2021-06-27 467 views
相信喺屋企專注唔到有時都唔捨得俾錢去自修室🥲 呢度就空間夠大 唔趕人走 地理位置優越方便想做嘢/ chill 呢度就啱晒啦!🥳 ❦ 下午茶餐:藍莓窩夫 + 2杯飲料 $118🧇窩夫香脆可口 但朱古力醬太淡🤧 如果無朱古力醬可能體驗更佳🤪嘢飲叫咗🌹玫瑰洛神同🍍茶里水果茶(要加錢)玫瑰洛神玫瑰味好重 唔鍾意花茶就建議唔好試啦(⊃。•́‿•̀。)⊃水果茶就好重菠蘿味 一開始唔太鍾意因為我唔鍾意菠蘿🤣 飲下飲下又覺得幾清新 幾好飲 都值得一試嘅( ˘ ³˘)♥︎整體來講我覺得價錢合理 推介推介😽🤍
相信喺屋企專注唔到

🧇窩夫香脆可口 但朱古力醬太淡🤧
如果無朱古力醬可能體驗更佳🤪

嘢飲叫咗
🌹玫瑰洛神同
🍍茶里水果茶(要加錢)
水果茶就好重菠蘿味 一開始唔太鍾意因為我唔鍾意菠蘿🤣
飲下飲下又覺得幾清新 幾好飲
都值得一試嘅( ˘ ³˘)♥︎
整體來講我覺得價錢合理
推介推介😽🤍
2021-06-23 144 views
兩年前第一次飲🧀芝士奶蓋感覺好震撼好幸福之後就再飲唔番,今日再次喺另一地方遇到你,感覺依然係咁幸福🥰 香甜嘅🍓士多啤梨,味道一D都唔係假甜.. 唔係誇張,真係飲咗一啖就停唔到口....一啖一啖慢慢㗳...因為嗰一刻好怕好快就飲完... 嗰層軟綿綿嘅芝士奶蓋,濃郁帶點微鹹,跟住倒帶有果肉嘅士多啤梨沙冰隨隨入口😋,好記得第一次飲嘅時候,店員教我一開始千祈唔好用飲管飲,要直接喺杯蓋嗰度飲落去,咁樣先可以先飲到奶蓋然後再慢慢飲早D茶... 慢慢喺口腔入邊混合埋一齊,嗰種味道真係超級正!令到幸福感滿瀉再遇到伯爵茶乾鬆餅... 伯爵茶嘅香味不停喺口入邊滾動...她想附送嘅甜蜜忌廉,不太甜....回味中😋#🧀雪芝🍓草莓#葡萄柚🥤四季春#至尊🥭芒果百香#chali #茶里
回味中😋

#🧀雪芝🍓草莓
#葡萄柚🥤四季春
#至尊🥭芒果百香
#chali #茶里
2021-06-10 225 views
成日嚟銅鑼灣行街嘅我成日都行希慎 但係好少何行到咁高嘅樓層今次同朋友食完野之後周圍行街行吓行吓都覺得有啲攰啊~覺得有啲口渴想搵嘢飲咁啱俾我哋睇到呢間茶里我就問朋友想唔想一齊飲嘢因為上次我都已經試過飲啦我上次係同朋友一齊飲芝士芒果沙冰 同埋芝士士多啤梨味嘅沙冰都好大杯,但係問佢可唔可以多啲芝士佢就話要加錢所以嗰個奶蓋係少得可憐🥺我覺得上次飲嗰個芝士芒果同埋芝士士多啤梨都OK嘅不過佢嘅甜味好似怪怪地唔算真係好香好純生果味嘅感覺應該唔知加咗啲咩糖漿所以今次我就決定飲芝士奶蓋加茉莉花茶,職員表示茉莉花茶可以唔加甜,走甜,但我今次就叫正常然後小冰就算啦,呢杯就$38,睇到個杯我第一時間都有嚇一跳因為原來細杯過芝士奶蓋芒果超級多😂😂😂朋友叫咗鳳凰單叢茶王,朋友完全走甜,但係加咗$5要珍珠,我飲咗一下之後我覺得麻麻地,因為飲咗啲茶之後我覺得有少少苦味係個口😂😂 唔知以為飲緊苦茶,或者涼茶,好彩咬落啲珍珠都甜甜地,不過我自己覺得就麻麻哋啦~朋友就覺得幾好飲🤪😋因為佢鍾意飲比較濃郁嘅濃茶 每個人嘅口味都唔一樣~ 不過朋友都話我嗰杯芝士奶蓋茉莉花茶好飲因為個奶蓋真係幾唔錯,同埋見到職員都算比得多我☺️☺️
成日嚟銅鑼灣行街嘅我
成日都行希慎 但係好少何行到咁高嘅樓層
今次同朋友食完野之後周圍行街
行吓行吓都覺得有啲攰啊~
覺得有啲口渴想搵嘢飲

