2010-03-03
新商場,新食店咪去試吓個火鍋任食,打電話問佢做咩價錢,佢話任飲任食,新價錢連加一每位$98,咁星期一三個人去試吓囉~~去到晚上大約7:15分,門口知客安排坐位後話自助火鍋兩個鐘,佢寫張檯7:30,咁又啱,等得水滾同生料到,都要十幾分鐘喇~~女侍應上醬油,佢話汽水啤酒可自取(都幾free)~~咁就行開咗~~咦!茶都唔冼開咩,無所謂喇,可能d客都係飲汽水啤酒多,唔飲茶啩~~之後叫佢開壺滾水,女侍應就開壺滾水嚟~咦,無水杯响張檯度,又咁得意~~食品選擇唔多,一般喇,落咗張單,鍋底先到,生料之後送到,咦~~有落果d無嚟,無落果d就有,咁咪問送餸呀姐,錯咗喎(係任食,都無所謂,可以order過吖,不過諗住佢送錯檯,費事另一檯等得耐姐),但呀姐佢話,廚房出係你張檯,仲俾張order紙我地睇,但張order紙真係無落喎,叫呀姐睇佢又唔睇,猛咁話係廚房出~~唉,算喇,咪再order過囉~~生料到~~鍋底~~淡肥牛肉~~鞋魚肉滑~~霉海生蝦~~係箕圍蝦先啱~ok喇大魚頭~~新鮮芝士腸~~掂雲吞~~~~掂豬腰~~一般豬潤~~一般黑豕肉~~蝦滑~~ok 喇仲有菜~~一般嚟講~~以全包$98玩d食物係可以囉.
生料到~~
豬潤~~一般
黑豕肉~~
蝦滑~~ok 喇
仲有菜~~
一般嚟講~~以全包$98玩d食物係可以囉.
但服務就差,全晚d工作人員都係黑面,其間d女侍應都咩無收過碟(我仲係坐擺汽水位置),都係我地收買放响個茶几道,間唔中先有人收,無湯無人理,叫佢先加滾水落個鍋道,成間酒樓d人都黑面,食都唔自在,下次都唔會再去~~~