2024-03-17 25 views
週末同男友喺形點行街,晚餐就揀咗呢間#臺北棧 餐廳食飯,我哋大概等咗一陣就入到去🍴各分店既裝修非常用心,整個環境都以粉色為主調,每件座位擺設既設計係有心思,有小清新時尚風格,令人印象難忘。而元朗分店也不例外。招牌牛肉麵湯底看似濃厚,加入牛油脂增添香味,飲落卻相當清甜!而刀削麵質爽滑有口感,每碗都有數片牛肉,牛肉屬厚切,軟嫩入味。牛肉控必點。黑松露招牌滷肉飯魯肉切成粒狀,肥肉偏多,肉質濕淋鬆軟,黑松露味道夠濃郁 啖啖惹味,溏心蛋蛋味甜,流心程度剛好。蒜香三色台腸份量都幾多, 一次過可以食哂原味、黑椒味、墨汁味既台灣腸,夾埋炸蒜片加埋炸蒜片,非常可口惹味。皮蛋蜂巢豆腐豆腐內蜂巢滿溢,系一道唔錯開胃既小食。香水芭樂苦瓜汁飲品當然以台式為主,屬於味道偏甜嘅苦瓜汁,芭樂嘅甜和苦瓜的回甘相互融合,口感特別,清新又健康。伯爵茶凍芋圓配仙草超豐富的伯爵茶凍芋圓,除份量足夠二人,我們點了仙草,一碗有齊雙色芋圓、綠豆河溶、珍珠等,口感豐富又滿足。
招牌牛肉麵
黑松露招牌滷肉飯
蒜香三色台腸
皮蛋蜂巢豆腐
豆腐內蜂巢滿溢,系一道唔錯開胃既小食。
香水芭樂苦瓜汁
伯爵茶凍芋圓配仙草
2024-03-15 19 views
今日再次嚟到元朗YOHO嘅臺北棧,呢度主打唔同種類,又好精緻嘅台灣菜😋話梅地瓜薯條,薯條熱辣辣,而且每一條都炸到好脆🥰配上話梅醬,味道非常夾,酸酸甜甜好開胃🥰肉鬆皮蛋蛋餅,好特別嘅配搭,表面有沙律醬,而咬開入面,混入左皮蛋,亦有好多肉鬆😍味道非常有層次☺️招牌魯肉飯&松露魯肉飯,好足料,見到成碗飯表面都係滷肉😝鹹香味十足,而松露魯肉飯就食出唔同嘅感覺,一上枱已經即刻聞到松露味好香,味道香濃😋珍奶法式燉蛋,好特別嘅甜品,估唔到法式燉蛋都可以做到咁有台灣嘅味道🤪仲會另外配上一碟珍珠,估唔到味道亦咁夾,做到甜而不膩嘅效果😚鳳梨苦瓜汁,有清清嘅鳳梨味,伴隨接着嘅苦瓜味,整體非常清新,解渴一流🤗紅豆沙豆乳,豆乳綿滑,紅豆沙同豆乳結合得好完美,濃郁香甜😋
紅豆沙豆乳,豆乳綿滑,紅豆沙同豆乳結合得好完美,濃郁香甜😋
2024-02-29
Type of Meal
Dinner
2024-03-13 16 views
偷懶一下不煮飯,就出去食晚餐,去了形點商場的Check in Taipei,食個肉燥飯,品嚐一下台灣的菜式。人均消費$250左右。話梅地瓜薯條$68又肥又粗,炸至香脆可口,微甜的地瓜味,感覺比食薯條更健康。另有話梅汁,增添味道層次感。松露魯肉飯$78 加了黑松露的魯肉飯,增添特色風格。肉多飯多,食完很飽肚。肉質屬於半肥瘦,入口咬兩口就吞嚥,不老不韌。還有流心蛋、醃製蘿蔔,都一樣好味。招牌魯肉飯$68和松露魯肉飯其實一樣,只是少了松露。鹹蛋黃芋泥球$78賣相精緻,洋蔥頭的形狀。外脆感重,裡面的芋泥飽滿豐富,鹹蛋黃,鹹甜互相交錯,特色又好味。蜂蜜苦瓜汁$48怕熱氣,飲杯蜂蜜苦瓜汁,苦中帶甜,甘甜可口。冬瓜茶鮮奶$42台式飲料,解渴清涼。珍珠奶茶$45珍珠很多,飲至見底,還有很多珍珠。茶香醇可口,奶味順滑。

