2024-02-20 56 views
一向都覺得Chateraise 味道不俗,所以生日訂了它的千層蛋糕。表面有不同的水果,多層柔軟的餅皮,口感紮實,味道吸引,視覺也不錯,不過每層都佈滿奶油,所以吃得太多會有點膩。📍Chateraise

📍Chateraise
颱風後既星期一⛈ 小妹忙碌工作後,總覺得要食返件甜品填補吓心靈🔥碰巧經過呢間蛋糕店,諗起上次支抹茶雪條咁好味,今次又竟然見到有宇治抹茶紅豆千層蛋糕買🍰😍梗係要一試啦🤩🍵🍰宇治抹茶千層蛋糕小妹對於今次呢件蛋糕好有期待,仲要係千層蛋糕喎😚點知食第1啖,食到抹茶味甘香,但抹茶味不足,甜中帶少少茶既苦澀味🤪 中間有少量紅豆,的確有點失色,未能突出抹茶與紅豆既配搭😖最重要係餅皮好一般,唔煙韌,食落仲有d散….即使職員已好貼心附送冰袋都係冇用…整體來講係非常失望…味道與價錢完全不符合,真心講東海堂宇治抹茶千層蛋糕好食百倍,價錢又平好多🙈

🍵🍰宇治抹茶千層蛋糕

京都宇治抹茶雪條🍵難得打8號風球多1日假期,小妹襯琴日就去咗Chateraise買咗1條【京都宇治抹茶雪條】😍呢支雪條令我唸起從古到今代表日本抹茶🍵既地方🥰 呢支雪條一咬就feel到抹茶🍵味道醇厚,加入大量京都宇治抹茶製成的濃厚抹茶雪糕,再加上一層抹茶朱古力脆皮,絕對能嚐盡抹茶既清香微澀與甜美😚小妹覺得最貼心係,即使買支雪條職員都會送一嚿冰袋仔比客人,咁樣就唔會搞到未返到屋企就融哂🥺🤭👍🏻 雖然唔係頂到好耐,但服務相當貼心😆下次有機會,小妹想食吓佢地蛋糕🍰😋
京都宇治抹茶雪條🍵

2021-10-26 545 views
yummy 😋 😋 😋 每次經過也受不了😅d間店主打日本直送蛋糕和甜品日本人氣蛋糕甜品店,提供招牌鮮奶油蛋糕,千層蛋糕,卷蛋,泡芙等人氣之選⭐脆皮朱古力蛋糕💲35人氣No. 3朱古力cream加上脆皮,濃厚朱古力味道,完全食到4重口感藍莓芝士蛋糕💲32藍莓新鮮清爽,芝士不會超濃而蓋過混合藍莓醬和蛋糕原味瑞士卷💲14(日本電視人氣推介)抹茶瑞士卷💲15兩個瑞士卷都棒棒的,抹茶卷還帶有點點紅豆😋😋😋雙味泡芙(牛奶朱古力味)💲14外層淡淡泡芙,包著流❤️朱古力鮮制牛奶雪條和咖啡牛奶💲12真是食著冰鎮牛奶似的😂食完🈶 幸福滿滿的感覺,家鄉味道就是那麼近ps:這店還很貼❤️,附上小匙和小冰包這間店舖的蛋糕,真是比個爆like,質素真是很好,不是虛有其表
yummy 😋 😋 😋

每次經過也受不了😅

d間店主打日本直送蛋糕和甜品

⭐脆皮朱古力蛋糕💲35
人氣No. 3

朱古力cream加上脆皮,濃厚朱古力味道,完全食到4重口感

藍莓芝士蛋糕💲32

藍莓新鮮清爽,芝士不會超濃而蓋過混合藍莓醬和蛋糕

原味瑞士卷💲14
(日本電視人氣推介)

抹茶瑞士卷💲15

兩個瑞士卷都棒棒的,抹茶卷還帶有點點紅豆😋😋😋

雙味泡芙
(牛奶朱古力味)💲14

外層淡淡泡芙,包著流❤️朱古力

鮮制牛奶雪條和咖啡牛奶💲12

真是食著冰鎮牛奶似的😂

食完🈶 幸福滿滿的感覺,家鄉味道就是那麼近

ps:這店還很貼❤️,附上小匙和小冰包

• 鮮制牛奶雪條
  • 抹茶瑞士卷