6 day(s) ago 0 views
翻工食午飯時間一定唔夠時間食自助餐,半自助呢種就好岩上班一族去食午飯。係尖沙咀呢間湊湊鍋,就有台式半自助午餐,性價比極高,自助部分有果同小食,個小食我超級愛,係魚皮同菇,味道辣辣地超開胃。老壇酸菜魚,連你鍾意食辣都覺得好辣,不過送飯或者烏冬都ok,啲魚肉好新鮮,仲有唔少酸菜。經典紅顏花膠雞,個湯好結身好有膠質,撈落烏冬食好好味。啲雞肉都幾嫩。$88食到呢高質既午餐非常開心,而且又坐得舒服,食飽仲可以食水果。
2024-08-21 0 views
lunch想打邊爐可以平平地$88去湊湊食,份量多味道有保證!同晚市一樣,自助吧前菜、醬料、水果任拎。午餐有半價加配茶飲優惠,我就揀左熱燕麥珍珠奶茶,淡淡燕麥香,珍珠有咬口。水果有哈密瓜、芭樂同西瓜,好甜好新鮮。寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋落雨就係要打邊爐,茄湯香濃,慢煮牛肉入味又軟嫩,飲曬啲湯都冇覺得口渴,即係冇加味精🤣九份鹽酥雞飯鹽酥雞炸得酥脆肉嫩,配埋肉燥飯同埋炸蛋淡淡幸福!最緊要係份量都好夠。

九份鹽酥雞飯
2024-08-18 0 views
今日嚟到尖沙咀k11呢間火鍋店~原來有唔同嘅lunch set!!都幾抵食~做埋會員仲可以任食自助區嘅小食同埋水果!🌸經典紅顏花膠雞小火鍋配烏冬 🍲呢個花膠雞小火鍋真係滋味滿分,湯底濃郁,花膠嫩滑,雞肉鮮甜~呢個set仲會配埋彈牙嘅烏冬同埋一碗蔬菜,係完美組合,食完暖晒~😋老壇酸菜魚配烏冬 🐟老壇酸菜魚開胃又醒神,酸菜嘅酸香滲透到魚肉入面,魚肉嫩滑,配上烏冬吸滿湯汁,酸辣得嚟又唔會太重口味,係冬日必備👍雲朵絲絨美人烏龍 🍵奶蓋烏龍茶🥹烏龍茶香氣濃郁,配上綿密嘅奶蓋,每一口都係豐富嘅味道享受,奶香同茶香完美融合,真係飲完仲想再來一杯!雲朵絲絨茉香茶 🍃奶蓋茉莉綠茶帶來獨特嘅風味,茉莉綠茶清香怡人,綿滑奶蓋增添口感層次,甜度適中🥰自助區 🥗自助區選擇超多,想食咩都有,唔論係熱食定係冷盤,都係新鮮又美味🏷️🍴哈密瓜 🍈|西瓜 🍉麻辣魚皮 🌶️魚皮脆口爽滑,食落去好有層次

經典紅顏花膠雞小火鍋配烏冬 🍲

老壇酸菜魚配烏冬 🐟

雲朵絲絨美人烏龍 🍵

雲朵絲絨茉香茶 🍃

自助區 🥗

哈密瓜 🍈|西瓜 🍉
麻辣魚皮 🌶️
魚皮脆口爽滑,食落去好有層次
之前一直嚟到凑凑都淨係食台式火鍋, 殊不知原來佢仲有午市套餐而且同平時風格一樣, 嚟食套餐都可以任食自助吧上所有野, 包括有任添蒜蓉辣椒芫茜醬油等調味醬料, 香噴噴既魚皮, 香菇小食, 仲有超級新鮮香甜的時令水果. 依家正值夏天, 餐廳提供咗西瓜, 蜜瓜同芭樂等消暑水果俾大家消暑嚟到尖沙咀店食野, 店面裝修就係凑凑一向嘅風格 - 低調, 奢華, 舒適, 座位寬敞無壓迫感. 喺咁舒適嘅環境食飯係一種享受. 仲有飲料區, 如果你鍾意飲茶飲, 可以試下佢地嘅手搖飲品, 一邊食飯一邊飲🍜高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵 $98高湯配搭鮮蝦, 牛肉, 八寶袋, 芝士丸, 牛丸, 竹輪, 芝士蟹柳同蘿蔔, 味道就似一道熱騰騰嘅關東煮, 套餐麵底係烏冬, 質感潔白有光澤, 口感軟糯爽口, 烏冬烹煮得剛剛好. 一口美味高湯一啖烏冬, 清爽唔油膩, 係喺炎熱夏日食午餐嘅好選擇💛個人必食推介: 高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵, 蜜瓜返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)#高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵 ($98)@coucouhotpothk______________________________📍 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術

