餐廳以淺木色為主,裝修簡約又不失時尚感,座位非常闊落,私隱度好高,好適合一大班朋友一齊黎用餐❣️入座後,店員會送上多款前菜,又會喺爐邊加入粟米芝士🫕仲可以無限refill♾️‼️好岩芝士控🧀🤩我同朋友都refill左兩次呢🤭員工服務態度好好,會清楚介紹食物,又會幫忙烹調部分食材,非常細心😆❥ 一級五花肉梅花肉拼盤 $428呢個拼盤份量超多‼️岩晒選擇困難症既我地,款款肉都試下🤎五花肉同梅花肉肥瘦相間,油花都好均勻!店員幫忙燒至外層微脆,入口軟嫩,肉味香濃😍有入口即化既感覺,點埋芥末醬更加香口💚❥ 壺漬大牛肋骨 $388一夾起就見到牛肋骨超大塊!店員幫忙剪開同烹調🥩並且會了解我地想要既熟度🔥牛肋骨好厚肉,脂肪少,以特製醬汁調味,唔洗點醬已經好入味😍食落口肉嫩甘香,有豐富肉汁!好食🤤❥ 辣炒年糕 $98年糕煙韌軟糯,配埋濃稠既醬汁,香甜得黎仲好有辣度,非常惹味!❥ 烤香蕉配朱古力肉桂粉 $45香蕉燒得岩岩好,表面燒成焦糖,香脆好味😋另外可配搭肉桂粉或朱古力醬🍫增加左整體既味道同口感🤩❥ 焦糖布甸 $45布甸上面有一大粒士多啤梨🍓好可愛!布甸口感Q彈綿密,蛋香味濃,唔會過甜,同微苦既焦糖醬味道好夾,

❥ 一級五花肉梅花肉拼盤 $428
呢個拼盤份量超多‼️岩晒選擇困難症既我地,款款肉都試下🤎
五花肉同梅花肉肥瘦相間,油花都好均勻!
店員幫忙燒至外層微脆,入口軟嫩,肉味香濃😍
有入口即化既感覺,點埋芥末醬更加香口💚

❥ 壺漬大牛肋骨 $388
一夾起就見到牛肋骨超大塊!
店員幫忙剪開同烹調🥩並且會了解我地想要既熟度🔥
牛肋骨好厚肉,脂肪少,以特製醬汁調味,唔洗點醬已經好入味😍
食落口肉嫩甘香,有豐富肉汁!好食🤤

❥ 辣炒年糕 $98

❥ 烤香蕉配朱古力肉桂粉 $45
香蕉燒得岩岩好,表面燒成焦糖,香脆好味😋
另外可配搭肉桂粉或朱古力醬🍫增加左整體既味道同口感🤩

❥ 焦糖布甸 $45
布甸上面有一大粒士多啤梨🍓好可愛!
布甸口感Q彈綿密,蛋香味濃,唔會過甜,同微苦既焦糖醬味道好夾,好好食🤤👍🏻

❥ 柚子檸檬梳打 $42
❥ 梅子青檸梳打 $42
食韓燒必需要飲大大杯、清新解渴既飲品😝❤️
好推介梳打系列既飲品,大大杯,果香味重,夠清甜🍋🍊
氣泡感十足,夠爽🤣🤣
2024-04-15
Type of Meal
Dinner
-平日去Airside 除左行街唔洗同人迫 連食飯都唔洗排隊排餐死😂大家去過都一定知 假日幾乎間間食肆都座無虛席 晚餐揀左一間韓式燒肉🥩係韓國過江龍 釜山人氣燒肉店呢度座位都好闊落 坐得舒服 店員都好親切😍仲有幫燒服務(?) 見隔離枱有小朋友要照顧 員工都會幫忙燒下👍🏻打開MENU樣樣都好靚 🥓🍖🍗🥩不知不覺點左好多點餐後店員會附上前菜同醬料 第一次見南瓜蓉都係前菜之一 幾特別爐邊蛋同芝士粟米食哂可以refill咖🧀🌽🥢一級五花肉套餐$688(一級五花肉、和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉, 薯仔排骨湯)呢個價錢包哂咁多款色燒肉🥢醃製一級韓國豬肋骨 $178🥢黃豆粉蕨餅配雪糕$45🥢芝士蛋糕配雪糕$55🥢菠蘿梳打$42🥢提子梳打$42所有出餐擺盤同menu入面都有9成相似 把關得好好👍🏻豬五花、安格斯牛外群肉、牛小排都好正😋鱈魚肉有驚喜🤩肉質好實好爽口 我個人好中意😎薯仔排骨湯同一般食開既有少少分別🥣湯底所有料都煮到超綿🤣🤣無牙都食得😋一級韓國豬肋骨醃到好腍😍超正 肉類整體都好正🤭🤤

