位於觀塘海濱道嘅居酒屋,餐廳面積唔算好大,但勝在寧靜舒適,而且望到觀塘海濱小小景色。辛辣炸豆腐 $68前菜炸豆腐,份量唔算好多,但係外脆內軟,熱辣辣。飛魚籽沙律 $68滿滿嘅飛魚籽,撈埋青瓜絲同蟹柳絲,簡單但好食嘅日式沙律。炸芝麻雞翼 $68香脆可口,芝麻香味加上檸檬汁,送酒小食必點。壽司拼盤(7件) $188精選7款新鮮嘅壽司,吞拿魚、油甘魚、三文魚等等,魚油油脂感好豐富。清酒煮蜆 $98大大份煮蜆,加上清酒煮出黎香味十足,而且啲蜆食極都仲有咁,湯好好味。牛肉烏冬 $88相比起海鮮類,牛肉烏冬相對上冇咩驚喜,不過份量都幾多,都抵食。蜜瓜汽水 $68櫻花汽水 $68Overall黎講,CP值都唔錯,特別係好怕地鋪居酒屋會好多人係街到望住你食飯,海濱好處係夜晚人流相對上冇咁多,而且玻璃窗穿透感令到整體環境好舒服。

辛辣炸豆腐
辛辣炸豆腐 $68
前菜炸豆腐,份量唔算好多,但係外脆內軟,熱辣辣。
飛魚籽沙律 $68
滿滿嘅飛魚籽,撈埋青瓜絲同蟹柳絲,簡單但好食嘅日式沙律。
炸芝麻雞翼
炸芝麻雞翼 $68
香脆可口,芝麻香味加上檸檬汁,送酒小食必點。
壽司拼盤(7件) $188

2023-09-19
辛辣炸豆腐
炸芝麻雞翼
2023-09-26 38 views
整個場內佈置著眾多舊式海報、燈籠和酒瓶,並播放著日文歌曲,其日式裝潢和獨特氛圍,令人仿佛置身於地道的日本居酒屋✨蟹肉牛油果沙律($78)蟹肉鮮甜多汁,蟹肉份量多,搭配著切片的牛油果和芝麻醬,開胃又有層次感✨深海池魚薄切($180)魚肉質地爽口,個人認為爽口程度勝過油甘魚,味道則更貼近吞拿魚,搭配醬油和蔥,魚的鮮甜更加突出✨三文魚牛油果卷($68)三文魚肥美鮮嫩,中間夾著大塊的牛油果,絕對是一道穩陣組合✨炸芝麻雞翼($68)雞翼經過精心的醃製,依然保持著香脆外皮,好味好驚喜✨清酒煮蜆($98)大大粒的蜆肉在清酒湯中煮熟後,散發出濃厚香氣,每一口都帶來滿滿的鮮甜滋味,做到色香味俱全,最後沒忍住將湯都喝光✨鰻魚炒飯($138)炒飯粒粒分明,調味剛好,鰻魚肉質肥美而且大粒,每一口都好滿足餐廳就在觀塘海旁,在享受美食後還能到海邊散步,幫助消化~

✨蟹肉牛油果沙律($78)

✨深海池魚薄切($180)

✨三文魚牛油果卷($68)
三文魚肥美鮮嫩,中間夾著大塊的牛油果,絕對是一道穩陣組合

✨炸芝麻雞翼($68)
雞翼經過精心的醃製,依然保持著香脆外皮,好味好驚喜

✨清酒煮蜆($98)

✨鰻魚炒飯($138)

