經朋友介紹,小編帶左屋企人去一間意大利餐廳慶祝媽咪生日🎂第一次係一餐飯入面食到咁多新鮮黑松露,可以話係黑松露意式盛宴🤓但完全冇膩既感覺😆😯—————————意式黑松露牛肉他他🥙牛肉他他配合醬汁加埋黑松露好香,亦好有口感—————————雜感沙律配吞拿魚、牛油果、車厘茄、水牛芝士🥗半煎香既吞拿魚塊配合沙律,好Fresh,同時個味道、口感都好夾好完滿,好食到小編都唔知點形容🙈😆—————————傳統脆餅🌮(傳統羅馬夾包配意式火腿腸、水牛芝士、黑松露)羅馬薄餅🍕(意式火腿、水牛流心芝士、新鮮黑松露)小編覺得2個菜式大宜相同,小編會推介大家嘗試脆餅😌,係出面方間比較少見既配搭,簡單既食材又估唔到又咁夾,加埋新鮮沙律,減輕芝士既好漏既感覺,比較fresh😝—————————招牌卡邦尾巴馬臣意大利粉🍝現場即直係客人面前燒芝士輪😍,再拌煮意大利粉,完全有哂視覺、嗅、味覺既享受😎,每一啖都有濃稠既芝士意粉,再加埋已經爆香左既煙肉等配菜,成個口感好豐富😋—————————四重奏芝士黑松露手工薯糰🫕小編第一次食薯糰,口感煙韌,幾得意😆—————————經典提拉米蘇🍰最後小編叫咗個甜品為媽媽慶祝生日,好su
意式黑松露牛肉他他🥙
牛肉他他配合醬汁加埋黑松露好香,亦好有口感
意式黑松露牛肉他他

—————————
雜感沙律配吞拿魚、牛油果、車厘茄、水牛芝士🥗
雜感沙律配吞拿魚、牛油果、車厘茄、水牛芝士

傳統脆餅🌮
(傳統羅馬夾包配意式火腿腸、水牛芝士、黑松露)
羅馬薄餅🍕
(意式火腿、水牛流心芝士、新鮮黑松露)
傳統脆餅🌮 (傳統羅馬夾包配意式火腿腸、水牛芝士、黑松露)
羅馬薄餅🍕 (意式火腿、水牛流心芝士、新鮮黑松露)

招牌卡邦尾巴馬臣意大利粉🍝
招牌卡邦尾巴馬臣意大利粉

四重奏芝士黑松露手工薯糰🫕
小編第一次食薯糰,口感煙韌,幾得意😆
四重奏芝士黑松露手工薯糰

經典提拉米蘇🍰
最後小編叫咗個甜品為媽媽慶祝生日,好surprise 既係員工為媽媽唱生日歌🎂🎶,整間餐廳都好有氣氛🥳 講返個甜品先,係傳統意大利提拉米蘇,奶好香又滑,咖啡既濃度岩岩好,正!😋👍🏻
經典提拉米蘇
小編朋友介紹食呢間意大利菜🇮🇹有大家最愛既芝士🧀💓 見到都流口水🤤但好可惜係當日餐廳提供唔到pizza🍕😭所以小編唯有叫意粉類同扒類~📍Tagliolini AL Pomodoro Burrata ($158)Burrata Cheese見到好多人話必食📌咁就即刻試吓佢個水牛芝士配茄汁手工意粉🍝雖然佢寫流心芝士 但係可能小編影相太耐無流到不過真係好大舊 而且口感係軟身好香👃意粉上面仲灑左大量芝士碎🧀食落都幾濃蕃茄🍅 中和左芝士嗰種膩~手工意粉好彈牙 如果可以多啲sauce就好😗📍Linguine AL Pesto Con Capesante ($188)呢個係青醬帶子意粉🍝因為驚食得太多芝士會好滯 所以叫青醬💚大約有四粒帶子 煎得好香口又厚肉雖然每條意粉都充滿羅勒醬 但味道偏淡😌對比起水牛芝士意粉普通咗啲📍Galletto Alla Piastra Con Patate AL Forno ($228)燒春雞配薯角好吸引💓不過隻雞扁平左打卡冇咁靚hahaha🤣雞皮煎到金黃色 肉質幾Juicy嫩滑 整體唔算好油 好正~配菜幾好食😋要讚吓焗薯🥔2個share啱啱好夠食!——————————
小編朋友介紹食呢間意大利菜🇮🇹
有大家最愛既芝士🧀💓 見到都流口水🤤
但好可惜係當日餐廳提供唔到pizza🍕😭
所以小編唯有叫意粉類同扒類~