大家去過都一定知 假日幾乎間間食肆都座無虛席
晚餐揀左一間韓式燒肉🥩係韓國過江龍 釜山人氣燒肉店
呢度座位都好闊落 坐得舒服 店員都好親切😍
打開MENU樣樣都好靚 🥓🍖🍗🥩不知不覺點左好多

點餐後店員會附上前菜同醬料
第一次見南瓜蓉都係前菜之一 幾特別
爐邊蛋同芝士粟米食哂可以refill咖🧀🌽

🥢一級五花肉套餐$688
(一級五花肉、和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排
蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉, 薯仔排骨湯)
呢個價錢包哂咁多款色燒肉
🥢醃製一級韓國豬肋骨 $178
🥢黃豆粉蕨餅配雪糕$45
🥢芝士蛋糕配雪糕$55
🥢菠蘿梳打$42
🥢提子梳打$42

所有出餐擺盤同menu入面都有9成相似 把關得好好👍🏻
豬五花、安格斯牛外群肉、牛小排都好正😋
鱈魚肉有驚喜🤩肉質好實好爽口 我個人好中意
😎薯仔排骨湯同一般食開既有少少分別🥣
湯底所有料都煮到超綿🤣🤣無牙都食得
😋一級韓國豬肋骨醃到好腍😍超正 肉類整體都好正🤭🤤
喺啟德嘅 #airside 入邊原來都幾多餐廳嫁😍今晚就同屋企人嚟一場📍#肉味情談 🤭去咗食呢間來自釜山嘅燒肉店坐低冇耐店員就送上前菜🥰食烤肉點少得爐邊嘅芝士粟米同泡菜蛋🤭佢哋仲可以無限添🫣我都encore佐兩次😂兩個人食,晚餐時段我哋點咗一份🥓一級五花肉套餐 ,入面有✨一級五花肉 👉🏻 兩大條🤣夾起嚟差唔多有我一節手臂長,肥瘦均勻,放喺鐵板上燒起嚟夠焦香👍🏻 加少少醬油泡菜一齊食的確唔錯🥰唯一可惜嘅係冇生菜🥬🥹如果配埋就更好啦😝✨和牛牛五花 - 同我平時食開嘅牛五花好唔同,呢款係比較厚身有咬口✨安格斯牛外裙肉 - 牛味濃👍🏻配有少少醬汁同芝麻蔥花,不過得三片唔幾夠喉🤪✨牛小排 - 肉質軟淋,食之前加少少鹽調味,油香十足🥰✨蘋果梨汁雞肉 - 🥰雞肉好嫩,食落甜甜地,幾清新✨一口鱈魚肉 - 肉質同一般鱈魚好唔同😳🤭我要用蟹肉嘅質感嚟形容😆有一刻真係覺得自己好似食緊蟹咁,有鮮味👍🏻✨薯仔排骨湯 - 面上好多一粒粒嘅黑色嘅調味,原先以為係黑胡椒🫣點知店員介紹先知原來係芝麻😆 入面有兩大件排骨,好足料,味道香濃另外仲order咗份✨一級韓國豬肋骨呢款醃製過嘅豬肋骨真係好好味🤤推介大家不妨試吓,
喺啟德嘅 #airside 入邊原來都幾多餐廳嫁😍
今晚就同屋企人嚟一場📍#肉味情談 🤭
去咗食呢間來自釜山嘅燒肉店

