吃貨四人幫又出動了, 今天是因為哥哥說捐了血要補補, 咋家衣又出來吃吃吃...前個 wk 姪女見到這間 醉串 好像不錯, 咁今天就來試試.這間店是 bar店加吃號串燒的. 我們點了很多,  其中這個 油甘魚鲛 幾肥美, 色香ok, 但師父一定沒有看過 射柠檬 如可下鹽的, 人地 柠檬 用隻手洒幾粒之嘛, 雖然說這個菜的名叫 鹽燒油甘魚鲛, 但都不用這樣重手, 一口魚一口鹽, 朔朔聲啊... 我們又點了燒蚝...一般入得口果隻啦...我們點了很多...但吃完好像沒吃過. 哈哈.
吃貨四人幫又出動了, 今天是因為哥哥說捐了血要補補
, 咋家衣又出來吃吃吃...
這間店是 bar店加吃號串燒的.

我們又點了燒蚝...一般入得口果隻啦...

我們點了很多...但吃完好像沒吃過. 哈哈.
Other Info. : 奉勸有血壓高的吃貨朋友, 不要來, 或叫師父 少鹽.
2021-03-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2021-04-20 103 views
係好耐之前都聽過呢間鋪,加上自己住同區,所以想去食好耐,但唔知係咪咁冇緣,去左幾次都冇開,到最近呢一次同朋友去左慶祝生日,終於有開啦!一直都好期待佢D醉鮑。整體價錢都算中上,唔係話太平,但未至於好貴,偶爾食一餐都OK既,餐廳環境好舒服,我地坐卡位,唔洗搭台。雖然係燒烤,上菜時間都算快,唔洗等太耐,D食物整體都幾好味,都夠味,但如果唔夠味都可以問老闆娘拎調味料的。不過滿心期待既醉鮑真係有D失望,唔知係咪老闆娘重手左,太重酒味,難入口,同埋真係會苦,COVER哂鮑魚本身既鮮味
2021-04-09
Celebration
Birthday
感謝偉大的政府抗疫得力,餐廳晚市禁堂食。既然不能外出吃飯,就的起心肝補回食評吧。 良心小店位於元朗國另一端,自成一角。甫進門,見到一個大projector螢幕和點唱K,地道版的是Bar and Restaurant。 招牌酒醉串拼 $188拼盤可以自選:豬手、雞中翼、鴨舌、雞腎、海蝦、豬耳、雞軟骨,任選四至五款。份量超大,足夠3-4人用。 另外加了醉鮑魚($30/隻),花雕酒味夠香濃,蝦夠彈牙,雞翼亦嫩滑。最令我驚喜的是醉豬軟骨,口感爽脆,吸收了濃郁酒味,超夾! 清酒焗花甲 $68清酒味蠻濃,惟花甲有點乾,肉偏小。 燒油麥菜 $15燒茄子、燒韮菜、燒菇等,相信大家都經常吃。但燒油麥菜卻第一次吃。 輕輕燒過的油麥菜面頭有一層焦糖般的,超甜、超爽脆,没有平時白灼的草青味,一定要試! 燒墨魚鬚 $69墨魚鬚燒得剛剛好,外脆內彈牙。 燒台灣腸 $18台灣腸純粹本人喜歡吃,甜甜的又脆口,吃串燒必點 XD 燒秘制五花腩 $38 五花腩燒得有點乾,但包生菜也OK。小店人手不多,老闆娘在門面一腳踢,廚房出菜也較慢,大家要多包容。Suntory生啤買二送一,叫杯啤酒邊喝邊等燒物,也不錯

良心小店位於元朗國另一端,自成一角。

招牌酒醉串拼 $188

清酒焗花甲 $68

清酒味蠻濃,惟花甲有點乾,肉偏小。

燒油麥菜 $15

燒墨魚鬚 $69

墨魚鬚燒得剛剛好,外脆內彈牙。

燒台灣腸 $18

台灣腸純粹本人喜歡吃,甜甜的又脆口,吃串燒必點 XD

燒秘制五花腩 $38

五花腩燒得有點乾,但包生菜也OK。

小店人手不多,老闆娘在門面一腳踢,廚房出菜也較慢,大家要多包容。Suntory生啤買二送一,叫杯啤酒邊喝邊等燒物,也不錯~

餐廳資料:

醉串
地址: 元朗福田徑2-16號樂富大廈地下4號舖
電話: 90111137
2020-06-10
Type of Meal
Dinner
2020-05-21 324 views
香港食串燒一定係貴架啦幾串就好似埋單都要成幾百蚊甘🤔所以好多時候都唔知點取捨好 一係放題串燒,一係續串計,甘又好似食得唔飽呢😭不過我今次食d間都係續串計既,所以有d貴我地又好早就到左6點30分左右到....真係佢既開門時間場內都算大d枱都闊...最岩一班人聚會又有骰子🎲提供 重有個大螢幕播歌🎼但衛生情度就一般,可能我地早到 有好多蚊焗住係到 飛來飛去,所以我一邊食一邊都覺得有野咬我😟好啦好啦⋯⋯講左甘耐要入正題啦d到就係裹面所有既食物啦落完單 好快就有飲品黎到我地叫左百香果梳打同鹹檸七百香果一般 真係有d甜 無咩百香果的味道 鹹檸七正常燒雞皮 好脆 好似食緊脆片甘 但有小小汁 不過我地✔️左要辣 但佢黎d野完全唔辣 好彩既係有辣粉係枱可以嬸落去燒台灣腸無咩特別正常野燒牛舌好正 夠軟又大舊入口化又有口感,但真係有d貴d個特色炒飯真係好特色我地見到係從隔離鋪拎過黎 見到都覺得好好笑 唔知特色既原因係唔係從隔離店拎黎呢?定佢地係有關係啦😂不過講翻個飯先...我覺得好麻麻 九層塔落得多,接受唔到既人覺得好難食 不過唔落既只有豆角同辣椒🌶️飯炒得太濕同油 所以每一啖有好濃既九層塔同油油地既感覺...
香港食串燒一定係貴架啦
幾串就好似埋單都要成幾百蚊甘🤔
不過我今次食d間都係續串計既,所以有d貴

我地又好早就到左6點30分左右到....真係佢既開門時間

但佢黎d野完全唔辣
好彩既係有辣粉係枱可以嬸落去

燒台灣腸  ,燒牛舌

燒台灣腸無咩特別正常野
燒牛舌好正 夠軟又大舊入口化又有口感,但真係有d貴

特色炒飯

d個特色炒飯真係好特色
我地見到係從隔離鋪拎過黎 見到都覺得好好笑
唔知特色既原因係唔係從隔離店拎黎呢?
定佢地係有關係啦😂
不過講翻個飯先...我覺得好麻麻
飯炒得太濕同油
所以每一啖有好濃既九層塔同油油地既感覺...真唔知特色在於邊到

燒雞翼
燒韭菜
燒茄子🍆

燒雞翼,韭菜,茄子🍆都算係d普遍既野 完全無咩特別 都係唔夠辣

燒豆卜,和牛粒,雞腎

燒豆卜 比較有d硬 失去了汁
和牛粒有牛味 粒粒都唔會肥
雞腎大大舊

五花腩

五花腩配d生菜食好清新可以消除d油膩 五花腩又唔會油得好勁又大片

如果自己燒既五花腩通常都燒乾身小小 同縮細左甘

醉鴨舌

醉鴨舌好食😋
好重黃酒味
鴨舌又夠肥

我地兩個人食左531蚊 其實我個人覺得算貴,貴得來有d野食又真系唔太好食😋同一般般,不過如果係for飲下酒食幾串野既朋友黎講 d都都算幾適合既

2020-05-20
Type of Meal
Dinner
燒台灣腸  ,燒牛舌
2020-03-14 333 views
串燒質素高手工啤味道好推介食品👍🏻:一口牛(食落有油脂香,唔韌,有牛味,表面上有辣粉並塗上蜜糖調味) 墨魚鬚(唔癡牙,夠鮮)雞軟骨(送酒一流)豚肉包生菜(入味,豚肉脂肪均勻,導致淡淡油香,並配上生菜帶出清新感)蒜蓉焗花甲(除咗蒜蓉仲加咗牛油調味,食落有陣陣嘅牛油香,但又不會感到膩,食材新鮮,但有沙在花甲中)#如果比較重口味嘅人可以一試清酒煮花甲蒜蓉扇貝(極香極吸引)全部都色香味俱全大家可以試下極力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
串燒質素高
手工啤味道好

推介食品👍🏻:
一口牛
(食落有油脂香,唔韌,有牛味,表面上有辣粉並塗上蜜糖調味)

墨魚鬚
(唔癡牙,夠鮮)

