2017-11-02 324 views
約佐friend係moko食飯,食飯前已經嗅到呢間beard papa傳出黎既香味。於事我地食完飯就黎買佐個“飯後甜品” 獎勵一下自己。我揀佐酥皮+士多啤梨味cream $22個酥皮仲香脆ga, 一大個,2隻手渣住就已經好滿足,酥皮香脆之餘再加個士多啤梨味既cream, 酸酸甜甜,一d都唔膩,反而仲好fresh tim ar!朋友揀佐雙重香脆系列既士多啤梨味同士多啤梨cream。桃紅色既外皮,淨係睇都覺得醒神同開胃LA, 外層同cream 都係士多啤梨味,鐘意士多啤梨既人就唔好錯過la!
我揀佐酥皮+士多啤梨味cream $22
2017-08-09 444 views
話說見到佢有周年優惠,又勁來冇食過,所以忍唔住尼左,好邪惡叫左原味kaze kaze 同朱古力味餅乾泡芙Kaze kaze 同旺角新開嗰間忌廉泡芙棒一樣...個皮都係"林"嘅,我仲以為係脆,忌廉都係咁滑餅乾皮泡芙比正常嘅脆,都幾好食,但係朱古力醬太膩,不過都保持到一食落去就bit左啲將出嚟嘅感覺依家泡芙細左好多,又貴左好多
話說見到佢有周年優惠,又勁來冇食過,所以忍唔住尼左,好邪惡

叫左原味kaze kaze 同朱古力味餅乾泡芙

依家泡芙細左好多,又貴左好多
2017-03-15 618 views
士多啤梨雪糕泡芙($24), 總係覺得近年既PUFF愈黎愈細個, 不過舊雪糕好大舊, 見住佢放入去個PUFF都覺得幾滿足PUFF 好脆好乾身, 不過雪糕只有淡淡士多啤梨味, 唔係唔好食既, 但下次會食番CUSTARD PUFF

2017-03-14 352 views
上星期賣完的黑酥皮,今日去到終於有得食啦!1)  黑酥皮泡芙和朱古力忌廉真的很配合︰苦苦地的外脆、甜甜地的內餡,令朱古力的香味濃上加濃,食落去就像食緊多重朱古力一樣。十分喜歡朱古力的同伴,一定要試試這個!!2)黑酥皮泡芙同樣與抹茶忌廉配合得天衣無縫︰苦苦的外脆、香濃的內餡,令人能一次過品嚐朱古力和抹茶的味道。好味到就連不愛吃苦朱古力的朋友,都愛上了它,而且還說這個好食過普通抹茶味泡芙。這反映了食抹茶味的,一定要叫這個「黑酥皮抹茶泡芙」!
上星期賣完的黑酥皮,今日去到終於有得食啦!

黑酥皮泡芙系列
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
黑酥皮泡芙系列
2017-03-09 327 views
放學後,經過旺角東火車站,就同朋友一齊去試下新出的抹茶。不過,原本想試新出的黑酥皮竟然賣哂,有D失望。一場黎到,都要叫下其他味。於是,朋友叫了抹茶味泡芙,而我叫了朱古力餅乾泡芙。朱古力餅乾泡芙是普遍的,我就唔講啦!重點的是抹茶味!果然好多人賣!!一咬下去,濃濃的抹茶味馬上進入我的口腔,十分美味!抹茶迷的一定要黎試下這個新出的泡芙。
,有D失望

朱古力餅乾泡芙是普遍的,我就唔講啦!

重點的是抹茶味!