餐廳就在觀塘海旁,在享受美食後還能到海邊散步,幫助消化~
$350 (Dinner)
  • 清酒煮蜆
2023-09-25 28 views
天氣開始無咁熱,就去咗觀塘海濱行吓,見到呢間咁有feel嘅居酒屋,一於試吓先!店鋪面積好大,坐得好舒服!首先我哋先叫咗一客「鯛魚薄切」($150),份量都好充足,彈牙薄身嘅鯛魚加上酸酸哋嘅調味汁,成個感覺好fresh,配搭好好,好鬼開胃!之後就叫咗「壽司拼盤(七件)」($188),擺盤好好,白身、赤身魚井井有條咁放喺板上,真係令人流曬口水。個人最鍾意食最旁邊嘅日本魷魚,有咬口得嚟,又十分新鮮,隔離嘅油甘魚都好唔錯,入口即溶,又有豐富嘅油脂味!另外仲有帆立貝、吞拿魚等等,款式多樣,可以滿足曬我哋嘅需求。跟住就叫咗一客「吉列炸蠔」($98),呢個炸皮真係超正!炸得脆身,而入面嘅蠔仲好熱辣辣,而成個炸蠔又唔會令人覺得油膩!我哋又點咗一客「小青椒串」($38)同「雞腎串」($58),青椒辣辣哋,個味都幾得意,仲有少少鹽調味,鹹香味足;雞腎就好有咬口,加啲檸檬汁個感覺就再正啲!最後就叫咗一客「牛肉烏冬」($88),呢碗真係好有驚喜!牛肉真係有超多,數過有成廿塊!加上濃濃嘅牛肉汁湯底,好適合鍾意食牛嘅朋友。而烏冬份量都好足,又係真打,加埋其他蔬菜又令個味道平衡啲。食完飯仲可以再去行吓海濱Chill
天氣開始無咁熱,就去咗觀塘海濱行吓,
見到呢間咁有feel嘅居酒屋,一於試吓先!

店鋪面積好大,坐得好舒服!
首先我哋先叫咗一客「鯛魚薄切」($150),

份量都好充足,彈牙薄身嘅鯛魚加上酸酸哋嘅調味汁,
成個感覺好fresh,配搭好好,好鬼開胃!

之後就叫咗「壽司拼盤(七件)」($188),

個人最鍾意食最旁邊嘅日本魷魚,有咬口得嚟,又十分新鮮,
隔離嘅油甘魚都好唔錯,入口即溶,又有豐富嘅油脂味!

跟住就叫咗一客「吉列炸蠔」($98),

呢個炸皮真係超正!炸得脆身,而入面嘅蠔仲好熱辣辣,
而成個炸蠔又唔會令人覺得油膩!

青椒辣辣哋,個味都幾得意,仲有少少鹽調味,鹹香味足;
雞腎就好有咬口,加啲檸檬汁個感覺就再正啲!

最後就叫咗一客「牛肉烏冬」($88),

呢碗真係好有驚喜!牛肉真係有超多,數過有成廿塊!
加上濃濃嘅牛肉汁湯底,好適合鍾意食牛嘅朋友。
而烏冬份量都好足,又係真打,加埋其他蔬菜又令個味道平衡啲。

食完飯仲可以再去行吓海濱Chill吓,真係好推薦大家去!
2023-09-25
$341 (Dinner)
2023-09-25 28 views
餐廳對住觀塘海濱公園,設有室外同室內位,邊食邊可以欣賞觀塘海濱既風景,裝修充滿日式居酒屋風格,有置身日本嘅感覺。海葡萄沙律沙津菜加上細細粒夾口既海葡萄口感特別,醬汁味道酸酸地,作為前菜幾開胃。壽司拼盤(7件)拼盤有星鰻,三文魚,吞拿魚,左口魚邊等等既壽司,每一款都好好味,上面既魚生亦好新鮮。加洲卷加洲裹面包住玉子,蟹柳同牛油果,表面放滿粒粒蟹子,每件夾住細細粒牛油果,食落唔會感覺到好滯。牛肉烏冬烏冬上碟時,牛肉係半熟既狀態,用烏冬湯底嘅餘溫整熟,肉嫩可口,烏冬麵質彈牙。牛舌串原切牛舌,咬感十足,牛舌調味調得好。雞腎串雞腎燒得好脆好爽口,七味粉調味剛剛好,辣辣地,好惹味。秋葵串秋葵燒到外面小小脆,細細條,咬落口感唔會覺得好滑潺潺,感覺唔錯。餐牌:

