2023-07-25 27 views
心血來潮來了銅鑼灣cafehuntcroffle lover 表示 有咁多croffle menu 真係好開心同朋友2個人叫左2個croffle try 不錯喔~ 不過份量多返少少會合情合理d Hk 真係咩都貴🥹 就黎係度生存唔到(離曬題)圖一是花生醬鹹牛肉炒蛋牛角酥窩夫佢個鹹牛肉係同茶餐廳嗰啲一樣味加埋花生醬鹹鹹甜甜咁 好過癮再加上牛角酥窩夫脆脆地嘅口感值得一試圖2是蟹餅太陽蛋牛角酥窩夫本人認為沒有太大特別不過個蛋黃好大粒☺️齋啡都不錯 重點 佢免加一 不過個冷氣真係好唔給力全程食都流緊汗😂
心血來潮來了銅鑼灣cafehunt

重點 佢免加一
不過個冷氣真係好唔給力
全程食都流緊汗😂
2023-07-24 44 views
之前食過呢間cafe幾次 覺得唔錯 上個禮拜經過又去咗食 唔知水準有冇下降呢😚👅脆皮無骨雞髀 配蕃茄 芝士 酸青瓜 脆煙肉 焦糖花洋蔥 窩夫 $158呢個好推薦大家一試‼️食落去好次食緊漢堡包咁 但係用窩夫代替麵包 牛角窩夫幾鬆脆 無骨雞髀有啖啖肉 配料都好多 食完好滿足😋👅食肉獸薄餅 $148佢嘅pizza都幾足料 有唔同嘅香腸 例如辣肉腸 仲有煙肉 火腿 同埋都夠多芝士 可以拉絲 幾好味🤤👅炸雞件配泰式辣醬 $82呢個幾重口味 調味十足😆雞件都炸得幾脆 配酒一流👅提拉米蘇 $68呢個係佢哋嘅招牌甜品 Mascarpone cheese食落幾香 幾滑😍Ladyfinger質感係比較脆身 都唔錯👍🏻👅自家製朱古力雪糕配摩卡 $68👅𝐺𝑟𝑎𝑠𝑠ℎ𝑜𝑝𝑝𝑒𝑟 $98總括嚟講 呢間cafe嘅食物幾好食 大家要嚟呢度一試呀🥰😋 好味:8.57/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:7.76/10😝 環境:7.73/10😚 衞生:7.68/10🤩 整體:8.50/10

👅食肉獸薄餅 $148

🤗 服務:7.76/10
😝 環境:7.73/10
😚 衞生:7.68/10
🤩 整體:8.50/10
🧇五香肉丁炒蛋 配沙嗲花生醬 牛窩夫($98)上次食左個好正路嘅牛油果煙三文魚款 今次試個創意啲嘅 我嘅結論係要試創意嘅!因為味道係前所未見 震撼的😂食正路嘅都係好食嘅 但食左五香肉丁呢個 係深刻印象到我而家一路打都仲係諗起個味 同牛窩夫個味係夾 牛窩夫外脆內軟 味道香 同朋友share食都令我好似唔只食左一半 越食越多…(我係叫意粉的…🫣)🍝墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽($168)帶子睇相都睇到厚肉同煎得好金黃 亦都有唔少蟹肉😆 墨魚汁好夠 沾滿全部意粉 帶有輕輕蒜味 意粉有咬口 不過食完真係會全個嘴黑曬 有偶像包袱嘅人要留意😂😂🍗炸雞件配泰式辣醬($82)本身以為係細細粒雞粒點知雞件真係舊舊都大大舊好有份量 外皮炸得脆 裡面雞又嫩滑 合格有突😆😆😆🍵抹茶溝泰式奶茶($52)呢杯賣相唔係打卡類但呢個配搭實在好特別 可以自己決定加幾多泰式奶茶確實飲到兩種味道 唔會其中一樣被蓋過 名副其實兩者溝埋一齊😆☕️髒髒朱古力($58)呢句係次次必叫 除咗因為賣相好靚之外好大賣點係佢係熱飲🤭🤭 女仔人家係要盡戒凍飲(中西醫都係咁講😭😭)所以又靚又好飲又熱係無敵😆🍰Tiramisu($68)呢個係enco

🧇五香肉丁炒蛋 配沙嗲花生醬 牛窩夫($98)

