6 day(s) ago 45 views
手機點餐,但menu內的lunch set是不包任何飲品的,連最基本的coffee or tea都冇包。問經理佢話set就係這樣的要不是單點吧,我問那set跟單點有甚麼分別,佢話我們是這樣的就走開了。完全冇招呼冇禮貌。我不會再去。 我未見過set lunch是不包任何飲品的,如果是不包飲品就不應說是set lunch。做生意是要賺錢的,但這樣魚目混珠地做生意就不老實了。大家都係在觀塘工作,收入有限,只想找個安靜一點的地方食飯,但他們這樣做就對公眾不公了。

2024-06-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2024-06-11 0 views
一家三口夜晚去呢間餐廳食飯先生叫左個牛肉飯定食我就叫左個明太子帶子意粉同3歲女女share食食吓男職員隻腳kick到high chair櫈腳(係ikea嗰隻high chair, 餐廳提供)撞到我女成碗意粉跌咗落地事後一句道歉都冇聽到男職員過嚟話「幫我掃返撻地」咩呀?係你撞到我女碗意粉先跌落地係幫我?幫你自己咋話然後諗住就咁算嗰度差唔多1/3碟份量我問佢你係會賠返啲食物比我?佢先走去話問吓經理之後係就係比返碟意粉我但一粒帶子都冇Cheap到呢你又知你整跌嗰碗野入面冇帶子重點係而家道個歉好難呀?
一家三口夜晚去呢間餐廳食飯
先生叫左個牛肉飯定食
我就叫左個明太子帶子意粉同3歲女女share
食食吓男職員隻腳kick到high chair櫈腳
(係ikea嗰隻high chair, 餐廳提供)
撞到我女成碗意粉跌咗落地

事後一句道歉都冇聽到
男職員過嚟話「幫我掃返撻地」
咩呀?係你撞到我女碗意粉先跌落地
係幫我?幫你自己咋話

然後諗住就咁算
嗰度差唔多1/3碟份量
我問佢你係會賠返啲食物比我?
佢先走去話問吓經理

之後係就係比返碟意粉我
但一粒帶子都冇
Cheap到呢
你又知你整跌嗰碗野入面冇帶子

重點係
而家道個歉好難呀?
2024-06-10
觀塘有唔少cafe,今日聽朋友介紹黎左東廣場呢邊食呢間under chef’s stage既cafe呢個brand食物質素一向有保證🫶🏻平日晚上人流都幾多,建議可以book位先~😍煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉中西fusion,本身諗味道會唔會好怪,但點知好有驚喜,花椒既麻帶點微辣,同忌廉汁好夾,非常惹味開胃,意粉汁夠多同稠,可以掛到意粉!素魚柳牛油果benedict egg酸種麵包😎第一次食素魚柳,炸得香脆,食落帶點大豆既味道,同真魚柳味道都有幾分相似!酸種麵包焗得香脆,上面有滿滿既牛油果,Benedict egg 夠流心,熟度岩岩好,成個dish既感覺唔會覺得好油膩!甜薯條炸得香脆既蕃薯薯條🍟鐵觀音latte☕️呢度有平時cafe少見既鐵觀音latte,茶味香濃,奶泡綿滑!而且可以選甜度,非常窩心朋友話伯爵茶latte都好好飲
呢個brand食物質素一向有保證🫶🏻
平日晚上人流都幾多,建議可以book位先~

😍
煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉
中西fusion,本身諗味道會唔會好怪,但點知好有驚喜,
花椒既麻帶點微辣,同忌廉汁好夾,非常惹味開胃,
意粉汁夠多同稠,可以掛到意粉!

素魚柳牛油果benedict egg酸種麵包😎
酸種麵包焗得香脆,上面有滿滿既牛油果,
Benedict egg 夠流心,熟度岩岩好,
成個dish既感覺唔會覺得好油膩!

