2023-07-01 123 views
今日試左同事推介既泡芙!揀左蛋奶沙司味朱古力脆皮泡芙。可能因為放左好耐,果泡芙冇酥脆既感覺,反而有少少硬。但裡面果醬就好好食,甜度適中又足料。欣賞佢既泡芙唔會被醬浸軟左。期待下次新鮮出爐果時再試。
。欣賞佢既泡芙唔會被醬浸軟左。

期待下次新鮮出爐果時再試。

朱古力脆皮泡芙
朱古力脆皮泡芙
某手搖飲品今日用某信用卡買一送一,但去到先知要指定分店先有做🙁🙁,但又比我同🤴🏻撞到同場泡芙店有新口味,咁梗係要買黎試試啦!😙😙~~~蜜瓜🍈味酥皮泡芙~~~同樣都係滿滿嘅cream🤭🤭,蜜瓜🍈味一般😉😉,🤴🏻就覺得唔夠濃味而且cream質地太溶,我都覺得同上一款荔枝味真係有差距😗😗!~~~朱古力卡脆卡脆蛋奶沙司味棒~~~卡脆比起普通嘅泡芙皮硬身好多,算係多一重口感😉😉,我就比較鍾意普通嘅泡芙多啲😚😙,另外cream嘅量雖然冇泡芙咁超飽滿,但都好充足😌😌

~~~蜜瓜🍈味酥皮泡芙~~~

~~~朱古力卡脆卡脆蛋奶沙司味棒~~~

2023-06-09
Type of Meal
Other
《Beard Papa’s - 旺角》Beard Papa’s 係我既童年favourite snack😎雖然仲有一間同佢好似又多口味好多既西樹,但始終覺得beard papa’s 簡簡單單既Custard 泡芙最好食🥰以前好似$10一粒原味,唔知點解大左就好少再食🤔近排行過旺角Moko,見佢推廣緊泡芙coupon $90/5張,可以用黎買任何款式既泡芙,為起$18/件,經過咁多年通脹呢個價算正常架啦😿我買左一套5張順便換左件以前冇食過既蜜瓜菠蘿包泡芙😊(原本係想買原味嘅,但原味用券買唔抵,同埋當時最後一件蜜瓜菠蘿包泡芙有兩個人爭✌🏻比我爭贏左)同傳統既泡芙唔同既地方係佢個皮係換成左菠蘿包既脆皮,好味呀😋而入面係海量凍冰冰既蜜瓜忌廉,當然都食到有雲尼拿味既,唔會太甜,如果你食過哈根大師既哈密瓜味雪糕,你可以幻想下係無咁甜同creamy 版🤓$18/件價錢合理,如果未試過嘅的確可以試吓🤓仲有四張券未用,等我下次買埋其他味試下😎
《Beard Papa’s - 旺角》

2022-08-02
TakeAway
$18 (Tea)
  • 蜜瓜菠蘿包泡芙有
Beard papa’s一直都係佢嘅忠實粉絲,暫時未揾到一間好食過佢嘅日系泡芙連鎖店🤣見到佢最近新出咗抹茶忌廉泡芙,忍唔住要買嚟食下🤭🍴 黑酥皮抹茶忌廉泡芙 $26(優惠$44/2件)黑酥皮泡芙係用黑朱古力去做,好香濃朱古力味,同抹茶cream都幾夾,個cream好香濃嘅抹茶味,超級濃,好似食緊抹茶粉咁濃,濃得嚟又唔會太甜,好creamy一啲都唔會膩,鍾意抹茶嘅人一定會好鍾意!推薦指數: 10/10真心好好食,路過都會想買一個😆

🍴 黑酥皮抹茶忌廉泡芙 $26(優惠$44/2件)

