今日行開南豐紗廠去睇狗狗,想去附近食飯。行過旁邊嘅工業大廈見到有個西餐廳—「尚品工房」擺廣告,竟然週末都有下午茶餐,價錢實惠,我就行上去望吓。⭐️招牌係大大個白色燈牌,入到餐廳裝修有驚喜,係工業風格嘅裝潢,而且入邊擺咗多架單車,應該係單車發燒友開。枱凳都係用啡色木,令人覺得好舒服。店內仲放咗兩部機,其中一部係街機俾人玩樂,除咗食、有得玩、又有得打卡,係三重享受呀🫶🏻🍴主菜—老闆招牌菜避風塘炒意粉🍝西餐廳嘅意粉好少用避風塘方式炒,呢個菜式都幾特別。自家研發嘅避風塘汁唔算好辣,加咗蟹子炒,每一啖意粉都食到蟹子同海鮮汁,口感一絕。👍意粉係有少少咬口,但我同我朋友都覺得口感比平時軟身嘅仲正。下午茶菜式🍴香煎油封鴨腿用油煎香,鴨腿味道又香、外皮有d脆口,超邪惡。肉質嫩滑配埋健康嘅沙律菜,比例剛好。🍴迷你牛肉漢堡配薯條牛肉扒原來係手打牛肉,所以肉質比平時食嘅會更彈牙。漢堡內嘅滋味醬,亦係老闆自家研發,酸酸地更開胃。薯條粗身即炸,點茄汁好好食🤤套餐仲送特飲,款式定期會轉㗎。📸下次經過荃灣南豐紗廠都不妨到隔籬工業大廈嘅商品工房,試吓老闆親手整嘅西餐啦!

🍴主菜—老闆招牌菜
避風塘炒意粉🍝

下午茶菜式
🍴香煎油封鴨腿

🍴迷你牛肉漢堡配薯條

套餐仲送特飲,款式定期會轉㗎。

• 避風塘炒意粉
2023-11-18 88 views
尚品工房BMX F&B係隱藏喺南豐紗廠旁,工業大廈入面嘅BMX主題特色西餐廳,呢度裝修別緻,滿滿嘅美式風格。食物方面,主打食意粉,另外有焗飯焗意粉可供選擇,而晚上就會搖身一變成為party room. 由於有做party room, 等緊食飯時,我去咗玩彈珠枱同埋街機遊戲,另外仲有飛鏢機,唱k, 打麻雀等等設施供客人使用🎉🎊🪩🎯🎮🕹️🎤🎤甘筍湯🥕 +$10 轉套餐,包湯同沙律味道清新,充滿田園風味嘅湯,酸酸地好開胃😄😄😀意大利黑醋沙律🥗除咗沙律菜外,竟然仲有黑橄欖同南瓜子,增添不少風味😊😊😁明太子三文魚意粉🍝 $68煙三文魚卷到一朵花咁,好靚好有心思,意粉係al dente狀態,口感合格有餘。明太子忌廉醬相當濃郁,有本菇,三文魚籽及洋蔥作配料,每一條意粉都掛滿醬汁,好欣賞廚師對食物嘅堅持同細心。呢個價錢食到呢碟意粉係超值😍😍😍👍✨脆香一支骨 (黑松露及山葵蟹籽味) 🍗 $38原本我以為係豬肋骨,原來係雞翼對半拆開,每一支雞翼都炸得香脆,係新鮮炸起嘅。兩個汁醬都十分有特色,建議點兩個汁醬,可以試到兩種唔同味道嘛🤭🤭🤗芒果爆珠綠茶🥭 特飲加$12雪櫃入面有幾款特色飲品,我選咗比較少見嘅爆珠特