坐低冇耐店員就送上前菜🥰

食烤肉點少得爐邊嘅芝士粟米同泡菜蛋🤭
佢哋仲可以無限添🫣我都encore佐兩次😂

兩個人食,晚餐時段我哋點咗一份
🥓一級五花肉套餐 ,入面有

加少少醬油泡菜一齊食的確唔錯🥰
唯一可惜嘅係冇生菜🥬🥹
如果配埋就更好啦😝

✨牛小排 - 肉質軟淋,食之前加少少鹽調味,油香十足🥰

✨蘋果梨汁雞肉 - 🥰雞肉好嫩,食落甜甜地,幾清新

✨一口鱈魚肉 - 肉質同一般鱈魚好唔同😳
🤭我要用蟹肉嘅質感嚟形容😆
有一刻真係覺得自己好似食緊蟹咁,有鮮味👍🏻

✨薯仔排骨湯 - 面上好多一粒粒嘅黑色嘅調味,

另外仲order咗份
✨一級韓國豬肋骨
呢款醃製過嘅豬肋骨真係好好味🤤
推介大家不妨試吓,肉質軟嫩好juicy 👍🏻👍🏻

甜品
燒棉花糖配朱古力餅乾
雖然夾朱古力餅乾一齊食好甜😆
🥰但係爐邊燒棉花糖都的確幾得意好玩😆
由其啱情侶/小朋友玩下,好容易就燒好

🍮焦糖布甸 - 入口軟滑🥰加埋焦糖一齊食都唔過甜
  • 安格斯牛外群肉
  • 醃製一級韓國豬肋骨
  • 牛小排
  • 蘋果梨汁雞肉
2024-03-02 1079 views
這次來自和朋友走去啟德airside的「冬柏 (肉味情談) 」吃飯。餐廳來自釜山,點餐後店員會隨即送上前菜,泡菜、蘿蔔泡菜、豆芽、菠菜等前菜,亦加上爐邊蛋和芝士。<一級五花肉套餐> $688點了一級五花肉套餐,除了主角一級五花肉之外,haiyou和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排、蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉以及薯仔排骨湯。一級五花肉燒得剛剛好,肥瘦適中,配上由大醬及芥末醬混成的醬汁,正好中和油膩感。安格斯牛外群肉是牛的橫隔膜部分,重牛味,有點像內臟。鱈魚肉加少許鹽落口感香濃。不得不提的是薯仔排骨湯,味道濃郁不會太鹹,薯仔煮得軟淋,排骨肉亦容易骨肉分離<醃製一級韓國豬肋骨> $178強烈推介豬肋骨,經過醃製肉質軟滑,帶有微微嘅甜味,不用點任何醬汁都已經很好吃<芝士蛋糕配雪糕> $55<年糕配雪糕> $45年糕結實,而芝士蛋糕輕盈,兩者同樣配搭雲呢拿味雪糕<梅子青檸梳打> $42<荔枝梳打> $42兩杯梳打分別為梅子青檸味和荔枝味,味道清爽

<一級五花肉套餐> $688

<醃製一級韓國豬肋骨> $178

<芝士蛋糕配雪糕> $55
<年糕配雪糕> $45
年糕結實,而芝士蛋糕輕盈,兩者同樣配搭雲呢拿味雪糕

<梅子青檸梳打> $42
<荔枝梳打> $42
兩杯梳打分別為梅子青檸味和荔枝味,味道清爽
  • 芝士蛋糕配雪糕
  • 一級五花肉
  • 前菜
2024-02-20 1033 views
餐廳環境好闊落, 枱與枱之間有距離, 卡座位坐得好舒適。𓊈一級五花肉套餐 $𝟼𝟾𝟾𓊉套餐包括一級五花肉, 和牛牛五花, 安格斯牛外裙肉, 牛小排, 蘋果梨汁雞肉, 一口鱈魚肉同薯仔排骨湯, 套餐包含嘅肉類多元化, 性價比幾高。個人最鐘意食和牛牛五花同牛小排, 嫩滑多汁, 肉質好鬆軟, 好好食。𓊈醃製一級韓國豬肋骨 $𝟷𝟽𝟾𓊉豬肋骨預先用黑椒同韓式醬汁醃製咗, 所以味道好香濃, 豬肋骨肉質好軟腍, juicy 多汁, 非常惹味!𓊈菠蘿梳打 $𝟺𝟸𓊉菠蘿梳打味道唔會太甜, 幾解渴。𓊈柑橘梳打 $𝟺𝟸𓊉柑橘梳打味道好清新, 可以解油膩感。𓊈烤香蕉配朱古力肉桂粉 $𝟺𝟻𓊉香蕉上面有一層焦糖, 配合香蕉一齊食, 甜而不膩, 側邊可以蘸點朱古力醬或者肉桂粉, 味道有層次。𓊈芝士蛋糕配雪糕 $𝟻𝟻𓊉芝士蛋糕嘅芝士味非常濃郁, 側邊配有雲呢拿雪糕, 一齊食, 口感更豐富。
餐廳環境好闊落, 枱與枱之間有距離, 卡座位坐得好舒適。