推薦指數: 10/10
真心好好食,路過都會想買一個😆
2022-01-10 404 views
看來剛剛的下午茶我們都吃不飽6:00後必須要離開餐廳在同層商場裡閨蜜發現Beard Papa她似乎很喜歡吃還像小孩般興奮地邊跳著邊問我說要不要吃好哎只要妳喜歡沒想到閨蜜又要搶付錢了現在在下沒能力跟你搶呢就默默接受她的好意我們選了兩粒酥皮系列的蛋奶沙司口味的其實就是原味啊因為 最便宜 (以價錢來選食物這點 在下久違了)閨蜜..選了跟在下一樣的這種窩心 在下無以為報(其實所有味道在下也想吃呢 特別是有蘋果夾心的..)也不知道是不是閨蜜的窩心在下覺得這顆平平無奇的泡芙特別的好吃外皮香脆的唧滿了吉士的內涵每一口咬下去都會把吉士唧出淡淡的甜味加上香口的泡芙酥皮每一口都在填滿著在下的心或許就只有這次是這般的好吃但在下會好好記著這感覺像每一顆一樣飽滿幸福皂感覺因為禁堂食沒得在附近借櫈坐著站在人家店門口吃得有點狼狽吧不過大概在下以後想要吃泡芙也會故意來這家買了吃這裡的回憶 這裡的味道

看來剛剛的下午茶我們都吃不飽
現在在下沒能力跟你搶呢
就默默接受她的好意
我們選了兩粒酥皮系列的蛋奶沙司口味的
其實就是原味啊
因為 最便宜 (以價錢來選食物這點 在下久違了)
閨蜜..選了跟在下一樣的
這種窩心 在下無以為報
(其實所有味道在下也想吃呢 特別是有蘋果夾心的..)
也不知道是不是閨蜜的窩心

不過大概在下以後想要吃泡芙
也會故意來這家買了
吃這裡的回憶 這裡的味道
2021-10-31 462 views
次次嚟親新世紀行街,我都一定會買幾個泡芙返屋企食🤣🤣因為呢一間嘅泡芙我覺得係超級好味~😋😋//佢嘅泡芙皮係整得好香牛油味呢,而且夠晒酥脆,通常都係我哋落咗單之後店員先至會將啲忌廉吱落去個泡芙入邊,咁就可以確保個泡芙皮唔會淋左。👍🏽😍//佢哋嘅忌廉亦都做得好出色,好棉密嘅口感,甜度控制得剛剛好,正😍😍除咗食佢哋嘅原味泡芙之外有陣時我仲會食埋朱古力脆皮泡芙,朱古力味好香濃,有時候佢仲會出啲期間限定嘅味道添😍😋
我既要求其實好簡單,好食既泡芙最重要都係爆餡‼️呢間既原味泡芙爆餡程度絕對俾足滿分💯😆而且size好大件。揀咗4款口味,原味酥皮($19)、原味朱古力外脆($22)、朱古力酥皮($22)、原味卡脆($24)。每件泡芙都係即叫即唧餡,超新鮮三件既原味爆漿度百分百😂,但好奇怪唯一既朱古力餡竟然冇爆漿?🤔因為今次係獨食,所以買返屋企慢慢享受😌,食之前仲用電子秤量咗幾多克😂,原味朱古力外脆(99克)、原味酥皮(88克)、朱古力酥皮(76克)、原味卡脆(68克)。我最鐘意佢既卡士達醬,口感好滑,勁香雲呢拿🤤,仲見到一粒粒既雲呢拿籽。另外,原味朱古力外脆口感因為多咗層朱古力,佢既朱古力係真係脆架!所以食落相對原味酥皮更為豐富。講到口感,原味卡脆口感係最出色,外層咬落好似裹有一粒粒果仁脆既感覺,食落非常香脆!要講特色既話,普通酥皮一定比外脆同卡脆系列,略顯遜色,但坦白講就算普通酥皮其實都非常唔錯😂,因為呢間既餡實在太正啦💯如果要揀必試口味就推薦原味朱古力外脆同原味卡脆,真心正🤪👍🏻 翻兜既話都會揀返原味卡士達餡☺️,唔知點解呢間唧朱古力餡既份量會比原味少咁多,只係咁啱唔小心唧少咗?🤔但朱古力餡味道一樣都
每件泡芙都係即叫即唧餡,超新鮮

