Carbs?

2024-01-31 1194 views
🔸西班牙火腿脆餅茄子紅椒醬   $88ham and pillow eggplant and red pepper compote這個appetizer好有特色,靚火腿4大片,好有西班牙黑毛豬火腿嘅香味,味道唔鹹但食落好惹味,用嚟做西餐前菜就一流。個脆餅大大個似印度薄餅,下面就係放咗啲醬汁,呢個係茄子紅椒醬,其實係唔辣嘅,反而甜甜地好有蔬菜清新鮮味。食嘅時候用餐叉將脆餅插碎,蘸上醬汁和火腿一齊食,相當滋味😚味道:8/10性價比:7/10🔸青島煮蜆   $168用【青島啤酒】獨特自家製一個芡汁,味道微鹹,有好濃郁啤酒香味,有10隻蜆,烚得啱啱好,蜆肉好飽滿,配住啲微辣少少鹹嘅脆麵包碎,將熱辣辣蜆肉蘸滿啤酒汁跟脆包一齊食,有特色又好味,值得一試。餐前另上枱法式餐包,配一樽橄欖油,賣相十分精緻。味道:7/10性價比:7/10🔸米形粉配是日海鮮    $298Puntalettw with Daily seafood & Broth一碗米粒狀嘅意粉,滾熱上枱,驟眼以為係一大碗湯飯,我仲係第一次嘗試米形粉,意粉係成 一粒粒好似東北大米嘅樣子,入口爽滑,有濃濃嘅海鮮湯味,粉裏面配嘅海鮮有多種:鮮魷
🔸西班牙火腿脆餅茄子紅椒醬   $88

味道:8/10

🔸青島煮蜆   $168

🔸米形粉配是日海鮮    $298
一碗米粒狀嘅意粉,滾熱上枱,驟眼以為係一大碗湯飯,我仲係第一次嘗試米形粉,意粉係成 一粒粒好似東北大米嘅樣子,入口爽滑,有濃濃嘅海鮮湯味,粉裏面配嘅海鮮有多種:鮮魷粒、三文魚同埋蝦粒,鮮甜味美,口感似西班牙海鮮炒飯,就係海鮮湯汁還更多。

🔸辣肉腸pizza   $168
Pepperoni
薄餅上面有一些野菜伴碟,個薄餅係呢間餐廳自家製即叫即搓粉現焗嘅,焗出來嘅薄餅風味唔似一般pizza,無太重嘅芝士味, 主要突出咗辣肉腸嘅鹹香味同埋薄餅本身嘅餅香味,好好食。
2024-01-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 米形粉配是日海鮮
西班牙火腿脆餅配茄子紅椒醬賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧脹卜卜的薄身脆餅上,舖滿鮮美的西班牙火腿,食落油香四溢,鹹鮮味甘。脆餅內含清新的茄子紅椒醬,正好中和火腿的油膩感,十分不錯。蔥油餅賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蔥油餅乾身不油,散發著濃郁的蔥香,食落軟熟又可口。沾上附有的特調醬料一起食,更添惹味。燴羊肉粒芝士特闊麵賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧特闊麵質感偏硬身,食落煙韌有咬口,表面掛滿採用羊骨和羊肉熬製而成的醬汁,入口羊味濃厚,鮮而不羶,別有一番風味,值得一試。大蒜牛小排配薯蓉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛小排已預先切開,整齊有序地排列在碟上,配搭簡單的擺盤點綴,外觀精緻又悅目。牛小排火喉控制得宜,外層焦香脆口,內裡肉質粉嫩軟腍,肉汁滿滿,牛味濃厚,配搭香甜惹味的醬汁一齊食,滋味滿分令人回味無窮。蘑菇蜜糖松露薄餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薄餅即點即造,由餐廳廚師親手搓製,誠意十足。薄餅厚薄適中,食落口感煙煙韌韌,嚼感一流。薄餅表面佈滿大大小小的蘑菇菌類,一啖入口,菇菌獨有的清香充盈整個口腔,蜜糖的甘甜滋味令薄餅滋味更出眾,特色推薦👍歌劇院蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