話梅地瓜薯條$68

松露魯肉飯$78

招牌魯肉飯$68
和松露魯肉飯其實一樣,只是少了松露。

鹹蛋黃芋泥球$78

蜂蜜苦瓜汁$48
怕熱氣,飲杯蜂蜜苦瓜汁,苦中帶甜,甘甜可口。

冬瓜茶鮮奶$42
台式飲料,解渴清涼。

珍珠奶茶$45
珍珠很多,飲至見底,還有很多珍珠。茶香醇可口,奶味順滑。
2024-03-06
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2024-03-10 22 views
Check in Taipei (元朗)今次同朋友出街食飯嚟到元朗見到呢一間YOHO嘅Check In Taipei,為自己方便就喺地鐵站出口嘅商場,而且主打台灣菜睇落幾吸引😍招牌滷肉飯($68)份量超足嘅滷肉鋪滿面。滷肉醬香濃而不膩,而且超多滷肉碎,同軟糯的白米飯完美配搭,令人忍唔住一啖接一啖絕對係白飯神偷❤️招牌牛肉麵($108)牛肉麵香濃醇厚既湯頭非常吸引,香氣味道都十足配搭上份量相當多嘅牛腱牛筋,牛腱炆煮到非常軟爛但又唔會太老肉質依然鮮嫩👍👍 面底亦相當掛湯同時亦吸收咗牛肉湯嘅味道層次十足櫻花蝦烏醋茄子($48)你微信真係令人意外驚喜,烏醋嘅酸甜同櫻花蝦嘅鹹香,令到茄子味道層次豐富,配搭上香軟嘅炸茄子超吸引。肉鬆皮蛋蛋餅($78)軟嫩蛋餅夾帶著鹹香的肉鬆同綿密嘅皮蛋,呢種配搭非常令人有驚喜而且食得出味道非常地道🥰臺北棧 (形點 I) (元朗)元朗元龍街9號形點 I 地下G002號舖
Check in Taipei (元朗)

招牌滷肉飯($68)

招牌牛肉麵($108)

櫻花蝦烏醋茄子($48)

肉鬆皮蛋蛋餅($78)

臺北棧 (形點 I) (元朗)
元朗元龍街9號形點 I 地下G002號舖
2024-03-10 20 views
以前在中環食過已經覺得好有驚喜意想不到竟然在元朗開了新店主打台灣菜的餐廳裝修簡潔明亮以台灣海岸為靈感主題特色紮染布藝加上波浪山丘設計令人有一種放鬆💆🏻‍♀️的感覺至於菜式選擇繁多每道菜式擺盤都很精緻蒜香三色台腸($68)份量超多三款腸各有特色加上炸脆了的蒜片🧄令味道再升華麻婆臭豆腐($68)非常惹味的麻辣汁🌶️臭豆腐吸收了湯汁精華喜愛重口味的人士必定喜歡招牌牛肉麵 ($108)牛𦟌相當厚切肉質軟淋而且非常入味湯底香濃又不會太油膩加入牛脂油🐂令整體感覺更濃郁充滿牛脂香氣而麵底選了手工刀削麵爽口又彈牙酸辣牛肉麵($118)湯底酸度十足再配上清爽酸菜非常開胃👍🏻飲品方面點了蜂蜜苦瓜汁($48)味道甘甜清爽木瓜牛乳($52)賣相十分討好而且味道香濃又有層次整體餐廳坐得非常舒適菜式新穎有創意愛好台灣菜又希望有少少新意的絕對值得一試
以前在中環食過已經覺得好有驚喜
意想不到竟然在元朗開了新店
主打台灣菜的餐廳裝修簡潔明亮
以台灣海岸為靈感主題
特色紮染布藝加上波浪山丘設計
令人有一種放鬆💆🏻‍♀️的感覺
至於菜式選擇繁多
每道菜式擺盤都很精緻