原味朱古力外脆
如果要揀必試口味就推薦原味朱古力外脆同原味卡脆,真心正🤪👍🏻 翻兜既話都會揀返原味卡士達餡☺️,唔知點解呢間唧朱古力餡既份量會比原味少咁多,只係咁啱唔小心唧少咗?🤔但朱古力餡味道一樣都係好食😋。
呢間除咗原味同朱古力,仲有芒果口味,但本人對芒果味既忌廉麻麻哋,如果你係芒果控可以一試!
雖然呢間相比起同類型既西樹泡芙,口味同款式選擇都較少,但質素絕對唔差。有興趣可以買promotion set價錢會平啲,更抵食!
2021-04-17
原味朱古力外脆
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌰 ᑕᖇᗴᗩᗰ ᑭᑌᖴᖴ HKD 19 @ 🌟 Beard Papa's《👽食神大媽食泡芙》.👽 食左咁多年,始終覺得任何新口味都不及原味咁好味 😋 就算有其他牌子競爭,始終呢個品牌出品最好味!個皮唔會太脆,餡料唔會太甜,真係超鍾意呀 😍.🙏 以前尖沙嘴都有分店架,好可惜拜拜左,希望會重新起尖沙咀開返分店啦 😇.📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓343舖 ⠀☎️ +(852)3755-4166.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓343舖 ⠀
☎️ +(852)3755-4166
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-01-13 619 views
記得好多年前佢開業時試過係覺得唔錯嘅😋估唔到我喺佢準備收舖時買咗個<<原味酥皮>>($19)真係仲好脆!入面嘅吉士餡好多但食晒成個都唔覺得腬😋面層嘅糖霜好多但入口又唔會甜得滯!而且泡芙皮好香蛋味🤩真係好出色嘅甜品👏🏻👏🏻👏🏻
記得好多年前佢開業時試過係覺得唔錯嘅😋
原味脆皮

入面嘅吉士餡好多但食晒成個都唔覺得腬😋
面層嘅糖霜好多但入口又唔會甜得滯!
而且泡芙皮好香蛋味🤩
真係好出色嘅甜品👏🏻👏🏻👏🏻
原味脆皮
2021-01-03 387 views
去MOKO新世紀廣場行街,臨走前去Beard Papa's 買甜品番屋企俾小朋友食,其實每次經過都會聞到好香,非常吸引。我今次揀左原味泡芙和原味卡脆,估唔到原味泡芙有全新聖誕節的包裝,係一個好可愛的聖誕老人,即刻覺得好有心思呢!原味泡芙一口一個,凍冰冰的忌廉餡令人會忍唔到食完一個又一個,不過拎到番屋企個酥皮有小小林,無咁脆,但都係好味的!另外原味卡脆真係無得頂,勁好味,面層好香脆,自己食哂一條都唔過分。