🍝墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽($168)

🍗炸雞件配泰式辣醬($82)

本身以為係細細粒雞粒

🍵抹茶溝泰式奶茶($52)

呢杯賣相唔係打卡類
但呢個配搭實在好特別
可以自己決定加幾多泰式奶茶

☕️髒髒朱古力($58)

呢句係次次必叫
除咗因為賣相好靚之外
好大賣點係佢係熱飲🤭🤭
女仔人家係要盡戒凍飲(中西醫都係咁講😭😭)
所以又靚又好飲又熱係無敵😆

🍰Tiramisu($68)

呢個係encore嘅 上次食完覺得太好食 不是平時tiramisu質地 是tiramisu同手指餅大集合 份量又大 係必叫的!🤤🤤
2023-07-23 32 views
✨提拉米拿鐵拿鐵香濃 上面放左一小件忌廉手指餅將手指餅浸入拿鐵 沾上咖啡後變得濕潤味道唔錯 打卡一流 好有特色✨自家製朱古力雪糕配摩卡造型有趣 朱古力雪糕軟滑 但略嫌溶得太快 摩卡比例都唔錯✨雞翼 ( 海鹽黑椒 )雞翼一份有六隻 有兩款口味選擇 今次揀左海鹽黑椒味 雞翼外脆內嫩有肉汁 調味帶淡淡香料香 幾惹味✨鹹牛肉炒蛋 配流心花生醬 牛窩夫鹹牛肉炒蛋幾嫩滑 流心花生醬香濃幼滑牛角包窩夫比想像中細件 酥香鬆軟 配搭有趣 冇違和感 幾特別✨食肉獸配料豐富 包括有意大利香腸 辣肉腸 煙肉 火腿同馬蘇里拉芝士 再配搭番茄醬即叫即焗熱辣辣 薄餅底厚薄適中口感鬆軟 番茄醬微酸 馬蘇里拉芝士海量拉絲冇難度 芝味十足 加上大量肉肉真係好啱食肉獸✨提拉米Tiramisu 面層芝士忌廉幼滑兩層手指餅口感不同 一層偏厚實一層較濕潤 酒味突出 咖啡味相對淡總結:食物可以 環境有特色 服務正常其中有一位年輕女店員特別有禮價錢可以 打卡唔錯的 可以一試
✨提拉米拿鐵
拿鐵香濃 上面放左一小件忌廉手指餅
將手指餅浸入拿鐵 沾上咖啡後變得濕潤
味道唔錯 打卡一流 好有特色

✨自家製朱古力雪糕配摩卡
造型有趣 朱古力雪糕軟滑
但略嫌溶得太快 摩卡比例都唔錯

✨雞翼 ( 海鹽黑椒 )
雞翼一份有六隻 有兩款口味選擇

總結:食物可以 環境有特色 服務正常
其中有一位年輕女店員特別有禮
價錢可以 打卡唔錯的 可以一試
2023-07-18 1762 views
係銅鑼灣這家小店,離旺區有點距離,但很多時候都是坐無虛席,你就知道小店出品有甚有水準和口碑。店內隨處可見店主的心愛Be@rbrick, 真的很漂亮。🧋自家製朱古力雪糕配摩卡:柔滑的朱古力雪糕與香濃的摩卡相得益彰,完美的搭配。每一口都能感受到濃郁的巧克力香氣,讓人回味無窮。🍷Sangria這款西班牙水果白酒雞尾酒,清新爽口,適合消暑解渴。喝起來帶有淡淡的果香和微微的甜味,口感十分柔和。 迷你蟹餅配蒜蓉蛋黃醬這道小點十分精緻可口,蟹肉餡料鮮美豐富,外皮煎得酥脆。搭配蒜蓉蛋黃醬更是絕配,口感豐富,讓人回味無窮。墨魚汁意大利粉配合帶子、蟹肉、蟹籽墨魚汁意大利粉入口爽彈,墨魚汁滲透著淡淡的海水味,口感濃郁,配合鮮美的帶子、蟹肉和蟹籽,口感豐富。這意粉是每次幫襯必點之選,墨魚汁意大利粉的鮮味和海鮮的香氣完美結合。脆皮無骨雞髀配蕃茄、芝士、酸青瓜,脆煙肉、焦糖化洋蔥牛油窩夫這道菜絕對是美味的代表。脆皮無骨雞髀鮮嫩多汁,搭配蕃茄、芝士和酸青瓜,口感豐富。再加上脆煙肉和焦糖化洋蔥牛油窩夫,味道更是驚艷。抹茶紅豆雪糕塔牛油窩夫抹茶紅豆雪糕的香氣和牛油窩夫的鬆軟口感相得益彰。每一口都能感受到紅豆的香甜和抹茶