Burrata Cheese見到好多人話必食📌
咁就即刻試吓佢個水牛芝士配茄汁手工意粉🍝
雖然佢寫流心芝士 但係可能小編影相太耐無流到
不過真係好大舊 而且口感係軟身好香👃
意粉上面仲灑左大量芝士碎🧀
食落都幾濃蕃茄🍅 中和左芝士嗰種膩~
手工意粉好彈牙 如果可以多啲sauce就好😗

對比起水牛芝士意粉普通咗啲

燒春雞配薯角好吸引💓
不過隻雞扁平左打卡冇咁靚hahaha🤣
雞皮煎到金黃色 肉質幾Juicy嫩滑
整體唔算好油 好正~
配菜幾好食😋要讚吓焗薯🥔
2個share啱啱好夠食!

—————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:7/10
🍕布袋芝士pizza $168呢度嘅burrata cheese係每日自家製🤓 奶香味濃郁😋簡單嘅蕃茄醬配上芝士已經好好食☺️ 每片Pizza再配上羅勒💚 味道更加突出.🍝意式手捲意粉配豬肉腸黑松露醬 $208手捲意粉質感煙靭😋 意粉中間吸滿忌廉汁🤤 醬汁食到陣陣嘅松露香🖤 cream味道都唔會太heavy👍🏻如果嫌唔夠味嘅話 旁邊仲有3 支黑松露嘅調味粉 加咗更加香😌.🥗雜錦沙律配吞拿魚 牛油果 水牛芝士 $168沙律菜新鮮 牛油果同車厘茄都好甜👍🏻吞拿魚輕輕煎過🔥.🍰Tiramisù $78食意大利菜一定要試吓佢哋嘅tiramisu🤓呢間質素都好高 蛋糕濕潤👍🏻 咖啡味好足☕️ 不過酒味就唔算突出
🍕布袋芝士pizza $168

🍝意式手捲意粉配豬肉腸黑松露醬 $208

🥗雜錦沙律配吞拿魚 牛油果 水牛芝士 $168
沙律菜新鮮 牛油果同車厘茄都好甜👍🏻
吞拿魚輕輕煎過🔥

🍰Tiramisù $78
食意大利菜一定要試吓佢哋嘅tiramisu🤓
2022-08-03 104 views
🇮🇹 Italian restaurant 🕯—▫️餐廳:Cielos @cielos.asia ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍銅鑼灣禮頓道19號▫️營業時間⏰: 星期一至日 11:30–23:00▫️價錢:~$150+—美味:🇮🇹🇮🇹🇮🇹+0.88🇮🇹環境:🕯🕯🕯🕯價錢:💰💰💰+0.8💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳—👧🏻👦🏻今次去咗銅鑼灣意大利餐廳🍕環境以時尚風格為主調,幾有格調,仲好寬敞🍕食物選擇豐富,有Cafe類型的輕食,以及肉類為主的精美西餐🍺—📍Linguine alle vongole價錢:$179分數:🍝🍝🍝+0.8🍝意粉一開始食有啲淡,加咗佢哋既Truffle zest seasoning 之後好食咗好多😃😃啲蜆肉好肥美大粒,份量仲好多😍😍😍—📍lobster thermidor價錢:$268分數:🦞🦞🦞+0.9🦞龍蝦嘅肉質好食🦞仲有好多芝士😁不過價錢比較進取,平啲會吸引啲—📍delizia di tiramisu 價錢:$78分數:🍰🍰🍰+0.9🍰😁tiramisu 都幾綿滑😃仲好夠酒香味—#好西 #打卡 #finedining #café #summervi
🇮🇹 Italian restaurant 🕯