雞軟骨
(送酒一流)

豚肉包生菜
(入味,豚肉脂肪均勻,導致淡淡油香,並配上生菜帶出清新感)

蒜蓉焗花甲
#如果比較重口味嘅人可以一試清酒煮花甲

蒜蓉扇貝
(極香極吸引)

全部都色香味俱全
大家可以試下
極力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2020-03-13 222 views
雖然係食串燒嘅餐廳,出面個裝修都幾日式。入到去就係西式裝修,燈光暗啲,播住懷舊金曲,氣氛都唔錯!黎到梗係要飲啤酒啦!款式唔多,推薦蔬菜類!意想不到嘅好食!五花腩、冬菇、同埋翠肉瓜都幾高質!好juicy,調味啱啱好!燒牛舌都幾大舊喎! 不過上面一舊好腍幾好味,下面個舊就麻麻,兩串都係咁..醉雞翼好好味!份量又多!燒白鱔 $68 勁大舊!好抵!羊架份量好夠!但來貨料麻麻、所以都唔算特別好食,過得去咁。建議都係食返啲蔬菜類,氣氛唔錯,都值得一試嘅!

黎到梗係要飲啤酒啦!

款式唔多,推薦蔬菜類!意想不到嘅好食!

醉雞翼好好味!
份量又多!

燒白鱔 $68 勁大舊!好抵!

羊架份量好夠!但來貨料麻麻、所以都唔算特別好食,過得去咁。

建議都係食返啲蔬菜類,氣氛唔錯,都值得一試嘅!

2020-03-03 213 views
上網見到有網友話急告,於是就去支持下。食物選擇都算多,大約有一張A4紙咁多。今次我叫左花甲,雞腎,鴨舌,特式炒飯,菠蘿等等。味道方面,都好味! 上菜速度就有少少慢,但吹水傾偈一流!值得推薦
上網見到有網友話急告,於是就去支持下。
食物選擇都算多,大約有一張A4紙咁多。
今次我叫左花甲,雞腎,鴨舌,特式炒飯,菠蘿等等。
味道方面,都好味!
上菜速度就有少少慢,但吹水傾偈一流!
值得推薦
2020-03-02
本來係和你Eat見到呢間黃店告急諗住去支持下去到已經覺得又無米豬連,又無文宣係偽黃定真黃呢?不過最緊要都係味道,所以都唔好理啦我21:00到,5分鐘內落晒單Menu寫明即叫即燒,等待需時Ok無問題,證明新鮮點知22:15,我叫咗7-8樣串燒淨係嚟得3樣中途有幾台客嚟,反觀人地都已經上咗好多嘢食22:00叫外賣嘅人,廚房答佢10分鐘攞得我問侍應點解外賣快咁多,佢答我:廚房唔係我負責極度不負責任,就算有黃店光環都唔掂
本來係和你Eat見到呢間黃店告急
諗住去支持下
去到已經覺得又無米豬連,又無文宣
係偽黃定真黃呢?
不過最緊要都係味道,所以都唔好理啦

我21:00到,5分鐘內落晒單
Menu寫明即叫即燒,等待需時
Ok無問題,證明新鮮

點知22:15,我叫咗7-8樣串燒
淨係嚟得3樣

中途有幾台客嚟,反觀人地都已經上咗好多嘢食

22:00叫外賣嘅人,廚房答佢10分鐘攞得

我問侍應點解外賣快咁多,佢答我:廚房唔係我負責

極度不負責任,就算有黃店光環都唔掂
2020-02-14 847 views
依間係一間俾人遺忘左嘅小店,本身睇食評嘅話可能都唔會有太大嘅興趣,不過另一半話朋友嘅介紹呢間係好食既小店,所以決定咗情人節去食小店係開七點嘅,唔使太早嚟,小店嘅環境大約有六至七張枱,同埋有一個大螢幕係播住唔同年代嘅mv😂😂幾搞笑不過由於肺炎嘅關係,小店做得非常之好就算得兩個人嚟食佢都會比卡位你,或者一張大枱,咁人與人之間嘅距離就唔會太近啦😏由於係情人節嘅關係所以我哋就叫咗個套餐,同埋都唔想用腦諗😂😂原來平時打卡係有生啤送,同埋有wifi n 尿袋借食串燒必備😏當然啦,可以飲其他嘢首先嚟咗個豬腩肉,整到好韓燒style,佢本身個肉都醃得幾好,肉甜甜地加上燒到剛剛好,有小小焦加黑椒,配埋生菜同個韓式醬,正!燒雞翼同樣地夠水準,醃得剛好,又無燒到燶左,重點係個價錢唔貴😂😂😂翠肉瓜,入面燒到仲Juicy,估佢唔到雖然好多樣嘢都好食,呢個係我嘅最愛,燒魚干,加上蛋黃醬,好好食燒韭菜係我另一半嘅最愛,佢上面嘅粉加上個韭菜唔會燒得太乾,好食既,同份量都唔少羊架,個羊蘇味幾勁,鍾意食羊味嘅人依個好適合第二最愛嘅事燒雞腎,佢不但雞腎入面一啲都唔乾,仲juicy ,因為出面食嘅雞腎好難咬,依個就唔會,必叫