甜薯條
炸得香脆既蕃薯薯條🍟

鐵觀音latte☕️
呢度有平時cafe少見既鐵觀音latte,
茶味香濃,奶泡綿滑!而且可以選甜度,非常窩心

朋友話伯爵茶latte都好好飲

2024-06-09 0 views
今晚約同朋友去食西餐,book咗觀塘地鐵站附近嘅Comfy by Chef’s Stage。Menu有唔少選項,飲品都多種類。我哋最後一齊試咗主食黑松露雜菌Risotto同埋安格斯牛肉漢堡。另外都叫咗個烤南瓜藜麥沙律,一杯楓糖玉桂泡沫咖啡及一杯雜莓乳酪沙冰。先上枱嘅係沙律,沙律顏色鮮艷,南瓜有啲質地,唔係「林」到溶個種,沙律菜新鮮爽脆。好快burger出現啦,好厚身,蔬菜好新鮮, 漢堡牛肉暖笠笠又juicy! 整體口感口味都好好😋。接住risotto出場, 當然香黑松露味,有香濃芝士味,飯嘅軟硬度剛好,有嚼口,唔錯👍🏻。最後飲品到,雜莓乳酪沙冰,天時熱,啱晒!夏楓糖泡沫咖啡上面有兩枝玉桂,唔算好甜,好飲!食完好滿足😌

最後飲品到,雜莓乳酪沙冰,天時熱,啱晒!
夏楓糖泡沫咖啡上面有兩枝玉桂,唔算好甜,好飲!食完好滿足😌
2024-05-26 123 views
今日放工約了朋友在觀塘Dinner, 去了東廣場的 Comfy by Chef's Stage,地鐵行過來都係幾分鐘,好方便。環境感覺都幾清幽舒適,特色打卡位是有狗仔壁畫,超級可愛。食物方面,點了“輕煎吞拿魚螺絲粉雜菜沙律” 睇賣相已經好吸引,有半熟蛋,羽衣甘藍,青瓜,蕃茄,好健康,而且份量都唔少,以為沙律是前菜,但食完都有d飽肚感(如果食量不大的人,真係可以當一餐🤭)另外點咗一個小食 “炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬” (初時食落以為係炸蠔,仲諗住佢俾錯左,食真啲原來真係菇黎😆)好香口鬆脆,點埋松露醬食更美味😋。仲有“日式吉烈豬扒明太子意大利飯” 吉烈豬扒炸得恰到好處,不會’乾真真’,外脆內嫩,肉汁完全鎖住。最後點了兩杯值得推介的飲品,“雜莓乳酪沙冰” 好清新酸酸地又唔甜,食完嘢飲返杯酸酸地飲品好正,另一杯紫薯鮮奶 , 仲可以選擇全脂奶、脫脂奶、燕麥奶或杏仁奶,我就選我至愛燕麥奶,紫薯味道極度濃郁,因為叫左走甜,所以唔甜,加上奶加紫薯真係好夾,好好飲。

2024-05-24 91 views
平日夜晚同朋友食飯貪佢位置夠近地鐵站重點要好食!只要講起明太子一定會諗起呢間Comfy​明太子珍寶鮮帶子扁意粉 $138🌕🌕🌕🌕🌕份量岩岩好啖啖都有明太子粒粒係口入面爆開🤤帶子超大粒 好新鮮 唔會過老​日式吉列豬排明太子意大利飯 $138🌕🌕🌕🌕🌑估唔到意大利飯份量咁多(差小小食唔晒)豬排炸粉夠薄同扁意粉一樣有海量明太子意大利飯唔會好硬朋友都話好好食​不過相比之下明太子扁意粉都係我最愛😚
平日夜晚同朋友食飯

