2021-04-11 291 views
為小朋友生日特地選擇了此款貓貓動物造型cake,外型上捕獲小朋友芳心;喜歡奶油的人可以考慮訂購。此款蛋糕🎂口感不錯,甜味適中,不會讓人覺得油膩。可加10蚊增加一塊朱古力banner寫上生日祝福。

貓貓蛋糕
貓貓蛋糕
2019-10-21 288 views
今日好無聊之際,夠老細突然返嚟探我哋,佢話外面好多狗隻,於是佢就買咗一打西餅過嚟請我哋食,順便唞一唞氣,當然係佢臨走返英國退休之際講下呢班狗隻點解會搞到佢要離開啦!故事就唔講咁多啦!都係講返今日嘅甜品!今次就試咗個東海堂嘅芝士慕絲蛋糕,初時以為係一件好普通嘅蛋糕!但一食落嚟嘅時候——嘩!簡直係仙女下飯一樣每一粒芝士就好似仙女乳液一樣咁香噴噴,食落去簡直好似去咗一間六星級酒店享用下午茶一樣咁正呀!當然我係用呢一個蛋糕嘅時候亦品嚐緊一杯好傳統嘅英式茶!

2019-09-19 183 views
去開第一城,見到東海堂做緊promotion,買3件指定款式的果撻或切餅可享85折優惠,於是順便買幾件蛋糕返屋企做甜品😆赤莓果撻草莓都唔算酸,但又唔係好甜,份量都幾多,整體算唔錯蜜瓜撻蜜瓜比較硬身,唔知係蜜瓜唔夠熟定係因為我食左赤莓撻先,覺得蜜瓜撻無咩甜味🤔波子汽水乳酪切餅呢款反而唔錯,幾特別🙂乳酪cream味道微酸但帶住少少甜味,食落幾fresh又唔會好膩。餅面的藍色啫喱係波子氣水味的啫喱,而切餅中間位置亦有切粒的波子氣水啫喱😊

赤莓果撻
草莓都唔算酸,但又唔係好甜,份量都幾多,整體算唔錯

蜜瓜撻

波子汽水乳酪切餅
2019-09-12 74 views
朋友生日所以頭痛就去咗東海堂嗰度買蛋糕見到好多款唔知揀咩好 就揀咗我自己最鍾意食嘅味道就係士多啤梨藍苺蛋糕呢個蛋糕都幾好食入邊原來係流心朋友食得好開心 呢個蛋糕100幾 不錯又平平哋細細地
朋友生日
所以頭痛就去咗東海堂嗰度買蛋糕
見到好多款唔知揀咩好 就揀咗我自己最鍾意食嘅味道
就係士多啤梨藍苺蛋糕
呢個蛋糕都幾好食入邊原來係流心

朋友食得好開心 呢個蛋糕100幾 不錯又平平哋細細地
2019-03-21 110 views
東海堂新出既抹茶二重芝士cake賣廣告賣得好行 鐘意抹茶既我終於搵到fd一齊share食 細細舊無咁邪惡抹茶味濃得黎唔會好甜 食個餅好creamy 芝士味慢慢滲出黎 中層係soft cheese 底係hard cheese 好有有層次 好好食好香😭😭

2018-10-17 89 views
今日黎到東海堂想買甜品食見到有好大個大福好吸引咁一於買黎試試大福Mochi,麻糬皮好薄好軟咁芒果大福及白桃大福2樣都好吸引最終都係買1個試試先,好大個增量芒果Mochi皮薄,芒果唔酸,好軟值得一試不過貴左d
今日黎到東海堂想買甜品
見到有好大個大福好吸引咁
一於買黎試試

大福Mochi,麻糬皮好薄好軟咁
芒果大福及白桃大福
2樣都好吸引

最終都係買1個試試先,好大個
增量芒果Mochi
皮薄,芒果唔酸,好軟
值得一試
不過貴左d
2017-01-17 250 views
濃厚可可 $22雖然佢叫濃厚可可,但食落我覺得似榛子味多過朱古力味。面果層好似nutella咁。上層係濃厚既cream,好有榛子味,下層就好似brownie既口感,好實淨既,整體味道幾好食,但可惜在無咩朱古力味。
濃厚可可 $22
2016-12-11 79 views
草莓撻造型好吸引,四粒大大粒士多啤梨舖面,上面有白色忌廉同東海堂既小小卡片。士多啤梨係開邊既,即係總共兩粒,但都係大大粒既,撻中間有層士多啤梨蛋糕同士多啤梨Cream夾心。不時不食,喺12月呢個士多啤梨既季節質素真係特別好咖
草莓撻

不時不食,喺12月呢個士多啤梨既季節質素真係特別好咖
2016-12-11
2016-12-04 159 views
我不是一個愛吃甜食的人,但cakes對我來說就是一個特別的存在。東海堂的蛋糕切餅有著無窮吸引力,每次經過都忍不住駐足停留,不带上一兩件回家都講不過去!牛乳切餅一直都是東海堂的常青樹,也是我最常選擇的款式之一。牛乳芝士口感豐滿而濃郁,在口中融化的感覺非常順滑。很棒的一款切餅,任何時節食都有種幸福感。白桃撻是前段時間買的,現在好似無得買。晶瑩的白桃果肉感覺可以掐出水來,配上脆撻同裡面的慕絲,口感層次分明,又融合極好。我個人覺得東海堂的朱古力切餅系列相比其實稍顯遜色,例如核桃切餅同可可切餅。coco外型就吸睛些,中間有朱古力脆脆。由於較甜,食到一半會覺得漏。紫薯系列就唔錯啦,層次分明,雖然蛋糕部分不算多。我好鐘意忌廉,紫薯味濃而不膩,白忌廉都多多,好有滿足感。麵包類我都買得唔少,平時常買的紫薯方包都牛乳包一向都表現幾好,厚而鬆軟。芝麻方包就著實普通了些,芝麻味不足,包身又唔够香,有些乾,同其他包款差啲。我的願望係:勵志試完東海堂所有切餅同吉士撻~
我的願望係:勵志試完東海堂所有切餅同吉士撻~