🧋自家製朱古力雪糕配摩卡:

🍷Sangria

迷你蟹餅配蒜蓉蛋黃醬

墨魚汁意大利粉配合帶子、蟹肉、蟹籽

抹茶紅豆雪糕塔牛油窩夫

抹茶紅豆雪糕的香氣和牛油窩夫的鬆軟口感相得益彰。每一口都能感受到紅豆的香甜和抹茶的清新,讓人回味無窮。

• 自家製朱古力雪糕配摩卡
  • 自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬
  • 墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽
2023-07-17 53 views
銅鑼灣呢間cafe好味又打卡食過一次之前即刻愛上最緊出開銅鑼灣決定要再嚟嘆個brunch喔❤️‍🔥-🍗海鹽黑椒雞翼($88@6)雞翼新鮮香脆內裏肉嫩,肉汁豐富😋配上海鹽同黑椒做調味非常惹味喔呀!🍝墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽($168)雖然墨魚汁會食到個嘴烏卒卒但真係好好味😆醬汁鮮香有忌廉味帶子大大粒煎得兩邊金黃鮮嫩加埋蟹肉同蟹籽鮮味大爆發,令人回味無窮喔💕🧇自家製蟹餅配太陽蛋牛窩夫($158)蟹餅厚身有咬口配上太陽蛋同牛窩夫咸甜相間,味道層次豐富呢👍🏻底層嘅牛窩夫口感酥脆超高質好味呀!🍵抹茶溝泰式奶茶($52)呢款日式x泰式嘅特飲配搭獨特!入口抹茶味濃郁㗳真啲會飲到微微泰式奶茶香喔!☕️自家製朱古力雪糕配摩卡($68)超級打卡又好味💯Mocha 嘅朱古力同咖啡香味平衡唔會太苦,又會太甜非常高水準呀❤️‍🔥🍰Al Forno Tiramisu($68)手指餅面頭吱滿mascarpone芝士入口手指餅香脆之中帶啲濕潤食到咖啡同酒香身為Tiramisu迷,超鍾意呀💕
銅鑼灣呢間cafe好味又打卡
食過一次之前即刻愛上
最緊出開銅鑼灣
決定要再嚟嘆個brunch喔❤️‍🔥

🍗海鹽黑椒雞翼($88@6)
雞翼新鮮香脆
內裏肉嫩,肉汁豐富😋
配上海鹽同黑椒做調味
非常惹味喔呀!

🍝墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽($168)
雖然墨魚汁會食到個嘴烏卒卒
但真係好好味😆
醬汁鮮香有忌廉味
帶子大大粒
煎得兩邊金黃鮮嫩
加埋蟹肉同蟹籽
鮮味大爆發,令人回味無窮喔💕

🧇自家製蟹餅配太陽蛋牛窩夫($158)
蟹餅厚身有咬口
配上太陽蛋同牛窩夫
咸甜相間,味道層次豐富呢👍🏻
底層嘅牛窩夫口感酥脆
超高質好味呀!

🍵抹茶溝泰式奶茶($52)
呢款日式x泰式嘅特飲
配搭獨特!
入口抹茶味濃郁
㗳真啲會飲到微微泰式奶茶香喔!