海葡萄沙律

加洲卷

牛舌串
原切牛舌,咬感十足,牛舌調味調得好。

雞腎串
雞腎燒得好脆好爽口,七味粉調味剛剛好,辣辣地,好惹味。

秋葵串

餐牌:
2023-09-23
2023-09-25 121 views
呢間又係我lunch飯堂見今日要係公司OT 食番個開心dinner補番下先😚🔸蛋黃醬焗蠔新鮮的蠔肉搭配濃郁的蛋黃醬烤至金黃酥脆 口感豐富多汁🔸魚籽沙拉超清新既salad有好多魚籽& 蟹柳絲& 青瓜& 生菜絲好match呀🔸壽司7食有三文魚, 帶子, 魚籽, 鰻魚, 油甘魚, 左口魚, 吞拿魚好新鮮~ 食落去清香樸鼻每咬一啖都好肥美飽滿非常出色炙燒過既壽司都好好食~ 因為燒過之後個油香重好多如果可以真係想encore呀🔸鯛魚天婦羅以優質的鯛魚為材料外皮炸至金黃酥脆鯛魚肉質鮮嫩 搭配上薄脆的天婦羅外層口感豐富 上枱時熱啦啦好好食🔸燒花魚一夜干花魚肉質變得細嫩多汁搭配上烤至香脆的表面好大條魚 呢個係超抵食呀🔸野菜烏冬健康既素食選擇烏冬面與新鮮野菜相結合搭配上清淡的湯底形成了一種和諧的口感有甜椰菜, 冬菇, 紅蘿蔔等等 係素食者必點呀~📍磯の水產📍觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
呢間又係我lunch飯堂

健康既素食選擇
烏冬面與新鮮野菜相結合
搭配上清淡的湯底
形成了一種和諧的口感
有甜椰菜, 冬菇, 紅蘿蔔等等 係素食者必點呀~

📍磯の水產
📍觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
觀塘碼頭係大家拍拖及Kill Time 好地,放完電,過條馬路就可以食,可以唔想行返出去觀塘APM或者裕民坊咁遠。餐廳座位非常闊,落裝修到非常有日本當地居酒屋的風格,門口已清酒洞及紅葉🍁作裝飾,及室內則日式居酒屋風格的紅燈籠作裝飾,放完電想坐得舒舒服服,而且想食放啲有水準的食物都直得推介,呢間就係不二之選了。🥗牛油果蟹肉沙律滿滿的蟹肉非常鮮味,如果大家係牛油果紅的話,就不能不錯過,牛油果分量超多,而且使用水耕菜,所以非常新鮮及爽脆。🍣壽司拼盤壽司師傅會因應不同的事,配對壽司,所以非常新鮮,今次有三文魚、海膽、海鰻、火炙劍魚腩、火炙白背、火炙拖羅,火炙過的壽司增添一份油香,入口溶化。🍤天婦羅小青椒及海鰻天婦羅是居酒屋常客,平常普遍的都會選擇天婦羅蝦,而今次選擇了天婦羅小青椒🫑試一試,嘩不得了,入口青椒外脆,爆汁,juicy,而海鰻本身小小甜,炸得外香內甜而鬆軟,贊🤩🤩🦀帶子甲羅燒蟹膏加入少少飯立貝、蟹子及鵪鶉蛋黃一併加熱燒,口感非常豐富,有蟹子的卜卜脆、帆立貝的軟滑及蛋黃的creamy,一啖入口,跟蟹膏的滋味非常搶,我幫上梳打餅上邊一啖食用來送啤酒🍻簡直無得輸。🐮金菇牛肉燒燒嗰啲金菇牛肉

🥗牛油果蟹肉沙律

🍣壽司拼盤

🍤天婦羅小青椒及海鰻

🦀帶子甲羅燒

🐮金菇牛肉燒
燒嗰啲金菇牛肉淋上濃郁的蒜香醬,而醬汁帶點酸甜,好味。

🍜牛肉烏冬
牛肉烏冬份量非常足,大大片的肥牛,肉味濃郁不回太肥,大滿足。
2023-09-21 23 views
今日收工後同同事去觀塘海濱公園入面一間食日本菜的餐廳<磯之水產>食晚餐。磯之水產位於觀塘海濱道33號萬兆豐中心地下3號舖餐廳係以日式居酒屋為裝修風格有水牌同酒桶放在門口有一個大展示櫃擺放著各種日本清酒餐廳內特設有壽司刺身區的吧台天花上有燈籠同營業中的旗幟非常有日本風亦有店長推薦的菜牌今晚我們兩人叫左深海池魚薄切,吞拿魚魚蓉小卷,冬菇串燒,明太子雞翼,原鹽燒原隻魷魚筒,牛肉烏冬,雞肉棒深海池魚薄切肉質結實爽口少少油香吞拿魚魚蓉小卷魚蓉非常細滑配上蔥花非常美❤️鹽燒魷魚筒即場燒一邊燒魷魚一邊散發出香味兩個人食份量岩岩好明太子雞翼帶點辣帶點鹹香我幾喜歡❤️雞肉棒😋好爽口點雞蛋食非常滑牛肉烏冬大大碗牛肉非常淋蔬菜非常多飽肚冬菇串燒好鮮味😋這餐晚餐食物既豐富又好味而且環境闊落朋友都話非常放鬆

