2015-03-06 2706 views
在很久前買了四張團購,和朋友一起去食。因為食過小飛象晚餐,但不是buffet,不過覺得食物味道都ok,所以才想食buffet,以為質素會差不多,點不知原來差天共地。生蠔有沙,而且不鮮甜。三文魚好多根,而且未完全解凍,有點硬,而且有雪味。熟食類,雞翼,炒飯,羊架,薯條,青口,比較好吃少少,都是正常的味道。炸蝦顏色好深,看見好長,但蝦是好細條,所以食炸粉多。芝士忌廉焗扇貝, 扇貝都不細,味道正常,但是好多油。這個所謂的鵝肝,太過乾而且又硬身,我們食了一啖就不要了。上面那個不是鵝肝,但又不是鴨肝。我吃了都不知道是什麼。總括而言,這間店我是不會再去,有人請我都不會去。
在很久前買了四張團購,和朋友一起去食。
生蠔有沙,而且不鮮甜。
三文魚好多根,而且未完全解凍,有點硬,而且有雪味。
炸蝦顏色好深,看見好長,但蝦是好細條,所以食炸粉多。
芝士忌廉焗扇貝, 扇貝都不細,味道正常,但是好多油。

總括而言,這間店我是不會再去,有人請我都不會去。
2015-02-04 4227 views
團購關係,$168位,就黎試下啦,食物款式一般,唔算好多野食,我同老公對佢自助拎既食物興趣不大,主要都係寫紙叫野食刺身普通,唔算特別,可以食得落口咁既質素啦,其次得覺得可以再叫既,係芝士焗帶子,唔錯的,生蠔好細仔,冇咩口感,鵝肝都算大舊,味道都可以,我食左4舊,係呢餐依得最多既野總結,呢個價錢,200唔洗,想平平地去食生蠔同鵝肝,都可以接受,但短期唔會再去
鵝肝
芝士焗帶子
2015-02-02
鵝肝
芝士焗帶子
2015-02-03 3495 views
食物質十分一般, 連推介的乳豬飯梅既............一行人四個人坐低食野, 諗住佢有熟食同生食可以岩各人口胃。點知每樣熟食都係一試難忘, 例如咖哩豬軟骨, 豬軟骨有豬軟骨味, 咖哩味, 原全無一齊煮過甘。紅酒牛尾, 牛尾的確好大件, 但個汁唔知咩黎。仲有個唔知咩蝦, 隻隻都梅既...另外刺身係跟人數計算, 你幾多人比幾多塊你, 不過刺身算係好, 起碼無臭味...秋刀魚可以連劏都唔劏, 就甘煎, 我覺得佢連洗都無洗...乳豬飯講到好勁甘, 皮係幾脆, 飯係夠味, 但係乳豬係梅既, 唔知正宗既係咪都係甘。 如要去依到食野既話, 我覺得依幾樣野係可以食, 罐頭粟米粒, 雪榚杯, 刺身

2015-01-30
Celebration
Birthday
2015-01-20 4630 views
這間自助放題留給我一個極好的印象, 原因是~~~~ 它沒有漏單…………其他的放題店食十次有九次也會漏單:-) 放題點單紙任君選擇👀👇👇 這是頭盤, 人齊後大約兩分鐘便會上, 不用叫。雖然沒有如其他放題店中華麗的裝飾, 但是刺身全都十分新鮮!😊燒羊扒😍 味道很好,但是韌性差了一點~ ( 純粹個人認為, 很多人也喜歡吃軟身的 ) 以下這個真的非吃不可, 香噴噴的芝士伴着這新鮮帆立貝, 口感十足^^ 刺生我們點了六至七盤, 每次都即叫即到,等候時間不用五分鐘, 更沒有漏單, 與其他放題店相比服務可算是不錯~ 店內環境👇* 半自助餐半放題 的模式,實在別有一番風味! 不過在自助餐的部分, 我主要只是吃了甜品和沙拉, 皆因我在集中吃刺身 小飛象餐廳讓我滿載而歸,必回頭再試 大滿足
其他的放題店食十次有九次也會漏單:-)
放題點單紙任君選擇👀👇