咁啱俾我哋睇到呢間茶里
我就問朋友想唔想一齊飲嘢
都好大杯,但係問佢可唔可以多啲芝士

佢就話要加錢
所以嗰個奶蓋係少得可憐🥺

唔算真係好香好純生果味嘅感覺
應該唔知加咗啲咩糖漿

呢杯就$38,睇到個杯我第一時間都有嚇一跳

因為原來細杯過芝士奶蓋芒果超級多😂😂😂

朋友叫咗鳳凰單叢茶王,朋友完全走甜,但係加咗$5要珍珠,
唔知以為飲緊苦茶,或者涼茶,好彩咬落啲珍珠都甜甜地,
不過我自己覺得就麻麻哋啦~
朋友就覺得幾好飲🤪😋
因為佢鍾意飲比較濃郁嘅濃茶

每個人嘅口味都唔一樣~

🌞

我覺得我會再幫襯嘅雖然佢好細杯,但係喺銅鑼灣呢個地段三十幾40幾蚊飲一杯野都算正常,但係呢間店可以坐低傾吓計
我覺得都唔錯㗎啦,
之前坐過喺室外,影相📸️都可以嘅
不過呢個天氣真係有啲熱

2021-06-05 135 views
環境不錯,方便聊天,在銅鑼灣希慎廣場內,他們的價格定位,也算合理。我們二人點了一個下午茶餐,包括:2杯飲品 + 藍梅窩乎,只需$118(好似是這個價格),因為用Eatigo 訂座,還有10% off。飲品質量,非常一般,我點是洛神花茶,但洛神花味道,非常淡,顏色也淺。忘記替我朋友的飲品拍照,她也說好一般,只喝了一半。窩乎也是普通貨色,即叫即制,也算香脆可口。他們的生意也不錯,眼見人來人往。還有戶外坐位,但天氣太熱,所以完全沒有打算到外面坐的意欲。

忘記替我朋友的飲品拍照,她也說好一般,只喝了一半。

窩乎也是普通貨色,即叫即制,也算香脆可口。

2021-04-15 519 views
之前見茶里喺eatigo有優惠,有d時段嘅優惠價格低至半價,所以決定去銅鑼灣希慎廣場分店試下 雖然當日撞唔啱五折優惠時段,但其實用其他減價折扣都已經抵試咗,因為茶里嘅嘢飲定價比一般茶飲店高,好似d奶蓋茶要成$40杯、淨茶都要$20-$30,平時經過見到想試但都有少少卻步 呢杯西柚波波茉莉綠原本要近$40杯,折後$$2X感覺合理d 西柚汁味道偏甜,不過好彩仲飲到茉莉綠茶嘅茶味 「波波」指嘅係其他台式茶飲店嘅寒天晶球,口感煙韌,幾好咬

呢杯西柚波波茉莉綠原本要近$40杯,折後$$2X感覺合理d
西柚汁味道偏甜,不過好彩仲飲到茉莉綠茶嘅茶味
「波波」指嘅係其他台式茶飲店嘅寒天晶球,口感煙韌,幾好咬

