2023-06-06 141 views
🥑菠蘿·香草烤雞·牛油果·沙律菜Bagel💰$118🥯鰻魚·玉子燒·木魚花·紫菜碎Bagel💰$118🍰Pistachio Basque Cheesecake💰$63🍫Hot Chocolate💰$60☕Cappuccino 💰$40.⚡️再訪呢間坐得舒服又冇限時嘅旺角樓上cafe Bestow,今次試咗兩款bagel,冇估到個size會係咁大件🤣包體烤得外層焦脆內軟,夾層餡料都好足,尤其鰻魚肉身厚,而且有手掌咁大件,食落超滿足!🥰.⚡️甜品嗌咗🍰開心果巴斯克蛋糕,軟心效果唔錯,味道亦濃郁,不過稍為有出水嘅問題,小女子對開心果無太大偏愛(朋友好鍾意),但整體還是不錯的😌
🥑菠蘿·香草烤雞·牛油果·沙律菜Bagel
菠蘿·香草烤雞·牛油果·沙律菜Bagel

Pistachio Basque Cheesecake

鰻魚·玉子燒·木魚花·紫菜碎Bagel
菠蘿·香草烤雞·牛油果·沙律菜Bagel
⚚𝐵 𝑒 𝑠 𝑡 𝑜 𝑤 ˖*這家樓上咖啡店走簡約小清新風 以灰和白為主色調 環境簡潔舒服〰️週末下午時間人流依然比較多等候時間可以到餐廳內的精品百貨小店逛逛(•‿•)▸ 𝘞𝘶𝘺𝘪 𝘙𝘰𝘤𝘬 𝘛𝘦𝘢 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘉𝘢𝘴𝘲𝘶𝘦 𝘉𝘶𝘳𝘯𝘵 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 • ᴴᴷᴰ$60▸ 𝘚𝘦𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘵𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘙𝘰𝘭𝘭 𝘊𝘢𝘬𝘦 𝘸/ 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺𝘤𝘰𝘮𝘣 • ᴴᴷᴰ$58▸ 𝘊𝘩𝘢𝘳𝘤𝘰𝘢𝘭 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 • ᴴᴷᴰ$50▸ 京都一保堂茶鋪 玉露 𝘎𝘺𝘰𝘬𝘶𝘳𝘰 • ᴴᴷᴰ$50咖啡店主打甜點和飲品為主 性價比頗高 味道也不錯.ᐟ.ᐟ最推薦的是武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕♡麻糬煙靭好吃 茶味突出但又不會蓋過原本的芝士味但份量較大 自己吃整個會比較膩建議跟朋友一起開心些牙喔₍ᐢ..ᐢ₎⸝⸝⸝⸝ 旺角登打士街43H號登打士廣場5樓

𝐵 𝑒 𝑠 𝑡 𝑜 𝑤 ˖*

這家樓上咖啡店走簡約小清新風
以灰和白為主色調 環境簡潔舒服〰️
週末下午時間人流依然比較多
等候時間可以到餐廳內的精品百貨小店逛逛(•‿•)

▸ 京都一保堂茶鋪 玉露 𝘎𝘺𝘰𝘬𝘶𝘳𝘰 • ᴴᴷᴰ$50

但份量較大 自己吃整個會比較膩
建議跟朋友一起開心些牙喔₍ᐢ..ᐢ₎

⸝⸝⸝⸝ 旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
  • 武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕
飲品就唔多介紹啦,之前都介紹過,但係今次試咗佢嘅鴨腿包真係超級超級超級好食呀😝😝😝 份量啱啱好,最緊要就係個鴨佢整到脆卜卜,又唔係一味熱氣,嗰個味道個汁好正,肉又嫰,食得好開心😁 我一路食我對面個朋友眼甘甘咁望住我嘅鴨 😝但係我係唔會分俾佢㗎!呢間嘢樓下就雖然其貌不揚污糟啲,但係樓上真係坐得好舒服,有機會嘅唔係一定要沙律 all day breakfast ,試吓呢個鴨,佢真係好正 👍
2023-05-13 92 views
旺角-BestowBookmark 左好耐既cafe, 每次出品既蛋糕都好有創意,每日都有十多款蛋糕放係玻璃櫃,任君選擇。武夷岩茶麻糬巴斯克蛋糕近年好流行嘅巴斯克蛋糕,當日係流心同麻糬之間簡。綿密既巴斯克+厚厚既麻糬+輕形既奶凍,層次分明。茶味唔出但勝在整體唔甜,但味道中和左芝士既飽漏太空船草莓朱古力慕絲蛋糕呢個完全復刻左草莓朱古力,外皮朱古力完全一樣味,內裡慕絲蛋糕幾滑,外貌取勝😍店外有小竹葉引路,裝修比較簡約,令人坐得好舒適,入座有限時,tea完可以到旁邊小店逛逛地址:旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
旺角-Bestow