磯之水產位於觀塘海濱道33號萬兆豐中心地下3號舖

這餐晚餐食物既豐富又好味
而且環境闊落

朋友都話非常放鬆

2023-09-20
$300 (Dinner)
  • 魷魚
  • 雞肉棒
  • 池魚
  • 牛肉烏冬
2023-09-20 19 views
收工後喜歡來官塘海濱走走,見這居酒屋好像幾好便入內試試。蟹肉牛油果沙律($78)大大碟嘅蟹肉,配上牛油果同埋沙律菜,很滿足。時令秋刀魚($188)時令推介的秋刀魚,幾新鮮肥美,這價錢好抵食!甲羅燒($78)侍應很細心,先比未燒的甲羅燒俾我哋影相,然後才燒係我們食。配埋餅乾食,味道不錯,這價錢冇得輸。蔥拖羅卷($88)拖羅幾新鮮好味,份量好足,$88 有六件,超抵!另叫了野菜烏冬($58)及野菜盛天婦羅($98)。整體來說,環境闊落舒適,景觀開揚,服務也不錯,官塘食飯談天幾抵食的日本菜選擇。
收工後喜歡來官塘海濱走走,見這居酒屋好像幾好便入內試試。

蟹肉牛油果沙律($78)
大大碟嘅蟹肉,配上牛油果同埋沙律菜,很滿足。

時令秋刀魚($188)
時令推介的秋刀魚,幾新鮮肥美,這價錢好抵食!

甲羅燒($78)

蔥拖羅卷($88)
拖羅幾新鮮好味,份量好足,$88 有六件,超抵!

另叫了野菜烏冬($58)及
野菜盛天婦羅($98)。

2023-09-13
$300 (Dinner)
同好朋友去左觀塘海濱食Lunch,唔黎都唔知呢邊幾多野食。朋友鐘意食日本野,所以揀左呢間~磯の水產~,有刺身,又有多款定食食。餐廳好有日本居酒屋feel,環境雅緻舒服。定食餐係有埋日式蒸蛋🥚、麵豉湯同飯🍚。刺身六點定食,六款新鮮刺身,其中令我超驚喜既係超彈牙既墨魚包住超juicy 既海膽,食落口即心心眼。呢個定食仲要係配蟹肉蟹籽飯,豐富 。芝士炸雞飯🦃丼,酥脆嫩滑炸雞面擠上兩款芝士,香噴噴,超邪惡。鰻浦燒丼,超肥美既鰻魚,好正。幫襯晚市,follow 餐廳社交平台,仲送300ML 既清酒,下次晚市再黎食先。
同好朋友去左觀塘海濱食Lunch,唔黎都唔知呢邊幾多野食。

餐廳好有日本居酒屋feel,環境雅緻舒服。

定食餐係有埋日式蒸蛋🥚、麵豉湯同飯🍚。

鰻浦燒丼,超肥美既鰻魚,好正。

2023-09-18 22 views
約左朋友一家人去觀塘海濱放電難得黎到就係附近搵好野食呢間係海濱附近既日本野好似唔錯 就試試佢海葡萄沙律就算係日本餐廳 都唔係到到有所以見到都會點黎食 食落脆卜卜咁好得意 少少海水味 配沙律 同酸醋 幾開胃 鯛魚薄切店員介紹鯛魚刺身 食落魚味濃 肉都幾甜 份量都算多牛油果軟殼蟹卷軟殼蟹即叫即炸 炸皮唔會好厚 食落軟熟 配牛油果一齊食更加creamy 軟滑 係我每次去食日本野必點items 雞肉丸串 雞軟骨混成既雞肉串口感比起淨雞肉更豐富 沾埋月見汁 同日本蛋黃 味道又去到另一層次炸池魚 份量都幾多 每條池魚都炸到脹卜卜 鐘意佢炸粉唔厚 食落勁香口 仲keep 到魚既味道清酒煮蜆大大粒既蜆肉 勁鮮甜配埋鏗魚湯底 忍唔住飲左好多野菜烏冬最後朋友話唔夠飽😳所以叫左個野菜烏冬鐘意佢夠多菜 烏冬夠煙靭 湯底清清地勁好味
約左朋友一家人去觀塘海濱放電