燒羊扒😍 味道很好,但是韌性差了一點~
( 純粹個人認為, 很多人也喜歡吃軟身的 )

刺生我們點了六至七盤, 每次都即叫即到,

店內環境
👇

* 半自助餐放題 的模式,實在別有一番風味! 不過在自助餐的部分, 我主要只是吃了甜品和沙拉, 皆因我在集中吃刺身

小飛象餐廳
讓我滿載而歸,必回頭再試
大滿足

• 芝士年糕
  • 三文魚
  • 炸蝦天婦羅
2015-01-09 4719 views
葡式馬介休薯茸球炸得香脆不滲油,得分。馬介休香氣不重,味道亦不鹹,或者用量太少?薯蓉細滑但都係太乾,有點太固身了馬來沙嗲雞串只是普通燒雞串沾上稠重椰香既沙嗲汁焦香淡淡,可惜雞串真係唔夠熱,有種違和感花蘭汁雞茸焗酥盒即是釀餡入酥皮盒咁知既,醬汁豐潤甚膩只係酥盒軟化受潮,變得鬆鬆透透與薄脆香柔既主觀期望顯然是距離有點遠吧脆炸香辣雞槌外皮厚身,炸得甚為香脆呢點算是扳回一城吧辣味來自七味粉,感覺很嗆口,好感普普芝士焗帆立貝賣相算是過得去,面頭香草不多但香氣配合味道外層芝士不多,焦香又係得分位,醬汁酸甜開胃帆立貝只嫌乾身了少許,冇雪味冇腥味,叫做可以食下既酥炸冬菇由外層睇已經……炸完薄身不美觀都算,加埋開始出油,一黎就已經唔想食外皮薄身脆口,而冬菇炸完都仲係有點熱感及水分,冇左怪味香脆茄子外表睇落就偏橙色少許,食落都硬皮d,脆口d茄子都係多水分,入口稔爛而非爽口版本肉燥燒茄子茄子富有燒後香氣,甚至可以趕走茄子既微青味茄子裏頭仍叫多汁爽口,唔會稔得溶爛不過講真我都唔知佢既肉燥所在地……炭燒羊扒呢度既羊扒算係大件夾抵食羊羶味被醬汁調味及醃料減去,味道變得更易入口肉質稔軟,不算嫩身,只係肉既份量比平日
葡式馬介休薯茸球

炸得香脆不滲油,得分。
馬介休香氣不重,味道亦不鹹,或者用量太少?
薯蓉細滑但都係太乾,有點太固身了

馬來沙嗲雞串

只是普通燒雞串沾上稠重椰香既沙嗲汁
焦香淡淡,可惜雞串真係唔夠熱,有種違和感

花蘭汁雞茸焗酥盒

即是釀餡入酥皮盒咁知既,醬汁豐潤甚膩
只係酥盒軟化受潮,變得鬆鬆透透
與薄脆香柔既主觀期望顯然是距離有點遠吧
脆炸香辣雞槌

外皮厚身,炸得甚為香脆呢點算是扳回一城吧
辣味來自七味粉,感覺很嗆口,好感普普

芝士焗帆立貝

賣相算是過得去,面頭香草不多但香氣配合味道
外層芝士不多,焦香又係得分位,醬汁酸甜開胃
帆立貝只嫌乾身了少許,冇雪味冇腥味,叫做可以食下既
酥炸冬菇

外皮薄身脆口,而冬菇炸完都仲係有點熱感及水分,冇左怪味

香脆茄子

外表睇落就偏橙色少許,食落都硬皮d,脆口d
茄子都係多水分,入口稔爛而非爽口版本
肉燥燒茄子

茄子富有燒後香氣,甚至可以趕走茄子既微青味
茄子裏頭仍叫多汁爽口,唔會稔得溶爛
不過講真我都唔知佢既肉燥所在地……

呢度既羊扒算係大件夾抵食
羊羶味被醬汁調味及醃料減去,味道變得更易入口
肉質稔軟,不算嫩身,只係肉既份量比平日所見既更多
葡式燒乳豬

話哂食葡國餐廳葡國菜,又點可以唔試番特色菜款呢?
先講乳豬,皮薄但不夠香脆,皮下脂肪微溶頗香
肉質稔軟鬆化,夠哂入味,不過同想像中既皮脆肉嫩有一段差距
飯底甚為油膩,味道鹹中帶甜,料足,可惜飯粒濕淋過黏,更有點爛稔
木槺布甸