🍜高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵 $98

💛個人必食推介: 高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵, 蜜瓜

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

#高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵 ($98)

@coucouhotpothk

📍 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #河內道 #K11 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #食好西 #DE九龍篇 #台式火鍋 #湊湊火鍋 #coucouhotpothk #hotpot #火鍋 #打邊爐 #花膠雞
兩日極端酷熱,又黃色暴雨,真係要入商場過過冷河,湊湊台式半自助午市套餐超抵$78起,一個人都可以黎個小火鍋♥️ 自助吧前菜、醬料、水果仼拎。午餐半價加配茶飲,推介大紅袍燕麥奶茶三分甜,燕麥粒粒有咬口,代替珍珠又可以自我感覺健康良好。是日主角:寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋,落雨天特別好食,茄湯香濃有加迷迭香,慢煮牛肉我俾十分,入味又軟嫩,啖啖都係幸福!配飯同烏冬都得,套餐有台式鴨血,滷豆腐,肉燥雜菜,滷水蛋(炸皮的!)自助吧今日有杏鮑菇同香辣凍魚皮,重點係仼食滷肉飯,熱辣辣新鮮煲起,滷肉汁好多肉碎,咸甜適中撈飯一流。今日水果有台灣芭樂、哈密瓜、西瓜,好甜好新鮮。跟餐有甜品:紅豆奶凍、菠蘿冰沙,好解暑,食完飽飽有番力。K11 Art Mall 湊湊啲梳化位有cushion墊腰坐得勁舒服,仲要播lounge music 🎶 係我杯茶。

大紅袍燕麥奶茶三分甜

大紅袍燕麥奶茶三分甜
2024-07-27 472 views
這間火鍋店真係好正!我哋點咗花膠雞湯底同埋菌類湯底,兩個湯底都好香濃,充滿天然嘅鮮味。花膠雞湯底好滋補,而菌類湯底嘅菌香撲鼻。所有料都好新鮮,尤其係海鮮同牛肉,真係值得一試!
2024-07-23 742 views
湊湊火鍋•茶憩係K11入黎,地鐵站一上去就係,我地試過佢嘅四人午餐套餐。折後價錢只需598蚊(未加一),仲包括4杯飲品。佢嘅湯底選擇多樣,我揀咗鴛鴦鍋,一邊係臺式麻辣鍋,另一邊係胡椒豬肚雞鍋。湯底味道濃郁,麻辣鮮辣刺激,胡椒豬肚雞鍋則有濃郁嘅胡椒香味。食物方面,我地揀左美國特選級牛板腱同牛肩胛,肉質鮮嫩多汁,質量上乘。蔬菜拼盤新鮮多款,湊湊三寶包括魚豆腐、豆腐皮同肉丸,烏冬麵彈牙有嚼勁。鴨血同豆腐可以任加,自助吧仲有各種新鮮生果、小食同滷肉飯,滿足不同口味。呢個四人午餐套餐物超所值,星期五黎個happy lunch 一流

