食過好多次都仲會返下黎食既 紅蔥頭可惜價錢開始愈黎愈費,服務態度都愈黎愈差。以前系有人幫落單既,宜家轉左自己寫單,都無問題既,但就舉極手遞單,都好似睇你唔到咁。硬到爆既蒜容包牛扒如常的好,厚薄適中,易切,份量OK。芝士焗蜜桃雞腿,賣點系芝士勁足,成淡成淡咁上,蜜桃帶去甜味,更惹味醒神,無骨就最正。。算系抵食之算,但侍應態度只能有待改善,見到一個似生手兼職既年輕人,比熟手更有禮貌。食物無辜,食物合格。!
食過好多次都仲會返下黎食既 紅蔥頭

硬到爆既蒜容包

牛扒飯

牛扒如常的好,厚薄適中,易切,份量OK。

食物無辜,食物合格。

芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯

2019-12-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
牛扒飯
芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯
  • 芝士蜜桃去骨雞腿飯
2019-12-29 418 views
這樣的經濟,還有這的服務態度及差劣食物,没有下一次。在該商場睇完戲後,其實那裡有很多其他好食肆間,但只不想光顧要排隊的,唯有在商場傍的一間,諗住快食快走人,價錢還好,點知就中伏了,下次就算點抵食都不再光顧這一間。正直中午,入店時居然還有吉枱,正好可以快食快閃,點知食物未到,服務已差劣,點菜時服務員態度差又不耐煩,要我們自己寫點菜紙後交比佢,又話我們寫得不好,幫我們改点菜紙,給他們改過的点菜紙遞給另一服務員,又話我們寫得差,其實又係佢哋自己改的,又話我們寫亂晒。如果係咁就直接向服務員下單,為何又要顧客自己寫,真是無理而且費時失時。食物上枱時,全是凍的,而且過份咸。在進食途中,服務員在没有詢問的情況下收餐具及調味料,其實我和朋友都還未食完及用完,而且出面並沒有人等枱。真係就算點平都吾會再光顧
2019-12-24 295 views
平民環境, 但高級餐廳收費牛肩扒一百二十八蚊 只有三條肉...貴過高級餐廳... 最大問題係服務質素進內前見到門口餐牌有八五折優惠,食完佢話節日冇折。 點餐後先放左"是日優惠取消"牌, 不滿安排, 向店員查詢,其態度差,完全不理會狀況...只給單收錢,完全冇處理事情
平民環境, 但高級餐廳收費
牛肩扒一百二十八蚊 只有三條肉...貴過高級餐廳...

最大問題係服務質素

牛肩扒
七十回萬聖節,跟女朋友慶祝。女朋友說想替我慳錢,於是就跟我去紅蔥頭吃晚飯。寶寶真好,知慳識儉。紅蔥頭主打平民百姓,位於荷里活商場後方,普通人不易找到。但只要你一穿過馬莎,就不難找到了。食物方面只要你一打開那個二人餐牌,就已經明白它有多便宜了。餐包、餐湯、前菜、主菜、甜品,飲品瓣瓣有。點了1)沙律;2)羅宋湯+忌廉湯;3)忌廉汁黑松露三文魚天使麵+露筍雜菌意大利飯;4)熱檸茶+熱好立克。性價比高,可以概括整餐飯的感覺。味道不是太濃烈,但味道尚可接受!不過今天的重點是搞了一個小驚喜給女朋友。萬聖節快樂,我baebae。
七十回

食物方面

沙律
羅宋湯
忌廉湯
忌廉汁黑松露三文魚天使麵
露筍野菌意大利飯

性價比高,可以概括整餐飯的感覺。
味道不是太濃烈,但味道尚可接受!

2019-10-31
沙律
羅宋湯
忌廉湯
忌廉汁黑松露三文魚天使麵
露筍野菌意大利飯
2019-11-08 329 views
服務人員態度極差,清潔台面也不願意做,不會再去Bad attitude. Not willing to clean up the table. Ask customer to do by themselves.
服務人員態度極差,清潔台面也不願意做,不會再去

2019-11-08
Type of Meal
Lunch
2019-05-07 1860 views
難得放假,就自己來個一人午餐啦!一向都係紅蔥頭嘅忠實粉絲,今日當然都要來食啦!今日12點半來,又唔算多人喎!今日都係叫咗個午餐,跟餐叫咗個忌廉湯,仲跟埋細細舊蒜蓉多士。午餐C (蒜蓉雞扒飯),每星期嘅餐都有唔同㗎!我就最鐘意食呢到嘅雞扒飯,蒜蓉汁好好味。餐飲:凍檸茶,跟餐+$3就轉到凍飲啦!