蒜香三色台腸($68)
份量超多
三款腸各有特色
加上炸脆了的蒜片🧄令味道再升華

麻婆臭豆腐($68)
非常惹味的麻辣汁🌶️
臭豆腐吸收了湯汁精華
喜愛重口味的人士必定喜歡

招牌牛肉麵 ($108)
牛𦟌相當厚切
肉質軟淋而且非常入味
湯底香濃又不會太油膩
加入牛脂油🐂令整體感覺更濃郁
充滿牛脂香氣
而麵底選了手工刀削麵爽口又彈牙

酸辣牛肉麵($118)
湯底酸度十足
再配上清爽酸菜
非常開胃👍🏻

飲品方面點了蜂蜜苦瓜汁($48)
味道甘甜清爽
木瓜牛乳($52)
賣相十分討好
而且味道香濃又有層次

整體餐廳坐得非常舒適
菜式新穎有創意
愛好台灣菜又希望有少少新意的
絕對值得一試

2024-03-08 15 views
很久沒有和老公二人世界晚飯,所以特地約了在工作地點附近的餐廳吃飯。環境:首先,餐廳位置非常方便,就在元朗地鐵站yoho mall 1的地下,餐廳空間寬敞明亮,每個餐檯都寬闊,是適合聚會的地方傾計的地方。服務:服務員殷勤有禮,舉手示意點菜都很快得到回應。食物方面:我們選了幾個菜品,不貴,兩位連加一500元左右,分量十足,我和老公都吃到撐呢!明太子甜不辣:味道不錯,炸魚肉餅上擠上一些甜辣沙拉醬,餐前小吃的一種。櫻花蝦烏醋茄子:最喜歡它的烏醋汁,搭配茄子很開胃,值得一試。伯爵茶凍芋圓:這是餐後甜品小吃,很大的一碗,是我吃過最好吃的芋圓甜品,我選了粉粿,軟糯的,很彈牙,比仙草更好吃。蜂蜜苦瓜汁:苦瓜汁搭配蜂蜜冰涼不苦,如果加點冰塊更完美了。松露滷肉飯:不要小看這一碗滷肉飯,吃一碗可頂飽,肥瘦相間的滷肉配上濃郁的肉汁,拌勻粒粒分明的米飯非常香甜入味,不過松露味道再突出一些更好。肉松皮蛋蛋餅:賣相精緻,內陷豐富,皮蛋和肉鬆也挺搭配,一根蛋餅絕對夠三個人吃,更大一根。滷肉伴台灣A菜:台灣A菜跟油麥菜很像,其實應該是一樣的蔬菜吧,不過搭配滷肉一起吃挺惹味。總結:份量足、夠飽之餘還要吃剩,我們也一直邊吃
環境:

服務:
服務員殷勤有禮,舉手示意點菜都很快得到回應。
食物方面:
明太子甜不辣:
味道不錯,炸魚肉餅上擠上一些甜辣沙拉醬,餐前小吃的一種。

櫻花蝦烏醋茄子:
最喜歡它的烏醋汁,搭配茄子很開胃,值得一試。

伯爵茶凍芋圓:

蜂蜜苦瓜汁:
苦瓜汁搭配蜂蜜冰涼不苦,如果加點冰塊更完美了。

松露滷肉飯:

肉松皮蛋蛋餅:
滷肉伴台灣A菜:

總結:
份量足、夠飽之餘還要吃剩,我們也一直邊吃邊談,坐到很晚才離開也沒有人催埋單,約會之選。

2024-03-08 11 views
元朗形點是美食集中地這間位於1期嘅台式餐廳, 天花懸垂的粉藍色布條想看像波浪般動感格和座位也是暗粉紅和粉藍色的, 佈置幾有格調。招牌滷肉飯這是台食少不了的, 飯粒好軟糯, 滷肉軟滑鬆軟, 醬汁濃度適中, 加上醃蘿蔔和流心蛋, 口感豐富有層次。脆皮地瓜條地瓜條外脆內軟, 香甜可口, 粗條零舍有質感, 配以特製話梅醬, 味道更突出。還有多款田園小菜, 健康又美味。櫻花蝦烏醋茄子茄子大大件, 鮮甜脆口, 配以大量炸得香晚嘅櫻花蝦, 加上烏醋嘅甜香, 真係好美味。麻醬涼伴秋葵秋葵好大條, 清甜爽脆, 配以惹味嘅麻醬, 清新爽口。胡麻涼伴苦瓜苦瓜新鮮爽脆, 冇乜苦味, 胡麻醬也很淡味, 是一道清淡潤喉嘅涼菜。紅豆沙牛乳紅豆沙蓉好綿滑, 和幼滑牛乳拌勻, 口感濃厚, 甜言不膩。木瓜牛乳色彩配搭柔和, 木瓜果味和牛乳嘅奶香好配合, 清新滑順。
元朗形點是美食集中地

格和座位也是暗粉紅和粉藍色的, 佈置幾有格調。

招牌滷肉飯

脆皮地瓜條
還有多款田園小菜, 健康又美味。

花蝦烏醋茄子

麻醬涼伴秋葵
秋葵好大條, 清甜爽脆, 配以惹味嘅麻醬, 清新爽口。

胡麻涼伴苦瓜

紅豆沙牛乳
紅豆沙蓉好綿滑, 和幼滑牛乳拌勻, 口感濃厚, 甜言不膩。
木瓜牛乳
色彩配搭柔和, 木瓜果味和牛乳嘅奶香好配合, 清新滑順。

2024-03-07 14 views
想食高質素嘅台式料理,去呢間位於元朗YOHO嘅《臺北棧》就一定會啱哂心意🥰裝修以台灣海岸為靈感主題打造,配合紮染海浪的天花藝術,無論打卡或者約埋朋友傾吓計都十分適合📸📸!招牌牛肉麵 $108每一塊牛肉都充滿膠質,軟嫩中帶點Q勁,啖啖肉之餘,湯頭亦是用心熬製,而台灣寬粉亦掛湯一流,最吸引的是每一碗都提供了秘製「辣牛油」以牛脂肪製成,放進熱湯頭即融化,微微香辣,每一啖都蓋滿牛脂香氣👍🏻👍🏻!麻婆臭豆腐 $98臭豆腐Q彈多汁,沾上帶微微麻辣度的肉碎一齊食,特別滋味😋每個套餐亦會附上飲品和隨機小食一份!櫻花蝦烏醋茄子 $48🍆厚切茄子,加上大量脆口咸香的櫻花蝦,再沾上秘製醬汁,絕對係一道好開胃的涼拌小食🥰!芋泥牛乳 跟餐加$30鳯梨苦瓜汁 跟餐加$25真正鮮榨苦瓜汁,帶點微微鳯梨清香,甘甘甜甜又清熱😊!粒粒花生奶奶麻糬 $88咁特別嘅蝶豆花藍色麻糬🥰只有元朗店限定,以台灣淡水獨有配方,採用日本鮮牛乳和木薯粉做成的Q軟口感,入口冰涼,出奇地軟滑✨✨!

招牌牛肉麵 $108

麻婆臭豆腐 $98

櫻花蝦烏醋茄子 $48

芋泥牛乳 跟餐加$30
鳯梨苦瓜汁 跟餐加$25
真正鮮榨苦瓜汁,帶點微微鳯梨清香,甘甘甜甜又清熱😊!