今日約咗朋友不過早到咗所以呢希慎周圍行下, 咁啱見到有奶蓋所以買杯坐低慢慢等, 鋪頭最低消費係每人一杯嘢飲, 所以我地買咗杯嘢飲之後就去咗希慎個花園平台度坐, 題外話, 花園平台仲有單車叉電好得意。😂 奶蓋算不過不失, 都算濃芝士味不過而家出色嘅奶蓋有太多, 冇特別太驚喜。 反而下面嗰個沙冰底,唔係溶得太快, 飲到底都有味道。唔似一啲飲完頭一浸, 就得返啲冇味冰嗰種。 不過可能因為地理位置, 所以其實佢個嘢飲都幾貴, 但係試一次都無妨嘅。 如果遇啱餐廳冇人, 入面舒舒服服咁坐應該都可以打下卡。

2021-03-12 299 views
早幾日約朋友行街,我就早到咗經過茶里就想試吓😋有位男同事上前好熱情咁介紹飲品,有邊款比較受歡迎或者邊啲係凍、熱飲都有同我講,介紹得相當仔細,令到我更加有興趣想試吓,店內環境很好男、女店員態度也很熱誠最後我買左杯雪芝火龍果☺️好好飲,值得一試,第一次打食評,真心覺得讚相比其他台式飲品店佢地既服務態度真係非常好,下次有機會再嚟試下其他飲品
早幾日約朋友行街,我就早到咗

男、女店員態度也很熱誠
  • 雪芝紅心火龍果
年三十晚去左銅鑼灣Hysan Place既Chali見eatigo有折 我又咁啱有張eatigo $25 coupon 我即刻book咗去見係俾十蚊左右就有杯野咁正去到有一組客 佢哋總共叫咗四杯飲品之後我再order 我哋叫完之後又即刻有三至四組客人嚟order 好旺呀冇問題不過我哋係第二組客人都覺得應該冇等咁耐過咗5分鐘 我哋前面嗰組客人終於有4杯野之後就一直等過咗5分鐘有幾杯飲品出都覺得奇怪點解唔係我哋嘅 因為照順序應該係到我哋反而係我哋後面嘅客人攞先再過幾分鐘又有幾杯係再之後嘅客人去到最後真係冇其他客人終於見到佢哋開始整我哋個杯前前後後總共等咗25分鐘先有一杯飲品我都有安慰自己話有可能個材料未準備好姐不過冇可能咁橋呀 真係啱啱好去到冇其他客人我哋嗰個材料先準備好?!原來用eatigo再加埋eatigo嘅coupon係會有咁嘅待遇 我知我淨係俾咗$7買杯值40蚊嘅飲品好爽 咁如果你唔gur嘅話就唔好同eatigo合作啦年三十晚咁樣對啲客人 啲Staff西口西面我都覺得冇所謂拜托
年三十晚去左銅鑼灣Hysan Place既Chali

年三十晚咁樣對啲客人 啲Staff西口西面我都覺得冇所謂
拜托
2021-02-11
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$7 (Tea)
本身一心想去試下果茶,估唔到遇到唔愉快的經歷。先談一下味道,點了火龍果果茶,感覺味道淡淡的,好似放了比較多水,平均40幾蚊一杯的話,相比起其他店性價比一般。另外店員的服務態度惡劣落單時話想要個外賣袋,女店員卻一臉鄙視,不知道什麼情況。店內有可以堂食的地方,本來打算落座,座都未座低,另外一位店員就衝過來態度好差話店內有最低消費(一人一杯先可以坐)真系好無奈,有低消你又唔貼出黎俾顧客睇,態度仲要勁差。。。。呢個時世好多商店都做優惠吸引顧客,呢間店仲咁經營,系未唔想做生意?