📍delizia di tiramisu
價錢:$78
分數:🍰🍰🍰+0.9🍰
😁tiramisu 都幾綿滑😃仲好夠酒香味

#好西 #打卡 #finedining #café #summervibes #HK #cheesecake #bestoftheday #amy_in_cwb #天后美食 #銅鑼灣美食 #discoverhongkong #hkcafe #hkcoffee #onthespotcafebar#外賣 #羊西冷 #cocktails #bar #dinner #chill
Cielos位於銅鑼灣鬧市邊緣老闆將餐廳打造成藝術走廊🎨🧑🏻‍🎨部分掛畫出自佢嘅手筆🤭👍🏻白色桌椅、藍色絲絨梳化充滿意式風情💙🤍✨❥𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛𝚎 [$𝟷𝟼𝟶]鋪滿松露嘅牛肉他他🥩賣相討好🤗味道到位.❥𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 [$𝟷𝟼𝟶]呢度嘅pizza麵糰係自家發酵嘅餅底軟熟🧀到拉絲拉到彎左😅火箭菜嘅清新配以陣陣咸香嘅西班牙火腿仲有軟滑芝士💗有wow!.❥𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝙽𝚎𝚕 𝙿𝚊𝚛𝚖𝚒𝚐𝚒𝚊𝚗𝚘 𝚁𝚎𝚐𝚐𝚒𝚊𝚗𝚘 [$𝟷𝟿𝟺] 第一次食咁正宗嘅卡邦尼意粉🍝手打意粉煙靭有咬口😋芝士咁炒法完全掛住每一條意粉仲要有陣炙燒味🫶🏻好!好!味!.✊🏻😽想食又想影店員點炒記得坐近餐廳中央位置~.❥𝚆𝚊𝚝𝚎𝚛𝚖𝚎𝚕𝚘𝚗 𝙼𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕❥𝚁𝚊𝚜𝚙𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕 兩樣都味道清新,好啱夏天飲🌀

Cielos位於銅鑼灣鬧市邊緣
老闆將餐廳打造成藝術走廊🎨🧑🏻‍🎨
部分掛畫出自佢嘅手筆🤭👍🏻
白色桌椅、藍色絲絨梳化
充滿意式風情💙🤍✨

❥𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛𝚎 [$𝟷𝟼𝟶]

鋪滿松露嘅牛肉他他🥩
賣相討好🤗味道到位
❥𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 [$𝟷𝟼𝟶]

呢度嘅pizza麵糰係自家發酵嘅
餅底軟熟🧀到拉絲拉到彎左😅
火箭菜嘅清新配以陣陣咸香嘅西班牙火腿
仲有軟滑芝士💗有wow!

第一次食咁正宗嘅卡邦尼意粉🍝
手打意粉煙靭有咬口😋

芝士咁炒法完全掛住每一條意粉

仲要有陣炙燒味🫶🏻好!好!味!
✊🏻😽想食又想影店員點炒
記得坐近餐廳中央位置~
❥𝚆𝚊𝚝𝚎𝚛𝚖𝚎𝚕𝚘𝚗 𝙼𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕

❥𝚁𝚊𝚜𝚙𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕

兩樣都味道清新,好啱夏天飲🌀
2022-07-20
Type of Meal
Dinner
2022-07-29 97 views
呢間意大利餐廳 性價比好高🇮🇹個卡邦尼粗管通粉真係好正宗‼️醬汁好creamy 好香嘅蛋黃味🥚配粗管通粉比起意粉更有口感 仲可以索更多醬汁 食落更加之惹味✨再配埋啲芝士同埋煙肉 真係超好食🧀🥓
2022-07-29 87 views
最近好多人都嚟呢一間西餐廳食飯😍身為松露控 對佢哋嘅一系列松露意大利菜好感興趣🫶🏻超推介松露牛肝菌意大利雲吞🖤雲吞包住滿滿嘅牛肝菌松露蓉 加埋creamy嘅忌廉同黑松露片 味道超濃郁😍再灑啲黑松露芝士粉 真係夠晒惹味🙌🏻
記得我哋黎食既呢一日係打緊八號風球約左一班朋友黎開餐呢度係意大利人開Ka!🇮🇹 Pizza 同意粉🍝都係手工制嫁!最出名就係芝士同truffle 🤤🤤兩様都係Lomo最愛呀😍不過果日冇Pizza🥲🥲我地一枱九個人⋯⋯⋯⋯所以基本上是晒所有main dish 意粉雞牛扒同埋Menu上有嘅甜品我哋都食晒🤭🤭食物質素唔錯一定要返嚟試佢個 🍕🥹🥹最重要係pet friendly 可以坐室內有冷氣嘆坐得又舒服~~好適合同朋友仔喺度飲野食飯 🥂呢度啲員工都好鍾意我哋成日行過都會摸吓我哋🥰🥰食物:🤤🤤🤤🤤環境:😍😍😍😍-最高為五星

記得我哋黎食既呢一日係打緊八號風球
約左一班朋友黎開餐
呢度係意大利人開Ka!🇮🇹
Pizza 同意粉🍝都係手工制嫁!
不過果日冇Pizza🥲🥲
我地一枱九個人⋯⋯⋯⋯
所以基本上是晒所有main dish
意粉雞牛扒同埋Menu上有嘅甜品我哋都食晒🤭🤭
食物質素唔錯
一定要返嚟試佢個 🍕🥹🥹
最重要係pet friendly 可以坐室內

有冷氣嘆坐得又舒服~~
好適合同朋友仔喺度飲野食飯 🥂
呢度啲員工都好鍾意我哋
成日行過都會摸吓我哋🥰🥰

食物:🤤🤤🤤🤤
環境:😍😍😍😍
-最高為五星
《🖤松露&🧀芝士天堂🇮🇹》慶生意外發現Pizza好好食嘅意大利餐廳🇮🇹仲要有松露‼️同埋超級多芝士🧀🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖#小胖遊銅鑼灣🐠—————————————————🔹4 FORMAGGI E TARTUFO $208四重芝士+黑松露Pizza全晚最好食菜式❗黑松露味超香🖤,有松露片同黑松露醬十分慷慨,🍕餅底厚薄適中,中意食有Pizza Crust更脆,🧀芝士份量多,輕鬆拉絲🧡仲係自家homemade又唔會好漏🤤🔹PARMA $188蕃茄醬,水牛芝士,巴馬火腿,火箭菜,車厘茄水牛芝士拉絲更厲害🤩巴馬火腿鹹香十足,蕃茄🍅酸酸甜甜加埋火箭菜令pizza食落無咁膩🌿,classic combo真係唔會岀錯👌🏽🔹招牌卡邦尼巴馬臣芝士意粉 $228📸手機食先!即場先用火槍燒融芝士輪🔥,再加意粉攪拌,好似有表演睇會好食啲😂每條意粉都被芝士包住,相對稠身🧀🥓煙肉大大粒充滿油香,好食過平時😋🍝真係heavy啲,可以再加少少紅色Truffle Zest Hot會香口啲🔹白酒汁新鮮蜆配車厘茄扁意粉 $178蜆肉都幾多,不過成個意粉味道比較清淡(唔知點解諗起清酒煮蜆🫣)平衡下食咁多濃
《🖤松露&🧀芝士天堂🇮🇹》

🔹4 FORMAGGI E TARTUFO $208
四重芝士+黑松露Pizza全晚最好食菜式❗
4 FORMAGGI E TARTUFO

🔹PARMA $188
蕃茄醬,水牛芝士,巴馬火腿,火箭菜,車厘茄

🔹招牌卡邦尼巴馬臣芝士意粉 $228
每條意粉都被芝士包住,相對稠身🧀
🥓煙肉大大粒充滿油香,好食過平時😋

🔹白酒汁新鮮蜆配車厘茄扁意粉 $178
蜆肉都幾多,不過成個意粉味道比較清淡(唔知點解諗起清酒煮蜆🫣)平衡下食咁多濃味野感覺🌊
之後自己加咗啲Truffle 芝士粉就覺得好食啲(基本上加落任何菜都好食啲😆)

