真台客

真台客 (Closed)

真台客 (Closed)
sing1083
垃圾食物
sing1083
2022-04-15
Follow
叫外賣兩個炸雞麵+兩杯珍珠奶茶+蚵仔煎+蛋餅炸雞麵,麵湯底同水無分別蚵仔煎>一開個賣相一堆屎咁🤮,成盒比汁浸滿哂,蠔我揾到4隻咁大把,勁難食珍珠奶茶>糖水一杯,無茶味,珍珠硬既蛋餅>叫唯一放到入口既一樣,吾係好食,吾難食Read More
huiyantung
趕🐷食記
huiyantung
2022-03-18
Follow
太耐無得去旅行✈️突然好掛住台灣既野食😋成日見人post呢間日常食黃既舖頭,終於搵到機會尼試下,發現佢三間舖頭啲menu有少少唔同🤏🏼今次試大埔店趕🐷當日去係星期六中午,人流唔係好多,見舖頭都有位,但見有唔少同趕🐷一樣既外賣單,加上伙記唔多所以做到踢晒腳,落單既時候已經講到明要等15分鐘⏳大家預定時間喇.🧡台式蛋餅 (玉米) $38$38包一款配料,如果想再加就每樣加$5,有玉米/肉鬆/芝士/鮪魚 (吞拿魚) 揀,趕🐷揀左粟米有啲失策,因為啲粟米散收收會跌晒出尼,加上趕🐷用筷子食又輪輪盡盡😅無一舊係成功一啖蛋餅連粟米一齊食,每舊都要放左蛋餅入口先再夾粟米😂建議大家用羹食🥄或者叫其他三款配料感覺都唔會咁散,個蛋餅有少少煙韌感覺,本身無咩味,調味係晒個豉油度,好似煲仔飯果啲豉油咁,加埋粟米本身既甜,成個蛋餅就變左甜甜地唔太咸,幾岩趕🐷口味.🧡雞肉滷蛋飯 $32見佢個價錢仲平過個蛋餅就估到佢份量唔會好大,而舖頭其實都係列佢入輕食既行列🤪粒滷蛋無咩特別,正正常常🥚啲雞肉有滑有鞋,因為取自兩個唔同部位,不過其實佢每舊雞都唔會好大舊,所以鞋極有個譜,同埋佢一梳梳咁食落係有肉絲既質感😆另外飯做得唔錯,趕🐷最怕食爛飯一patpat,呢個有做到粒粒分明🍚本身趕🐷無去過台中唔太識欣賞,不過同行朋友話有嘉義既味道.🧡大腸麵線 (走青) $38可以揀唔要大腸轉蚵仔🦪原本應該有啲芫荽既趕🐷諗,不過比趕🐷走左😅所以佢名符其實得返大腸同麵線,以為佢會有啲筍絲果啲配料,係無既🙈大腸偏爽,有咬口,令到成碗野有返啲口感,對於非常鐘意食麵線既趕🐷尼講依然覺得好食😋.🧡荔枝綠茶+椰果 (微甜少冰) $25 🧡百香果QQ (微甜少冰) $24QQ係椰果加珍珠,就算叫左微甜趕🐷都覺得偏甜😅應該係因為啲椰果同QQ平身都帶糖漿,所以建議大家叫記得都叫少甜或者微甜🧋Read More
+ 6
Mellow lan
好食是良知
Mellow lan
2022-02-19
Follow
如題,雖然是💛店,但成餐野除左碗飯同珍珠奶茶係好味,其他食物質素非常令人擔憂😓😓蚵仔真係好腥 好似唔新鮮成塊蛋好鞋身 面線入面既蚵仔都係一樣⋯⋯雞腿大家都見到燶邊的😈😈希望店家用心做好服務,入泥問坐邊度都好似好唔耐煩咁⋯我真係食唔到 我過隔離食其他野先Read More
hkgoodwest2021
大埔 台灣菜特色粉面[鬼脸] 台式飲品 粉面米線🍜
hkgoodwest2021
Level 3
2021-12-21
Follow