蛋糕層次分明,由側邊清晰可見巧克力、蛋糕、忌廉平均分佈,比例恰到好處,十分精緻美觀。

蛋糕味道甜而不膩,既能感受到巧克力的醇香,又能品嘗忌廉的奶滑,滋味豐富有層次。

美式咖啡
雪梨菊花蜜

美式咖啡、雪梨菊花蜜

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

美式咖啡以經典咖啡杯盛載,飲落味道濃郁香醇,苦而不澀,甘香順口,十分不錯。

雪梨菊花蜜以透明玻璃茶具呈上,感覺雅緻。入口清甜潤喉,解膩又生津,雪梨和菊花的香氣非常迷人,誠意推薦。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修簡約時尚,採用暖色系作主色調,配搭柔和舒適的燈光和背景音樂,感覺和諧又寫意,三兩知己清談聚會佳選。

🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️

🐧❣️餐廳職員熱心友善,不時關顧客人需要,值得一讚👍

🐧❤️結語:蘑菇蜜糖松露薄餅味道富特色有驚喜,必點推薦🥰
Dinner
美式咖啡
雪梨菊花蜜
最近到訪一間融合港式風格的西餐廳食物設計很有心思,而且在網上也有不少好評😍餐廳裝修風格採用柔和的粉紅色配上圓拱形的大玻璃窗感覺挺通透的,打卡一流☺️‣ 爆谷蝦焦糖花生青芥末醬 ($108)材料很特別,混合爆谷、焦糖、蝦、青芥末等吃起來口感香脆,黃芥末更可以衝擊味蕾🤓‣ 臘肉卡邦尼意粉 ($168)意粉火候不錯,煮得很掛汁常見的火腿就被替換成臘肉吃起來就帶一份港式Fusion風味~配合得不錯‣ Ribs ($328)豬肋骨的用了花椒調味吃起來出了有香濃的豬肉味之外花椒的麻使味道口感更豐富當然它的麻是容易入口的,很輕豬肉肉質也新鮮,配上新鮮的沙律菜和香脆的薯條整體質素挺滿意的☺️‣ Tiramisu ($108)表面的芝士很香濃美中不足是手指餅比較乾建議咖啡味+酒味可以再加重一點😙‣ 日式綠茶拿鐵 ($42)‣ 青檸梳打 ($38)💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳座位舒適,予人一種休閒的感覺食物質素不錯,而且Fusion的設計有特色感覺與別不同,不妨來試試😆💰Total: $871.2 ($435.6 pp 已包括10%服務費)📍Carbs|@carbs.hk銅鑼灣駱克道459-461
最近到訪一間融合港式風格的西餐廳
食物設計很有心思,而且在網上也有不少好評😍

餐廳裝修風格採用柔和的粉紅色
配上圓拱形的大玻璃窗
感覺挺通透的,打卡一流☺️

‣ 爆谷蝦焦糖花生青芥末醬 ($108)
材料很特別,混合爆谷、焦糖、蝦、青芥末等
吃起來口感香脆,黃芥末更可以衝擊味蕾🤓

‣ 臘肉卡邦尼意粉 ($168)
意粉火候不錯,煮得很掛汁
常見的火腿就被替換成臘肉
吃起來就帶一份港式Fusion風味~
配合得不錯

‣ Ribs ($328)
豬肋骨的用了花椒調味
吃起來出了有香濃的豬肉味之外
花椒的麻使味道口感更豐富
當然它的麻是容易入口的,很輕
豬肉肉質也新鮮,
配上新鮮的沙律菜和香脆的薯條
整體質素挺滿意的☺️

‣ Tiramisu ($108)
表面的芝士很香濃
美中不足是手指餅比較乾
建議咖啡味+酒味可以再加重一點😙

‣ 日式綠茶拿鐵 ($42)
‣ 青檸梳打 ($38)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳座位舒適,予人一種休閒的感覺
食物質素不錯,而且Fusion的設計有特色
感覺與別不同,不妨來試試😆

