2020-10-18 1526 views
新鮮生蠔直送有好多唔同品種嘅生蠔,只要上網揀好心水早一日訂購,第日就可以直送屋企喇但首先,你一定要買到蠔刀同手套,而又精通開蠔嘅避忌今次買咗四款生蠔每一款都有唔同嘅口感鐵銹味,同埋鮮甜嘅感覺雖然當中有一隻開咗口,但好彩都未死晒食落去都唔臭不過呢間舖頭好好㗎,如果你有死蠔影相同客戶服務員講,佢就會退返錢落你戶口㗎啦整體而言,唔需要親身去買,又可以直送到屋企嘅方便度簡直就啱晒我呢啲懶人而呢間網店仲有好多唔同款式嘅生蠔每一次我都仲可以試唔同嘅品種同味道啊最推介反而係佢$9生蠔雖然體積唔大,但又有少少鐵銹味,簡直就先銹後甜呀
新鮮生蠔直送
有好多唔同品種嘅生蠔,只要上網揀好心水
早一日訂購,第日就可以直送屋企喇
但首先,你一定要買到蠔刀同手套,而又精通開蠔嘅避忌

今次買咗四款生蠔
每一款都有唔同嘅口感
鐵銹味,同埋鮮甜嘅感覺

雖然當中有一隻開咗口,但好彩都未死晒
食落去都唔臭
不過呢間舖頭好好㗎,如果你有死蠔
影相同客戶服務員講,佢就會退返錢落你戶口㗎啦

整體而言,唔需要親身去買,又可以直送到屋企嘅方便度
簡直就啱晒我呢啲懶人
而呢間網店仲有好多唔同款式嘅生蠔
每一次我都仲可以試唔同嘅品種同味道啊
最推介反而係佢$9生蠔
雖然體積唔大,但又有少少鐵銹味,簡直就先銹後甜呀
2020-10-02 895 views
#oyster #normandy #生蠔 #🦪 #法國諾曼特金牌生蠔 #法國生蠔#寶達刺身 #寶達 #外賣生蠔 有得簡送貨日子😍和解凍與否$108@12 隻 no.4生蠔非常細隻和薄身,價錢便宜,味道不錯,有點海水味,微甜,新鮮嫩滑😋吃不停口。配茄汁醬吃很好👍🏻下次再試其他生蠔新鮮生蠔當天送到要即日吃,放在蔬菜格,食用前浸飽和鹽冰水20分鐘,才開蠔~聽聞可以殺菌和肉質更爽口左口魚邊$28(約20片)刺身咁食就普通,可能火炙會好吃點,才有油香掛 ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
#寶達刺身 #寶達 #外賣生蠔
有得簡送貨日子😍和解凍與否

$108@12 隻 no.4生蠔

左口魚邊$28(約20片)
刺身咁食就普通,可能火炙會好吃點,才有油香掛

ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2019-09-15 1928 views
每次做節,不論咩節日,我地都會叫生蠔,呢度既生蠔新鮮,$9一隻,比價性高,不過就要自己開今次買蠔,員工都推介我呢隻韓國馬糞海膽,$99勁抵食,勁鮮甜另加一pack甜蝦,$45,唔洗一蚊隻,抵食

另加一pack甜蝦,$45,唔洗一蚊隻,抵食
2019-06-22 1763 views
早兩日見放假 特登order左呢間野諗住自己係屋企煮下野食$20/隻 法國巨蠔呢間有埋蠔刀同手套一set買$40第一次開蠔 無想像中咁難跟足佢網址既教學 輕鬆今次試呢隻法國巨蠔 蠔肉有差吾多成個手掌咁大口感好creamy 有輕微既海水味同都幾鮮甜$99/盒 韓國馬糞海膽質感好肥美 而且鮮甜不過可能因為運送途中急 d海膽就chor散左小小赤貝片/20片 $19呢個認真麻麻 送到過黎已經出晒水而且每片都係好薄片 無口感之餘味道好冰鮮美國SRF極黑和牛肩胛肉眼芯扒 $69約220g海地生龍蝦尾 $68約100-150g牛扒每邊煎約分零鐘 就做到五成熟效果煎個陣加左小小黑胡椒同香草做調味食落牛味都幾重 嫩口多汁 不過我略嫌有少許肥龍蝦尾用牛油焗好鮮甜 肉質嫩滑比利時特大朱古力心太軟 $35/2件呢個出奇地好味無諗過就咁放入焗爐焗15-20分鐘就已經做到流心既效果男朋友吾知重以為係我自己整
早兩日見放假 特登order左呢間野

無諗過就咁放入焗爐焗15-20分鐘
就已經做到流心既效果
男朋友吾知重以為係我自己整
2018-11-14 1883 views
前排係facebook廣告見依野野既廣告賣得好勁,就決定試下,係當日嗌貨即日送,要買滿500蚊以上,再視乎地區而加收運費,而我送九龍區就加左60蚊生蠔叫左兩隻,分別係9蚊隻既法國至尊寶生蠔 同 228蚊13隻既法國FR speciale Victoria1842,依款係一個木盒入住13隻蠔(附送蠔刀)另外三文魚邊身$78,唔算大條,要自已切,但味道不錯!總結係如果唔怕麻煩,自已開蠔自已切魚,甘樣叫絕對比去餐廳抵食,而且味道一啲都唔輸蝕,整体推介!