2024-07-19
$165 (Lunch)
2024-07-22 801 views
收工約埋friend去打邊爐,揀咗嚟湊湊,尖沙咀就最就腳。佢哋依家做緊5週年感恩3重奏優惠,除咗可以用低至25折嘅優惠價食到日本A4和牛或者澳洲西岸龍蝦,仲有唔少湯底同新菜品有71折優惠。自助醬料小食 $19@餐廳入面有個自助bar,除咗有醬料,仲有唔少前菜小食同水果可以任食,好似爽脆魚皮絲、麻辣杏鮑菇、滷肉飯、西瓜、炸物等等。非常推薦佢嘅滷肉飯,拍得住唔少滷肉飯專門店。鴛鴦鍋底 $138@朋友鍾意食辣,所以我哋叫咗鴛鴦鍋底。酸菜白肉湯底入面有白切肉同大量酸菜,非常足料,味道清得黎帶少少酸,越食越開胃。另一款台式招牌麻辣湯底入面有鴨血同滷豆腐,雖然顏色好紅,但香同麻得嚟唔會太辣。日本和牛三角胸小排 $98(會員價)用嘅係A4和牛,色澤好靚,油花分佈平均,肉質腍嫩又冇筋,肉味香濃。企鵝丸 $59餐廳好有心思將墨魚漿倒模成企鵝咁嘅樣,超得意,識落仲好彈牙添。原隻鮮魷魚 $55(優惠價)原隻魷魚夠新鮮,咬落非常爽彈,而且鮮味十足。爽口牛黃喉 $41(優惠價)呢到仲有唔係度度都有得食嘅牛黃喉,口感好爽脆。鮮活豆苗 $58蔬菜方面就叫咗豆苗,叫得做鮮活原來係整盆連根上,食嘅時候只需要將豆苗嫩芽剪

自助醬料小食 $19@

鴛鴦鍋底 $138@

日本和牛三角胸小排 $98(會員價)

企鵝丸 $59

原隻鮮魷魚 $55(優惠價)
原隻魷魚夠新鮮,咬落非常爽彈,而且鮮味十足。

爽口牛黃喉 $41(優惠價)
呢到仲有唔係度度都有得食嘅牛黃喉,口感好爽脆。

鮮活豆苗 $58
蔬菜方面就叫咗豆苗,叫得做鮮活原來係整盆連根上,食嘅時候只需要將豆苗嫩芽剪出嚟,真係夠晒新鮮。

大紅袍珍珠奶茶(大杯) $33@
我哋一人叫咗一杯大紅袍珍珠奶茶,茶奶比例控制得啱啱好,茶香味濃得黎又夠奶滑,仲有細細粒嘅煙靭珍珠。

湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖

最近正是湊湊五周年的記念日,就推出了多款優惠,有多款湯底和食品有71折優惠,更有部分更低至25折,性價比真的超高,吃起來更開心!喇沙湯底 + 清涼椰子雞湯底選了兩款都帶椰子的口味。前者非常濃香,配上椰奶,口感特別奶滑,而且加了鮮蝦和帆立貝來增加鮮味!椰子雞就走清甜的路線,雞件用的是去骨雞腿肉,口感嫩滑又有彈性,湯底加上不同的食材後,更突顯出湯底的甜!澳洲西岸曼杜拉龍蝦(優惠價168元)現在的性價比超高!用的是澳洲新鮮西澳龍蝦,幫你起肉,龍蝦肉燙一至兩分鐘剛剛好熟,吃起來特別鮮甜,口感彈牙!而且重點是龍蝦都很大隻,肉很多,蝦頭也有大量的蝦膏和肉!新鮮白鱔片(優惠價55元)原價都不算貴了,特價了也是超值的!一共有十片,口感特別爽滑,魚香十足!爽口牛黃喉(優惠價41元)黃喉切得挺厚的,口感非常爽嫩!90%鮮蝦肉製人氣蝦滑(優惠價48元)蝦滑跟其他的不一樣,裡面放了有大量的原隻蝦肉,跟蝦滑混合在一起,所以吃起來是兩種不同的口感,味道更鮮美,口感更爽滑!油麥菜新鮮脆嫩!自助外面除了有醬料自助外,其實還有肉燥飯,涼拌魚皮和菇,哈蜜瓜,西瓜和香芋丸給你任吃的,性價比不錯!茶飲這次喝了大紅袍珍珠奶茶和

喇沙湯底 + 清涼椰子雞

澳洲西岸曼杜拉龍蝦(優惠價168元)

新鮮白鱔片(優惠價55元)

爽口牛黃喉(優惠價41元)
黃喉切得挺厚的,口感非常爽嫩!

90%鮮蝦肉製人氣蝦滑(優惠價48元)

油麥菜
新鮮脆嫩!