武夷岩茶麻糬巴斯克蛋糕

太空船草莓朱古力慕絲蛋糕

地址:旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
🍽Bestow (旺角)👎🏿Matcha Latte (Tenko 天鼓)$60偏鹹,口感較creamy.👎🏿Matcha Latte (Umonji 宇文字)$55偏鹹,口感順滑📸29.01.2023.💁🏻‍♀️等左半個鐘左右入坐,4點落單好多心儀既甜點已經sold out🥹(張cake櫃相係排隊時影,即入坐前)都等左甘耐,揀唔到蛋糕🍰只好揀兩款🍵試下點知中伏🤢可能係我地唔識欣賞鹹既Matcha Latte🥹我覺得同中藥一樣甘難入口😖朋友好犀利隊晒🫡我搞唔掂,飲左幾啖就放棄左🙌🏻
🍽Bestow (旺角)
👎🏿Matcha Latte (Tenko 天鼓)$60
偏鹹,口感較creamy
偏鹹,口感順滑
📸29.01.2023
💁🏻‍♀️等左半個鐘左右入坐,4點落單
好多心儀既甜點已經sold out🥹
(張cake櫃相係排隊時影,即入坐前)
都等左甘耐,揀唔到蛋糕🍰只好揀兩款🍵試下
點知中伏🤢可能係我地唔識欣賞鹹既Matcha Latte🥹
我覺得同中藥一樣甘難入口😖
朋友好犀利隊晒🫡我搞唔掂,飲左幾啖就放棄左🙌🏻
那天在旺角鬧市走累了想停下來便找到了這間位於登打士廣場5樓的一間甜品cafe店舖雖小但竟然也騰出一部分賣精品座位不算太多Cafe白濛濛的好像noc看到甜品比較出色就點了一份抹茶紅豆黑糖麻糬卷蛋 ($𝟔𝟖)抹茶一點苦澀味也沒有!中間還有幾粒煙煙靭靭的黑糖麻糬甜度剛好講中中間紅豆🫘配抹茶無得輸還有打到厚厚實實的抹茶cream可以令我對matcha 加分了朋友的cappuccino拉花也細緻好看餐廳定期會更換甜品希望下次會試到焙茶蛋糕沒想到狹窄細小的升降機🛗會載我們到旺角另一種悠閑的世界
那天在旺角鬧市
座位不算太多
Cafe白濛濛的好像noc
看到甜品比較出色
就點了一份
抹茶紅豆黑糖麻糬卷蛋 ($𝟔𝟖)

抹茶一點苦澀味也沒有!
中間還有幾粒煙煙靭靭的黑糖麻糬

希望下次會試到焙茶蛋糕

沒想到狹窄細小的升降機🛗
會載我們到旺角另一種悠閑的世界
2023-04-02 112 views
呢間咖啡店第二次嚟,人流冇之前咁多。鍾意去呢度嘅蛋糕多款式,平日嚟坐得幾好,唔會太多人。揀咗抹茶黑糖麻糬卷蛋。呢個蛋糕抹茶味非常之香濃,濃度帶少少苦味,所以要好食得綠茶苦澀味嘅人先好叫。鍾意中間黑糖麻糬煙煙韌韌。另外當中嘅紅豆cream都幾好味。上次試咗咖啡,今次見到有好多唔同嘅茶款都幾特別,我哋每人叫咗一杯。京都 一保堂茶鋪冠茶Kabusecha,呢個茶香味幾濃郁,抹茶味對於我來講都算係幾苦澀。東京 煎茶堂STRAWBERRY TEA,呢個聞落去士多啤梨味幾香,但係飲落去味道就唔覺有。呢度嘅茶可以回沖三次幾,可以慢慢坐。