2020-12-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2020-12-09 372 views
經過呢間舖頭,首先畀佢嘅香氣吸引住,明明唔肚餓,但係都會幫襯買番幾個返屋企慢慢歎,因為實在忍唔住太吸引啦😋 泡芙居然換上全新聖誕版😍包裝, 有濃濃嘅聖誕氣氛 😊呢間舖頭一向都出名酥皮夠脆,入面個忌廉餡夠香夠滑,有機會食唔停口, 所以每次都要食兩個先夠滿足。👍👍👍為咗迎接聖誕節最近舖頭推出咗全新香濃栗子己忌廉泡芙,日本直送嘅栗子蓉配法國軟滑忌廉 再加埋beard papa's皇牌吉士。大家有機會就買嚟一齊同好友家人一齊分享啦😋👍
大家有機會就買嚟一齊同好友家人一齊分享啦😋👍
2020-06-25 877 views
妹我好耐無食過伯伯以前食親一定係曲奇皮蛋奶沙司味已經好耐無食過經過試下新味先佢叫恐龍蛋有三個味道其實佢好細件我覺得一個人可以食兩件兩件會平少少26@1,42@2蛋奶沙司味 ,芒果味,朱古力味今次我試咗芒果味本身怕佢太甜已經問定會唔會甜佢話有啲檸檬味中和所以我試咗芒果味可能我本身對芒果唔係太喜愛但佢唔係唔好食 只係我覺得佢唔夠芒果味下次我諗應該我都係食返原味但整體來講佢係好食嘅但佢分店已經愈黎愈少會唔會比人取代咗?
妹我好耐無食過伯伯
有三個味道
其實佢好細件我覺得一個人可以食兩件
兩件會平少少
26@1,42@2
蛋奶沙司味 ,芒果味,朱古力味
今次我試咗芒果味
只係我覺得佢唔夠芒果味
下次我諗應該我都係食返原味
但整體來講佢係好食嘅
但佢分店已經愈黎愈少
會唔會比人取代咗?
2020-04-16 731 views
小妹就最愛周圍掃街架啦,同男朋友係旺角MOKO新世紀廣場行街嘅時候,突然聞到好香呀!😌原來係「Beard Papa's 」有新鮮出爐嘅泡芙,所以我地抵擋唔到誘惑要買兩個食!😂😂而家真係有好多新花款,除咗最原始嘅酥皮系列之外,仲有朱古力外脆、雙重餅乾系列、卡脆卡脆系列和一口泡芙,過時過節仲有期間限定,白雪櫻花忌廉泡芙裏面真係有櫻花🌸吉士味嘅忌廉架!香草吉士蘋果批裏面除咗可以挑選香草吉士或者朱古力味,仲有蘋果肉係裏面!☺️而且仲可以Combo兩件咁樣買,$40/兩件,都抵嘅~不過小妹就比較鐘意於最原始嘅味道,所以都係食返原味酥皮($19)就可以啦!差不多一個手掌咁大,酥皮都算香脆,裏面嘅吉士超多,多到咬每一啖都要咇出嚟,味道一如既往有好香嘅蛋香,正!不過而家嘅價錢真係越嚟越貴,唔算係好高嘅性價比。
小妹就最愛周圍掃街架啦,
同男朋友係旺角MOKO新世紀廣場行街嘅時候,
突然聞到好香呀!😌
原來係「Beard Papa's 」有新鮮出爐嘅泡芙,
所以我地抵擋唔到誘惑要買兩個食!😂😂

而家真係有好多新花款,
除咗最原始嘅酥皮系列之外,
仲有朱古力外脆、雙重餅乾系列、卡脆卡脆系列和一口泡芙,
過時過節仲有期間限定,
白雪櫻花忌廉泡芙裏面真係有櫻花🌸吉士味嘅忌廉架!
而且仲可以Combo兩件咁樣買,$40/兩件,都抵嘅~

不過小妹就比較鐘意於最原始嘅味道,
所以都係食返原味酥皮($19)就可以啦!
差不多一個手掌咁大,
酥皮都算香脆,
裏面嘅吉士超多,
多到咬每一啖都要咇出嚟,
味道一如既往有好香嘅蛋香,正!
不過而家嘅價錢真係越嚟越貴,唔算係好高嘅性價比。
2020-04-07 356 views
無得外出,大家都係買外賣🥡或都自家制,旅行更加有排都唔駛諗🥴。路過商場戴住口罩😷都聞到香噴噴嘅泡芙,忍唔住要幫襯一下😋••••••••••••••••••••••••••••••🌸期間限定。櫻花口味🌸💬四月賞櫻有邊個唔想🤣,呢款泡芙將外層同內裡嘅吉士醬都混入咗櫻花🌸嘅味道,對比原味當然多了一種清香嘅感覺,甜而不膩嘅感覺一口氣點只食一個咁少😋
🌸期間限定。櫻花口味🌸
2019-10-19 716 views
每次喺旺角MOKO行街,行經Beard Papa’s附近嘅時候,都會被佢哋嘅香味吸引到 🤩,今次都唔例外,買咗一個puff即場食,之後再買多個返屋企!🤭·🔸 蛋奶沙司味酥皮系列泡芙($19)原味吉士puff永遠都係我嘅首選!😍 酥皮非常香脆,餡料係滿滿嘅吉士醬 💛,勁creamy,甜甜嘅吉士醬多到會一邊食一邊流出嚟,超邪惡...... 但真係好好味,勁滿足呀!🤤·下次經過一定要再encore!🙈

🔸 蛋奶沙司味酥皮系列泡芙($19)

下次經過一定要再encore!🙈
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)