粒粒係口入面爆開🤤
帶子超大粒 好新鮮 唔會過老

日式吉列豬排明太子意大利飯 $138
🌕🌕🌕🌕🌑
估唔到意大利飯份量咁多(差小小食唔晒)
豬排炸粉夠薄

明太子珍寶鮮帶子扁意粉
日式吉列豬排明太子意大利飯
  • 明太子北海道鮮帶子扁意粉
2024-05-22 78 views
觀塘有間性價比好高噶西餐廳,環境好好,服務又好,好合我心意噶一間餐廳。一定要試噶肯定系日式吉列豬扒形態子義大利飯啦,真系正到不得掂,超級大份,抵食,而且豬扒炸得好香脆,肉質雖然唔系好嫩,但系勝在夠大份,仲有一份小食,黑松露薯條,好脆口,薯條裏面薯蓉好多,真系好好味。會再去吃多幾次噶。
2024-05-10 182 views
Address:Shop G25-31 & G59, G/F, E Plaza, 7 Shing Yip Street, Kwun Tong經過好多次依間餐廳,畀佢既裝修吸引...上星期六,終於walk in入去試下...特別揀下午茶時段去食:Around 14:00pm起...唔會同任何人迫同爭位....心目中,本想食扒類..可惜,打開個Menu,實在太少選擇...就揀海鮮配意大利粉作為下午茶醫肚...Afternoon Tea:Tiger Prawn Linguine With Tomato Sauce$128個蝦好爽,新鮮既,有幾粒,如果大D,會更好~擺盤都幾靚~面包條夠脆,蕃茄汁好濃,中意蕃茄或酸甜既食家,食依款夾口味!Drink:Hot Yuzu Citrus Oolong Tea$38好香些茶,有埋碟裝好上枱,一流擺盤,可以放餐具係邊位,又唔會辣親!熱水可以不斷refill,又係好抵既熱飲,值得自己me time係度歎,或同三五知己,係度慢慢歎,又得!Total: $166+$16.6(10% service charge)= $182.6有電子付款有得join membe
Address:
7 Shing Yip Street, Kwun Tong

經過好多次依間餐廳,畀佢既裝修吸引...上星期六
,終於walk in入去試下...

特別揀下午茶時段去食:Around 14:00pm起...
唔會同任何人迫同爭位....

就揀海鮮配意大利粉作為下午茶醫肚...

Afternoon Tea:

個蝦好爽,新鮮既,有幾粒,如果大D,
會更好~
擺盤都幾靚~
面包條夠脆,蕃茄汁好濃,
中意蕃茄或酸甜既食家,食依款夾口味!

Drink:
Hot Yuzu Citrus Oolong Tea

好香些茶,有埋碟裝好上枱,一流擺盤,
可以放餐具係邊位,又唔會辣親!
熱水可以不斷refill,又係好抵既熱飲,

Total:

有電子付款

有得join membership

Membership Details:

消費$50 =1分

儲夠100分>VIP (永久)

觀塘分店:全日9折

將軍澳+元朗分店 Dinner >9折
扒類較多

Birth Discount :
Vip:
1次85折,送Menu 上Dessert x1,
只能用1次
生日當月優惠,只限VIP使用.

有Guest Wi-Fi Use,穩定上網,煲劇+慢活一流!
2024-05-04
$182.6 (Tea)
  • Hot Yuzu Citrus Oolong Tea$38
  • Tiger Prawn Linguine With Tomato Sauce$128
2024-05-01 210 views
最近都喺觀塘搵食,聽朋友介紹發現咗呢一間喺東廣場嘅Cafe。同東廣場其他大部份比較平價嘅餐廳唔同,呢間Cafe俾我感覺好清新好舒適,係一個放工同朋友去chill嘅好去處!我哋嗌咗個炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬、燒烤菇新牛肉漢堡、香草雞燒烤醬薄餅同埋Oreo Milkshake。燒烤菇嘅賣相非常吸引,外皮炸到金黃色層皮咬落好鬆脆,一咬落去啲菇都爆汁,外脆內軟口感好有層次,配埋松露蛋黃醬非常夾。牛肉漢堡份量非常之大,就算切開咗四份都擠唔晒落口,漢堡比我嘅感覺好健康而且好飽肚,薯條亦都係新鮮即炸,熱辣辣,加埋沙律非常開胃,就算份量大都食得晒。薄餅亦都好足料,啖啖都食到雞肉,面頭嘅芝士可以拉絲賣相好吸引,令我食慾大增,配埋香草成件事好fresh!最後嘅oreo milkshake都好好飲,唔會太甜,嚟多次食嘅話一定會再嗌多杯飲!