𓊈一級五花肉套餐 $𝟼𝟾𝟾𓊉

𓊈醃製一級韓國豬肋骨 $𝟷𝟽𝟾𓊉

𓊈菠蘿梳打 $𝟺𝟸𓊉
菠蘿梳打味道唔會太甜, 幾解渴。

𓊈柑橘梳打 $𝟺𝟸𓊉
柑橘梳打味道好清新, 可以解油膩感。

𓊈烤香蕉配朱古力肉桂粉 $𝟺𝟻𓊉

𓊈芝士蛋糕配雪糕 $𝟻𝟻𓊉

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
🔥東柏牛肉盛合盛合有以上五款牛肉,包括和牛五花腩、安格斯牛外裙肉、厚切牛舌、牛小排、牛胸爽肉!牛肉油花雪白均勻,肉質有光澤。牛小排肉味香濃;厚切牛舌外層爽滑,中間軟嫩;牛胸爽肉爽脆香口!東柏牛肉盛合性價比高。🔥醃製一級韓國豬肋骨怕韓燒豬五花肉太肥嘅話,一定要試下餐廳嘅醃製一級韓國豬肋骨!豬肉肉質鬆軟,入味又夠淋,燒到外焦內嫩!🔥韓式炒粉絲餐廳除咗韓式燒肉,仲有多款熟食~ 餐廳嘅韓式炒粉絲份量夠四人share,厚切牛肉條仲有各種蔬菜,有鑊氣之餘,炒得乾爽唔會油膩!🫶🏻食完韓燒特別想食甜來中和味蕾,🍮焦糖布丁香滑冰凍,入口有蛋香,焦糖甜度適中!🍰芝士蛋糕配雪糕,仲可以加祝福語句。🍹荔枝梳打,提子梳打配燒肉,可以清新味蕾仲解熱氣!餐廳仲有多款水果口味選擇。
🔥東柏牛肉盛合

芝士蛋糕配雪糕
荔枝梳打,提子梳打
前菜
2024-06-01 0 views
冬柏 (肉味情談) 유명진의 육미정담之前行AIRSIDE 見到呢間黎自釜山嘅燒肉店已經想試, 提前BOOK左枱, 包廂闊落好坐冬柏牛肉盛合包括左唔同牛肉部位, 當中我最喜歡牛小排, 有雪花紋理油脂豐富, 好香牛脂味薄切和牛牛五花都唔錯, 輕輕炙燒就食得, 油花分布均勻, 口感軟嫩安格斯牛外裙肉本身搭配特製醃醬, 厚身帶嚼勁肉味濃厚切牛舌彈牙, 牛胸爽肉脂肪含量較低醃製一級韓國豬肋骨一級韓國豬肋骨已經過醃製入味, 肉質軟嫩肥瘦均稱, 豬肉香味濃韓式炒粉絲粉絲炒得乾身唔會太腍, 仲有好多菜豐富口感味道, 幾好食焦糖布甸/芝士蛋糕配雪糕甜品更喜歡🍮蛋香味味重, 口感滑溜帶香甜嘅焦糖味. 而Cheesecake 口感細滑配有vanilla icecream. 當曰0仲有畫碟服務, request 左畫chikkawa 勁似🍰🍹巨蜂梳打/菠蘿梳打點咗兩杯梳打酸甜清爽, 減低油鍋邊蛋, 唔小心燒太耐膩感又清涼冬柏 (肉味情談) 유명진의 육미정담📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖

冬柏牛肉盛合
安格斯牛外裙肉本身搭配特製醃醬, 厚身帶嚼勁肉味濃
厚切牛舌彈牙, 牛胸爽肉脂肪含量較低
韓式炒粉絲
粉絲炒得乾身唔會太腍, 仲有好多菜豐富口感味道, 幾好食
焦糖布甸/芝士蛋糕配雪糕
🍹巨蜂梳打/菠蘿梳打
點咗兩杯梳打酸甜清爽, 減低油
鍋邊蛋, 唔小心燒太耐