呢度嘅茶可以回沖三次幾,可以慢慢坐。
2023-03-31 80 views
裝修以白色同灰色做主調 光線充足 仲有個大窗透到自然光下午時間去到得兩枱客人 佢哋都係自己坐喺度做嘢所以好安靜 感覺好chill雖然店員有講限時90分鐘但如果無人排隊應該唔會咁你走🫢收銀櫃前面有個透明玻璃櫃放滿佢哋嘅甜品 港女們可以睇下邊款吸引先再嗌咁就唔怕貨不對辦啦🥰👍🏻#weearefoodies油尖旺💚開心果巴斯克芝士蛋糕 $58巴斯克蛋糕呈軟心效果 口感順滑芝士味香濃 凍凍哋好似食緊芝士雪糕咁 同突出嘅開心果味配搭唔會太肥膩 平衡得好好邊邊位有翻啲蛋糕嘅質感 似戚風蛋糕又似餅乾碎做成嘅餅底一開始見到咁軟心都好驚會好似一pat嘢咁 但佢係濕潤唔會爛蓉蓉最面頭係層白雪雪嘅奶凍 好香奶味帶微微甜上面撒咗啲開心果碎 有多重開心果☕️Cappuccino $40咖啡豆可以揀nutty or fruity 揀咗前者口感奶滑有濃濃嘅咖啡香奶泡綿密滑順好輕盈——————————————————————————————整體食物質素同埋賣相都頗高質 不過如果呢個價錢份量可以多啲更好🤍
裝修以白色同灰色做主調

同突出嘅開心果味配搭唔會太肥膩 平衡得好好
邊邊位有翻啲蛋糕嘅質感 似戚風蛋糕又似餅乾碎做成嘅餅底
最面頭係層白雪雪嘅奶凍 好香奶味帶微微甜
上面撒咗啲開心果碎 有多重開心果
Tuna Sourdough with salad aside
☕️Cappuccino $40

不過如果呢個價錢份量可以多啲更好🤍
Type of Meal
Tea
2023-03-27 77 views
第二次食哩間嘅cake, 不進則退,個tiramisu 比之前更差,賣相係幾靚,份量都唔算少,外面係好滑,幾結實有口感,但入面真係唔得入面大概有兩條手指餅,9成都係乾,食落去係硬,會令我覺得有冇浸過咖啡同酒,一d味都冇,我冇乜衝動再俾機會佢哋海鹽焦糖卷蛋,卷蛋好實,幾有口感,但食唔出有咩特別嘅味道,似一般卷蛋,海鹽味喺d cream到,焦糖味就係旁邊嘅honey comb,有少少取巧,可能我自作多情覺得個蛋糕會有焦糖味餐廳環境都整潔,員工都有基本禮貌嘅
tiramisu

餐廳環境都整潔,員工都有基本禮貌嘅
2023-03-26
$60 (Tea)
Bestow行白調簡約路線,座位有20個左右,有插頭、好似有wifi,繁忙時間用餐75分鐘。非繁忙時間會係一個做嘢好地方。隔離仲有個日式商店售賣餐具、咖啡用品。呢到雖然有主食,但大部分人都係衝住甜品、嘢飲去。*武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60Wuyi Rock Tea Mochi Basque Burnt Cheesecake芝士蛋糕順滑,焦香味未夠,唔係行軟心路線。麻糬煙韌感係介乎湯圓式同鼻涕式麻糬之間,唔係我杯茶🫠表面仲有一層奶凍。整體唔會好甜,三層一齊食口感唔差,但茶味未夠濃,食唔到武夷岩茶嘅烏龍茶味。開心果巴斯克芝士蛋糕 $58Pistachio Basque Burnt Cheesecake芝士蛋糕質地一樣軟滑,比武夷岩茶軟心少少。開心果味未夠香濃,加埋表面嘅奶凍,更加難以食到開心果味。玄米茶豆腐慕絲蛋糕 $58Genmaicha tofu mousse cake外層係豆腐慕絲,豆腐香味啱啱好,質地滑身。入面係玄米茶味慕絲配一層海綿蛋糕底,茶味香,同時都食到豆腐味。京都 松の翠 Matsu-no-Midori $65凍飲+$5,可以選擇matcha/latte/usucha
武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60
武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕

開心果巴斯克芝士蛋糕 $58

玄米茶豆腐慕絲蛋糕 $58
Genmaicha tofu mousse cake
玄米茶豆腐慕絲蛋糕

京都 松の翠 Matsu-no-Midori $65
凍飲+$5,可以選擇matcha/latte/usucha。可能係凍飲,所以難啲飲到抹茶本身嘅茶香、甘甜味。
京都 松の翠
2023-03-20
$100 (Tea)
玄米茶豆腐慕絲蛋糕
The cafe with the best cake🍰😍As a matcha lover, have been here for many times and it never failed me🥰😋💚Matcha Latte 京都一保堂 春季限定💚Pistachio Basque Burnt Cheesecake🤎Hojicha Latte🤎Wuyi Rock Tea Basque Burnt Mochi Cheesecake🥯Black Truffle Mushroom, Creamed Spinach, Grilled Portobello, Poppy seed bagel
The cafe with the best cake🍰😍

💚Matcha Latte 京都一保堂 春季限定
Matcha Latte 京都一保堂 春季限定

🤎Hojicha Latte
Hojicha  Latte

Matcha Latte 京都一保堂 春季限定
Hojicha  Latte
  • Pistachio  Burnt  Cheesecake
2023-02-27 65 views
店內簡約白色裝潢,適合同姊妹chill一個下晝。除咗甜食仲提供鹹類輕食,下次想試照燒鰻魚玉子貝果,建議週末下午2點前到達😉〰️環境: 3.5/5服務: 3/5地點: 4/5〰️〰️🌟鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55評分: 4/5底層鐵觀音巴斯克澀味中等,淡淡茶香配上香甜軟糯麻糬,甜度岩岩好,岩哂一班茶控🍵真係好好食又igable🥰〰️🌟玄米茶豆腐慕斯蛋糕 $55評分: 4/5外層豆腐慕斯香濃幼滑,內裹係玄米茶cream,配搭上十分新奇👍🏻特別一讚豆腐慕斯四方外形的骰,迎合返店內簡約風格😋〰️沖繩檸檬蛋白霜撻 $60 (3/5)Flat White $40 (3/5)〰🌚焦糖雞蛋布丁 $45評分: 1/5和風甜美外型討好🍮雞蛋布丁偏挺身,唔夠幼滑。焦糖味不太重又缺乏蛋,甜味主要靠底下焦糖醬,有啲可惜🥺
環境: 3.5/5
服務: 3/5
地點: 4/5

🌟鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55
評分: 4/5

🌟玄米茶豆腐慕斯蛋糕 $55
評分: 4/5

〰️
沖繩檸檬蛋白霜撻 $60 (3/5)
Flat White $40 (3/5)

🌚焦糖雞蛋布丁 $45
評分: 1/5
  • 玄米茶豆腐慕斯蛋糕
2023-02-26 73 views
📍Bestow旺角登打士街43H號登打士廣場5樓bookmark左好耐終於黎到!一直都好想試下佢嘅甜品覺得好靚好精緻一入到餐廳裝修好簡潔 好舒服有一半空間係賣精品 例如碟、袋等等好好彩唔洗等 入座時間75分鐘佢有好多款甜品 全部都好想食!有選擇困難症之下揀咗兩個😂😋 玄米茶豆腐慕斯蛋糕 $58 👍🏼呢個超爆好食 好香豆腐味入面有玄米茶嘅cream 超濃 好正下面有少少玄米茶嘅海綿蛋糕做底好正 好好食😋 日本香印青提烏龍茶乳酪芝士蛋糕 $68相比之下呢個就冇咁好食 不過都好食重烏龍茶味乳酪芝士蛋糕都好食但佢個蛋糕唔算好軟 面層個啫喱都有啲硬 可能雪得比較耐掛之後香印青提好甜 但好硬😂好難一啖食曬咁多層連提子所以冇話覺得佢地特別夾😋 Hot Nicaragua 75% (Single Origin Chocolate) $58Light to medium body with notes of Roasted apple, Dates and Molasses冇話好飲到佢啲details😂 但好飲 好重朱古力味!😋 Hot Cappuccino $40總結 好精緻嘅蛋糕 亦都好好食好有質素
📍Bestow
旺角登打士街43H號登打士廣場5樓

bookmark左好耐終於黎到!
一直都好想試下佢嘅甜品
覺得好靚好精緻
一入到餐廳裝修好簡潔 好舒服
有一半空間係賣精品 例如碟、袋等等
好好彩唔洗等 入座時間75分鐘
佢有好多款甜品 全部都好想食!
有選擇困難症之下揀咗兩個😂

但佢個蛋糕唔算好軟 面層個啫喱都有啲硬 可能雪得比較耐掛
之後香印青提好甜 但好硬😂
好難一啖食曬咁多層連提子
所以冇話覺得佢地特別夾

冇話好飲到佢啲details😂 但好飲 好重朱古力味!

