2022-02-18
今日嚟咗廟街呢邊食點心!以前食點心一定係去茶樓,但宜家陸陸續續都有好多新式嘅餐廳可以食點心😍!今次一於試試!🥠黑金流沙包($25)呢個包嘅賣相真係好靚好吸引!上到枱比想像中細個!但細有細好!唔好食完兩個包就好飽😆個包熱辣辣,剝開亦好流沙!🦐晶瑩鮮蝦餃($15)同燒賣一樣,今次都係揀咗兩粒!蝦餃都算片薄餡靚!蝦亦到好大隻!🦐原隻蝦燒賣($15)餐廳有得揀四粒同兩粒燒賣!就返客人人數!今次就叫咗兩粒,同朋友一人一粒!燒賣上嘅蝦都好爽口好大隻,啖啖肉好足料㗎!🐂醬皇金錢肚($24)金錢肚係我去酒樓必點嘅點心!金錢肚好入味,唔會好咸😋!執鞭嘅蘿蔔都好淋!🥗沙律明蝦角($28)外皮炸得脆,唔會好油膩!入面嘅蝦都係啖啖肉!配埋沙律醬一齊食,好味道!🍚豐料糯米雞($28)同佢嘅名一樣,果然足料!味道就同一般喺出面食到嘅糯米雞差唔多啦!
🥠黑金流沙包($25)
🦐晶瑩鮮蝦餃($15)
🦐原隻蝦燒賣($15)
🐂醬皇金錢肚($24)
🥗沙律明蝦角($28)
🍚豐料糯米雞($28)