☕️自家製朱古力雪糕配摩卡($68)
超級打卡又好味💯
Mocha 嘅朱古力同咖啡香味平衡
唔會太苦,又會太甜
非常高水準呀❤️‍🔥

🍰Al Forno Tiramisu($68)
手指餅面頭吱滿mascarpone芝士
入口手指餅香脆之中帶啲濕潤
食到咖啡同酒香
身為Tiramisu迷,超鍾意呀💕
黎到銅鑼灣人氣黃店cafe🥰 呢排做左無業人士🥲 所以平日下畫都好得閒😉 餐廳環境好舒服 加上呢個時間客人比較少 坐低傾計都好自在😍 Al Forno主打牛角窩夫🧇 鹹甜都好出色▫️迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬🦀 ($98/3粒)外表睇落一粒炸嘅肉丸咁 咬落係超級飽滿嘅蟹肉😍 好有驚喜醬汁都做得唔錯 同蟹波幾夾▫️ChicBur ($158)賣相好得!特別係塊脆皮煙肉好出位😂 呢個脆皮無骨雞髀 用左牛角窩夫夾住成個漢堡包咁 中間仲有芝士、酸青瓜、蕃茄🤤 雞髀肉幾滑 個窩夫口感好香牛油味個燒烤醬好惹味▫️白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿 ($158)意粉以香蒜炒香 扁意粉食落唔會油淋淋大蝦爽口彈牙 配埋個風乾火腿有個鹹香味 ▫️提拉米莓莓牛窩夫 ($78)牛窩夫用喺甜品上 當然非常可以有Tiramisu嘅醬 配上草莓 甜度適中窩夫口感煙韌👍▫️Latte Tiramisu ($68)當Tiramisu變成一個飲品負擔就會無咁重 整體Latte維持甜度適中面層加上Lady Finger 浸落去咬好治癒🤤▫️One and All ($78)除左咖啡 佢地都有cocktails滿滿士多啤梨味 味道幾清爽有氣泡感
黎到銅鑼灣人氣黃店cafe🥰
Al Forno主打牛角窩夫🧇 鹹甜都好出色

▫️迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬🦀 ($98/3粒)
外表睇落一粒炸嘅肉丸咁
咬落係超級飽滿嘅蟹肉😍 好有驚喜
醬汁都做得唔錯 同蟹波幾夾

▫️ChicBur ($158)
賣相好得!特別係塊脆皮煙肉好出位😂
呢個脆皮無骨雞髀 用左牛角窩夫夾住
個燒烤醬好惹味

▫️白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿 ($158)
意粉以香蒜炒香 扁意粉食落唔會油淋淋
大蝦爽口彈牙 配埋個風乾火腿有個鹹香味

▫️提拉米莓莓牛窩夫 ($78)
牛窩夫用喺甜品上 當然非常可以
有Tiramisu嘅醬 配上草莓 甜度適中
窩夫口感煙韌👍

▫️Latte Tiramisu ($68)
當Tiramisu變成一個飲品
負擔就會無咁重 整體Latte維持甜度適中
面層加上Lady Finger 浸落去咬
好治癒🤤

▫️One and All ($78)
除左咖啡 佢地都有cocktails
滿滿士多啤梨味 味道幾清爽有氣泡感
Al Forno @ 銅鑼灣 (近Mira Moon) - 地點旺中帶靜 想靜靜地 無咁多人 呢度真係好適合 食物飲品質素Service都比預期中好出色首先,推薦他們的 Dirty Chocolate 朱古力味道濃郁,如果想嚐試更特別的飲品,可以試試 Mocha w/ Homemade chocolate ice cream,雪糕非常好食 完全估唔到係自家製 甜到剛好 👍食物方面, Starter : 自家製迷你蟹肉配蒜香蛋黃醬 好精緻 蟹肉的鮮味和蛋黃醬的濃郁口感完美融合 非常開胃Croffle : ChicBur 是一道非常特別的菜式脆皮無骨雞髀肉配蕃茄、芝士、酸青瓜、煙肉和焦糖化洋蔥,配上脆皮的牛窩夫,口感豐富,非常美味 Must try👍如果鍾意食Pizza, 唔好錯過佢地既北京烤鴨胸 Pizza,配上芝士底,可以拉絲Dessert : Basque burnt cheesecake 佢地普遍既甜品價格不貴 食唔到croffle唔緊要 仲有好多選擇 試左佢地 Basque burnt cheesecakecheese cake 甜度適中 上面烤得好香另下店內環境佈置得好靚 se