大埔 台灣菜特色粉面[鬼脸]台式飲品 粉面米線🍜大埔,需要轉乘巴士🚌1. 燙青菜🥬$20- 比較清淡一啲[懵逼]不過都有跟台灣嘅特色✌🏻2. 蛋餅🥞- 玉米$43- 呢個就比較脆口,入邊會有肉鬆同埋粟米🌽食落去真係比較香口。😆兩個人🤭就啱晒3. 滷水拼盤$78- 入邊會有豬腸💪🏻甜不辣[害羞]豆腐[憨笑]滷水蛋[笑哭]牛筋[害羞]芫荽同🥬雖然細細碟[笑哭]但係都好有咬口😄4. 貢丸湯米粉$36- 呢個就真係我覺得性價比有啲低🤭只係得少少米粉🔥同埋三粒貢丸[流泪]睇落去唔係好抵🥲貢丸入邊都仲有少少凍🥲呢一碗有待改善💪🏻@genuine_tw_taipo地點:大埔安慈路3號翠屏花園商場地下9號舖名稱:真台客好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻Read More
+ 3
tummy1128
抵食台灣菜😋💕💕💕
tummy1128
2021-11-29
Follow
💕麻辣魯肉乾拌麵 超推薦‼️呢個麻辣魯肉乾拌麵係我係呢間餐廳食既No.1😍平時台灣菜第一時間都係諗起魯肉飯🍚但原來麻辣夾埋魯肉都好襯😍😋魯肉既份量都超級多🤣好豪爽🤭個麻辣醬唔會好辣 比較重口味既一個拌麵🤤仲有啲青瓜絲 撈埋一齊食真係好正🤣個麵都唔會太淋太硬 鍾意食辣既真係要試下💕雞肉飯 因為拌麵嗌左魯肉 所以飯就嗌左雞肉試下😋雞肉飯就正正常常啦 黎嗰陣覺得個碗好細🤣但原來都幾大碗🤩飯面放左滿滿既雞肉😍啲雞肉都充滿左醬汁同椒鹽味😋職員話如果唔夠味可以同佢地講加啲汁🤓不過我覺得咁樣已經好夠🤣因為本身個雞肉已經好有味😝撈匀啲飯一齊食啱啱好😎另外我地自己研發左新食法🤣食個拌麵嗰陣淨左好多魯肉😲我地將啲魯肉撈埋落個雞肉飯食 都好正😍💕💕花枝丸 又係一個我好鍾意食既小食😍表面上係4粒 其實係4粒半粒黎🤣但半粒都好大粒🤩超好食!熱辣辣😋食落去好彈牙同埋有啲椒鹽味🤤超正🤩💕百香綠茶QQ 杯百香綠茶正常發揮🤓我地嗌左少甜都覺得好甜🥲但啲珍珠都好煙韌😋QQ份量都好多🐷🐽:整體黎講都唔錯😍我覺得第一次黎可以試下個拌麵同花枝丸😋蛋餅就唔係太推介🙁之前食過覺得一般🥲Read More
+ 1
麻辣魯肉乾拌麵
花枝丸
htmui
大過你塊面既雞扒
htmui
2021-11-15
Follow
真台客既油䓤雞撈面同大雞扒飯,依家閒閒地都要50-60蚊既午餐。大過你塊面既Juicy 雞扒,不過油膩感較高,如果可以隔一隔油相信更好。食既時候會覺得較漿口。不過勝在唔貴,我自己都係鍾意炸物。當去左轉台灣都係$52,仲有自助酙冬瓜茶(小編最愛)😊😊😊相反油䓤雞撈麵,我自己就覺得一般,因為比較油同咸,食唔到太多雞味,下次都係嗌番牛肉麵算。因為飯到加埋味粉,很重味,即使係食慣重口味既我都覺得有啲over Read More
tsztszvip
下次唔會再去
tsztszvip
2021-11-14
Follow
自己一個人食,嗌咗一份$52嘅大雞扒便當。一坐低Menu都冇俾明明我隔離有兩個樓面兩個掛住傾偈完全冇理我大聲問佢唔好意思我要Menu都冇聽到落單又係要等佢見到舉左隻手成分鐘😅😅😅咁都事小,碗飯仲有隻迷你蟲仔形狀似曱甴😂😂😂即刻換比我,2分鐘就有味道偏甜同埋啲飯真係濕咗啲搞到個雞扒炸好都變軟真係好失望,啱啱開已經食過一次今日俾多次機會佢,做得仲衰相到冇影,快快走人又多,自己一個不想久留冇下次!Read More