抹茶味泡芙/朱古力餅乾泡芙
2017-03-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
抹茶味泡芙/朱古力餅乾泡芙
2016-12-02 458 views
放工肚子餓又未有飯食,最岩買住小食食住先。 經過moko,俾我見到呢間嘢,好耐無食過了,每次我都只會食原味,因為覺得它是最好的俾完錢,佢係新鮮加入去,好好味,好香滑,奶油味,好豐富,滿足
放工肚子餓又未有飯食,最岩買住小食食住先。
2016-11-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$18 (Tea)
2016-12-02 299 views
行過新世紀聞到超香的味道,於是立即衝埋去,原來是泡芙的香味!$20,朱古力味,整個外層都是朱古力,好香,食落好滑,朱古力味濃,硬硬地,不是朱古醬。內裡是香滑的奶皇,食落有流沙的感覺,係Cream般咁滑,出色
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2016-08-16 514 views
夏天對熱的食物有時會覺得反感,行去買麵包,旁邊的泡芙店有不少人買泡芙。夏日炎炎應該食消暑食物,為何仍有多人買泡芙?原來為配合夏日,推出用雪糕代替吉士,用不同口味的雪糕作夾心。每件即叫即做,我一直愛菠蘿,當然不會放過機會!一個24蚊,價錢合理。到手時大大球菠蘿雪糕在內,更覺抵食。泡芙雖然放置一段時間,但仍脆口鬆軟,面上撒上少量糖霜,為有咸香的泡芙帶來一點甜。菠蘿雪糕好冰涼,驚喜地竟然有不少菠蘿肉,雪糕的奶香及甜味,與泡芙牛油的咸度配合得天衣無縫,為我悶熱的生活和工作解解放!!

雪糕泡芙
菠蘿雪糕泡芙
菠蘿雪糕泡芙
2015-12-17 716 views
食泡芙一定要食papa!話說小妹買散水餅,但西餅真係好行,又成日食淨,行過咁岩見到papa一個又一個嘅泡芙呼喚緊小妹 $17佢嘅脆配合香甜美味嘅cream,真係好正!又唔膩,食完一個好想再食多個…咦~有迷你版!好得意,$28/6粒,細細個,一啖一個,岩晒做散水餅同事們都好鐘意食啊!
食泡芙一定要食papa!

一個又一個嘅泡芙呼喚緊小妹

佢嘅脆配合香甜美味嘅cream,真係好正!
又唔膩,食完一個好想再食多個…
咦~有迷你版!
好得意,$28/6粒,細細個,一啖一個,岩晒做散水餅
同事們都好鐘意食啊!
  • 原味泡芙
2015-08-08 566 views
行新世紀,經過見到有beard papa's Hello Kitty Chocolate系列,之前係銅鑼灣見過但賣晒kitty款,而加見仲有即幫襯呀。個盒好得意呀,可借我只想買一個泡芙。指環都好吸引呀。出左雪糕款,好想試呀。兩款都好可愛呀。個紙袋都有kitty。內袋都有kitty。hello kitty puff,吉士味,$23。Beard Papa's的puff出名好味,有信心保證,同平時的泡芙一樣鬆脆,有面層多了朱古力,比較甜,好多吉士餡,幾好味呀。
個盒好得意呀,可借我只想買一個泡芙。
指環都好吸引呀。
出左雪糕款,好想試呀。
兩款都好可愛呀。
個紙袋都有kitty。
內袋都有kitty。
hello kitty puff,吉士味,$23。

2015-05-20 387 views
看着一個脹卜卜的泡芙被抹茶custard注滿,心裏就有股莫名的興奮。因為即買即注入custard的關係,泡芙皮特別鬆脆,帶淡淡蛋香和牛油香。咬一口,冰冰涼涼的抹茶custard緩緩流出,可見其軟滑細膩得過份,而抹茶味甘甘濃濃,甜度適中。外脆內軟的組合,很好吃!信我,吃過這裏的泡芙,不會再想吃Choux Creme的。
抹茶泡芙 $21

信我,吃過這裏的泡芙,不會再想吃Choux Creme的。
抹茶泡芙 $21
2014-12-04 227 views
即係咁,都好明知買依d特別版puff係明_錢。但係個puff既造型又好鬼可愛喎。唔特別鐘意London少女都要乖乖付錢。London少女Puff入面係custard,出面有朱古力包住,可愛的小蝴蝶係士多啤梨味?食唔出tim。但Puff依然好味。
TakeAway
同朋友兩個人食完晚飯,行經過旺角東呢間bread papa's,就即刻比佢入面傳出黎烘焙既香氣吸引左😍😍😍本來晚飯都食到好飽,但見到門口櫥窗放左一個二個咁靚咁香噴噴既puff,最後都忍唔仲買左個黎食😛最後我同朋友一齊share左一個puff,我地揀左朱古力脆皮-朱古力味($21),外面有一層古朱醬整成既脆皮,咬開入面就有好滑、甜味適中既朱古力cream 😋整體黎講puff係出色既,但係份量就比較細,價錢都相對貴,但如果下次經過見到,都會想再買黎食😋

2014-10-21
TakeAway
$25 (Other)
  • 朱古力脆皮