食串燒必備😏當然啦,可以飲其他嘢

翠肉瓜,入面燒到仲Juicy,估佢唔到

羊架,個羊蘇味幾勁,鍾意食羊味嘅人依個好適合

其實個燒牛脷都幾好食,因為牛脷唔會食到脷胎😂😂😂由於本人比較憎食牛脷嘅關係,依個我係食咗兩個既😂

其他嘢食其實表現得好,加上個價錢一啲都唔貴,我喺出面食嘅時候閑閑哋都要400元$500一個人,依家我哋兩個人食到好飽好飽加埋杯嘢飲先$200一個人

同埋,佢哋點都非常就腳😏 CP值非常高🤔唔知點解會俾人忽視左咁耐
如果細食嘅人食到呢個質素$200都唔使嘅話我覺得好值得食,雖然餐廳環境唔係高級嗰啲,小店經營,不過依個食物質素嘅話我覺得無可挑剔

一句講哂,we will be back

• 雞腎
  • 燒魚干
2019-02-24 790 views
2-數人,真係幾ok, 串燒 好ok, 環境幾好,老闆娘又nice , 享受的地方, 最鍾意有生啤飲, 老闆娘又靚女, 雖然佢一腳踢,但都態度幾nice, 唔似一d鋪頭,態度勁差總結:會再次來
總結:會再次來
2018-07-10 599 views
2個人貪食 叫左醉拼盤 有成10樣醉野食又大碟 都唔使2百蚊另外生牛河本人口味就要加反dd魚露會野味d手撕雞撈濛又係好大碟 細食既我 一個人係食唔晒既 最正係 手工啤酒推廣其間 每人係facebook打卡就送一杯啤酒 係每人呀👍👍另外仲有串燒 下次會再黎尼間再試下價錢平民 用心經營絕對唔會因爲大碟而殺價希望尼間小店可以保持水準
另外生牛河本人口味就要加反dd魚露會野味d

醉拼盤  生牛河  手撕雞濛
醉拼盤  生牛河  手撕雞濛
  • 醉拼盤
2018-05-20 399 views
食物質素差,應該濃味的沒有味道,一些又咸過龍,鋪頭推介的醉串拼盤非常差,整個拼盤只得雞翼比較好一點,其他也不好吃,完全唔入味.... 炸蠔不新鮮,湯飯超咸......no next time

2018-05-19
2018-05-16 376 views
早前有網友推介呢間串燒,但串燒時間由21:00開始...太夜了,所以先試下呢間lunch 先。我地叫左香茅豬排撈檬($43)香茅雞排撈檬($43)手撕雞河粉($40)香茅豬頸肉飯($48),每個外賣再加$2。撈檬份量都幾多,但味道還好偏甜唔夠酸。豬排和雞排都炸得太乾身又唔夠香茅味😓 手撕雞河粉,河粉份量超多但無咩特別。香茅豬頸肉飯,豬頸肉都係炸得太過火有少少燶,蔥油唔夠香濃😢呢餐午餐都幾失望,希望下次試串燒會改觀😔______________________________我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️我地一齊交流下😘❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️#一班大食女日記 #5_foodiestogether
雞排撈檬
豬排撈檬
手撕雞河粉,河粉份量超多但無咩特別。
手撕雞河
香茅豬頸肉飯,豬頸肉都係炸得太過火有少少燶,蔥油唔夠香濃😢
豬頸肉飯
呢餐午餐都幾失望,希望下次試串燒會改觀😔
我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,
如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️
我地一齊交流下😘
❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️
#一班大食女日記 #5_foodiestogether
TakeAway
$45 (Lunch)