• 海葡萄沙律
  • 炸池魚
  • 清酒煮蜆
2023-09-17 14 views
今日冇落雨,在海濱公園散散步,吹吹風,經過磯の水產,裝修日系,我同老公感覺唔錯,就入去食晚餐。蟹肉牛油果沙律沙律菜、鮮甜蟹肉、牛油果、蕃茄仔,清新嘅沙律。壽司拼盤(7件)三文魚、帶子、鯛魚、呑拿魚、左口魚邊、海鰻、三文魚籽。帶子好大粒,所有壽司都放咗大片嘅刺身,食完好有滿足感。帶子甲羅燒配梳打餅蟹膏、帶子、鵪鶉蛋、葱粒,將材料拌勻同加熱,蟹膏好鮮配搭鹽味梳打餅,令人食完再食。燒銀鱈魚燒到焦香嘅銀鱈魚,抹上帶甜嘅豉油在魚身上,魚皮香口,魚肉滑溜。豚肉蘆筍卷薄片豚肉食落冇咁膩,蘆筍口感爽脆。野菜烏冬湯烏東內有野菜、東菇、金菇,清甜嘅湯底,令蔬菜更美味。汽水(櫻花)碳酸飲品,好解渴⋯⋯原來櫻花味係咁嘅😃

蟹肉牛油果沙律
沙律菜、鮮甜蟹肉、牛油果、蕃茄仔,清新嘅沙律。

壽司拼盤(7件)
三文魚、帶子、鯛魚、呑拿魚、左口魚邊、海鰻、三文魚籽。
帶子好大粒,所有壽司都放咗大片嘅刺身,食完好有滿足感。

帶子甲羅燒配梳打餅
蟹膏、帶子、鵪鶉蛋、葱粒,
將材料拌勻同加熱,蟹膏好鮮配搭鹽味梳打餅,令人食完再食。

燒銀鱈魚

豚肉蘆筍卷
薄片豚肉食落冇咁膩,蘆筍口感爽脆。

野菜烏冬
湯烏東內有野菜、東菇、金菇,清甜嘅湯底,令蔬菜更美味。

汽水(櫻花)
碳酸飲品,好解渴⋯⋯原來櫻花味係咁嘅😃
2023-09-17 18 views
今日天氣涼涼我哋行咗陣觀塘海濱見到附近有間好日式既居酒屋就入咗去試下🏮餐廳入到去係好靚既裝潢擺咗好多清酒瓶係度🍶我哋先叫咗個刺身開開胃~有三文魚腩、吞拿魚、劍魚腩、帶子同蜜柑鯛🍣刺身好新鮮同十分厚切第一次食蜜柑鯛 味道好特別無腥味之餘仲有陣陣橘香味🍊帶子都勁鮮甜 而三文魚腩仲好爽口第一道菜黎講我十分滿意🫶🏻🫶🏻佢餐廳既雞肉棒都好好食燒到香噴噴 沾埋蛋黃漿一齊食肉質味道更加嫩滑😋😋火龍卷份量都好多 大大舊性價比不俗~餐廳食物定價不高 野菜烏冬大大碗都係$58黎到都估唔到咁大碗🙈🙈我哋最後捧住個肚走😮‍💨😋
今日天氣涼涼我哋行咗陣觀塘海濱
見到附近有間好日式既居酒屋就入咗去試下🏮
餐廳入到去係好靚既裝潢
擺咗好多清酒瓶係度🍶

我哋先叫咗個刺身開開胃~
有三文魚腩、吞拿魚、劍魚腩、帶子同蜜柑鯛🍣
刺身好新鮮同十分厚切

野菜烏冬大大碗都係$58
黎到都估唔到咁大碗🙈🙈
我哋最後捧住個肚走😮‍💨😋
2023-09-14 13 views
今日走到觀塘海濱附近,恰巧就發現了一間以全落地玻璃,環境開揚的磯燒水產,一場來到,就入內一試。店內掛上一盞又一盞的紅色燈籠,甚有日式居酒屋的味道。飛魚籽沙律用上了青瓜絲、蟹柳條和飛魚籽,最後還加上沙律醬,攪勻後,入口柔軟滑爽的,並且搭配很來爽脆可口,非常開胃。鯛魚薄切把鯛魚切成薄片,入口清淡鮮美,非常嫩滑,輕點柚子醬汁,平衡口感酸甜,更能增加其鮮美口感。牛油果軟殼蟹卷以軟殼蟹作主食反卷,再加上牛油果在面,入口濃郁而柔軟,又多了一份脆脆的口感,帶來了一層豐富的層次感。吞拿魚腩薄脆把濃郁鮮味的吞拿魚腩切成蓉,再放上脆身的餅乾上,入口酥脆可口,同時也保留了吞拿魚腩的嫩滑口感,真是一道不錯的小食。酒煮蜆飽滿厚肉的蜆肉,經過烹煮後,變得鮮嫩多汁,口感爽脆,帶有一點咬勁,酒香味濃,讓人愛不釋手。牛肉烏冬最後選了一碗口感彈牙的烏冬,再放上牛味濃郁的牛肉,軟嫩鮮美,確令我抱住肚腩離開…飽。