忌廉部分奶滑香緻,味道比預料中更自然
餅碎夠哂細碎,香甜不算膩滯,層層隔疊可以緩衝一下
只係我見到佢個個既甜品杯都係破裂卻又唔換,呢點真係有待改善啦:^(

藍莓芝士蛋糕

實身硬身既質感,帶有少許粉感,芝士暫時夠哂重嗎?
面頭加左藍莓醬就叫藍莓芝士蛋糕……酸甜味道都幾清新開胃既……
餅底甜得黎仲要有少許韌度,又唔係淨乾電

檸檬芝士蛋糕

蛋糕比藍莓版粉少許,只係檸檬味道係混入主體
唔係好似藍莓芝士蛋糕咁,放果醬係面頭就當黎左
但朋友認為檸檬香味太過假,好人工感覺,唔夠利口:^0

2015-01-08 3951 views
紅酒燴牛尾牛尾大舊到令人驚喜!!!!!大概每件都有半個拳頭或以上既大小骨連住好多既牛肉,時稔時硬,但唔太一致只係……講真唔會食到有紅酒香,幸好佢冇煮酒後殘留既酸味燒豬仔骨肉質外層較硬實,唔算過韌,但都係要咬下佢係由中心稔化出黎,不多油脂位,鹹甜入味,非以黏醬黎調味葡式咖哩雞葡式咖喱椰香濃郁香口帶辣,顏色偏黃偏淡,卻未有想像中稠身雞肉冇雪藏味冇腥味,肉稔不肥膩:^0椒鹽三文魚頭腩其實我覺得叫佢三文魚骨腩更為貼切魚骨都幾多下,食起黎冇幾多肉炸完唔夠香脆,甚至有滲油出油既跡象,但調味夠惹味,算係咁啦香脆春卷除左油炸左都好油之外,我都冇咩可以講春卷斷估唔係自家製,品質質素是有規定既!!!!!大概只翻炸下……唔會出咩意外既蜜糖燒司華力腸燒過後帶有少許焦香,蜜糖味不突出不濃重司華力腸外皮稍脆,整體沒有特別炭燒牛舌牛舌算厚片,焦香都幾香幾重既不過肉味牛味算濃,略嫌過於乾韌牛油炒雜菌菇片爽口不苦,亦都冇菇既怪味,蔬菜都清爽不膩調味偏鹹重,醬汁稠身係幾黏到食材而不黏口既只係……講真佢真係點睇都唔似係牛油炒,醬油就差不多脆炸吉列蝦脆度甚高,炸粉都不算過厚,油膩感一般蝦肉味清,只有微微彈牙感,合格吧日燒黑椒
紅酒燴牛尾