食物方面,
Croffle : ChicBur 是一道非常特別的菜式
cheese cake 甜度適中 上面烤得好香
另下店內環境佈置得好靚 service都好快手 同好friendly 💪
Dirty  Chocolate
  • 自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬
  • 髒髒朱古力
  • Basque  burnt  cheesecake
2023-07-10 36 views
二訪Al Forno Cafe and Bar🤍味道依舊好食🥹今次點左黑松露薯條,卡邦尼意粉配流心溫泉蛋,鹹牛肉炒蛋流心花生醬牛窩夫,tirimisu同2 杯野飲🍹 依到既黑松露薯條吾係普通薯條配黑松露醬幾鐘意依到薯條既味道 黑松露味完完全全混左係薯條入面咁 面上鋪滿大量芝士粉 勁香勁酥脆!🥰意粉方面當然少不了選了至愛既卡邦尼意粉,意粉賣相非常不錯,而且還有顆溫泉蛋呢!香噴噴既意粉口感彈牙,軟硬度適中,很快就把整碟吃光光了!😗超邪惡既Lava Peaunt Butter 鹹牛肉炒蛋流心花生醬牛窩夫 就咁聽個名又鹹又甜咁 已經覺得好邪惡但又好吸引😆croffle口感鬆脆 夾住海量又嫩滑既鹹牛肉炒蛋 再混搭花生醬後出奇地好味!🥹而且花生醬大大提升左成個croffle既層次感呢!大推大推要試~~!🤍🤍招牌Al Forno Tiramisu 質感較厚實配上面上既幼滑忌廉,味道上帶咖啡味和少量酒味,而甜度則恰到好處,作為飯後甜點很不錯~🤣話梅柚子蜜梳打&養生杞子菊花話梅柚子蜜梳打既杯邊鋪滿鹹味既小東東飲既每一啖都會帶又甜又酸又鹹既味道 我自己係幾鐘意依杯野飲 口感好得意呀 有D似鹹檸吉🙈我地都另

依到既黑松露薯條吾係普通薯條配黑松露醬
幾鐘意依到薯條既味道 黑松露味完完全全混左係薯條入面咁
面上鋪滿大量芝士粉 勁香勁酥脆!🥰

香噴噴既意粉口感彈牙,軟硬度適中,很快就把整碟吃光光了!😗

就咁聽個名又鹹又甜咁 已經覺得好邪惡但又好吸引😆
而且花生醬大大提升左成個croffle既層次感呢!
大推大推要試~~!🤍🤍

Type of Meal
Dinner
  • 鹹牛肉炒蛋流心花生醬牛窩夫
2023-07-10 72 views
難得小成員返半日學,已有一段時間沒有和小成員過海了,一於同佢過海覓食.早前朋友介紹過這裏的食物非常美味,到了港島便由Google map 帶領到此.外面實在太熱,一坐下梗係先點一些凍飲,小成員最愛朱古力飲品,雪糕朱古力味非常濃郁,而脆筒再浸少少摩卡令小成員又有得飲又有得食,而Cold Brew 是我在夏日必然之選,如果是好啡之仕,此啡不會令你失望.再到食物上桌.雞翼炸得外脆內嫩,外表灑上些海鹽黑椒,再配沙律菜一起食,又惹味又清爽,但食時小心那些肉汁熨親個嘴.意粉同温泉蛋撩混,蛋汁與白汁混合後香氣四溢,意粉煮得剛剛好有咬口,如果煙肉可以多些就更好了.漢堡窩夫那條煙肉非常香脆,和牛漢堡肉汁滿滿,而内容亦非常豐富,有酸瓜、蕃茄、生菜、芝士,那個窩夫外表鬆脆和以上食材一起放入口,再飲啖周打蜆湯,滋味無窮.最後甚少得甜品,這個提拉米的忌廉芝士打非常幼滑,而手指餅亦浸滿咖啡酒,但又不會過淋,配上新鮮的藍莓及士多啤梨,甜酸滑香,如果不是太飽,可以再叫一份.吃完和小成員,行去搭叮叮,再轉乘渡輪回九龍家去.
自家製朱古力雪糕配摩卡

Cold Brew

再到食物上桌.
雞翼(海鹽黑椒)

卡邦尼意粉配流心温泉蛋

安格斯漢堡配蕃茄芝士酸青瓜脆煙肉牛窩夫

周打蜆湯(跟窩夫)