2024-05-01 117 views
今日有事要去觀塘,經過東廣場先食一個late lunch。其實本來係想去附近嘅素食小店,但係冇開到,經過見到呢間Cafe嘅環境比較好楚,餐牌上有竟然有幾個素食嘅選擇,就決定坐低。坐咗喺一張用膠板揀開4份嘅大嘅長枱,對面近外面嘅一位女士係帶住隻好得意嘅狗仔,睇嚟餐廳都幾Friendly。落單係用QR code囉落,我揀咗 omni beef burger,本身就包埋沙律同薯條,嘢飲分開叫,叫咗杯凍嘅Rose latte (skimmed milk)。嘢飲先到,我唔係飲咖啡嘅專家,唔識分佢啲咖啡豆,不過我覺得幾好飲,有少少玫瑰嘅香味,奶味唔算太重,我個人就幾啱飲。等咗一陣嘢食就到,嘩,咁大碟嘅,特別係啲薯條,多到好似唔使錢咁,份量好似獨立一個dish咁,完全唔似係sides。😲啲薯條係熱辣辣炸起,好香脆。沙律就比較特別啲,係酸酸地嘅紫椰菜好似仲溝咗啲洋蔥? 食落其實幾開胃,特別好味,一啖薯條一啖沙律,感覺會平衡啲。講返個burger,我其實都好鍾意是唔同Cafe嘅素Burger,睇吓有咩唔同。今次呢個size都幾大,除咗兩塊包,入面仲有生菜,蕃茄,沙律醬,洋蔥,omni beef 扒同埋大

iced  rose  latte

Omni  beef  burger

啲薯條係熱辣辣炸起,好香脆。

講返個burger,我其實都好鍾意是唔同Cafe嘅素Burger,睇吓有咩唔同。今次呢個size都幾大,除咗兩塊包,入面仲有生菜,蕃茄,沙律醬,洋蔥,omni beef 扒同埋大啡菇。大部份嘅Cafe嘅素Burger通常一係菇一係得扒,今次呢個Burger竟然有晒兩樣,一次過滿足晒兩個願望。omni beef 扒味道就冇咩特別,其實我覺得同Beyond Meat都差唔多味,個人係鍾意Imposible多啲。

總體嚟講個burger嘅味道就唔算太特別,但有一個唔錯嘅素Burger,再配合埋個沙律同熱辣辣嘅薯條,好飲嘅咖啡,哩個lunch都好滿足。

埋單$180,應該貴過 隔離啲餐廳,不過咁大份,都算OK 啦,薯條係食唔哂的 😅

2024-04-28
$180.4 (Lunch)
iced  rose  latte
Omni  beef  burger
2024-04-30 112 views
感覺環境舒服‘’優雅清新‘’ 店舖職員非常年青,樂意服務😄環境優雅,好多打卡地方,足夠空間感😉 1. 烤雞明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包埋相非常之成功吸引😋麵包上放上賓尼蛋和烤雞明太子用酸種麵包襯托,食出特別味道,賓尼蛋充滿口腔,好耐冇食過😋 2. 冬陰功軟骨軟殼蟹意大利飯😁 第一啖入口飯感覺辣辣地在喉嚨 ,不是在舌頭😙 軟腳蟹炸得非常脆,切開裏面有蟹膏,加牛油炸蟹殼,非常之豐富,咬落口有種蟹味😃每一粒飯帶著辣,煙煙韌韌,喜歡重口感的一定歡喜😋 3. 松露薯條薯條非常之鬆脆,有口感,點黑松露醬和茄汁醬非常之美味😋 食下食下就食咗好多🤭 4. 玫瑰茉莉花茶玫瑰茉莉花茶可以消滯😉享受安靜嘅時刻🙂
感覺環境舒服‘’優雅清新‘’