粒粒花生奶奶麻糬 $88

2024-03-06 17 views
三味鹽酥雞雞肉表面鹽酥狀態,外皮酥脆,內裡嫩滑多汁,味道香噴噴。配備三個唔同嘅醬汁真係好正。珍珠奶茶妹妹珍珠Q彈有咬勁,奶茶香濃順滑,玉桂同埋酒味香濃,絕對係一款令人回味無窮嘅選擇。芋泥牛乳味道濃郁,但唔會太甜,仲有獨特嘅紫色,好吸引眼球。麻醬涼拌秋葵呢款涼拌菜色彩繽紛,秋葵爽脆,配上麻醬醬汁,帶嚟一種香濃麻辣嘅風味,真係開胃得很。擔擔牛肉麵獨特風味同鮮嫩多汁嘅牛肉,配上彈牙嘅麵條同濃郁嘅湯頭,味道濃郁而令人難以忘懷。招牌牛肉麵手工刀削麵好好食,湯底濃郁,牛肉軟嫩,令人回味無窮。
三味鹽酥雞

珍珠奶茶妹妹

芋泥牛乳
味道濃郁,但唔會太甜,仲有獨特嘅紫色,好吸引眼球。

麻醬涼拌秋葵

擔擔牛肉麵

2024-03-03 27 views
粉紅色配粉藍色嘅餐廳🎀女士們見到門口已經想打卡😚餐廳主打台式食品,平日晚飯時間都好高人氣!🩵松露玉米起司蛋餅$98蛋餅包住厚厚嘅芝士同海量粟米,一夾起仲可以拉到長長芝士絲,配上松露美奶滋,味道豐富🩷招牌魯肉飯$68 魯肉肥瘦均勻,入口軟嫩,醬汁濃郁,魯肉加汁配上溏心蛋好下飯,光速食晒🤣🩵麻醬涼拌秋葵$48時間煮得恰到好處,質感爽脆,清甜消暑,食完魯肉飯食就幾夾,解膩🩷蒜香三色台腸$68三色腸有黑椒、蜜糖同墨汁腸,咬落皮脆,肉質彈牙香口🩵芭樂苦瓜汁$52、蘋果苦瓜汁$48兩款苦瓜汁味道清爽,帶輕微苦味,健康之選🩷黑芝麻奶奶麻糬$88台灣爆紅!元朗店限定蝶豆花口味,奶奶麻糬質感軟滑,輕輕用筷子分開一小口再沾滿黑芝麻粉,入口軟糯香甜

🩵松露玉米起司蛋餅$98

松露玉米起司蛋餅

🩷招牌魯肉飯$68

招牌魯肉飯

🩵麻醬涼拌秋葵$48

涼拌秋葵

🩷蒜香三色台腸$68
三色腸有黑椒、蜜糖同墨汁腸,咬落皮脆,肉質彈牙香口

蒜香三色台腸

🩵芭樂苦瓜汁$52、蘋果苦瓜汁$48
兩款苦瓜汁味道清爽,帶輕微苦味,健康之選

🩷黑芝麻奶奶麻糬$88

黑芝麻奶奶麻糬
松露玉米起司蛋餅
招牌魯肉飯
黑芝麻奶奶麻糬
2024-02-27 19 views
Yoho 出名多店舖多野食,呢間向最低層梯下,半露天有天然光入,糖果色裝修,感覺寫意。櫻花蝦茄子,蒸得夠林,配上特別嘅醬汁,清淡得來都好野未!芋泥蛋餅分量十足蛋皮有口感!麻糬唔算煙靭,但係有香濃奶味,但太甜!招牌牛肉麵 面質口感不錯,湯底正常。下次可以再試吓其他口味!

櫻花蝦茄子,蒸得夠林,配上特別嘅醬汁,清淡得來都好野未!

芋泥蛋餅分量十足蛋皮有口感!

麻糬唔算煙靭,但係有香濃奶味,但太甜!