膩感又清涼

📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖
2024-05-31 0 views
Budget $1000/2-Marinated 1+ Grade Spareribstender and flavorful in the sweet Galbi marinade, and when grilled they develop a wonderful char from the grill due to the sugar content in the marinade. absolutely incredible! -Yuk Mi Jeong Dam Beef PlatterWagyu Short Plate, Angus Outside Skirt, Thick Cut Ox Tongue, Chuck Tail Flap, Beef Brisket FatOnly the best cuts from selected Beef with the perfect Marbling Meaty , juicy and tender -Korean Stir-Fried Glass Noodlesa satisfying dish that mix crunchy
Budget $1000/2

-Marinated 1+ Grade Spareribs

Meaty , juicy and tender

a satisfying dish that mix crunchy veggies and a super savoury sauce altogether

-Creme Caramel
perfect texture, smooth and compact,
but at the same time enveloping and velvety

-Cheesecake with Ice Cream
soufflé-style cheesecake
lighter in texture and less sweet than American-style cheesecakes
2024-05-28 0 views
冬柏 (肉味情談) 유명진의 육미정담 📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖今日嚟咗airside食晚飯見到呢度可以有自己包廂 私隱度極高原來佢係釜山嘅過江龍🐮冬柏牛肉盛合和牛牛五花 極高質牛肉 入口即溶 油花分布平均安格斯牛外裙肉 淋滑有肉香厚切牛舌 牛舌好彈牙 牛小排 牛肉油花分明 肉味香濃😋牛胸爽肉 爽脆 好特別既位置🐷醃製一級韓國豬肋骨竟然有兩大塊 分量十足呢款肉質較有咬口肥瘦均稱 豬肉味好香濃一啲都唔會比牛肉比下去韓式炒粉絲粉絲嫩滑 炒得好乾身仲有好多韓式配料用來做主菜都好飽肚🍮焦糖布甸布甸口感柔軟 蛋味十足🍰芝士蛋糕配雪糕芝士蛋糕口感好細滑唔會太膩 好快已經全部食晒😂🍹梅子青檸梳打/菠蘿梳打點咗兩杯梳打 用嚟襯燒牛肉就最好不過可以減低油膩感又清涼

📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖

🍹梅子青檸梳打/菠蘿梳打
點咗兩杯梳打 用嚟襯燒牛肉就最好不過
可以減低油膩感又清涼

2024-05-28 0 views
聽講AirSide有呢間過江龍🐉又頗多好評,諗住實無死,不過又冇想像中咁驚喜。1️⃣前菜full set($0)前菜款式頗多,但未必樣樣啱食👇🏽👇🏽A.菠菜、芽菜、醃蘿蔔絲另外兩樣都ok,但蘿蔔絲極鹹🫣B.紅蘿蔔薯蓉比較微妙,有啲似BB食嘅糊仔(?),感覺無乜調味🫣C.青瓜海帶呢個唔錯👍🏻五款入面最好D.泡菜還好🤔E.醬油醃菜(?)味道比較奇怪😳試少少無再食2️⃣花卷五花肉套餐(L)($188)烤肉之前有泡菜蛋同埋芝士粟米,係永遠唔會出錯嘅配搭🤓肉有花卷五花肉、濟州黑毛豬肋肉、濟州黑毛豬梅花肉;另外有菇同埋蘋果片。烤肉始終都係五花肉食得最開心,但係整體:突出嘅地方;反而蘋果片吸收咗少少油分好好食,可惜得兩片🍎3️⃣烤章魚五花肉($82)愈食愈辣🌶️🥵章魚、五花肉,尤其飯量都算多;但味道普通,有機會再去應該唔會再揀。4️⃣讚一讚佢:個場好闊落,入去咁耐都無油煙味,坐得幾舒服。5️⃣連加一總數$297,商場內應該有更好選擇😺

1️⃣前菜full set($0)
前菜款式頗多,但未必樣樣啱食👇🏽👇🏽
A.菠菜、芽菜、醃蘿蔔絲
另外兩樣都ok,但蘿蔔絲極鹹🫣
B.紅蘿蔔薯蓉
比較微妙,有啲似BB食嘅糊仔(?),感覺無乜調味🫣
C.青瓜海帶
呢個唔錯👍🏻五款入面最好
D.泡菜
還好🤔
E.醬油醃菜(?)
味道比較奇怪😳試少少無再食

2️⃣花卷五花肉套餐(L)($188)

3️⃣烤章魚五花肉($82)