另外三文魚邊身$78,唔算大條,要自已切,但味道不錯!

2018-02-02 2037 views
最近朋友上黎屋企食飯之前去左刺身海鮮食品批發買左成堆刺身同埋生蠔當做頭盆,仲要買埋開蠔用嘅手套同刀但係從來都冇試過開蠔LOL結果唯有開住電腦上網睇片即學即試,搏鬥左輪結果居然成功開到哈哈生蠔生蠔尺寸屬於中等唔算太大,但係味道鮮甜而且海水味重;蠔肉飽滿;口感唔係奶油嗰種稠滑質感而係偏爽三文魚腩三文魚腩脂肪比例完美,食落甘香鮮甜;肉質彈牙,質感唔會太過軟腍,加上冇雪藏味感覺好新鮮;厚度足夠而且冇發現有碎骨

生蠔

三文魚腩

2018-02-02
TakeAway
  • 生蠔
2017-12-29 2169 views
大時大節,唔想出去同人迫,facebook見寶達d廣告好勁,又見佢有銅蠔Belon,仲要堅平,於是諗住叫到會。可惜Belon未返貨,返貨日就係聚會正日,趕唔切送貨,唯有親自到門市買。全程經電話都覺得佢地唔錯,好nice,但門市d員工反而好冷淡。買左3款蠔,第一款係佢地推介既pinky,果然唔錯,拍得住我最愛既Gillardeau,味道有層次,No.2 size算好大隻。第二款係Gillardeau,No.2 但勁細隻,好似未發育咁,同我食開既No.2唔同,加上唔新鮮,d蠔全部都未死,但全部都頻死邊緣一開d邊位就已經唔郁咁濟。到主角Belon,三個零,唔算細隻,都係唔係好新鮮,以咁既價錢,算唔錯。最差係澳洲西冷扒,d色水已經唔靚,成塊扒得d邊有少少油脂,知道煮耐d都死,於是猛火燒一燒,可惜最後都係咬唔入,放入口趙,好似香口膠咁,真係第一次食到吞唔到既牛扒之後有朋友話之前都同寶達買過牛扒,又係趙唔到,同佢地反映過,估唔到都係繼續照賣
大時大節,唔想出去同人迫,
facebook見寶達d廣告好勁,
又見佢有銅蠔Belon,仲要堅平,
於是諗住叫到會。

可惜Belon未返貨,返貨日就係聚會正日,
趕唔切送貨,唯有親自到門市買。

全程經電話都覺得佢地唔錯,好nice,
但門市d員工反而好冷淡。

買左3款蠔,第一款係佢地推介既pinky,
果然唔錯,拍得住我最愛既Gillardeau,
味道有層次,No.2 size算好大隻。

第二款係Gillardeau,No.2 但勁細隻,
好似未發育咁,同我食開既No.2唔同,
加上唔新鮮,d蠔全部都未死,
但全部都頻死邊緣

一開d邊位就已經唔郁咁濟。

到主角Belon,三個零,唔算細隻,
都係唔係好新鮮,以咁既價錢,算唔錯。

最差係澳洲西冷扒,d色水已經唔靚,
成塊扒得d邊有少少油脂,
知道煮耐d都死,於是猛火燒一燒,
可惜最後都係咬唔入,放入口趙,
好似香口膠咁
,真係第一次食到
吞唔到既牛扒