骨連住好多既牛肉,時稔時硬,但唔太一致
只係……講真唔會食到有紅酒香,幸好佢冇煮酒後殘留既酸味

燒豬仔骨

肉質外層較硬實,唔算過韌,但都係要咬下
佢係由中心稔化出黎,不多油脂位,鹹甜入味,非以黏醬黎調味

葡式咖哩雞

葡式咖喱椰香濃郁香口帶辣,顏色偏黃偏淡,卻未有想像中稠身
雞肉冇雪藏味冇腥味,肉稔不肥膩:^0

椒鹽三文魚頭腩

其實我覺得叫佢三文魚骨腩更為貼切
魚骨都幾多下,食起黎冇幾多肉
炸完唔夠香脆,甚至有滲油出油既跡象,但調味夠惹味,算係咁啦
香脆春卷

除左油炸左都好油之外,我都冇咩可以講
春卷斷估唔係自家製,品質質素是有規定既!!!!!
大概只翻炸下……唔會出咩意外既

蜜糖燒司華力腸

燒過後帶有少許焦香,蜜糖味不突出不濃重
司華力腸外皮稍脆,整體沒有特別

炭燒牛舌

牛舌算厚片,焦香都幾香幾重既
不過肉味牛味算濃,略嫌過於乾韌

牛油炒雜菌

菇片爽口不苦,亦都冇菇既怪味,蔬菜都清爽不膩
調味偏鹹重,醬汁稠身係幾黏到食材而不黏口既
只係……講真佢真係點睇都唔似係牛油炒,醬油就差不多
脆炸吉列蝦

脆度甚高,炸粉都不算過厚,油膩感一般
蝦肉味清,只有微微彈牙感,合格吧

日燒黑椒雞中翼

黑椒味香又不嗆,而且都幫到手辟除腥氣
外表有點油膩,但放到入口還是可以接受既程度
雞翼調味足,叫幾入味香口既

照燒秋刀魚

燒過既焦香味重,但有點蓋過了其他部分既味道
魚肉鮮白,未有肉汁,只是也不腥膩就心足了-__>-

2015-01-08 3476 views
好耐以前去過小飛象葡國餐廳食葡菜當時係同屋企人一大堆係咁單點菜式,結果當然係食得貴啦,但味道還可以十年人事幾番新,世事總是常變遷如今去到佢僅存既分店,點知係做緊自助餐?哦,唔係!係自助餐加放題!環境比較逼狹,每張枱既枱間距離都幾近,有時都怕整到人桌面面積就……嗯真係幾難放得哂食物點都好啦,總之今餐預見會食到超狼狽!刺身色水比較淡色,感覺上不夠鮮美吸引哦……幸好佢有冰粒坐底,冰住上可以保持冷度,都叫好少少三文魚厚身不帶筋,入口油香肉香不重,味道算清油甘魚刺身白中帶粉紅,靠賣相睇黎係正常既油香濃郁,肉質稔身帶爽,唔會太過綿爛:^)甜蝦都係幼身既無頭版本,清甜既,肉質黏稔但不叫彈牙爽口帶子稔甜,可惜似乎過乾身了虎蝦晶瑩剔透,肉爽不腥,比甜蝦更大塊更清新煙肉忌廉芝士焗西蘭花芝士層十分厚身,味道濃郁更有牽絲,焗後既焦香增添香氣西蘭花清甜微爽,唔會稔爛發黃,都仲係青綠色咁靚仔既xd加上煙肉既鹹香,整體味道豐富濃重,不過唔算過於油膩既:^3豉椒炒蜆豉椒鹹辣添香,醬汁稠度一般,唔會太過漿口導致味道太濃太嗆蜆肉真心細到呢……仲要有點腥味,同醬汁不太配燒豬頸肉厚薄適中,燒完雖然焦香不濃,但外層帶脆肉爽彈牙

好耐以前去過小飛象葡國餐廳食葡菜
十年人事幾番新,世事總是常變遷
如今去到佢僅存既分店,點知係做緊自助餐
哦,唔係!係自助餐放題
環境比較逼狹,每張枱既枱間距離都幾近,有時都怕整到人
桌面面積就……嗯真係幾難放得哂食物
點都好啦,總之今餐預見會食到超狼狽!
刺身

色水比較淡色,感覺上不夠鮮美吸引哦……
幸好佢有冰粒坐底,冰住上可以保持冷度,都叫好少少
三文魚厚身不帶筋,入口油香肉香不重,味道算清
油甘魚刺身白中帶粉紅,靠賣相睇黎係正常既
油香濃郁,肉質稔身帶爽,唔會太過綿爛:^)
甜蝦都係幼身既無頭版本,清甜既,肉質黏稔但不叫彈牙爽口
帶子稔甜,可惜似乎過乾身了
虎蝦晶瑩剔透,肉爽不腥,比甜蝦更大塊更清新
煙肉忌廉芝士焗西蘭花

芝士層十分厚身,味道濃郁更有牽絲,焗後既焦香增添香氣
西蘭花清甜微爽,唔會稔爛發黃,都仲係青綠色咁靚仔既xd
加上煙肉既鹹香,整體味道豐富濃重,不過唔算過於油膩既:^3