🔹傳統羅馬夾包配巴馬火腿,火箭菜,蕃茄 $148
意大利脆餅真係好薄,其實同PARMA十分相似,只係凍食、無芝士,相對清新light啲,仲有🥗但唔算好特別

🔹經典提拉米蘇 $78
Mascarpone Cheese微甜帶奶香,滑順質地,Ladyfinger吸滿咖啡,濕潤又好濃郁☕️,係我喜歡味道🤤
重點❗本身朋友準備咗生日蛋糕,點咗Tiramisu就唔使收切餅費,感覺更划算😉
Tiramisu

如果我下次去會嗌晒全部都係松露菜式🖤
4 FORMAGGI E TARTUFO
Tiramisu
2022-07-22 95 views
呢間意大利餐廳喺銅鑼灣時代廣場附近、紀利華木球會斜對面,平時人流唔算多。餐單選擇好多,總會揀到一碟啱心水嘅菜式,我地今晚點咗一份小食、兩份主菜同兩份甜品。黎之前睇過食評,唔少人都話佢地嘅流心水牛芝士同手工薯糰都係餐廳嘅招牌菜式。佢嘅布袋芝士奶香好濃,配合番茄仔放入口別有一番風味。薯糰gnocchi係義大利特色食物,一粒粒薯蓉整到好似丸子咁,口感好有趣。雖然一碟薯蓉份量望落唔多,不過兩個人食覺得幾飽,而且黑松露四重芝士醬真係好邪惡。另一樣黎到一定要試嘅就係羅馬薄餅,佢地嘅形狀同我地一般食嘅Pizza唔一樣。我地都係盲揀其中一款叫Funghi嘅薄餅,材料有水牛芝士、蘑菇同意式煙腩肉。我最喜歡佢嘅餅底夠煙韌。經典提拉米蘇用玻璃杯裝住,口感好柔滑,朱古力粉嘅味道好濃厚;焦糖意式奶凍嘅牛奶味好重。流心布袋芝士 $139四重芝士黑松露手工薯糰 $198羅馬薄餅:番茄醬、水牛芝士、新鮮蘑菇、意式煙腩肉 $158經典提拉米蘇 $78焦糖意式奶凍

流心布袋芝士 $139
四重芝士黑松露手工薯糰 $198
羅馬薄餅:番茄醬、水牛芝士、新鮮蘑菇、意式煙腩肉 $158
經典提拉米蘇 $78
焦糖意式奶凍
2022-07-22 75 views
成日都好想去西餐廳食用超大舊芝士輪嚟撈嘅麵🍴見到呢度有即刻帶咗個嚟食🤩燒熱個巨型芝士輪 再喺入面加忌廉蛋汁 撈勻個麵 食落真係特別濃郁又惹味✨醬汁超creamy 掛晒每條意粉 超正呀🍝
2022-07-22 63 views
呢間意大利菜餐廳真係好高水準🇮🇹好鍾意呢到嘅手工薄餅🍕嗌左個pinsa romana✨口感外脆內煙韌~面頭仲有滿滿軟綿嘅拉絲芝士🧀再加埋鹹香意式火腿🥓同濃郁嘅松露醬🖤成個味道層次好豐富😚
2022-07-22 56 views
第一次食呢啲意大利薯糰☝🏻口感軟糯又煙韌 幾特別🥔四重芝士鹹香十足 超惹味!!🧀每粒薯糰都沾滿晒芝士白汁😍再加埋黑松露醬 同新鮮松露片 成個味道即時昇華左🖤🖤🖤
最近在銅鑼灣發現一間正宗又高質的意大利餐廳 • 🇮🇹ℂ𝕚𝕖𝕝𝕠𝕤•😍,覺得好好吃,想向大家介紹一吓唷~ 餐廳由外國人主理,主打正宗手製流心布袋芝士🧀和手製薄餅🍕,身邊去過的朋友仔都一致認為好吃😳,所以我又去試試啦! 店內環境比想像中大,一大班朋友去光顧都可以唷。餐點方面,有水牛芝士、沙律、羅馬薄餅、手工意大利麵、意大利脆餅、意大利三文治、肉類和甜品😆,全部都很不錯的感覺哦~ 「 意式蕃茄肉丸配巴馬臣芝士🍅$118 」 肉丸比想像中還要好吃😍,口感鬆軟鬆化,滲出肉汁,配上香甜的蕃茄醬,不錯耶~ 「 傳統卡邦尼粗管通粉🍝$168 」 我超愛吃粗管通粉的😍!! 煙靭的通粉,口感彈牙實在,濃濃醬油包住通粉,而通粉內又塞著鹹香結實煙肉😳,超好吃的~如果熱一點就更好。 「 蕃茄、水牛芝士、煙燻芝士、莎樂美腸薄餅🍕$168」 不得不說,餐廳的薄餅相當好吃阿🤤~薄餅不但鬆軟有彈力,而且充滿香氣十足的麵香。饀料的水牛芝士和煙燻芝士,有鹹香有奶香,我絕對會為薄餅再來哦~ 「 經典提拉米蘇☕️$78 」 「 特濃朱古力心太軟🍫$88 」 兩款甜品之中,我比較喜歡心太軟🥰。朱古力香濃而不苦澀,也不會太甜,配上手