提拉米

吃完和小成員,行去搭叮叮,再轉乘渡輪回九龍家去.
自家製朱古力雪糕配摩卡
Cold Brew
雞翼(海鹽黑椒)
卡邦尼意粉配流心温泉蛋
安格斯漢堡配蕃茄芝士酸青瓜脆煙肉牛窩夫
周打蜆湯(跟窩夫)
提拉米
  • ColdBrew
2023-07-09 46 views
今日去銅鑼灣行街,去左一間高質西餐Cafe, 一入到有好多bearbrick figure擺設,十分時尚潮流😎沖繩流心温泉蛋伴安格斯牛丼珍珠飯🥚🥩🍚 $148安格斯牛好嫩滑,加上流心温泉蛋伴飯,十分開胃,珍珠飯好軟熟,超推介😍大大塊無骨鷄髀+薑蓉+豬油渣配豉油王撈扁意粉🐔🍝 $158鷄髀肉質鲜嫩,加上薑蓉配意粉,十分惹味😋炸鷄件配泰式辣醬🐔$82鷄件炸得香脆可口,配上泰式辣醬,鲜鲜甜品,好味😝提拉米拿鐵☕ $68賣相吸引,手指餅沾上提拉米放在拿鐵上面,拿鐵飲下去有好醇厚咖啡味😛自家製朱古力雪糕配摩卡🍦☕$68好邪惡飲品,但賣相好靚,打卡一流,摩卡咖啡味好香濃,配上朱古力雪糕,口感一流😍抹茶红豆雪糕塔牛窩夫🍦🧇 $118賣相好精美,抹茶红豆雪糕好軟滑,加上香脆窩夫,口感層次豐富🤤

沖繩流心温泉蛋伴安格斯牛丼珍珠飯🥚🥩🍚 $148

大大塊無骨鷄髀+薑蓉+豬油渣配豉油王撈扁意粉🐔🍝 $158
鷄髀肉質鲜嫩,加上薑蓉配意粉,十分惹味😋

炸鷄件配泰式辣醬🐔$82
鷄件炸得香脆可口,配上泰式辣醬,鲜鲜甜品,好味😝

提拉米拿鐵☕ $68

自家製朱古力雪糕配摩卡🍦☕$68

抹茶红豆雪糕塔牛窩夫🍦🧇 $118

如果問我銅鑼灣有無 Cafe 介紹我應該會第一下諗到呢間工業風、日頭係 Cafe,夜晚係 Bar位置唔算多,但每個位都有啲設計同收藏品(?)去過 2 次,點嘅野都大同小異(就係 Post 咗嘅個啲)可以話每樣野都好食,又打卡 able有時Lunch Menu 會有啲創意(?奇怪)嘅菜式例如 豆豉鯪魚油麥菜配意粉我就無試到,不過,我估都好食嘅😄☞ Latte Tiramisu $68☞ ChicBur $158☞ Carbonara $138⁣⁣| 餐廳資訊 |⁣⁣𝘢𝘥𝘥𝘳𝘦𝘴𝘴⁣⁣ & 𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘩𝘰𝘶𝘳𝘴⁣⁣- 銅鑼灣告士打道218號地舖- 每日 12pm - 10pm

如果問我銅鑼灣有無 Cafe 介紹
我應該會第一下諗到呢間
工業風、日頭係 Cafe,夜晚係 Bar
位置唔算多,但每個位都有啲設計同收藏品(?)

去過 2 次,點嘅野都大同小異(就係 Post 咗嘅個啲)
可以話每樣野都好食,又打卡 able
有時Lunch Menu 會有啲創意(?奇怪)嘅菜式
例如 豆豉鯪魚油麥菜配意粉
我就無試到,不過,我估都好食嘅😄

☞ Latte Tiramisu $68

- 銅鑼灣告士打道218號地舖
- 每日 12pm - 10pm
2023-04-06
2023-07-04 41 views
朋友約咗我去cwb食lunch💗,質素好高,呢野食又好靚🫶🏻,食得好滿足‼️🥳✨抹茶紅豆雪糕塔牛窩夫雪糕味道唔算太甜,淡淡嘅抹茶味令人回味無窮,又有好多紅豆,配上鬆軟嘅牛角包🥐窩夫,真係好好味! 💛😆✨白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿🦐味道好濃郁,蝦仁新鮮彈牙,火腿香脆味美,配上蒜香味道突出嘅意粉,真係好啱👍🏻😚😚✨自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黄醬蟹肉餅🦀夠鮮味,酥脆不膩口,配上蛋黄醬,味道更加濃郁😋🤤✨安格斯漢堡配蕃茄芝士酸青瓜脆煙肉牛窩夫漢堡肉質細嫩多汁,🥰蕃茄🍅同芝士🧀令味道更加濃郁,配上微酸嘅酸青瓜同香脆嘅煙肉🥓,加上鬆軟嘅牛窩夫🥐,真係好好味啊‼️😆😆✨Matcha LatteMatcha Latte濃郁嘅抹茶味🍵同牛奶🥛完美融合🥰🫶🏻🎇✨ 伯爵水果茶 (玫瑰士多啤梨)伯爵水果茶玫瑰🌹士多啤梨🍓清新唔會太甜,味道好平衡💓💓,仲好靚‼️😍