豉椒炒蜆

豉椒鹹辣添香,醬汁稠度一般,唔會太過漿口導致味道太濃太嗆
蜆肉真心細到呢……仲要有點腥味,同醬汁不太配

燒豬頸肉

厚薄適中,燒完雖然焦香不濃,但外層帶脆
肉爽彈牙,咬落香口夠肉味既
2015-01-04 3806 views
想搵間有生蠔有鵝肝食既晚餐,見呢間葡國菜好似唔錯咁,決定呢晚同朋友去試下,諗住叫得五星級酒店自助餐,應該唔會太差既。事實卻出於意料之外。係門口等左五分鐘都無人理,侍應好忙咁走黎走去,而門口一堆堆既客人就唯有呆呆咁企係度。隔左陣先有個侍應黎派飛,雖然話要等15-20分鐘,但既然黎到無理由唔等既。終於入到去,台都未執就叫我地坐低。好啦,相信佢地應該係人手不足又唔想客人呆企咁等,所以俾我地坐低先,不過有得食就算啦。侍應話如果叫鵝肝生蠔乳豬的話價錢會貴D,而飲品要任飲亦要每人加$10。雖然飲品種類唔多,不過都係加左個鵝肝生蠔乳豬任食汽水飲品任飲既SET。出奇既係,任食紙上面可以點既野食,同出面board既唔一樣!係門面見到佢寫住好多款既食物,入到黎都無得點。先講講期待已久既生蠔從來未見過咁瘦咁細粒既生蠔,好薄既一片,食落1d都唔fresh,而且仲有陣腥味,完全無口感可言。叫左一次就無再加單,錢都蝕埋。鵝肝多士同樣地,細粒薄片既鵝肝我第一次食,而鵝肝煎出黎既油亦令人卻步三分。第一份鵝肝淋左好多汁,所以食落無咁驚嚇。但係當第二份走汁之後,見到下面塊多士既油多到瀉出黎,反哂光咁實在食得唔開胃。所以叫

先講講期待已久既生蠔

鵝肝多士
同樣地,細粒薄片既鵝肝我第一次食,而鵝肝煎出黎既油亦令人卻步三分。第一份鵝肝淋左好多汁,所以食落無咁驚嚇。但係當第二份走汁之後,見到下面塊多士既油多到瀉出黎,反哂光咁實在食得唔開胃。所以叫再兩次就無再encore。

乳豬
極度懷疑乳豬其實係咪短缺,叫左三次,每次兩份。可惜最後只食到一塊,仲要係勁多肥膏,無豬肉!因為食得太少,實在無法為呢樣食物俾評語。

刺身
我同朋友都算係鍾意食魚生,但從未試過只叫一份就stop唔再加單,款式少而唔好味係敗筆。
三文魚:都算厚切,但完全無三文魚味,而且黎既份量亦唔足。
"帶子":正確d黎講佢係貝柱,食左一舊就無食,差。
象拔蚌:好細粒而且好腥,同埋唔知點解有d鞋而唔爽。
甜蝦:比較正常既刺身,大細都算適中。

春卷:凍既...咬落去仲要凍到硬左,食唔到個餡已經唔想再食。
咖喱角:好粉好厚皮,入面算係正常,但要過五關斬六將先食到個餡。
雞串:正路。而且幾大舊肉,終於可以有d野咬下。
牛舌:軟軟熟熟,唔錯,叫左幾次都ok,如果黎既可以一試。
羊扒:黎到只食到一小口肉,不過都幾嫩,而且唔腥,不過不失啦。