甘筍湯🥕 +$10 轉套餐,包湯同沙律
味道清新,充滿田園風味嘅湯,酸酸地好開胃😄😄😀

意大利黑醋沙律🥗
除咗沙律菜外,竟然仲有黑橄欖同南瓜子,增添不少風味😊😊😁

明太子三文魚意粉🍝 $68

脆香一支骨 (黑松露及山葵蟹籽味) 🍗 $38

芒果爆珠綠茶🥭 特飲加$12
雪櫃入面有幾款特色飲品,我選咗比較少見嘅爆珠特飲,綠茶清香易入口,芒果爆珠口感特別,每一口都會迸發出芒果清香👍👍✨

聽店主同熟客講,最近研發咗古法支竹羊腩煲,製作需時,要預訂先有得食,聽完有點想食。。。😄除咗party room外,餐廳亦有提供到會服務,嚟緊christmas party又多一個選擇☺😄☺😜😁
Type of Meal
Lunch
2023-11-18 51 views
秋意濃濃當然要同一班朋友聚聚,上星期我同一班朋友來了一間以單車主題場地的餐廳, 包場活動過了一個快樂下午茶時光呀!我一入到餐廳已被多款BMX 單車🚴吸引著, 並有多款美國🇺🇸引入的衣服獨家代理,更有多款娛樂設備大人細佬都會樂而忘返!❤️我覺得美食都夠多元化 ,日式台式港式西式泰式包羅萬有🍣🍜🥟🍕 老闆話入冬仲有自家製羊腩煲呀🤩🤩🤩以包場形式接受預約,無需同其他人share場地,私隱度極高!位置都方便,場地大約800呎,空間感十足!人均大概$300 左右已包廚師即製食品,新鮮熱辣出爐好味😋尚品工房 BMX F&B 📍荃灣華力工業中心3樓n 室

人均大概$300 左右已包廚師即製食品,新鮮熱辣出爐好味😋

尚品工房 BMX F&B
📍荃灣華力工業中心3樓n 室
2023-11-15 41 views
早兩日出去荃灣做野,去咗一間以BMX 單車為主題的餐廳,主打親民價錢的高質特式意粉 。★゚鮮茄菠蘿焗豬扒飯厚實豬扒配上自家製香濃蕃茄醬,重量級芝士焗得香噴噴,趁熱食真係無得彈 。☆゚明太子三文魚意粉明太子意粉配上三文魚籽以及煙三文魚花花,淨係賣相已經100分,份量夠大味道剛剛好 。★゚脆香一支骨 (邪惡咸蛋黃味)雞翼炸得非常香脆,加上香濃惹味的咸蛋黃,口感層次豐富,好食到停唔到口見到餐牌仲有其他中式飯餐同羊腩煲,下次有機會一定會再去試下

。★゚鮮茄菠蘿焗豬扒飯

。☆゚明太子三文魚意粉

。★゚脆香一支骨 (邪惡咸蛋黃味)

見到餐牌仲有其他中式飯餐同羊腩煲,下次有機會一定會再去試下
鮮茄菠蘿焗豬扒飯
明太子三文魚意粉
脆香一支骨 (邪惡咸蛋黃味)
鮮茄菠蘿焗豬扒飯
明太子三文魚意粉
脆香一支骨 (邪惡咸蛋黃味)
2023-11-13 36 views
公公出左院,放假係屋企休息一星期,接完🍋茶放學,出左荃灣搵爸爸食午飯,食完再上去探公公。爸爸公司同事介紹我哋,南豐紗廠附近有間"尚品工房 BMX F&B"既樓上餐廳😋,座位夠闊落,帶住檸茶都吾怕同人迫。餐廳設計以“BMX單車🚴”為主題,檸茶見到啲單車係咁”嘩嘩聲🤫”,側邊仲有彈珠機,遊戲機🕹️同飛鏢🎯比客人玩,但可惜佢未岩玩。餐廳有中餐同西餐餐牌,檸茶己經比餐牌個意粉🍝樣吸引左,所以我哋叫左兩個意粉一份小食,意粉lunch set加$10就有湯同沙律,價錢合理。避風塘海鮮炒意粉🍝:避風塘中式味道配西式既意粉,上面舖上滿滿既魚籽,夾到不得了,仲越食越惹味。黑松露野菌意粉(素):每一啖都有濃郁的黑松露味道,除了味道好食之外,意粉既口感彈牙。檸茶食到舐舐脷,滿咀都係黑松露,份量大碟之外,仲擺到靚一靚,打卡影相勁正。美式迷你漢堡🍔配薯條🍟: 漢堡扒🫓肉質夠哂滑嫩入味不突只,脂肪比例均勻食落唔會太油膩,夾埋濃郁芝士🧀及新鮮生菜🍅茄片,真係好好味。薯條🍟炸得夠脆,絕對係檸茶至愛。原來餐廳吾只堂食,仲係一間party room,可以包場開party,到會仲係餐廳自家出品,食過lunch後對到會既食物都