5️⃣連加一總數$297,商場內應該有更好選擇😺

2024-05-13
$150 (Lunch)
1K
韓迷或者食肉獸請入一入嚟👹呢間餐廳一定滿足到你❤️🥰 一場口腹之欲嘅盛宴👀唔使講 服務又貼心周到 就算係食肉狂人都會被佢征服🎖️==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐮冬柏牛肉盛合 如果你想要一個肉食天堂嘅體驗 呢度絕對係你嘅首選💯 🐷醃製一級韓國豬肋骨 呢個簡直係一場肉食者嘅夢幻之旅 肉質嫩滑多汁 每一啖都係享受🤤🍛韓式炒粉絲 粉絲炒得恰到好處,入味又唔會太油膩👍🏻🍰芝士蛋糕配雪糕 芝士蛋糕濃厚香濃 好出色😍🍬烤棉花糖夾心餅乾 又有得玩又有得食 外脆內軟嘅餅乾包裹住溫暖融化嘅棉花糖🤤🍇青檸梳打&提子梳打 清新解渴食完咁多肉啱晒🤩

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🍛韓式炒粉絲 粉絲炒得恰到好處,入味又唔會太油膩👍🏻

🍰芝士蛋糕配雪糕 芝士蛋糕濃厚香濃 好出色😍

🍇青檸梳打&提子梳打 清新解渴食完咁多肉啱晒🤩
四五月某日下午五點35分到店,顯示還在整理中,見到我們一家三口,門口深色直髮waitress沒有說任何歡迎光臨之類的話,直接用普通話問有沒有預約,回答沒有。我們詢問可否給手機充電,另一淺髮高馬尾女子露出不悅的笑容,用口音很重的普通話搶答不可以,請去樓下找服務台。這些都無所謂,我改用廣東話交流。order了一個688套餐。注意⚠️所有烤肉和套餐都沒有標註重量/幾人份。問深色直髮waitress,表示688是二人份,可以再加一碟生菜就夠兩大一小,小孩子2歲。生菜38一份不可續。於是我們按照推薦的order了。韓式餐廳正常入座會有上泡菜,過了一會見沒有,我問深色直髮waitress,對方說「送你們一份」。生肉很快上齊,烤盤網是黑色碳化的,上面疊加一塊板。深色直髮waitress在上完菜後快速小聲地說了一句話後離開。本人是第一次到該餐廳,以往在韓國和大陸吃韓牛都是服務員代烤,泡菜可以免費續,尤其是人均較高的餐廳。但是這個餐廳過了很久也沒人來烤,且店裏只有我一桌客人,於是我詢問深色直髮waitress,她表示一般是由客人自己烤肉,然後說可以「幫忙放一塊豬肉在板子上」,然後她隨便夾了一整片肉掉在烤盤

本人是第一次到該餐廳,以往在韓國和大陸吃韓牛都是服務員代烤,泡菜可以免費續,尤其是人均較高的餐廳。但是這個餐廳過了很久也沒人來烤,且店裏只有我一桌客人,於是我詢問深色直髮waitress,她表示一般是由客人自己烤肉,然後說可以「幫忙放一塊豬肉在板子上」,然後她隨便夾了一整片肉掉在烤盤上,沒有剪開。我再次詢問有沒有圍裙,也表示沒有。

本人對於價格和服務的嚴重差異感到不滿。大聲用廣東話要求烤肉服務,最後來了一位淺髮小哥代烤。小哥態度很好,一開始烤的火候也很準確,並且一直在介紹。後面我忙於照顧2歲小孩沒有及時對小哥表達感謝,肉直接烤成碳。除了第一次烤肉在我強烈要求下換了烤網,沒有換過任何烤網,最後都是碳。

食物水平就是普通,一般。烤窿的比較難吃,湯很咸,泡菜和烤蛋羹比較好吃。對比起來,香港人吃點好的吧!airside很好,這個名字都不敢放的餐廳(冬柏??)真的很差!