自助

茶飲
這次喝了大紅袍珍珠奶茶和西柚茉香茶。前者茶味香濃,珍珠軟糯,用的是小珍珠。後者有濃濃的西柚香,挺清爽解膩。

2024-07-15
☍☍☍ 湊湊火鍋·茶憩 - K11 Musea ☍☍☍剛傳到黎香港既時候食過一次,等位等到癲。原來過左幾年都依然要等😆好彩食早飯,18:30黎到都未見人流,食飽就多人等啦同老公預祝8 anniversary, 咁岩都獲派窗口位,成件事開心哂🎉老公知我鐘意叻沙,就揀左呢個湯底,仲鴛鴦埋椰子雞湯,一濃一淡😊點左西澳龍蝦🦞慶祝一下,第一次用黎打邊爐,都唔錯😌貓爪蝦滑 賣相幾得意,但隻色好令人覺得淥極都未熟😂不過係好彈牙嘅白鱔片,太多骨 唔識食😆牛黃喉,恰一恰就ok 店員好細心好細心!有個妹妹唔小心打爛嘢,驚惶失措既時候,女店員攬一攬佢個頭話唔緊要,我覺得好warm☺️上菜速度就有點慢😅
☍☍☍ 湊湊火鍋·茶憩 - K11 Musea ☍☍☍

點左西澳龍蝦🦞慶祝一下,第一次用黎打邊爐,都唔錯😌

白鱔片,太多骨 唔識食😆

牛黃喉,恰一恰就ok

上菜速度就有點慢😅
2024-07-04
舊同學生日+聚舊, 打邊爐就係最佳選擇, 選址尖沙咀K11呢間台式火鍋「湊湊火鍋‧茶憩」, 店內柔和燈光令人有種放鬆心情享受美食嘅感覺。餐廳中間位置為混醬、冷盤小食區, 入座每位HK$19 (醬油+任食小食), 分別有兩款開胃冷盤小食, 有爽脆魚皮絲、鮑魚菇, 無限量供應。 而水果就有西瓜、哈蜜瓜, 清甜多汁。我地揀咗鴛鴦鍋,台式麻辣鍋 HK$138: 麻辣湯底係顏色上看似好辣好重口味, 但其實辣度岩返港人口味, 唔會勁辣, 麻度亦不太出, 湯底中有彈滑鴨血、鹵豆腐, 而且更是無限添加; 清涼椰子雞 HK$138: 湯底清甜潤喉, 有幾件雞。【日本和牛三角胸小排】HK$388色澤粉嫩, 油花豐富, 焯幾秒食, 肉質超嫩, 亦唔會過於油膩。【爽口牛黃喉】HK$58熟後口感爽滑, 有如雞脾菇嘅口感。【原隻鮮魷魚】HK$78原隻魷魚肥美飽滿, 已去脊骨, 爽滑有鮮味。【企鵝丸】HK$59賣相可愛, 以墨魚肉、墨魚汁合併而成, 微彈口感滑, 有淡淡墨魚鮮甜味。另外order咗【皇帝菜】HK$38餐廳還供應多款台式沖調飲品, 非常大杯抵飲!【經典珍珠奶茶】HK$29口感輕型絲滑, 細味散發淡淡茶
原隻鮮魷魚
我地揀咗鴛鴦鍋,
清涼椰子雞 HK$138: 湯底清甜潤喉, 有幾件雞。

【日本和牛三角胸小排】HK$388
【爽口牛黃喉】HK$58
熟後口感爽滑, 有如雞脾菇嘅口感。
皇帝菜
【原隻鮮魷魚】HK$78
原隻魷魚肥美飽滿, 已去脊骨, 爽滑有鮮味。
日本和牛三角胸小排
【企鵝丸】HK$59
另外order咗【皇帝菜】HK$38
經典珍珠奶茶
餐廳還供應多款台式沖調飲品, 非常大杯抵飲!
【經典珍珠奶茶】HK$29
口感輕型絲滑, 細味散發淡淡茶香, 珍珠軟糯唔硬。
企鵝丸
舊同學今月係生日之星, 餐廳還免費送上「肉肉蛋糕」, 夠哂surprise!
爽口牛黃喉
經典珍珠奶茶
企鵝丸
爽口牛黃喉
2024-07-06 328 views
✳️今天是我的生日,太太帶我到位於尖沙咀的湊湊火鍋店慶祝🎉。餐廳採用了典雅的台式裝修風格,座位寬敞舒適。⭐我們選擇了兩位優惠的自助生果吧,每位只需$19,可以任意享用台式肉燥飯、西瓜、哈密瓜、番石榴以及炸紫薯丸。🤩作為主菜,我們點了一鴛鴦鍋,湯底分別是酸菜白肉鍋和台式麻辣鍋,共$276。我們選了高級食材,包括日本A4和牛三角小排一盆$388、爽口牛黃喉$58、鮮活豆苗$58以及原隻鮮魷魚$78和企鵝丸$59。我們各點了一杯大杯冬瓜檸檬,每杯$35。🤩最特別的是,作為生日🎂優惠✨,餐廳免費贈送了一座精心製作的「肉肉」生日蛋糕🌟,由美國特選級牛肉砌成,這真是太棒了!❤️用餐過後,服務員贈送了兩款精美的甜品 - 豆沙布甸和菠蘿沙冰。這兩款甜品,無疑是今日用餐體驗的完美收尾。餐廳的體貼入微,充分滿足了我們對美食和細緻服務的所有期待。感謝太太精心安排這場生日聚會,讓我度過了一個難忘而溫馨的慶祝時光。