wtf._.99on
{黃店💛大埔台灣菜🍜}
wtf._.99on
2021-10-17
Follow
-{黃店💛大埔台灣菜🍜}黎到大埔附近試左間台灣野 荃灣同元朗都有分店嘅!🤤紅燒牛肉麵🤤 ($60)牛肉好淋🤓仲有超多舊😂😂😂個面就好普通 最後個湯有少少伏因為好油🥲不過食得出有藥材味同埋有藥材料喺入邊👖褲評: 6.8/10🤤芝士粟米蛋餅🤤 ($41)蛋餅最出色 有蛋香又有拉芝 係咪個卷都好大🥰再加少少酸嘅醬汁☺️👖褲評: 8/10🤤鹽酥雞🤤 ($36)好大份!有丁點肉汁係入邊 不炸粉都係厚👀👖褲評: 7/10🤤滷肉飯🤤 ($28)肉太肥完全食唔到 食一啖已經覺得好肥膩真係放棄咗🙁👖褲評: 3/10人均110 不過野食好大份 小食係唔錯但主菜好油同飽😂有免費冬瓜茶!但個統一布丁奶茶唔好飲冇茶味性價比: 7.5/10服務: 7.5/10環境: 7.5/10🚩真台客🚩地址: 荃灣海壩街83-93號荃好景大廈地下C號舖元朗仁樂坊5號利發大廈地下G及F號舖大埔安慈路3號翠屏花園商場地下9號舖 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai台灣菜 #fuudjai荃灣 #fuudjai大埔 #fuudjai元朗Read More
+ 2
芝士粟米蛋餅
WingYeeSo
非常差!
WingYeeSo
2021-08-01
Follow
今日叫一個魯肉飯 加蛋餅 、大雞排湯麵!首先魯肉飯 得一匙羹嘅魯肉,係完全撈唔到飯。咁就叫職員有冇得加啲魯肉得勁少,佢話每碗有限定,一係可以加錢$6 😤絕對唔會加囉!咁照食啦,魯肉飯 飯好淋 魯肉係得啲脂肪 係冇肉嫁! 非常難得 唔夠汁更加唔好食 。係大雞排湯麵 個湯底完全冇味道,連味精都慳埋😖飲品 凍烏龍奶茶 都係冇茶加冇奶味😰兩個人 埋單$173 二個字,難食食到圖中 立即走人Read More
gwen6232
多劣評真係有原因
gwen6232
2021-07-01
Follow
外賣自取話假期多單要等半個鐘 等左半個鐘番去話蚵仔賣晒叫我哋再揀 重要再等過 落單時無又唔講 無下次 體驗極差 黃店都唔係得呢一間 無心經營難怪愈來愈多劣評 唔單止服務 連食物質素都差 一粒星都嫌多Read More
hid60000
好唔掂
hid60000
2021-06-27
Follow
大埔中心食店好少咁差之前平日行過都好多客、今日見假期都冇乜人唸住試吓、食物唔得都算,飲品真係好少咁唔掂,雖然唔可以同飲品店比,但佢收得咁貴質素應該要有番咁上下、食物份量又唔夠、食完好似冇嘢食過、要過學利再食、都已經叫咗2份野,我一向都唔分黃籃餐廳,佢哋用黃店嘅方法生存應該唔可以頂得幾耐、佢叫我入座時明明冇乜客都要我搭枱、我食完走都仲係冇人先係問題,佢哋d服務其實唔差表面講嘢、可能就係唔想你坐得耐:(劣Read More
kissapplegirl
好味台式黃店🥲白飯又濕又硬水準下降
kissapplegirl
2021-06-15
Follow