有興趣可以參考圖片,看看廣東話母語者都是怎麼寫的,合理猜測是好評送甜品。我沒有收到這個offer,所以只是猜測。也可以看看其他普通話母語者的評價。
2024-05-02
2024-05-22 22 views
“冬柏牛肉盛合”($458)“醃製一級韓國豬肋骨”($178)“韓式炒粉絲”($92)“焦糖布甸”($45)“芝士蛋糕配雪糕”($55)“提子梳打/菠蘿梳打”($42)最近去咗airside嘅韓燒店食飯😛呢間冬柏原來係釜山過江龍除咗燒肉仲有唔少韓式料理😋一入座就會送上多款韓式小菜最正係呢道有埋爐邊蛋,芝士粟米😍先點咗份冬柏牛肉盛合🐂入面有和牛牛五花,安格斯牛外裙肉,厚切牛舌,牛小排,牛胸爽肉另外點咗醃製一級韓國豬肋骨🐖各款肉類品質都好唔錯☺️當中最鍾意豬肋骨,醃製完帶點甜味😚和牛牛五花食落油脂香爆發🤤我地仲點咗份韓式炒粉絲粉絲夠哂qq,入面仲超多肉絲好足料😋最後仲叫埋甜品食😛焦糖布甸蛋味夠香,食落滑嘟嘟🍮芝士蛋糕口感幼滑,配上雪糕好滿足😝
“冬柏牛肉盛合”($458)
“醃製一級韓國豬肋骨”($178)
“韓式炒粉絲”($92)
“焦糖布甸”($45)
“芝士蛋糕配雪糕”($55)
“提子梳打/菠蘿梳打”($42)

最近去咗airside嘅韓燒店食飯😛
呢間冬柏原來係釜山過江龍
除咗燒肉仲有唔少韓式料理😋
一入座就會送上多款韓式小菜
最正係呢道有埋爐邊蛋,芝士粟米😍
先點咗份冬柏牛肉盛合🐂
入面有和牛牛五花,安格斯牛外裙肉,
厚切牛舌,牛小排,牛胸爽肉
另外點咗醃製一級韓國豬肋骨🐖
各款肉類品質都好唔錯☺️
當中最鍾意豬肋骨,醃製完帶點甜味😚
和牛牛五花食落油脂香爆發🤤
我地仲點咗份韓式炒粉絲
粉絲夠哂qq,入面仲超多肉絲好足料😋
最後仲叫埋甜品食😛
焦糖布甸蛋味夠香,食落滑嘟嘟🍮
芝士蛋糕口感幼滑,配上雪糕好滿足😝
2024-05-22 15 views
難得lunch有車出外 即刻call同同事揀定去Airside食飯 準備1245 準時出發!!!諗咗好耐食乜,airside實在太多選擇 最後揀咗呢間 韓式燒肉 本身以為lunch應該唔算好多人 畢竟燒肉都需要時間 點知竟然爆滿咁滯 好彩我哋嚟到有台走咗等咗5分鐘即刻有得入 我哋4個叫咗個名物雪花五花牛套餐 再加一個商務燒肉餐 兩個餐都好正 果然有水準 有雞有豬有牛 真心推薦 套餐仲有跟飲品🍸 goodgood

2024-04-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
  • 名物雪花五花肉
  • 前菜
醃製一級韓國豬肋骨🐷$178原來呢一間係過江龍嘅韓式燒肉😻佢個環境優美😆同埋抽風非常之好😆食完都聞唔到有燒肉味😛覺得呢個豬肋骨驚為天人地好食😇因為佢燒完之後非常之嫩滑😛好重豬嘅香味😇而且肥瘦比例均勻啱啱好🙃一咬爆汁😆仲可以配搭佢嘅甜辣醬鹽或者係醬油😀同埋仲有無限嘅泡菜蛋同埋芝士可以配搭東柏牛肉盛盒$🐂458和牛牛5花、安格斯牛愛裙郁肉、厚切牛舌、牛小排、牛胸爽肉其實呢五種牛都非常之重牛嘅香味😛嫩滑鮮味花五花肉😇甘香煙韌牛小排😛油花分布均勻牛爽肉😇仲口感好好嘅牛舌😇😛性價比都算高😇因為一盤可以試晒唔同類型嘅牛肉韓式炒粉絲$92佢炒得非常之入味😀而且配菜好多😀食到有紅蘿蔔😂白菜😊同埋青椒🙂超級大份😛撈埋甜辣醬特別正芝士蛋糕配雪糕🍦$55 焦糖布甸🍮$45芝士蛋糕都幾輕盈😊配搭雪糕啱啱好😌布甸好重蛋味🤣唔算非常之甜😇表面仲有兩粒藍莓柑橘梳打、梅子青檸梳打 各$42兩款梳打都唔算好甜☺️同埋飲落去超級fresh😌可以為呢一個豐富嘅燒肉盛宴帶嚟一點清新嘅感覺

醃製一級韓國豬肋骨🐷$178

東柏牛肉盛盒$🐂458