避風塘海鮮炒意粉🍝:
避風塘海鮮炒意粉🍝

黑松露野菌意粉(素):

美式迷你漢堡🍔配薯條🍟:

美式迷你漢堡🍔配薯條🍟

原來餐廳吾只堂食,仲係一間party room,可以包場開party,到會仲係餐廳自家出品,食過lunch後對到會既食物都會有信心。

📌尚品工房
📍地址: 荃灣青山公路459-469號華力工業中心3樓N室
📞35200850

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

#ilovefood #hkfood #香港美食 #美食推介 #美食日記 #尚品工房 #BMX #Partyroom #西餐 #開party #凍檸茶 #lemontea.519
2023-11-09
$65 (Lunch)
避風塘海鮮炒意粉🍝
2023-09-19 145 views
餐廳裝修正正常常,以單車為主題,略嫌燈光有d太暗望落好似有賣單車用品同冷凍食物Lunch,叫左兩個意粉:意式香蒜鮮茄雞肉意粉 $58香辣香蒜香葉雞絲意粉 $58可加$10湯和沙律 (今次無加)兩個意粉都極度鹹......好難食......完全無番茄同香葉味我同朋友不斷倒d水沖淡d鹽味,但都無咩用真係好似食緊鹽咁食完嘅10分鐘,口腔仲係好鹹同埋最後每個意粉收左$60唔知係咪因為用信用卡比所以貴d,但店員無講
餐廳裝修正正常常,以單車為主題,略嫌燈光有d太暗

望落好似有賣單車用品同冷凍食物

Lunch,叫左兩個意粉:
意式香蒜鮮茄雞肉意粉 $58
香辣香蒜香葉雞絲意粉 $58

可加$10湯和沙律 (今次無加)

兩個意粉都極度鹹......好難食......
完全無番茄同香葉味
我同朋友不斷倒d水沖淡d鹽味,但都無咩用
真係好似食緊鹽咁
食完嘅10分鐘,口腔仲係好鹹

同埋最後每個意粉收左$60
唔知係咪因為用信用卡比所以貴d,但店員無講

$60 (Lunch)
係南豐紗廠隔離大廈嘅樓上西餐,設計以BMX單車做主題🚴‍♂️主打較親民價嘅意粉、焗飯、pizza等,大部分都係$58-$68座位闊落坐得舒服,無用餐時間限制,唔收加一仲有遊戲機、彈珠機、飛鏢等設備比客人使用平平地嗌碟意粉可以坐全日hea下😙少見餐廳有成部街機俾你任玩,打到隔離枱個𡃁仔唔願走😂餐廳亦提供party room包場服務整體味道以平價西餐嚟講唔錯,而且份量大,走高CP值路線🔥-👍🏻避風塘海鮮炒意粉 $68idea幾創新,避風塘唔係常見用炸蒜,而係用上大量蝦籽意粉al dente,加入魷魚炒香,沾滿粒粒蝦籽,炒得乾身爽口微微辣再加上蟹籽同脆脆增加口感,有港式西式fusion感覺,幾特別😎以呢個價錢嚟計擺盤唔馬虎,睇得出大廚出品用心🤝🏻味道:7/10性價比:8/10-👍🏻明太子三文魚意粉 $68大塊煙三文魚卷成花花,再加上三文魚子意粉明太子味唔算好濃,反而蛋香較重,但略嫌汁量乾咗啲🤏🏻個人口味就鍾意多汁濕潤creamy啲味道:6/10性價比:8/10-👍🏻脆香一支骨 $38 & 酥炸雞軟骨 $38下午茶餐由2pm至530pm供應,即叫即炸🔥雞翼外脆內嫩,雞軟骨爽脆香口自選配搭多款大廚