之後有朋友話之前都同寶達買過牛扒,
又係趙唔到,同佢地反映過,
估唔到都係繼續照賣
間唔中我都中意叫D 生蠔同埋刺身外賣返屋企慶祝,一黎價錢平一大截, 二來又可以係屋企舒舒服服咁嘆。今次已經係第2次叫呢間, 覺得幾有水準, 所以推介比大家生蠔方面, 今次試左兩種, 係法國黃金卡普 ($16 @1 ) 同埋綠翡翠 ($22 @1)。 黃金卡普好有驚喜, size係中型, 入口帶少少甜味, 咀嚼後有強烈海水味, 蠔肉亦較為爽身, 完全符合我最中意既生蠔質感。綠翡翠則不過不失。呢間鋪定期會推介一D時令生蠔,  訂之前可以先留意下, 按個人喜好選擇。刺身方面, 今次再叫返三文魚刺身 ($78), 海膽 ($68),絕對無令我失望。三文魚肥美又新鮮, 入口絕對唔會腥同有雪味, 而且呢個價錢好超值, 平時係超市買可能得一半份量。我最中意就係搵一D平價的海膽, 呢間只係 $68就有一板海膽, 雖然size好細粒, 但係好甜, 唔會有腥味。 自己買埋紫菜同青瓜包就perfect池。 另外叫左赤貝刺身, 不過好大陣雪味, 唔推介!之前都介紹過自己係屋企整生蝦, 係超市買就$38 一包, 係呢間度買 $19蚊!! 無錯, 係$19, 平一半! 所以我都另外再order多2包擺定係屋企。解
間唔中我都中意叫D 生蠔同埋刺身外賣返屋企慶祝,
一黎價錢平一大截, 二來又可以係屋企舒舒服服咁嘆。
今次已經係第2次叫呢間, 覺得幾有水準, 所以推介比大家

法國黃金卡普/綠翡翠
三文魚刺身, 海膽
另外叫左赤貝刺身, 不過好大陣雪味, 唔推介!
赤貝刺身
之前都介紹過自己係屋企整生蝦, 係超市買就$38 一包, 係呢間度買 $19蚊!! 無錯, 係$19, 平一半! 所以我都另外再order多2包擺定係屋企。解凍就可以即食, 怕有雪味可以用少少凍食水沖沖先。
生蝦汁佢都有得賣, 不過要 $28 , 唔係好抵(貴過包蝦), 所以通常我都會自己整。
生蝦
All
總括兩次的經驗, 呢間鋪頭送貨算準時, 食材大部分好新鮮。價錢算抵食, 不過可以多D留意下邊D係佢果期推介, 例如我第一次叫左急凍海燕 (寒天) 椰皇凍, 果時係優惠價 $28; 第二次訂果時唔係推介就會係原價$33喇, 所以提意各位訂前先上網站睇下有咩今期優惠先。

Other Info. : 購物滿$400 即可送貨, 要前一天下午4:00 前下單
2016-05-09
法國黃金卡普/綠翡翠
三文魚刺身, 海膽
生蝦
  • 法國黃金卡普蠔
  • 海膽
  • 三文魚刺身
2015-12-04 3256 views
第一次要嬲到寫食評 訂單後一天,有專人電話聯絡我確認訂單,確認後仲有email即時confirm,當時我仲覺得呢間野幾好。當時通知我2-6點送貨,我叫佢remark返我無咁早,要4/5點,但結果2:30就話到,我就要3點趕回家收貨。收到貨,食物解凍後就食,但所有食物都係無味,(訂單如圖)我地一家12人食都表示食物淡而無味,不會再訂,唯一優勝就係平。咁我事後係寶達facebook page度留言,都係話食物無味,今日心血來潮click入page睇下有無人覆我,結果我留言比人刪埋。好離譜,難怪留言只有查詢同有讚無彈,實在太不誠實!寶達,facebook你刪到,open rice你刪唔到喇
第一次要嬲到寫食評

好離譜,難怪留言只有查詢同有讚無彈,實在太不誠實!

寶達,facebook你刪到,open rice你刪唔到喇
2015-08-15 2678 views
HOME PARTY 點小得既刺身呢?! 朋友就去左屯門既寶達買左以下既刺身: 紐西蘭有機生蠔 $119/12隻: 呢個價錢不能要求過高, 我覺得尚算不差, 都有蠔味, 入口都鮮甜!赤貝刺身$68 (約20片): 入口非常爽口, 肉質鮮甜越南玻璃蝦刺身$48 (約20隻): 虎蝦肉質夠厚身又夠彈性, 配埋泰式辣醬汁食, 正過好多泰式餐廳食個D呀!! 正!! 日本北海道天使蝦刺身 $268 (約30-40隻): 無蝦不歡既我, 淨係食虎蝦又點會滿足到我呢?! 識食一定要食埋天使蝦, 每隻天使蝦都大大隻, 而且佢既肉比虎蝦更彈牙, 口感勁鮮甜, 食到停唔到口, 仲要唔腥, 激讚!!北海道刺身帶子巨無霸 $318 (約20-30粒): 超級勁新鮮呀!! 仲要好好好大粒呀!! 咬落啖啖肉, 好食到暈呀!! 每樣野食都係只需解凍就食得, 非常方便!! 因為太好食關係, 唔洗一陣大家已經征服晒!! 堅呀!! 好有速度同效率, 可想言之係幾甘吸引同好食呀!!
紐西蘭有機生蠔
赤貝刺身$68 (約20片): 入口非常爽口, 肉質鮮甜