• 櫻花蝦烏醋茄子
  • 招牌牛肉麵
2024-02-27 14 views
環境顏色粉嫩充滿少女感,特別適合打卡,食物款式多 。明太子甜不辣:超脆口,外層有明太子味的醬,微甜再加上有鹹鮮味的魚糕,彈牙到不得了,作為餐前小食又甜又鹹的是美味一餐的開始 。話梅地瓜薯條:地瓜條份量很多,粗度剛好,番薯🍠夠甜,好香脆之餘表面不會過焦 。髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅:爆餡芋泥加上邪惡鹹蛋黃,賣相大紫色已經很吸引。蛋皮厚薄均勻及適中、口感煙韌,還有見得到得雞蛋份量很多,芋泥不會太甜與鹹蛋黃很配。 大大件,吃兩件已經有點飽 。櫻花蝦烏醋茄子:凍盤茄子上面有滿滿櫻花蝦,茄子夠淋身,配上甜甜酸酸烏梅醋醬汁很開胃。招牌牛肉麵:刀削麵質爽滑有口感,是必試之選!湯底夠香濃,牛肉軟身入味!奶奶麻薯:有牛奶味不黏牙,加上海量的芝麻粉。甜品控表示滿足又養生。芭樂牛乳:清新的芭樂汁已經很香,加上鮮奶,是另一層,口感更加豐厚。珍珠奶茶(熱):甜度適中,珍珠口感煙靭 。
環境顏色粉嫩充滿少女感,特別適合打卡,食物款式多 。

明太子甜不辣:

話梅地瓜薯條:

髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅:

櫻花蝦烏醋茄子:

招牌牛肉麵:
刀削麵質爽滑有口感,是必試之選!湯底夠香濃,牛肉軟身入味!

奶奶麻薯:
有牛奶味不黏牙,加上海量的芝麻粉。甜品控表示滿足又養生。

芭樂牛乳:
清新的芭樂汁已經很香,加上鮮奶,是另一層,口感更加豐厚。

珍珠奶茶(熱):
甜度適中,珍珠口感煙靭 。

2024-02-17
  • 招牌牛肉麵
2024-02-23 14 views
今次同朋友黎到位於元朗yoho嘅呢間試吓,餐廳全開放式嘅裝修採用海洋主題嘅設計,每一個舒適嘅座位都係小山丘形狀,員工服務都非常友善,餐廳仲有其他分店,但每間分店都有唔同嘅分店限定菜式🤤鳳利苦瓜汁用新鮮的苦瓜榨成嘅清涼飲品,可以解渴和降火。鳳梨嘅酸甜味可以中和苦瓜嘅味道三色鹽酥雞🐓經典的台灣小吃,每一舊都好大份同炸得酥脆,內嫩多汁,三色分別係柚子,松露同喇沙味道嘅醬汁肉鬆皮蛋蛋餅🫔用蛋皮肉鬆捲成嘅蛋餅,肉鬆嘅鹹香同皮蛋嘅濃郁,層次分明台式手抓餅披薩🍕用台式手抓餅作底,上面鋪上起司,台灣腸等,口感鬆軟而且唔會太膩,分量足夠OREO奶奶麻糬元朗分店限定菜式,用日本牛奶加上蝶豆花做成,帶有海藍色嘅麻糬,非常煙韌,另外我哋揀咗OREO,痴滿晒咁食好滿足😌