📍Carbs|@carbs.hk

🚩更多同類餐廳 #foodstep_西餐
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
2024-04-08 116 views
食過幾次午餐,覺得都唔錯。特別喜歡焗飯和意粉。焗豬扒飯和焗雞飯都試過、喜歡豬扒飯嘅汁,非出面只有蕃茄汁款式;喜歡雞飯多粟米,非出面只有大量白汁。意大利粉亦煮得al dente 😋價錢亦非常合理,會再和朋友去試其他款式
價錢亦非常合理,會再和朋友去試其他款式
Lunch
2024-03-15 222 views
墨魚意粉(墨魚片爽彈、份量多性價比超值👍)、Pizza非常出色(must try)(份量適中、pizza皮非常彈口😋)完全可以感受到廚師用心的製作👍女侍應、男侍應態度良好服務殷勤友善🙏
墨魚意粉(墨魚片爽彈、份量多性價比超值👍)、
完全可以感受到廚師用心的製作👍
侍應、男侍應態度良好服務殷勤友善🙏
2024-03-13 186 views
位於銅鑼灣L.Square 14樓新張不久既西餐廳「Carbs?」主打新派fusion西餐,餐廳環境優雅,以開放式廚房設計,打開餐牌你會目不暇給,每一個菜式設計都非常特別,每樣食材嘅配搭令你意想不到,就是fusion的感覺,必食好評如潮嘅手工pizza,包你一定有驚喜👍🏻🍤▪️爆谷蝦蕉糖花生青芥醬 $ 98外層脆漿就像爆谷一樣香脆,包滿焦糖花生醬料,味道香甜香脆又惹味,包住爽口的大蝦仁,酥脆可口🥑▪️牛油果醬三文魚皮脆片 $ 68炸魚皮就食得多,但配上牛油果醬就第一次,魚皮既鹹香配上牛油果醬的清新,味道和口感好夾🦆▪️燒乳鴿牛油什菜炊飯 $ 288特別的配搭,乳鴿味道鹹香,肉質Juicy啖啖肉,配合充滿牛油香,煮得軟硬適中既米飯,美味又飽肚🍕▪️雞肉 Chicken Pizza $ 188必食即叫即製手工Pizza ,我點這款用上雞肉、孜然、醃辣椒、燒烤醬、雞皮、鹹蛋黃,食材用料特別,Pizza 餅底邊位香脆又煙靭,餡料加埋一齊嘅味道有點像墨西哥風味,香辣又充滿芝士味道,好惹味🍯▪️ Tiramisu提拉米蘇$ 108面層鋪上大量可可粉和脆片,口感綿滑濕潤又香脆,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,包住
位於銅鑼灣L.Square 14樓新張不久既西餐廳

🍤▪️爆谷蝦蕉糖花生青芥醬 $ 98

🥑▪️牛油果醬三文魚皮脆片 $ 68

🦆▪️燒乳鴿牛油什菜炊飯 $ 288

🍕▪️雞肉 Chicken Pizza $ 188

🍯▪️ Tiramisu提拉米蘇$ 108
面層鋪上大量可可粉和脆片,口感綿滑濕潤又香脆,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,包住係香脆嘅手指脆餅,口感外軟內脆,與別不同

• 燒乳鴿牛油什菜炊飯
2024-03-07 162 views
餐廳環境舒適,高貴優雅。瑪格麗特手工披薩 $108(莫薩里拉芝士、車厘茄、茄乾、布袋芝士。羅勒油。橄欖油。)自家製披薩,披薩不但餅底酥脆,而且餡料豐富。餡料採用了莫薩里拉和布袋芝士,熱騰騰的芝士柔軟香滑,呈現拉絲效果,配合爽口酸甜的車厘茄,層次分明。羅勒油味道清新,帶一點甜。虎蝦芫茜青醬意粉 $128在其他餐廳很少見到的菜式,卻帶給我們驚喜綠色的意粉,一放進口,就感受到芫茜的清香,這股氣味不像平日的芫茜般氣味強烈,而是淡雅宜人。虎蝦很大隻,厚肉飽滿,蝦味濃郁,讓人停不了口。餐湯南瓜湯口感綿密,味道甘甜。沙律沙律菜清甜爽口,配以酸酸甜甜的醬汁,非常開胃。麵包粒十分香脆,是沙律的精髓所在。