1. 烤雞明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包

2. 冬陰功軟骨軟殼蟹意大利飯

3. 松露薯條

4. 玫瑰茉莉花茶
玫瑰茉莉花茶可以消滯😉享受安靜嘅時刻🙂

👨🏻‍🍳Comfy by Chef's Stage (東廣場) (觀塘)📍觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖 「少有份量多又好食既cafe🤤」 星期六1500,估吾到呢個時間仲咁多人食🙈兩邊都幾乎滿座。 👍🏻🍽️日式吉列豬扒明太子意大利飯 $138套餐加 $58 (👍🏻🍽️黑松露薯條)套餐加 $38 (👍🏻🍽️伯爵茶焦糖燉蛋) $138有咁大份日式吉列豬扒明太子意大利飯,勁抵食🥹酥脆豬扒好夠味,肉質吾算嫩,但系都吾錯😆仲有超濃明太子risotto🤤粒粒飯香 黑松露薯條,本身滿滿黑松露碎碎,再配上黑松露醬🤤簡直系黑松露迷大愛😆而且薯條食左好耐都吾會腍左,仲好脆口,外脆內軟架👍🏻 伯爵茶焦糖燉蛋必點‼️‼️脆卜卜焦糖面,配上只有微甜但極重伯爵茶味既燉蛋😻系暫時食過最好食的焦糖燉蛋😋焦糖薄脆、燉蛋軟滑,世一🫶🏻仲要士多啤梨、藍莓都好甜!! 🍽️冬陰功軟殼蟹意大利飯 $128冬陰功微微辣好惹味,不過軟殼蟹有陣油溢味,差左小小🙈 👍🏻☕️熱鐵觀音茶鮮奶 $42甜度系我最愛🤤好似matcha latte,獨欠鐵觀音茶音不太出🙈不過都好好飲😝仲有靚靚拉花 staff超nice!!甜品可以選擇後上
📍觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

「少有份量多又好食既cafe🤤」

星期六1500,
估吾到呢個時間仲咁多人食🙈
兩邊都幾乎滿座。

👍🏻🍽️日式吉列豬扒明太子意大利飯 $138
套餐加 $58 (👍🏻🍽️黑松露薯條)
套餐加 $38 (👍🏻🍽️伯爵茶焦糖燉蛋)

$138有咁大份日式吉列豬扒明太子意大利飯,勁抵食🥹
酥脆豬扒好夠味,肉質吾算嫩,但系都吾錯😆
仲有超濃明太子risotto🤤粒粒飯香
黑松露薯條

黑松露薯條,本身滿滿黑松露碎碎,
再配上黑松露醬🤤
簡直系黑松露迷大愛😆
而且薯條食左好耐都吾會腍左,仲好脆口,
外脆內軟架👍🏻
伯爵茶焦糖燉蛋

伯爵茶焦糖燉蛋必點‼️‼️
脆卜卜焦糖面,
配上只有微甜但極重伯爵茶味既燉蛋😻
系暫時食過最好食的焦糖燉蛋😋
焦糖薄脆、燉蛋軟滑,世一🫶🏻
仲要士多啤梨、藍莓都好甜!!
冬陰功軟殼蟹意大利飯

