2017-05-21 326 views
這間餐廳很像薩莉亞意大利餐廳。它的價錢比薩莉亞貴一些, 而佈局上較像本地的茶餐廳。今天我點了白汁焗雞飯,38元。它的 雞粒都算多,不會只得幾粒。 吃來有啖啖肉的滋味! 另外它的白汁夠濃,亦有芝士味。 若果覺得想更重芝士味,另外可以自己加芝士粉。這點很讚!而他也有飲品吧, 可以自行任斟飲料。 令人感覺很爽。 令餐廳的吸引性大增!而用餐後,亦會有甜品贈送。 就是一球雪糕。 吃飽飯,口渴可以任飲, 還會有好吃的雪糕, 令整餐的水平讓人覺得滿好的!

這間餐廳很像薩莉亞意大利餐廳。
它的價錢比薩莉亞貴一些, 而佈局上較像本地的茶餐廳。

白汁焗雞飯

2017-05-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
2017-01-12 426 views
Happy Friday,放工約左朋友食dinner聚下,今次揀左朋友介紹既嘉樂意大利呢度食物質素唔錯,食物選擇都幾多,最正係價錢出奇平,4個人食每人都係2百幾,好耐都未試過食到咁平既dinner!叫左三文魚海鮮pizza,pizza焗得岩岩好,餅底都唔錯好有口感好鬆軟,雖然pizza賣相唔算好吸引,但食落味道唔錯,用左煙三文魚,洋蔥,蝦黎做餡料,味道都好夾,pizza面既芝士好香有D位仲好脆添呀! 薯角香腸,以鐵板上枱,熱辣辣香噴噴薯角口感唔錯,夠晒淋好好味,香腸就冇特別不過不失! 蒜蓉焗田螺,薯蓉好滑好香蒜蓉味,田螺好有趙口,爽爽地幾好味! 香辣黑椒焗蜆,黑椒味滲入左d蜆到,少少辣幾惹味,d蜆都幾大隻又冇沙,仲好juicy添! 鐵板黑椒魷魚,原隻魷魚係煮好放上鐵板,既保溫令魷魚唔怕凍左變腥,又可以保持魷魚本身水份,食落唔會乾,好好味!
2017-01-03 306 views
有次屋企人行過見到新開覺得幾好食,今日終於同埋屋企人去試下新野,地方都唔錯,座位都坐得都幾舒服!墨魚汁海鮮意大利飯,好多人覺得黑蚊蚊好核突,唔鍾意食,但我又好like食,個飯墨魚汁味道好濃郁好香同夠晒黑蚊蚊,飯質地好煙煙韌韌,粒粒分明唔會過淋,口感非常好,但餸就少左d! 肉醬千層麵,千層麵口感唔錯,淋淋地但唔易散,面頭超多芝士,芝士味好濃同好香仲好滑,茄醬汁調教得幾好,少少酸少少甜幾好味! 巴馬火腿蜜瓜,平時夾哈蜜瓜一齊食就多,蜜瓜就第一次,一樣好好味,火腿鹹鹹地夾埋又爽又甜既蜜瓜一齊食超正!飲品就冇乜特別,總括雖然每碟份量唔多,但價錢每碟都好平,可以試到多d款式都唔錯,野食都算幾好食,又近屋企好方便,真係值得再幫親!
2016-12-02 461 views
每逄星期日晚膳時間,天水圍各間食肆都充滿著人潮,由其是銀座,本想吃薩利亞,但人真的太多,而朋友又想起北江這邊開了此間新餐廳,一於過來試試看一到門口,看到情況有點混亂,應該是整間餐廳比人的感覺就是混亂@@枱凳位置擺放有d亂,雖然店舖內有為數不少"卡位",但亦有不少方便移動的枱凳,但會排在卡位旁,這些位置並沒有人座。入到店內,侍應帶到入面的卡位,看到隔離座打邊爐意想不到這個意大利餐廳也這麼入流,加入了打邊爐元素因為本人很喜歡打邊爐,所以二話不說就點打打邊爐套餐。另外加點小食和PIZZA套餐包括:喇沙湯底(OR 清雞湯) + (蝦 + 蜆 + 粟米 + 丸x 2 + 金菇 + 冬菇 + 芋絲 + 菜) + 肥牛一碟 + 黃薑飯 + 任飲飲品1位成個餐咁樣都幾抵食,佢同快餐店唔同,個湯底同配料全部分開,你想食咩既時候先落,可以自己分返D野食幾時係熟食得。所有野都幾普通,唔會特別好食,但都唔會難食,不過個黃薑飯偏硬同唔夠熱,肥牛好似漏左單,要再問先有,所以忘記了拍照(1碟都有5~6塊既)其中一粒龍蝦沙律丸比較特別,好似未係其他地方食過(可能我試得少啦)呢個幾抵食,薩利亞淨係得田螺,呢到有埋薯蓉,