餐廳環境舒適,高貴優雅。

瑪格麗特手工披薩 $108
(莫薩里拉芝士、車厘茄、茄乾、布袋芝士。羅勒油。橄欖油。)

虎蝦芫茜青醬意粉 $128

餐湯
南瓜湯口感綿密,味道甘甜。

沙律
銅鑼灣The L. Square最近新開了一家餐廳 「Carbs?」主打特式意大利菜,還有手搓Pizza🍕店內環境寛敞舒適,感覺很優雅,食物質素很好,菜式很創新,看得出廚師花了不少心血去設計😍🔸西班牙火腿脆餅茄子紅椒醬|$88造型好得意,好似一個枕頭上面放了幾片西班牙黑毛豬火腿,餅底酥脆,搭配香濃的火腿和綿密茄子紅椒醬,口感豐富,結合了咸香的火腿和濃郁的紅椒風味,食的時候可用叉敲碎脆餅,蘸上醬汁和火腿一齊食,好玩又好味😋🔸牛油果醬三文魚皮脆片|$68三文魚皮酥脆香氣,搭配柔滑奶油果醬,美味誘人,口感豐富多層次😍🔸䓤油餅配烤䓤芝士醬|$98䓤油餅口感酥脆滿足,餅皮外脆內軟,芝士醬濃郁順滑,香氣十足,都係第一次西餐可以食到䓤油餅😍🔸臘肉卡邦尼意粉|$168唔好以為佢同普通卡邦尼一樣,把煙肉換成臘肉,鹹香味重。意粉口感好細緻,食落好有彈性,醬汁味道好味,卡邦尼意粉完全吸收晒醬汁的精華,超惹味😍🔸瑪格麗特🍕|$138瑪格麗特Pizza 是招牌菜之一,薄餅是廚師每日新鮮手造,薄脆餅底,滿佈新鮮番茄醬和香濃莫札瑞拉起司,搭配新鮮羅勒葉,口感平衡,帶來濃郁的番茄和奶酪風味,食完一塊想再食第二塊😋🔸小

🔸西班牙火腿脆餅茄子紅椒醬|$88

🔸牛油果醬三文魚皮脆片|$68

🔸䓤油餅配烤䓤芝士醬|$98

🔸臘肉卡邦尼意粉|$168

🔸瑪格麗特🍕|$138

🔸小羊架羊肚菌南乳|$268
用上六個月大的小羊,小羊架口感鮮嫩多汁,羊肉香氣與羊肚菌的鮮甜融合,南乳的醇厚風味提升了整體口感,令人回味無窮😍

🔸 Guinness|$58
🔸 Asahi Super dry|$48

瑪格麗特

小羊架羊肚菌南乳

瑪格麗特
小羊架羊肚菌南乳
2024-02-26 128 views
店名: Carbs? 地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 14樓銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5L Square最近新開左一間餐廳,今次就襯翻工lunch time,同同事去左試佢地嘅lunch set,佢哋嘅裝修舒適,座位亦十分闊落🤩虎蝦芫茜青醬意粉❤️❤️❤️❤️❤️$128虎蝦超彈牙爽口,煎至脆身,青醬意粉醬汁好食,兩者配合得啱啱好😍馬友配蘋果西洋菜沙律❤️❤️❤️❤️$98馬友煎至香脆,魚香味十足,配上蘋果西洋菜沙律,可以中和翻油膩感,整體感覺更fresh😆沙律&湯❤️❤️❤️❤️+$18午市+$18有沙律🥗同湯,沙律用料豐富,意式雜菜湯真材實料,啖啖都係材料😗牛油果醬三文魚皮脆片❤️❤️❤️❤️❤️$68三文魚皮份量多,香脆可口又有三文魚香,點上牛油果醬,令層次更有所提升😍雪梨菊花蜜❤️❤️❤️❤️❤️菊花香氣撲鼻,飲落微甜,潤肺養生之選🥳Matcha latte❤️❤️❤️❤️抹茶味濃郁🍵奶香十足
店名: Carbs?