另外店員的服務態度惡劣

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2020-12-03 405 views
喺希慎商場行到攰等朋友,就入咗chali 唞一唞!今次叫咗杯桂花烏龍熱茶,坐喺室外嘅地方梁浸浸,望住商場同街景,要來休息非常好。喺商場寧靜嘅一角。茶味香濃,桂花味反而未算太突出。普通杯已經可以飲好耐,飲品杯好高身。餐廳戶外位置如果清潔得更密就更好,因為枱面都有少少污糟。雲石高身枱配高身白色座椅,好有心思好有設計感。等候製作嘅時間都好快,侍應一陣就整好。對於行街行到攰嘅人係一個好嘅選擇。比商場內其他嘅咖啡店更加舒適。
喺希慎商場行到攰等朋友,就入咗chali 唞一唞!

2020-11-13
$30 (Tea)
時間:14:15-15:30人數:2我們在商場逛了逛,想找個地方坐下、喝一杯聊聊天。經過見到這家店人不太多,裝潢簡潔,便想嘗一嘗。我們選了裏面一點的二人雲石桌,其中一邊背靠沙發。綠色的牆身、照片及cushion...... 在在紓緩神經。我點了一杯熱燕麥奶茶($36)。個人認為飲品太甜,有點後悔沒選去糖或少糖。友人點了熱桂圓紅棗茶($30),表示味道不錯,十分濃郁。不過兩杯飲品都不細,應該有500ml,相當適合聊天的我倆。
時間:14:15-15:30
人數:2

友人點了熱桂圓紅棗茶($30),表示味道不錯,十分濃郁。
不過兩杯飲品都不細,應該有500ml,相當適合聊天的我倆。
2020-09-11
$35 (Tea)
2020-08-30 476 views
今日出咗去銅鑼灣買少少嘢,行到熱熱地,所以黎咗希慎飲杯嘢依杯係仙草凍蜜桃烏龍奶茶好耐冇飲過仙草 口感爽爽滑滑的, 奶茶味都幾突出配埋有淡淡嘅蜜桃甜味, 都係一個唔錯嘅配搭同埋佢哋都有位可以坐下,感覺都好舒服,而且都唔係好多人排隊,價錢亦都唔算好貴 如果下次喺上面天仁排曬長龍都可以過嚟試下呢邊買啦
今日出咗去銅鑼灣買少少嘢,行到熱熱地,所以黎咗希慎飲杯嘢

依杯係仙草凍蜜桃烏龍奶茶

2020-08-29
Type of Meal
Tea
放假同朋友,行下街想坐低飲下嘢,休息下,呢間都係一個幾好嘅選擇,因為呢度有位置可以坐,亦都有露天嘅地方俾你揀,呢杯雪芝紅心火龍果沙冰真係好正,係用紅心火龍果同冰一齊榨,每一口都係果味,好清新,大大一杯,夠你慢慢飲兩個鐘。
雪芝紅肉火龍果沙冰
2020-07-02
Type of Meal
Tea
雪芝紅肉火龍果沙冰
  • 雪芝紅心火龍果
2020-06-16 523 views
係starbucks飲杯嘢都幾十蚊啦,呢度用app登記有時會有折扣😍😍今次叫咗杯奶該菠蘿百香果,同奶蓋玫瑰紅茶其實我真係好鍾意飲奶蓋去到邊都要飲,呢間絕對冇令我失望,奶蓋好多好濃好厚,一個字 正!而且坐得好舒服,又有Wi-Fi提供!去希慎行都攰要過嚟休息吓都冇問題
今次叫咗杯奶該菠蘿百香果,同奶蓋玫瑰紅茶

2020-04-14 854 views
黎到hysan呢邊行下,經過見到呢間茶里chali裝修都幾ok,好舒服咁,就買杯嘢坐下。疫情關係買完杯嘢飲如果係堂食都有幫客人量體溫。收銀姐姐都幾好禮貌,呢樣唔錯!奶蓋味道唔錯,茶味都幾出。無調節甜度但都可以接受,唔會好似飲緊糖水咁。如果想送禮俾人我諗佢d茶包禮盒都唔錯!環境取勝,飲品唔錯,overall pretty good and we will be back to try some of their other drinks!overall pretty good!

overall pretty good!