🍽️冬陰功軟殼蟹意大利飯 $128
冬陰功微微辣好惹味,
不過軟殼蟹有陣油溢味,差左小小🙈

👍🏻☕️熱鐵觀音茶鮮奶 $42
甜度系我最愛🤤
好似matcha latte,
獨欠鐵觀音茶音不太出🙈
不過都好好飲😝仲有靚靚拉花

staff超nice!!
甜品可以選擇後上👍🏻
吾知點解知道我地想去toliet,行出去個陣,提我地拎鎖匙🙈🫶🏻

#comfy #comfybychefsstage #hkcafe #香港cafe關注組 #伯爵茶焦糖燉蛋
伯爵茶焦糖燉蛋
2024-04-09 220 views
今天跟朋友一起到這間餐廳吃午餐,價錢中游,味道不佳,鹽份極高,一份午餐就超標一天可吸收的鈉。漢堡内雞肉太咸,而且醬料極咸,沙律無味又感到不新鲜,叫了一杯dirty coffee 無咖啡味又淡口,一次到訪,绝對不會再來幫襯!😰😰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024-04-09
$150 (Lunch)
2024-04-01 285 views
呢間西餐廳comfy by chefs stage, 原來好多分店,每一間都走唔同嘅路線,而觀塘呢間感覺清新,地方冇其他分店咁大,但係環境都舒服,可以呃吓like,環境清靜舒服是日鮮榨健康果汁,無添加糖$46菠蘿,士多啤梨,藍莓新鮮生果打埋一齊,成為一杯果汁,真係非常健康,味道甜甜酸酸的,夠晒凍,非常開胃香烤美國雞翼配青檸蜜糖柚子醬+薯條 $68 雞翼炸到非常香脆外脆內軟肉質鮮嫩雞翼用咗自家製嘅柚子醬作為調味味道不會太重啱啱好甜甜酸酸非常開胃,薯條亦做到好脆身熱辣辣加少少鹽配埋茄汁,簡直係絕配 明太子海鮮薄餅$138蟹柳,粟米,芝士,紫菜,青口 ,八爪魚,明太子醬,配料真係非常豐富,而且仲有好多嘅芝士喺入面,有啲似大阪燒份量真係好多夠晒飽肚香煎美國雞胸$148雞胸唔會太硬做到嫩口仲有少量嘅蔬菜同車厘茄作為配菜,配埋醬汁一齊食,真係好好味 蔬菜薯蓉餅入面仲有洋蔥同蔬菜,夠晒健康

是日鮮榨健康果汁,無添加糖$46

香烤美國雞翼配青檸蜜糖柚子醬+薯條 $68

明太子海鮮薄餅$138

香煎美國雞胸$148
蔬菜薯蓉餅入面仲有洋蔥同蔬菜,夠晒健康
  • 香煎美國雞胸
  • 明太子海鮮薄餅
2024-03-29 240 views
最近終於有機會光顧一直放在To Eat List 的Cafe,就是位於觀塘東廣場的Comfy by Chef's Stage。除了環境食物都相當打卡able,食物質素都非常高!**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):雞翼烤得香脆多汁,肉質鮮嫩,配上青檸蜂蜜柚子醬,好fresh好開胃。另外粗薯條口感酥脆可口。**蒲燒鳗魚薄餅($138):薄餅底鬆軟,上面鋪滿了鮮嫩多汁的蒲燒鳗魚,配埋芝士和木魚絲,讓人回味無窮。**日式吉列豬扒明太子意大利飯($138):吉列豬扒外皮炸得酥脆,同時保持肉質鮮嫩,好出色。明太子醬汁與意大利飯完美結合,十分香濃。**抹茶红豆拿破崙配黑糖蕨餅($58):拿破崙的酥皮層層疊疊,香脆可口。搭配抹茶醬和紅豆蓉,甜度適宜,側邊仲伴有兩粒軟糯的黑糖蕨餅。**焦糖脆脆咖啡奶昔 ($52)/ 柑桔雙檸梳打($42):咖啡奶昔口感非常順滑,上面的焦糖脆脆好好味。另外朋友點了柑桔雙檸梳打,酸甜味道完美平衡,非常清爽解渴的飲料。

**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):

**蒲燒鳗魚薄餅($138):