嫌佢淡咗少少😅啲菜好清爽好新鮮👍🐮蜜糖燒汁薯仔牛柳粒套餐,牛柳粒咬下時外層微脆,內裡竟保持著粉嫩肉色。薯仔塊有驚喜係外皮焦香內裡綿密完美吸附了甜中帶鹹的醬汁😋😋🐷菠蘿咕嚕肉套餐,咬下每粒咕嚕肉都薄脆不油與新鮮菠蘿塊同炒果肉爆汁餸飯絕配👍🐷原味炸豬柳配滋味大厨酱,麵包糠下的豬柳,炸到脆卜卜咬下肉汁緩緩滲出,添咗附贈的「大廚醬」更加滋味🥰小食陣容同樣精彩花雕醉雞浸在琥珀色酒液中,雞皮如絲綢般滑嫩,酒香悠長卻不嗆喉,冰鎮後更顯層次👍👍炸香芋蕃薯丸,外殼酥脆得驚人,咬開後紫黃雙色內餡纏綿交織,芋香與蕃薯甜味在舌尖跳雙人舞咖哩雞肉串有4串架燒。香脆帶微微咖哩味,好嘢味可口,食唔停呀😁套餐加十蚊換有飲品美。白牛 (七喜街雲呢拿雪糕)🍦 雪糕好香滑 佢想七喜別有一番風味型。黑牛(朱古力雪糕加
小食陣容同樣精彩
套餐加十蚊換有飲品
型。黑牛(朱古力雪糕加可樂)🍦 黑牛就大人細路都鍾意啦😍
最驚豔是🍋檸檬薏米水,杯底沉澱著飽滿薏仁,檸片與冰糖調出清爽韻味好清新😍
十蚊加配的醬油夢黃蛋台式肉燥滷肉飯同燉湯woo的平實又溫暖
醬色的肉末與全隻溏心蛋用筷子輕戳,橙黃色的蛋液緩緩滲入飯粒間隙,滷肉貼近港人口味的碎肉形式滷汁份量剛好,足夠拌勻整碗飯而不至於過鹹。十元加誠意之作💯
滋味燉湯,這盅湯的溫度維持得好好,飲落清甜😍
小城滋味
德福廣場1期平台P8A號舖