除左點任食紙之外,出面都有d沙律餐湯壽司飯粉麵等任食,不過講真,睇落唔太乾淨,壽司明顯唔新鮮,所以一舊都無食過。而食物賣相都欠奉,所以提唔起興趣。

總結而言,埋單位位三百幾蚊,食左d唔新鮮唔好睇,重點係唔好食既野落肚,真係寧願買個麵包好過。
另外,漏單問題非常嚴重,連wasabi醬油都要問幾次先有,所以就算免費我都唔會再黎。
2014-12-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2014-12-22 3641 views
差差差~~!想放題的建議選擇別的品牌餐廳, 這間連鎖已經被我列入黑名單了.yahoo團購買的 $168 晚餐放題.非繁忙時段要加$28服務費.時間2小時, 下午5:30~7:30任食生耗, 刺身, 我們6個人落單以後上菜非常非常慢..量很少, 刺身基本在上桌後2分鐘內吃完.生耗又瘦又小, 品質非常一般.2小時放題時間, 有90%時間在等待中度過,沒有東西可以吃.熱菜補貨的速度非常之慢, 基本全空.壽司只有2種,水果不是鮮切水果,全是罐頭, 蛋糕只有一種.品種極度單一.可笑的是每人近$200的放題,連個汽水都要加$10 才可以任飲,撲街啊~更可笑的是, 用完的餐碟很久都沒有人收拾, 桌面弄得髒亂差也不見服務員.這種服務質素也好意思收$28服務費,真是無語, 他們根本沒有服務可言.總之, 1. 沒有吃的, 2. 沒有喝的, 3. 沒有服務.已進黑名單, 永不再來!$130 以內的放題比這間連鎖好的太多了, 大把選擇BYE!!

yahoo團購買的 $168 晚餐放題.
非繁忙時段要加$28服務費.

時間2小時, 下午5:30~7:30
任食生耗, 刺身, 我們6個人
生耗又瘦又小, 品質非常一般.

熱菜補貨的速度非常之慢, 基本全空.

已進黑名單, 永不再來!
$130 以內的放題比這間連鎖好的太多了, 大把選擇

BYE!!

2014-12-21
2014-12-02 5271 views
星期五可以有個突如其來的假期 在團購網得知小飛象在團購 只須168$任食生蠔鵝肝 加加埋埋雜費 大約$206/一個人  可以在點餐紙任點 還可在外自己任取食物 近門囗有沙律吧 加任食雪糕 不少熱食也可以在外可以取得 頭盤刺身 總是特別大盤的 點餐紙全部點了一轉 生蝦 蟹柳 三文魚 帶子 榮螺 油甘魚 象拔蚌 刺身新鮮 生蝦不用在泰國菜也食到 真的是驚喜 帶子頗不錯 小小一個 甜蝦沒有頭 不過也不太重要 榮螺甜甜的 任食生蠔 生蠔鮮甜配上檸檬 淡淡的海水味 不會腥 遠看着有廚師把生蠔送到廚師 應該是新鮮開的生蠔 沙律蛋不錯 牛柳粒有嚼勁 味道咸咸的 葡國雞 肉嫩汁多 菠蘿是罐頭的炭火羊扒 半扒肥瘦適中 肉汁多 肉質嫩囗 沒有太多調味 原味也很足夠 油脂也剛好 招牌燒乳豬惹味菜式,以秘製的香料醃足一整天,再入爐慢慢細焗,焗得外皮香脆無比,肉質細嫩多汁,配上揉合了番茄、黑水欖、煙肉粒的飯 飯的味道比乳豬好 蕃茄味的我很愛吃這個炒飯 薯仔粒也不錯 乳豬燶掉  雞串 醬汁惹味 雞肉頗好吃馳名馬介休球馬介休 一種葡國人很愛吃的鹹魚,一般以鱈魚經鹽醃製而
可以在點餐紙任點 還可在外自己任取食物

串燒
雞串

醬汁惹味 雞肉頗好吃
馳名馬介休球

馬介休 一種葡國人很愛吃的鹹魚,一般以鱈魚經鹽醃製而成
番點了兩次 薯仔頗好吃的 沙律醬配搭上 天婦羅蝦好吃 夠熱夠脆
龍蝦湯

沙律 牛柳粒
串燒
豬頸肉 金沙骨 蝦
2014-11-03 6879 views
一行4行經兆萬,樓下女侍應向我們推介,見傳單上的食物款式,於是便試下,尤 於時間尚早,唔使等便可以入座,餐廳內裝修唔錯,睇落干干凈淨, 行自助餐型式, 自己非常之鍾意生蠔,一開始當然要叫喇,依到既生蠔海水味都幾重,最緊要係夠哂嫩滑,同埋無咩奇怪既異味同腥味,唔錯。另外仲有三文魚,,夠厚身又大件,食落非常鮮味, 而熟食方面選擇亦很多,有焗生蠔,燒魚,羊架等,味道亦不差,推薦烤乳豬,皮脆肉嫰,可惜份量太少,多d會更好飲料方面有奶茶,檸茶選擇,而甜品方面有西餅,啫喱,壽司 沙律另外值得一贊的是侍應態度,夠積極,主動。總結以旺角放題黎講,小飛象算唔錯既選擇