2024-07-04 214 views
超人氣餐廳,相信唔少朋友仔都會食過,或者聽過未試過嘅朋友仔就記得快啲去試啦,可以食到00:00,算係收得夜嘅餐廳🤤🤤🍲雙人套餐 $698有8款湯底選擇,我地揀左珍鮮菌菇湯同麻辣湯,3款湯嘅味道超濃郁,加埋 美國特選級牛肩胛+ 美國特級牛小排,幾大片,份量都幾多。🐧企鵝丸打卡之選,一隻隻企鵝企係放滿冰嘅碗上,都幾可愛。鮑魚都幾鮮味。仲揀左萵筍同烏冬。🦀海鮮湊湊 $588蟹,三文魚,鮑魚,扇貝,小墨魚都幾新鮮足料。🛎響鈴$58超脆超正~調味區醬汁選擇超多!!仲有一盤魚皮,都幾好食🤣

🍲雙人套餐 $698
🐧企鵝丸
打卡之選,一隻隻企鵝企係放滿冰嘅碗上,都幾可愛。
鮑魚都幾鮮味。
仲揀左萵筍同烏冬。

🦀海鮮湊湊 $588
蟹,三文魚,鮑魚,扇貝,小墨魚
都幾新鮮足料。

🛎響鈴$58
超脆超正~

調味區
醬汁選擇超多!!仲有一盤魚皮,都幾好食🤣
2024-06-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$300 (Last Night Supper)
  • 台式火鍋
2024-06-30 244 views
湊湊火鍋的環境優雅舒適,空間寬敞明亮,裝潢別具特色,提供高品質用餐體驗。溫和的燈光和優美的環境,為用餐增添愉悅氛圍,讓顧客能夠放鬆享受美味佳餚。職員態度也十分友善
2024-06-11 413 views
半個月前我同朋友係呢間餐廳聚餐,我朋友係講普通話既,當然我唔排除佢哋可能有「歧視」我哋!初頭係門口時候佢哋就問我哋有無定位,我哋話冇,其實餐廳無乜人用餐既,然後帶我哋入去並且告知我哋用餐時間90分鐘,我都知係香港地食飯都會限時,我很理解的(不過打邊爐食90分鐘又真係趕)然後仲有15分鐘夠鐘服務員有過黎提我哋要唔要加嘢嗰d如唔加嘢就熄火,然後去到90分鐘啦我哋的確仲有奶茶未飲完,一個服務員就行過黎收走我哋d空碟,然後我feel到可能係想我哋走..但我哋未飲完野同埋我望門口外面都無人排隊..所以我哋繼續坐左幾分鐘等d嘢飲完就會走..然後有個著裝整齊d既可能係經理咁既東西人行過黎直接隊張單比我哋無表情咁問我哋「你哋係用咩俾錢?」我當下真係燥左..我話我俾AE然後佢拎走張卡就快速離開 我大聲問佢「係咪要趕我哋走啊?!」佢如果唔係耳聾佢實聽到!我真係未見過一間咁既態度既餐廳!以前都試過係其他餐廳超左小小時,人哋都係好聲好氣咁提我哋。呢間晚飯時段都唔見有咩人排隊,睇黎離執笠不遠!

2024-05-21