✨抹茶紅豆雪糕塔牛窩夫

✨白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿

✨自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黄醬
蟹肉餅🦀夠鮮味,酥脆不膩口,配上蛋黄醬,味道更加濃郁😋🤤

✨安格斯漢堡配蕃茄芝士酸青瓜脆煙肉牛窩夫

✨Matcha Latte

✨ 伯爵水果茶 (玫瑰士多啤梨)
2023-07-02 39 views
為閨蜜慶生,選址這間在銅鑼灣的特色restaurant and bar。餐廳裝修非常別緻,牆上有很多特色油畫。前菜:🦀自家製迷你蟹餅 配蒜香蛋黃醬,3件($98)蟹餅外脆內嫩,外面嘅咋皮有啲似吉列豬扒嘅炸皮,內裏則是絲絲的真實蟹肉口感,配搭檸檬汁沙律菜,濃而不膩,搭上一杯香甜Sangria感覺份外合拍。~🐙墨魚汁意粉 配帶子、蟹肉、蟹籽 $168食到個嘴黑漆漆嘅墨魚汁意粉,味道鹹鮮鹹鮮的,蟹肉份量合理,帶子貝柱肥厚,而且嫩嫩彈彈,不錯。~ 🧀AL Forno Pizza 始祖 $158餅底酥脆,唔會過分油膩,材料有意大利香腸、燈籠椒、墨西哥小辣椒、紫洋蔥、新鮮羅勒及極大量嘅芝士,口感味道均非常豐富。推薦搭配清爽Long Island Ice Tea,酸酸甜甜嘅酒勁正好解了濃厚芝士的飽膩感。~🍦抹茶紅豆雪糕塔牛窩夫 $118紅豆飽滿綿密,加上清甜抹茶雪糕及外酥內軟的牛窩夫,邪惡卻又令人不能自拔。~🔎Al Forno Cafe and Bar -銅鑼灣告士打道218號地舖

前菜:
🦀自家製迷你蟹餅 配蒜香蛋黃醬,3件($98)

🐙墨魚汁意粉 配帶子、蟹肉、蟹籽 $168

🧀AL Forno Pizza 始祖 $158

🍦抹茶紅豆雪糕塔牛窩夫 $118

🔎Al Forno Cafe and Bar
-銅鑼灣告士打道218號地舖
2023-06-29 39 views
周末當然是和朋友歡聚,這家Al Forno cafe and bar在銅鑼灣告士打道,晚上氣氛挺熱鬧的,客人多是年輕人,還有客人帶小狗呢。【髒髒朱古力】溫熱嘅朱古力,上面有可可粉和黑白朱古力碎令味道更豐富,然後有奶泡令口感更creamy。【自家製朱古力雪糕 配摩卡】朱古力甜筒雪糕倒插在杯邊,先打卡再品嚐~一杯能吃到咖啡味朱古力雪糕,又喝到朱古力味咖啡,各有特色。【自家製迷你蟹餅】入口香脆,裡面蟹肉多,真材實料,上面有豆苗令味道帶點清新。【墨魚汁意粉】配帶子、蟹肉、蟹籽。墨魚汁很多,吃完咀唇變黑了,很搞笑。帶子大粒鮮爽,蟹肉蟹籽也不少,還有洋蔥、香蒜提味。【烤雞pizza】餅底鬆軟,上面有烤雞肉、菠蘿、紅洋蔥。一個pizza能嚐到蜜糖燒烤醬惹味的甜,和新鮮菠蘿的果甜,材料也多,很豐富。最後當然要以甜品作結,【提拉米莓莓牛窩夫】大大個窩夫,中間是椰子雪糕球,窩夫中間有Tiramisu忌廉芝士,還有藍莓、士多啤梨和肉桂等,非常豐富,兩個人share吃得很開心。