可惜份量太少,多d會更好

2014-11-03
Celebration
Birthday
  • 生蠔
2014-10-27 6669 views
由於太肚餓,又禁岩經過依間野之後個老闆又講到好似好抵食咁,又話咩刺身,壽司任食,所以心動左一下,就咁中左伏。入去之前就自己呃自己心諗:9點後先冇人食姐。之後入到去坐低,望下張枱得個4,5份柯打紙,紙上面仲要大多都係炸野跟住就有些小熟食。。。心諗__中伏!我去食隔離個間唔好?。。由於自己同朋友都唔多好生蠔,所以選擇左{$148既唔包生蠔,鵝肝}。之後就左出去拎野食,出面既熟食有沙嗲串燒,炒飯,葡汁雞,野菜,炒蜆,龍蝦湯,白湯等。。。炒蜆真係唔好提 D沙多到呢,勁爽口。柯打既炸野睇落幾好食,因為本人怕熱氣所以冇食到,但朋友話味道過得去啦。最最最過份既就係自助餐竟然淨係可以一人叫一杯野飲!!!!杯檸茶完全係水一般,我朋友想叫杯奶茶都冇。邊有理由自助餐既野飲唔係任飲架??有夠離譜。D野食已經頹,連野飲都頹埋。。。三文魚雖然比起其他既日式放題差,但佢已經係我地唯一既精神支柱。。 $148就係食埋D咁既野,第一次食野可以食到禁頹。。。
由於太肚餓,又禁岩經過依間野之後個老闆又講到好似好抵食咁,又話咩刺身壽司任食,所以心動左一下,就咁中左伏。入去之前就自己呃自己心諗:9點後先冇人食姐。之後入到去坐低,望下張枱得個4,5份柯打紙,紙上面仲要大多都係炸野跟住就有些小熟食。。。心諗__中伏!我去食隔離個間唔好?。。由於自己同朋友都唔多好生蠔,所以選擇左{$148既唔包生蠔,鵝肝}。之後就左出去拎野食,出面既熟食有沙嗲串燒,炒飯,葡汁雞,野菜,炒蜆,龍蝦湯,白湯等。。。炒蜆真係唔好提
$148就係食埋D咁既野,第一次食野可以食到禁頹。。。
Other Info. : 收錢個時有個哥哥仔同我地講:我地遲下會增加9款刺身架,下次再黎過啦:)。個下真係。。。算啦當買個教訓。
2014-10-18
$148 (Last Night Supper)
2014-10-23 6691 views
如果你地有心做好間店。就應該睇下呢度既評價。我今晚九時四十分同女朋友行過兆萬。見到你地既傳單有198蚊自助餐生蠔任食。咁抵食就上去啦。 係門口個四眼侍應就話 138無生蠔。198有生蝝但每人只限食三隻。鵝肝同乳豬每人一件。個心聽到呢句已經覺得揾笨。但女朋友想食下生蠔就當豪比佢啦。一拿起餐牌。頂。得個幾到樣菜式。出到去bar枱。賣埋d同neway 自助餐差吾多既食物。已經好有覺得比人揾笨。好喇我倆坐低。以為可以自由拿飲品。行左一圈發現吾到有飲品既。只見到雪櫃有就拿了兩罐汽水埋位。跟住門口個四眼就走過黎話。對吾住。每人加十蚊先有飲品。白開水先係免費任飲。呢刻我即刻非常不滿。做乜埋位個陣吾講清楚。到上菜個陣。噫。點解得四隻蠔兩隻鵝肝既?後來問上菜的員工。佢地話食完可以再點。我即刻心裡打個突。點解d員工個個講d野吾同架。好啦到我點左生蠔之後個四眼仔又走埋黎。我先反問點解只有四隻生蠔。原來半打既意思係四隻蠔加兩件肝。嘩!呢刻我忍吾住質問個四眼仔。個四眼仔睬都吾睬我走左去。呢刻我真係火都黎。真係忍不住一路食一路鬧。後來有個著藍色裇衫既男人比返兩隻蠔我。我先順反小小條氣。好喇我地再入第二次單點生文魚