座位闊落坐得舒服,無用餐時間限制,唔收加一
仲有遊戲機、彈珠機、飛鏢等設備比客人使用
平平地嗌碟意粉可以坐全日hea下😙
少見餐廳有成部街機俾你任玩,打到隔離枱個𡃁仔唔願走😂
餐廳亦提供party room包場服務
整體味道以平價西餐嚟講唔錯,而且份量大,走高CP值路線🔥

👍🏻避風塘海鮮炒意粉 $68
idea幾創新,避風塘唔係常見用炸蒜,而係用上大量蝦籽
以呢個價錢嚟計擺盤唔馬虎,睇得出大廚出品用心🤝🏻
味道:7/10

👍🏻明太子三文魚意粉 $68
大塊煙三文魚卷成花花,再加上三文魚子
味道:6/10

👍🏻脆香一支骨 $38 & 酥炸雞軟骨 $38
下午茶餐由2pm至530pm供應,即叫即炸🔥
雞翼外脆內嫩,雞軟骨爽脆香口
自選配搭多款大廚自製醬汁,推薦泰式沙律醬,酸酸辣辣好惹味🤪
山葵蟹籽醬都唔錯,有淡淡wasabi味唔會太搶
下午茶仲有pizza、mini burger、牛角包、三文治等,同少見嘅法式油封鴨脾
味道:8/10

🔸轉套餐(包餐湯、沙律) +$10

🔸梨子梳打特飲 & 菠蘿梳打特飲 +$12

📍#尚品工房 @bmx_f.and.b
荃灣青山公路459-469號華力工業中心3樓N室
工廈出名多好野食,今次為大家帶來一間位於荃灣工廈內的隱世餐廳,係南豐紗廠旁邊,食完去行街就岩曬👍🏻餐廳以單車為主題,主打平民價錢高質素特色意粉,選擇仲多達2️⃣0️⃣款,價錢只係$58起另外仲有焗飯、意式三文治、Pizza 、小食等等,實有一款岩大家😋餐廳環境闊落,亦歡迎包場聚會開Party🤩除左有野食仲可以挽board game、唱K同打麻雀等等😆詳程請向店家查詢_🦞龍蝦汁大蝦意大利粉 $68單點可以+$10 轉套餐(包括餐湯及沙律各一客)意粉擺盤精緻一啲都唔馬虎,大蝦開邊爽口彈牙,龍蝦汁帶鹹香好惹味☺️所有意粉可轉長通粉▪️下午茶:🍕青醬雞肉披薩(11吋) $88Size同朋友share食剛剛好,pizza皮食落外脆內軟,加上青醬和軟嫩的雞肉大滿足😊🍔美式迷你漢堡配薯條 $58漢堡肉用左新鮮手打牛肉製成, 連內夾的蔬菜都係每日新鮮送到,配合自家秘製醬汁十分惹味,欣賞薯條係粗身熱辣辣炸起,幾高質🍟🐥酥炸雞軟骨 $38雞軟骨放左係購物車上面幾得意,食落外酥內脆,口感豐富,配上沙律醬一齊食有助減輕油膩感😝🍹百香果梳打 (+$12配特飲)🍑香桃梳打除左罐裝汽水之外,佢地仲有多款梳打選擇,用左鮮果製成更

_
🦞龍蝦汁大蝦意大利粉 $68
單點可以+$10 轉套餐(包括餐湯及沙律各一客)

▪️下午茶:
🍕青醬雞肉披薩(11吋) $88

🍔美式迷你漢堡配薯條 $58

🐥酥炸雞軟骨 $38

🍹百香果梳打 (+$12配特飲)
🍑香桃梳打
除左罐裝汽水之外,佢地仲有多款梳打選擇,用左鮮果製成更清新,味道酸酸甜甜有助解膩
2023-06-18 328 views
This place isn't easy to find, it's actually both a BMX shop & restaurant. We came for lunch & saw there were mainly pasta options but at reasonable price with the set.The pasta that came really was surprising, smoked salmon and the other was seafood we chose. Also had sodas, you get both Soup and salad. The place was spacious