入到店內,侍應帶到入面的卡位,看到隔離座打邊爐

意想不到這個意大利餐廳也這麼入流,加入了打邊爐元素

套餐包括:

喇沙湯底
海鮮肥牛鍋
黃薑飯
熱朱古力

薯蓉焗田螺
呢個幾抵食,薩利亞淨係得田螺,呢到有埋薯蓉,味道都幾好。
辣味雞翼
雞翼偏細隻,少少辣,唔會太辣,OKAY!
三色芝士pizza
估唔到第3色芝士係芝士粉

味道都足夠既,呢到既批較軟身,唔會好似其他地方咁硬同脆,有D奇怪,

但食落都OKAY,唔會乾淨淨咁,總之好奇怪的感覺啦。
Other Info. : 分不到那位是侍應,有2位明顯有制服,另外應該還有2位是侍應? 打邊爐要自己問員工拎碗筷,有位員工很喜歡把我們的筷子放到桌面上, 一來到就放枱面,唔緊要,我們抹好的筷子有其他菜上時,又把筷子放到桌面,到收走其他碟子時,又係咁,真的令我們很懊惱!!!
2016-11-27
喇沙湯底
熱朱古力
薯蓉焗田螺
辣味雞翼
2016-10-27 383 views
銀座以前既薩利亞係ok既,但而家啲野食好麻麻,好在新北江開左間嘉樂都有啲水準。好耐未飲過啲咁平但又好足料既周打蜆湯,只係11蚊咋~ 基本上每一匙羹都係餸黎,蜆肉 有成5,6粒,仲有好多薯仔粒,湯唔會似平時咁淡茂茂,咸味適中。辣味雞翼一定係#小食 之選😉香煎過雞翼唔係外皮辣,而係內裡既雞肉滲出微微辣味。嘉樂蕃茄海鮮意粉好似我自己煮既味道😂我唔係讚緊自己,而係意粉好似我平時買開果款,然後啲用新鮮蕃茄煮,好熟悉,哈哈! 三粒青口,兩片魷魚加兩隻蝦,配料算多36蚊黎講😆青口唔大但幾有海水味,我鐘意。

2016-09-26 269 views
在新北江想找個舒服點的店來坐,發現有間咁大的餐廳,就入去試試,間餐廳似薩莉亞那種餐廳,都是食意粉、pizza,飲品任飲的。我午餐時黎到,叫了一個卡邦尼意粉和菠蘿煙肉pizza, 幾好食喎。價錢又抵,平均$44一個人包野飲,仲要最後有雪糕一個。

卡邦尼意粉
菠蘿煙肉pizza
2016-09-24
$44 (Lunch)
卡邦尼意粉
菠蘿煙肉pizza
2016-06-18 454 views
除左薩利亞出名抵食之外, 新北江既嘉樂都係一個好抵既選擇!!今次我同老婆嗌左2個下午茶餐,估唔到食餐係有得無限添飲!!岩我呢d汽水狂我地嗌左 卡邦那意粉($35) 同 肉醬煙肉意粉($35)怕唔飽既關係我地仲嗌左小食 水牛芝士pizza($37) 同 辣味雞翼4隻($19)價錢黎講係平兼抵!!卡邦那意粉味道唔錯,醬汁好濃,唔會有好水既感覺,意粉既軟硬度適中,唔會太硬&太淋肉醬份量就比較少,所以食完肉醬仲有1/3既意粉係冇肉醬既!!!不過味道係ok不過芝士粉好鬼咸, 好彩有汽水無限添飲, 唔係又要嗌野飲pizza size其實都幾大 不過食d料唔平均, 一D有芝士味一D冇!!雞翼肉質嫩滑同入味!!個香辣味好正 同薩利亞既一樣咁好味!!

我地嗌左 卡邦那意粉($35) 同 肉醬煙肉意粉($35)
價錢黎講係平兼抵!!

不過芝士粉好鬼咸, 好彩有汽水無限添飲, 唔係又要嗌野飲

水牛芝士pizza
肉醬煙肉意粉
$63 (Tea)
水牛芝士pizza
  • 辣味雞翼
2016-06-13 297 views
結帳嘅時候,係有同佢哋講唔該分開比都係35蚊,我比110之後個人收咗錢比反5蚊我,不過我一早講咗,個人眼神好不滿之後講咗句呀~煩,叫左第二個人嚟解釋怕找多錢所以唔可以分開比,但一個35蚊,一個比40蚊佢找,我比110佢找都找多? 服務態度超差
2016-06-01
$35 (Lunch)