好喇我地再入第二次單點生文魚同虎蝦。之後就音訊全無。一直拖到十點左右就話last order。我再次嘩然再發火鬧個收銀。我點既野都未上。生果都食過就收哂檔。叫我埋單。個收銀又係黑口黑面咁走左去。

最後上左d虎蝦食完就一肚火咁走人。藍裇衫見到我走係甘同我講吾好意思。只有佢一個人同我哂冧。

396蚊一個正常既價錢。但係食到一肚火同感到揾笨就好吾抵。我真心希望老板抄左個個收銀同個四眼仔。一d服務質素都無。
2014-10-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Coupon
嘩,真係估呢間餐廳唔到,留下有個有禮貌嘅哥哥派傳單話"雖然我地係比其他放題貴少少但我地係做質素"又話生蠔鵝肝任食,200幾蚊一位,話有好多五星級酒店食物,講到好吸引,就上去睇下,個門口同入面仲裝修得幾靚,貪新鮮就試下......我兩位9點幾入去,正常係要等位等番半粒鐘到先有位,呢間唔係,反而得3,4台客,都覺得奇怪,不過冇理咁多,試下佢咩料...放題例牌首先都係食刺生先,點知睇第一張張落單紙,啞咗,得兩樣野食揀,鵝肝多士同三文魚刺生...其他刺生咩都冇-0-...算,出去睇下有咩食,仲誇張,野食全部我娘親都整得仲好睇好食,咩炒飯,肉醬咩天使面,芝士焗咩西蘭花,三色椒配咩牛肉,薯仔咩雞球,雞肉咩串燒等等嘅普通菜式見到都唔開胃。坐番埋位點野食,頂佢個X, 叫咩,咩都唔熱加唔好食,吉列炸野個啲都可以炸到林身,廚師好野!最後都係食下"澳洲即叫即開生蠔"算,應該唔會太差掛,叫咗4隻,食第一隻覺得冇味道,得個凍字,食第二隻,有料黎,又腥又喊,仲要係苦過廿四味嘅!俾個天我做膽都唔敢食第三隻!即刻飲水浪口,好彩啲水冇異味,如果唔係我真係死俾你睇,最後叫番杯正常係人飲嘅熱檸茶中和番。拿拿林埋單,啲服務員

拿拿林埋單,啲服務員態度唔好我都費時出聲,費時俾熟人見到我係間咁有"質素"嘅餐廳食野,埋單400幾兩個人,完事即閃。
上openrice見到呢間野有10幾個都覺得正都ok, 我真係忍唔住寫番啲真實顧客食完感受!
Other Info. : 大家信我,食老麥仲開心,呢餐食到我背脊骨落!
2014-10-01
2014-10-05 6015 views
勸大家唔好去食,個度係罷明拖你時間。一開始食左d熟食,炒蜆同龍蝦湯都還可以。一食生蠔三文魚個d就開始差喇。三文魚個樣就靚,食落真係差囉..食生蠔先燥,點解成場得幾枱客都可以搞咁耐,食左1個鐘頭只係食左兩隻蠔,食落去都係得個咸字,又有冰。都已經落左4,5次單,每次都叫4至6隻但都無再黎過,仲唔係拖你時間。好啦!到個經理埋黎,我話d蠔無黎過wo,經理就話last order喇,你一次過想食幾多隻你就落啦,咁我就落左8次啦,佢亦都好快咁攞左8隻蠔黎。重點黎喇!!個經理罷明hea9我,個8隻蠔入面個d水全部都係清水黎,有無搞錯呀。某d服務員態度又差,又hea我,叫佢幫我追又淨係話得得得,又唔追。呢間野永不錄用!
勸大家唔好去食,個度係罷明拖你時間。
2014-10-05