餐湯  +  餐包

午餐C

凍檸茶

餐飲:凍檸茶,跟餐+$3就轉到凍飲啦!
餐湯  +  餐包
午餐C
凍檸茶
之前食過紅蔥頭,第一次,系食桃無骨雞腿飯,雞腿肉仲要無骨真系好正,有桃就有少少帶甜,不過食到最後,味道會累積。但第二次都系距,因為好食,加呢個飯價錢公道。今次唔知第幾次食啦,不過系晚餐。今次揀左芝士忌廉焗牛柳粒飯,以為Hea焗芝士,點知系勁勁勁厚芝士層,仲系有咬口,實正芝士塊,仲有少少燶,非常正。不過食到最後有少少膩就更咖啦~ 不過就岩晒鐘意食芝士既人!最後?我系食晒既!牛柳粒OK,夠厚,唔鞋,就一粒牛柳粒咁咯!狐狸仔就食薄西冷配雞扒,薄西扒幾好食夠冧,但狐狸仔鐘意我個牛柳粒多啲話夠厚雞扒就脆面,但有少少酸,可能系個汁? 總括食得過!。系!唔記得講!距仲要加一!

今次唔知第幾次食啦,不過系晚餐。

。不過食到最後有少少膩就更咖啦~ 不過就岩晒鐘意食芝士既人

芝士忌廉焗牛柳粒飯

狐狸仔就食薄西冷配雞扒,薄西扒幾好食
夠冧,但狐狸仔鐘意我個牛柳粒多啲話夠厚
雞扒就脆面,但有少少酸,可能系個汁?

薄西冷配雞扒

總括
食得過!

系!唔記得講!距仲要加一!
2019-05-03
芝士忌廉焗牛柳粒飯
  • 蜜桃雞腿飯
2019-04-27 733 views
係度見到依間野,諗住正正常常。一入到去叫左個2人餐,食物都算可以。但紅豆pop pop無爆谷,肉醬又有怪味。埋單時又計毫子,但又吾收咭,最搞笑係吾識找錢,差劣餐廳!
2019-01-29 1301 views
放假同屋企人嚟呢間餐廳食午餐。我地一共嗌咗三個餐,每個餐有蒜蓉包、白湯、主菜同餐飲。價錢唔算貴,但係味道就真係麻麻。首先個蒜蓉包都算脆口,但係餐湯就太過”杰”啦,好似食緊湯咁🙈雞排同牛排都算大舊,但係屋企人就話塊牛排煎到好老。另外嗌咗個白汁海鮮意粉,意粉份量就夠多,但係所謂海鮮就得面頭幾隻蝦、少少魷魚同幾條幼嘅罐頭螺肉,完全唔夠餸黎送意粉。之前食過Mega box個間嘅晚市高質好多,而且嗰到啲店員都好friendly,所以如果真係想試紅蔥頭,我建議大家可以去Mega box個間食。

2019-01-28 807 views
星期日係 #小秘書 嘅休息日,如果無咩特別安排,我都會揀 #自然醒 💤 中午1:30終於起床,執埋啲嘢、再去梳洗,已經係2:30😅 個肚已經開始打鼓... 咁近近就落樓下 #紅蔥頭 食啲嘢先啦。平時我一定會等多一陣揀特價下午茶,不過今日太肚餓,又要趕住去上堂,死死地兩點九都仲要比正價食午餐😅 #小秘書 一向鍾意食 #焗飯,我好快就揀咗個 #芝士焗鮮茄豬扒蛋炒飯 配 #熱可力😋 一心諗住應該都會幾好味... 不過杯 #熱可力 上枱前未攪勻,水還水粉還粉,無咗飲落好幸福嘅感覺😅 而焗飯唔知係焗得太乾/唔熟,啲飯咬落去咁硬嘅,好在啲豬扒同醬汁都幾夾味,不過焗飯面嗰陣芝士太厚,我唔多like 😌

2019-01-27
$57.2 (Lunch)
2018-12-25 716 views
-呢兩個意粉overall嚟講,意粉嘅質感、軟硬度適中,意粉份量十足,相對上次食晚餐嗰份量嚟講,下午茶呢講簡直係超值!!! 平靚正之選!!!1. 巴薩酒醋燻鴨胸意粉($54): 講都冇人信@@ 因為呢個意粉炒得實在太好食!!!!! 醋 輕輕吊下味, 加上黑椒好惹味。原來醋加上黑椒呢個配搭係完美。所以不敢都要嗌多個,再encore!!!2. 意大利卡邦尼煙肉扁意粉($55): 意粉夠creamy, 芝士嘅份量絕不吝嗇,味道一流。------------------------------地址:鑽石山荷里活廣場地下101A號舖