間唔中唔煮飯會去真台客買外賣,係呢度搵電話打去叫外賣時,順手睇見幾個劣評,其中一個講d米半生不熟,諗住一次半次煲飯失手,點知我都中招有部分米飯勁濕,好似BB糊仔咁,有部分就米粒中心仲有d白色,係勁勁勁難食既口感,我食左幾啖頂唔住倒左d飯,連最基本煲飯都搞到咁,十分失望!炸雞排仍然大大份好好味,配菜中的蘿蔔乾畫龍點睛,可惜個白飯難以入口,我要開火煮個麵頂肚,另外冬瓜茶變為要加錢不再免費派發麻煩店鋪注意食物質素Read More
foodlifebalancehk
服務態度差又貴又難食,真心無下次
foodlifebalancehk
2021-06-12
Follow
話說經林.大.康 大埔外賣圈嗌左真台客 (大埔)既4人餐,真係食到一肚氣😓 (1) menu明明寫4人餐係 $538,外賣圈已經收左我$60運費,但埋單4人餐變左 $570😅 好奇問下外賣員,換來態度超唔好的一句: 我都唔想問番餐廳點解收貴左,你俾番 $538啦,當我請你食!(我心諗: 我都係問下姐,你講到咁😅 我最後都照俾番 $570,因為我地唔需要你請☺️)(2) 4人餐包括4個統一布甸,餐廳話無曬布甸喎😊 除左無減番錢,亦都無話換番同等價值既食物俾我地…個餐少左野,最後仲要收貴幾十蚊,係咩野道理?(3) 4人餐既4杯黑糖珍珠鮮奶限制客人一定要嗌凍飲?其中一個朋友從不飲凍飲,想轉熱飲,外賣員表示無得轉熱,話少冰啦😓 最後朋友完全飲唔到,浪費左成杯🙁(我心諗: 你幫我揀埋食咩好唔好?想像唔到我嗌外賣,連杯野飲凍定熱都無得揀?🙄)(4) 食物質素真係好失望,完全講不上好食😅 有圖有真相,淨係睇碗魯肉飯極少份量既魯肉,都覺得好求其好無誠意😓 魯肉係完全無味,仲有陣酸味…另一款有魯肉既菜都係酸既😑 其他食物都平平無奇,完全不值一提😣 成個餐最好飲係杯黑糖珍珠鮮奶…真係要檢討一下😅圖中食物我地每人夾左$150…(當中包括左運費同解釋唔到既”海鮮價”) 份量少都算,最慘係唔好食😅 仲要激鬼氣,黃店同黃外賣圈唔係大曬嫁😕以上提出既幾點,餐廳同外賣員都好明顯有溝通上既問題,無論係上調左既價錢、4人餐無左布甸、凍熱飲,我覺得雙方都可以安排得好啲。我絕對接受合理解釋,但外賣員同餐廳似乎都無打算同客人交待番仼何野。你食就食,唔食就罷就,依個態度真係完全唔ok😉 今時今日咁既服務態度…中過伏一次,真係無下次囉🤨Read More
yankky
真係無下次 🥺
yankky
Level 2
2021-06-12
Follow
疫情下無得去台灣, 就滿心歡喜去附近試下台式野, 點知極度失望 環境唔錯既, 餐牌上既食物款式都唔算太少, 價格合理, 落完單食物好快上台, 快到我覺得好似無煮過咁 蚵仔麵線 - 好稀, 又唔熱炸地瓜球 - 唔錯, 但都係唔熱咸豬肉便當 - 飯一pat pat 咁, d 豬肉就唔錯, 肥肉都爽爽地愛文亡果沙冰 - 普通食物質素差都算... 點之鹽酥雞一上台... 凍既...即刻要求店員翻炸, 翻炸後都係暖既...感覺上完全無用心製作食物, 真係唔會再有下次Read More
Mshkkk
劣食
Mshkkk
2021-06-03
Follow
$29外賣一個滷肉飯一直以來都有幫襯這一家,之前價錢份量合理今天再去,裏面全部肥肉,份量比之前少了一半黃店,但係食物沒有良心幫襯過最差的黃店以後都不會再來,大家不要:(中伏Read More