鳳利苦瓜汁

三色鹽酥雞🐓

肉鬆皮蛋蛋餅🫔
用蛋皮肉鬆捲成嘅蛋餅,肉鬆嘅鹹香同皮蛋嘅濃郁,層次分明

台式手抓餅披薩🍕

OREO奶奶麻糬
2024-02-21 54 views
呢間位於元朗yoho嘅台式餐廳,已經係第三間分店,設計開揚又有特色,除咗傳統嘅台式料理,仲有一啲創新小食同特色飲品🧋可惜呢間就冇其他分店嘅鳳梨酥蛋撻🤧🍳🧂🥔 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88依款蛋餅外觀非常吸引,上面有紫薯粉和蛋黃碎,外酥內軟,搭配濃郁鹹蛋黃和香氣四溢既芋泥,芋泥入面仲有粒粒嘅芋頭,口感豐富得來似甜品。食落相當之飽肚🤤🍚🍖🍄 松露魯肉飯 $78這份魯肉飯份量較少,勝在味道特別,滷肉除咗鹹香之外,帶著微妙的松露香氣。肉質鮮嫩多汁,經過悶煮後入味,配上甜漬物和蛋黃,口感豐富,令人滿足。🍲 招牌牛肉麵 $108依碗牛肉麵湯頭濃郁,牛肉軟嫩多汁,入口即化。碗上面仲有一啲自家製嘅牛油,可以按自己需要加入去添加風味,麵條彈牙,配上大大塊軟身嘅牛肉,令人滿足又溫暖。🍗🧂🌶️ 三色鹽酥雞 $128鹽酥雞外酥內嫩,口感極佳,三種口味的鹽酥雞分別帶來不同的風味,第一款係沙嗲醬,增添了一絲辣味,第二款係松露忌廉醬,香味四溢。最後一款係柚子清香,清新開胃,同鹽酥雞意想不到咁夾,份量都幾多,我地幾乎食唔曬。🍵🥛😋 宇治抹茶牛乳 $55這杯宇治抹茶牛乳濃郁香濃,搭配頂級宇治抹茶粉製作而成。牛乳既滑順口感與

🍳🧂🥔 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88

🍚🍖🍄 松露魯肉飯 $78

🍲 招牌牛肉麵 $108

🍗🧂🌶️ 三色鹽酥雞 $128

🍵🥛😋 宇治抹茶牛乳 $55
這杯宇治抹茶牛乳濃郁香濃,搭配頂級宇治抹茶粉製作而成。牛乳既滑順口感與抹茶的濃郁風味完美融合,每一口都能感受到茶香的迷人魅力。清新又美味的飲品!

臺北棧 (形點 I) 🍗🍚🍜
元朗元龍街9號形點 I 地下G002號舖
人均 $200 另收加一
2024-02-13
Type of Meal
Dinner
元朗粉紅打卡台式料理|Check-in taipei餐廳以少女粉紅色、柔和藍色為主,天花掛上染布,風輕輕一吹,似海浪般郁動,令人感覺舒服自在😌🐮招牌牛肉麵🐮香濃可口牛肉湯,配搭秘製牛脂,令到湯嘅牛味提升,加上軟嫩牛肉,富有彈性嘅闊麵錢,食唔停口!😆🍢麻婆臭豆腐🍢臭豆腐口感嫩滑入味,配飯一流😜🍮Oreo奶奶麻糬🍮超人氣奶奶麻糬,必叫喔!😉蝶豆花製成藍色奶奶麻糬,只有元朗分店限定!黏黏的軟腍口感,配上大量Oreo碎,令口感味道更豐富😚🥤芋泥牛乳🥤香滑芋泥搭配香濃牛乳,rich到不得了,絕對不能錯過喔!😂臺北棧 Check-in taipei📍元朗元龍街9號形點1期地下G002號舖
元朗粉紅打卡台式料理|Check-in taipei

🐮招牌牛肉麵🐮

🍢麻婆臭豆腐🍢
臭豆腐口感嫩滑入味,配飯一流😜

🍮Oreo奶奶麻糬🍮
超人氣奶奶麻糬,必叫喔!😉
蝶豆花製成藍色奶奶麻糬,只有元朗分店限定!
黏黏的軟腍口感,配上大量Oreo碎,令口感味道更豐富😚

🥤芋泥牛乳🥤
香滑芋泥搭配香濃牛乳,rich到不得了,絕對不能錯過喔!😂

臺北棧 Check-in taipei
📍元朗元龍街9號形點1期地下G002號舖