巴薩酒醋燻鴨胸意粉

意大利卡邦尼煙肉扁意粉

地址:鑽石山荷里活廣場地下101A號舖

2018-12-25
$60 (Tea)
巴薩酒醋燻鴨胸意粉
2018-12-19 573 views
本來想食個快既晚餐係鑽石山 想食下牛扒又無選擇之下 好耐無食過就比一次機會依間甘耐都吾執既餐廳 入到去我己經叫過晚餐餐牌較為貴既扒 $130 鐵板牛柳拼吉列魚柳 一上枱目測己細過我煲湯舊瘦肉 又無用味 叫個所謂經理問下 係咪甘 有無d過份 話係分量少d 我心諗都吾d 應該魚柳先係主菜是 應該叫鐵板魚柳拼牛柳 心諗又吾係比吾起錢 叫個全餐牌最貴 都係甘 定係我叫既係A5和牛 計g 個經理仲要無動於衷 無反應 連叫我轉其他野都無 真係收得皮 老實說一句除左薯條係吾差 都無咩可以讚
入到去我己經叫過晚餐

好好笑既鐵板牛柳拼吉列魚柳
2018-12-19
2018-12-11 309 views
70年代懷舊鐵板套餐 ~~鐵板薄西冷拼豬扒,鐵板牛柳拼吉列魚柳。加$6配餐湯及牛油法包 1. 鐵板薄西冷拼豬扒: 塊豬扒薄過塊m巾,好失敗囉,唔怪得之無乜人嚟食, 唯一可取嘅就係多薯條囉。2. 鐵板牛柳拼吉列魚柳: 一望落去第一眼覺得塊牛柳好似饅頭咁細, 不過好在牛柳出奇咁淋。 3. 牛油法包: 全晚最值得讚嘅就係呢個牛油法包食得出廚房係用心製作。 就算要另外加六蚊都係抵呀。 環境坐得都尚算舒服,不過有一半年長啲嘅侍應服務比較好,而另外一半嘅侍應態度都好差下, 舉手叫佢都當睇你唔到。 PS: 餐廳位置雖然位於荷里活廣場,但係佢個入口並唔係喺商場入面,而要喺成個商場嘅外圍行入去,比較難搵。 大家注意喔~~

鐵板薄西冷拼豬扒

鐵板牛柳拼吉列魚柳

加$6配餐湯及牛油法包

加$6配餐湯及牛油法包
2018-11-25 573 views
星期六應該係好休閒先係㗎!但係今日為咗一個展覽變得一啲都唔休閒,因為呢個展覽延遲咗,所以我的午餐就變成下午茶。其實都好耐冇黎過鑽石山呀! 變化都幾大,呢間紅蔥頭我之前係旺角食過,覺得幾好食,咪諗住再試多一次啦! 我由一樓上到三樓, 喺三樓的指示牌睇到係101A號鋪,由三樓落返一樓都揾唔到,最後我要去到服務台問一問小姐,佢同我講原來要穿過馬莎百貨公司,之後行出個玻璃門就會見到㗎啦! 終於搵到喇! 位置真係都幾辟下。枱上有一個下午茶餐牌,另一個差唔多全部都係甜品,三文治的餐牌。芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯 $52雞腿有少少雪味,雖然已經用香料醃製過。 芝士幾香,配蜜桃和飯都幾開胃。烤棉花糖吐司 $44麵包烘得幾香脆,有少少鹹味,同上面的棉花糖好夾。 好食在係個麵包有邊位。檸檬茶同咖啡合格。

枱上有一個下午茶餐牌,
另一個差唔多全部都係甜品,三文治的餐牌。
芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯 $52
烤棉花糖吐司 $44
檸檬茶同咖啡合格。
Type of Meal
Tea
2018-10-28 525 views
第一次來晚餐,叫左兩個鐵板餐,西冷扒、西冷拼豬扒。加六蚊跟餐,有湯同蒜蓉包同一杯熱飲。個cream湯淡而無味,得奶味。個羅宋湯係罐頭湯,d牛肉粒好硬。個蒜蓉包ok,咬落去幾脆。點餐前侍應問我地西冷要幾成熟,我地話五成,誰知道上菜後嚇死,個牛扒係十一成熟,熟過頭!超硬;d薯條相反,淋曬!一d口感都冇。個西冷拼豬扒仲好笑,個牛扒熟到勁難切,豬扒上菜時係爛既,都算!最搞笑係薄到唔洗切,一扯扯開!薄到呢...係冇肉食。最後叫野飲想睇下餐牌有咩揀,點知個所謂高級侍應叫我加16蚊叫特飲,忙到連餐牌都唔得閒攞俾我。叫左第二個所謂高級侍應攞,佢答:「唔洗睇啦,黎黎去去得果d,奶茶咖啡檸茶。」我地連單都未落佢就走左。埋單時佢地塊面黑到呢,俾張單我地睇係直接拋落黎,茶餐廳啊叔都好禮貌過呢d高級侍應。講真冇食過咁難食既牛扒,煎牛扒可能都需要少少技術,但豬扒都可以難食到咁。伏伏伏伏伏伏伏!以後唔會再黎,我寧願食大快活。餐廳字面有cafe,心想應該是西餐廳,但服務仲衰過茶餐廳,態度差!d野又冇一般茶餐廳好食,而且仲要加一,埋單$232。