銅鑼灣站C出口,行2分鐘

沙律&湯❤️❤️❤️❤️
+$18

牛油果醬三文魚皮脆片❤️❤️❤️❤️❤️

雪梨菊花蜜❤️❤️❤️❤️❤️
菊花香氣撲鼻,飲落微甜,潤肺養生之選🥳

Matcha latte❤️❤️❤️❤️
抹茶味濃郁🍵奶香十足

2024-02-26 106 views
前幾天來這幢大廈食飯,發現了這家店- Carbs? 餐廳名字頗為特別,餐廳裝潢也很具特色,以圓拱形設計的窗框, 夜晚到來看出更風景更美💞 開放式廚房,可以看到廚師們忙碌的身形,這裡地方寬敞舒適, 無論大小聚會都非常適合來這裡💞 . 打開Menu 選擇頗多,看圖選了幾款吸睛的來試試,有美食當然有美酒,除了基本咖啡茶類飲品外,也有紅白酒提供👍🏻🥂.🔺Fried Chicken Wings. Yu Kwen Yick 余均益雞翼藍芝士,做法有點像水牛城雞翼,換上余均益辣椒醬,味道更好,辣椒地道,入口微辣,辣醬均勻內滿雞翼,非常惹味💞 . 🔺Popcorn Shrimp 爆谷蝦蕉糖花生青芥末醬炸蝦🍤再配上蕉糖花生青芥末醬,味道帶點點蕉糖味道,面頭灑上花生粒,曾添口感💞.🔺Handmade Pizza - Chicken 雞肉薄餅,非常喜歡的一款pizza , 材料用上雞肉、孜然、乳酪、醃辣椒、燒烤醬,雞皮、鹹蛋黃,雞肉均勻佈滿薄餅中,加入乳酪令薄餅保持微微濕潤,但餅皮十分香脆,我吃了一半個😎.🔺Pigeon. Butter Rice, Veg燒乳鴿.牛油什菜炊飯,先被賣相吸引,朋友坐下來就讓著
爆谷蝦蕉糖花生青芥末醬
🔺Handmade Pizza - Chicken
🔺Pigeon. Butter Rice, Veg
燒乳鴿.牛油什菜炊飯,先被賣相吸引,朋友坐下來就讓著必點之一,以原隻燒乳鴨放飯中間,炊飯用牛油什菜烹調,飯中除了牛油香味更夾有鴨酥香,味道很特色💞
整體感覺良好,中午有提過套餐,價錢更加吸引,由$78起,吃飯好選擇💞
2024-02-26
Dinner
呢排發現銅鑼灣L. Square樓上原來都幾多高質嘅餐廳😋呢間新開嘅西餐廳主打新派Fusion意大利菜,環境開揚,裝修精緻得嚟仲有開放式廚房✨而且佢哋嘅菜式都幾特別,好多配搭都第一次食🤣🌟牛油果醬三文魚皮脆片🥑 $68三文魚皮大大塊,而且炸得好香脆,底層鋪滿咗牛油果醬同芝士汁,加入咗檸檬汁嘅牛油果醬幾清新,同鹹香嘅車打芝士醬互相平衡,係好惹味嘅小食!🌟爆谷蝦焦糖花生青芥醬🍤 $108蝦餃外層有薄薄嘅炸粉,沾滿咗焦糖醬同青芥醬,食落甜甜地,芥辣嘅辣味再喺後面攻上嚟🤤蝦肉都彈牙,不過炸粉同蝦肉有少少分離,有待改善~🌟余均益雞翼藍芝士🧀 $98每隻雞翼斬開一半,食食吓都幾辣🤣上面仲有少少藍芝士,絕對係重口味之選😝🌟臘肉卡邦尼意粉 $168意粉都做得幾彈牙,特別之處係佢用咗臘肉取代煙肉,臘肉食落去甜甜地好得意🤣不過就略嫌醬汁唔夠creamy同掛汁~🌟南乳炸雞·窩夫🧇·雲呢拿雪糕·海鹽焦糖汁 $128呢個配搭反而幾有驚喜🤣炸雞新鮮炸起,肉質又幾嫩滑,配上雲呢拿雪糕同窩夫一齊食又出奇地夾🤣鹹甜鹹甜咁,冰火交融好正🥰🌟提拉米蘇 $108最後叫咗Tiramisu做甜品💖Mascarpone chees