店內環境比想像中大,一大班朋友去光顧都可以唷。

「 意式蕃茄肉丸配巴馬臣芝士🍅$118 」

「 傳統卡邦尼粗管通粉🍝$168 」

「 蕃茄、水牛芝士、煙燻芝士、莎樂美腸薄餅🍕$168」

「 經典提拉米蘇☕️$78 」

「 特濃朱古力心太軟🍫$88 」

兩款甜品之中,我比較喜歡心太軟🥰。朱古力香濃而不苦澀,也不會太甜,配上手工雲尼拿雪糕,叫人如何抗拒呢~
2022-07-19
2022-07-18 497 views
𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗹𝗶𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝘆𝗼𝘂𝗿 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗰𝗿𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴𝘀! 𝗮𝗯𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗵𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗿𝗿𝗮𝘁𝗮 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱🤩 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝘄𝗮𝘀 𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗽𝗮𝗶𝗿𝗲𝗱 𝗴𝗿𝗲𝗮𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗿𝘂𝗴𝘂𝗹𝗮! 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗵𝗲𝗿𝗲 𝗶𝘀 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗵𝗿𝗲𝗲 𝗱𝗶𝗳𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁 𝗯𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘀𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗿𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲, 𝘇𝗲𝘀𝘁, 𝗿𝗼𝘀𝗲𝗺𝗮𝗿𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗽𝗮𝗿𝗺𝗲𝘀𝗮𝗻 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲. 𝘄𝗲 𝘂𝘀𝗲𝗱 𝗶𝘁 𝘁𝗼 𝘀𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗲𝗴𝗴𝗶𝗲𝘀 (𝗰𝗼𝘂𝗹𝗱 𝘁𝗼𝘁𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗱𝗼𝘄𝗻 𝗮 𝗯𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗼𝗻𝗲🙊) 𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗮𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗮 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮𝘃𝗮 𝗰𝗮𝗸𝗲, 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗼𝘂𝘁𝘀𝗶𝗱𝗲, 𝗴𝗼𝗼𝗲𝘆 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲!
好少何係香港食到高質burrata cheese,@cielos.asia 主打自家製並號稱全港no.1嘅流心水牛,奶香十足入口順滑得嚟又light,幫新鮮火箭菜同火腿加咗唔少分,呢舊cheese真係要比滿分!主菜燒春雞啖啖肉又充滿雞油香,加埋檯面嘅truffle芝士粉味道即刻昇華,最後點少得心太軟,熱辣辣嘅流心朱古力加埋雪糕完全係perfect dessert,食落仲有啲羊奶香添~