店內掛上一盞又一盞的紅色燈籠,甚有日式居酒屋的味道。

鯛魚薄切

牛油果軟殼蟹卷

吞拿魚腩薄脆

酒煮蜆

2023-09-13 20 views
黑雨過後黎觀塘海濱,唔算太大影響,依然好靚,行完順便去醫肚,見到呢間樓底幾高,重落地玻璃既居酒屋幾靚就入去試吓呢度勁有日本特式,餐牌亦都好多選擇沖繩海萄沙律好新鮮,朋友第一次食海葡萄覺得幾得意深海池魚薄切有十數片,好鮮味壽司拼盤(7件)$188拼盤有三文魚、帶子、油甘魚、吞拿魚、炙燒、劍魚、海鰻和三文魚籽,樣樣都咁好味雞肉丸串入面有d雞軟骨, 增加口感, 仲可以點埋玉子, 令雞肉更滑身牛肉烏冬夠晒彈牙依家follow我Instagram仲有嘢飲送添🥳

呢度勁有日本特式,餐牌亦都好多選擇

沖繩海萄沙律

好新鮮,朋友第一次食海葡萄覺得幾得意

深海池魚薄切

有十數片,好鮮味

壽司拼盤(7件)$188

雞肉丸串

牛肉烏冬夠晒彈牙
依家follow我Instagram仲有嘢飲送添🥳
2023-09-13 17 views
#20230912 📝📍 磯の水產 @quayside_seafood 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#海葡萄沙律 $68💭 自從之前去沖繩旅行食過海葡萄之後,係香港真係好似無乜點見過🧳以為日式沙律通常都用芝麻醬,但呢個有啲西式係用黑醋,配埋啲沙律菜酸酸地,海葡萄又帶少少咸香,做前菜食好健康開胃🥗.#深海池魚薄切 $180💭 份量都幾多,驟眼睇都有十幾片,雖然話係薄切,但又唔係真係想像中咁薄,咬落有返啲質感🐟隨碟跟左個特別既豉油,有啲酸酸地,食落幾清新🌱.#壽司拼盤 #7件 $188💭 7件壽司都唔同款🍣醋飯係黏口果隻,所以舊壽司做到唔易散,魚生新鮮既,不過🐷最鐘意炙燒同鰻魚果兩件,燒過之後個油香重好多,吞左都仲有得魚油殘留係個口唔捨得飲茶沖走佢tim😛.#吞拿魚腩薄脆 $88💭 吞拿魚腩好綿滑,同脆口既薄脆有強烈對比,面頭又有啲蔥爽爽地,中間有啲明太子醬提升左個咸香味,如果有叫酒飲呢個用尼送酒都幾正🍶.#辛辣炸豆腐 $68💭 其實都有8-10舊,應該係即叫即炸,上枱既時候熱辣辣,差啲比個心辣親條脷🥵炸完個豆腐仲keep到好滑,真係唔使點咬就
#20230912 📝

#深海池魚薄切 $180

#壽司拼盤 #7件 $188

#吞拿魚腩薄脆 $88

#辛辣炸豆腐 $68
💭 其實都有8-10舊,應該係即叫即炸,上枱既時候熱辣辣,差啲比個心辣親條脷🥵炸完個豆腐仲keep到好滑,真係唔使點咬就吞左,個辛辣係五味粉既辣,所以係香為主👍🏼

#野菜烏冬 $58
💭 最後食返個烏冬好滿足,個湯底清清地但又有啲似關東煮既湯底,🐷覺得好味飲左兩碗咁滯😋烏冬係扁身煙韌果隻,就算無肉都唔覺得寡😎

#觀塘美食 #🐷在觀塘 #🐷_食