🌟牛油果醬三文魚皮脆片🥑 $68

🌟爆谷蝦焦糖花生青芥醬🍤 $108

🌟余均益雞翼藍芝士🧀 $98

🌟臘肉卡邦尼意粉 $168

🌟南乳炸雞·窩夫🧇·雲呢拿雪糕·海鹽焦糖汁 $128

🌟提拉米蘇 $108
最後叫咗Tiramisu做甜品💖Mascarpone cheese好似變咗醬汁咁🤣並唔係好似平時咁固體,中間嘅手指餅半濕潤狀態,仲保留少少脆身,雖然酒味唔算濃,但味道都唔錯~
2024-02-20 76 views
最近發現銅鑼灣多咗一間精緻西餐廳,位置都係喺L square入面,非常方便,所以今日喺銅鑼灣收工就決定上嚟試吓。一上到去,已經俾個裝修吸引住,係好有少女風嘅拱形槍,加埋開放式廚房嘅設計,成個感覺都好舒服。食物方面覺得所有嘢都幾新鮮,同埋感覺到廚師真係有諗過先放上餐牌嘅,有heart!首先第一樣我見到好想叫嘅就係蒜泥黑肉,以前中餐廳食蒜泥白肉就多,呢度就係用咗pastrami,所以先係合用,作為一個小前菜,真係幾特別。我不嬲都係青芥醬迷,所以見到爆谷蝦焦糖花生青芥醬就即刻叫。呢度個爆谷蝦做得好好,有一層好薄又脆嘅炸皮,加埋甜甜地嘅walnut,口感好豐富。龍蝦芝士通粉唔好睇佢細細碗,其實好足料,好難得地啲通粉仲有好q彈口感!小羊架配羊肚菌同南乳呢個組合都好特別,第一次食西餐用南乳醬料,感覺就好似食緊一個羊腩煲咁樣,唔好睇佢個羊架好似好生,但係其實識落一啲腥味都冇,更加好嫩滑!本來其實應該都夠飽㗎啦,但係見到佢個margherita pizza 好似好吸引,尤其pizza底,所以都叫埋!兩種cheese加埋本來已經無敵,但係個餅底先至係終極贏家,口感超好,呢個真係必點!

餐廳裝潢以暖色系為主,配上拱形扇窗設計,自然光照射入店內,讓人有種寫意懶洋洋的感覺;開放式廚房,讓人可以觀賞廚師🧑🏽‍🍳備菜與出菜。Lunch Menu 可以額外加配HKD18餐湯、HKD28沙律和HKD28甜品。餐前開胃菜 🍅 西班牙火腿脆餅 茄子紅椒醬,Ham夠味,脆餅脆卜卜,而醬料不算辣,茄子味偏重,整體配搭新奇有趣。🐟 鰹魚湯浸鵝肝,配菜蘿蔔朔晒鰹魚汁,入口軟腍多汁,鵝肝配酸菜進食減輕油膩感。主菜燴羊肉粒芝士特闊麵HKD128 ,喜歡吃羊的朋友不能錯過臊味濃郁的羊肉 🍗 闊條麵咬口煙靭。辣肉腸Pizza HKD128 香濃芝士蕃茄醬配上辣肉腸,入口熱辣辣又juicy。甜品來了一客三重朱古力蛋糕 🍰 不會太甜膩,為休閑的午餐畫上完美句點。