😋 Hot Cappuccino $40

總結 好精緻嘅蛋糕 亦都好好食好有質素 值得一試
日本香印青提烏龍茶乳酪芝士蛋糕
玄米茶豆腐慕斯蛋糕
2023-02-26
$110 (Tea)
日本香印青提烏龍茶乳酪芝士蛋糕
玄米茶豆腐慕斯蛋糕
2023-02-26 43 views
之前見到依間既蛋糕好吸引,咁岩想搵個地方飲杯野打發下時間,就去睇下,估唔到野飲選擇咁多。見抹茶選擇咁多,就決定試下matcha latte,唔識分各種抹茶分別既我就決定揀限定既京都 一保堂茶鋪 - Nodoka,可惜soldout了。最後係店員講解下,揀左latte京都 碧翆園 - Tenko 天鼓(好似話茶味同咸味比較出) 同焦糖布丁。Latte (京都 碧翆園 - Tenko 天鼓):雖然有奶,但茶味仍然好濃,唔會比奶味蓋過!之前係THE MATCHA TOKYO既體驗太差,以為自己叫左牛奶飲,今次依間超正!焦糖布丁:因為太飽所以冇叫蛋糕,叫左布丁,濃濃既蛋味同雲尼拿味,有焦糖既香但又唔會甜限時75mins 都唔算短,地方又好坐,食完仲可以行過兩步shopping,cafe有放D野賣,例如線香,因為差不多閂門,望左兩下就走了~P.S. 每人只少叫一樣野

P.S. 每人只少叫一樣野
2023-02-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$113 (Tea)
  • Latte
1K
Bookmark咗一段時間嘅ʙᴇsᴛᴏᴡ,位置超級方便,位於人流非常多嘅登打士街,吾洗搵路搵得咁辛苦喇👍🏼✿ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $65ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ有原味同埋抹茶味,咁難得有抹茶味緊系揀抹茶🍵表面灑滿抹茶粉,朋友話cream可以多番啲,手指餅部分濕潤,朱古力粉都有少少,咖啡味就冇🙊✿ 玄米茶豆腐慕絲蛋糕 $58比想像中大件好多🤍豆腐ᴍᴏᴜssᴇ層好滑,豆腐味清新🤍食到入面就系玄米茶ᴍᴏᴜssᴇ,玄米茶粉系丸久小山園粉使用,難怪茶香味濃郁清香。✿ 武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60原本想試招牌鐵觀音麻糬巴斯克芝士蛋糕,期期甜品吾同,不過系鐵觀音變咗武夷岩茶☕️呢款反而令人失望😅個質感好硬,麻糬煙韌茶味清清哋。✿ 開心果巴斯克芝士蛋糕 (半熟) $58開心果味絕對不能放過!💚連本身吾偏好開心果嘅朋友都表示好好味😋除咗ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ仲有開心果碎加意式奶凍,意式奶凍同半熟ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ軟綿綿,開心果味明顯,好似食緊開心果咁💚✿ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ $48兔兔這麼可愛😍🐰好香焙茶味。✿ 京都ʏᴜɢᴇɴ - 奧綠 $50抹茶分好多種,揀咗種

✿ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $65

✿ 玄米茶豆腐慕絲蛋糕 $58

✿ 武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60

✿ 開心果巴斯克芝士蛋糕 (半熟) $58

✿ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ $48
兔兔這麼可愛😍🐰好香焙茶味。

✿ 京都ʏᴜɢᴇɴ - 奧綠 $50
抹茶分好多種,揀咗種多人推薦的,非常特別在於黎戈陣系淺綠色,擺擺吓竟然會變深綠色😳抹茶味勁濃!回甘十足。
2023-02-05
$170 (Tea)