西班牙火腿脆餅 茄子紅椒醬

鰹魚湯浸鵝肝

辣肉腸Pizza

三重朱古力蛋糕

$300 (Lunch)
鰹魚湯浸鵝肝
三重朱古力蛋糕
2024-02-19 60 views
呢間餐廳將港式同日式元素融入西餐料理,創出獨一無二嘅佳餚🍴💗先送上牛油小餐包配橄欖油黑醋💗鰹魚湯浸鵝肝. 醃菜.昆布粉 ($168)用鰹魚湯浸煮嘅鵝肝無咗份油膩感,但依然保留到嫩滑同甘香,而且多咗一份鰹魚嘅鮮味,加上清甜嘅大根同酸酸地嘅蘿蔔絲🪿💗牛油果醬三文魚皮脆片 ($68)個三文魚皮脆片真係好失望,原本以為係即炸新鮮三文魚皮,點知係現成炸魚皮,仲要唔夠脆☹️不過配搭牛油果醬係幾特別🥑💗余均益雞翼藍芝士 ($98)雞翼炸至皮脆肉嫩,用余均益辣椒醬整嘅水牛城醬汁酸酸辣辣🌶️再加埋藍芝士粒增加濃烈鹹香味🧀💗臘肉卡邦尼意粉 ($168)手工意粉軟硬適中,每條意粉都掛滿蛋汁同巴馬臣芝士🍝用臘肉代替煙肉,味道鹹鹹香香,臘味嘅香味同卡邦尼汁又幾夾🥓💗四式芝士薄餅 ($168)薄餅即叫即搓,走薄身香脆路線🍕用咗四款唔同嘅芝士,包括斯卡莫扎芝士、康提芝士、莫札里拉芝士、巴馬臣芝士,有拉絲之餘芝士嘅奶香濃郁🧀
呢間餐廳將港式同日式元素融入西餐料理,創出獨一無二嘅佳餚🍴

💗先送上牛油小餐包配橄欖油黑醋
牛油小餐包

💗鰹魚湯浸鵝肝. 醃菜.昆布粉 ($168)
鰹魚湯浸鵝肝. 醃菜.昆布粉

💗牛油果醬三文魚皮脆片 ($68)
牛油果醬三文魚皮脆片

💗余均益雞翼藍芝士 ($98)
余均益雞翼藍芝士

💗臘肉卡邦尼意粉 ($168)
臘肉卡邦尼意粉

💗四式芝士薄餅 ($168)
四式芝士薄餅
牛油小餐包
鰹魚湯浸鵝肝. 醃菜.昆布粉
余均益雞翼藍芝士
四式芝士薄餅
環境企理,開放式廚房,菜單設計有心思,好多創意組合配搭,令人躍躍欲試🥸 店員亦會逐一向客人收集意見,相當有心🥹✨虎蝦芫荽青醬意粉 $128 👍🏻👍🏻👍🏻推薦!芫荽同青醬係不敗嘅組合!暫時係我食過最滿意嘅芫荽意粉😍 有芫荽獨有嘅風味,淡淡橄欖油香氣,濃而不膩,出色!✨鰹魚湯浸鵝肝 $168 👍🏻推薦!鰹魚湯香甜,蘿蔔吸收晒湯汁嘅精華,完全無渣。鵝肝味道唔厚重,原汁原味為主。✨炆冬菇意大利飯 $198 好特別,好少見炆冬菇會出現喺意大利菜式之中。菇味濃郁,整體較Creamy。✨三重朱古力蛋糕 $58口感少少似Tiramisu,朱古力唔會過分甜膩,配搭冰涼雪糕,值得一試。

✨虎蝦芫荽青醬意粉 $128 👍🏻👍🏻👍🏻

✨鰹魚湯浸鵝肝 $168 👍🏻