2023-08-03 530 views
第一次食呢間,叫左兩個餐,兩個餐都好味😲👍👍食物有質素我地話。。.叉燒蝦仁蔥花蛋炒飯🐷🦐🥚 $54好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️蛋的份量都好多,而且好味,漏蛋👍👍另外一提~平時好多都用有款急凍蝦,通常果種蝦爽彈口感,但完全無味。。但佢呢個蝦,完全唔係果隻難食蝦來😲😲 似新鮮蝦口感😲😲唔知係咪真係用新鮮蝦呢🤔🤔🦐👍.黑椒牛肉炒意粉 🐮🍝$52好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️佢呢個牛都係,雖然應該都有落鬆肉粉,但起碼口感唔會好似平時遇到有d 好淋,而且通常見黑椒炒意粉,都好味,呢個都唔例外👍👍.

叉燒蝦仁蔥花蛋炒飯🐷🦐🥚 $54
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
蛋的份量都好多,而且好味,漏蛋👍👍
叉燒蝦仁蔥花蛋炒飯

黑椒牛肉炒意粉 🐮🍝$52
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
黑椒牛肉炒意粉

叉燒蝦仁蔥花蛋炒飯
黑椒牛肉炒意粉
2023-04-11 424 views
放假一定會增肥🤭想食下午茶近近地就去咗呢間茶餐廳西多士西多緊係要有花生醬同煉奶😍即叫即整熱辣辣仲要咁厚身❤️今日無飲到奶茶,普通嗌咗杯檸水,不過呢到有杯薑奶茶係佢哋最出名嘅特飲。我就因為唔中意薑味無試過,大家有興趣可以試下!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)
放假一定會增肥🤭想食下午茶近近地就去咗呢間茶餐廳

西多士
西多緊係要有花生醬同煉奶😍即叫即整熱辣辣仲要咁厚身❤️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-02-27 443 views
今日食晏誤打誤撞入左呢間皇牌冰室🤗小店位置唔太多繁忙時間都需要搭枱‼️全日常餐叉燒湯意粉有5舊半肥瘦叉燒🤗意粉軟硬度適中👍特別欣賞佢嘅湯底唔係齋雞粉湯‼️紅蘿蔔清湯好甜美可口🤤飲完都唔會好頸渴👍火腿炒蛋多士炒蛋嫩滑火腿正常🙌略嫌多士唔夠火候😂薑汁熱奶茶好少地方有得飲嘅薑汁熱奶茶有驚喜😍薑味突出茶夠香滑😊咖喱牛腩飯咖喱牛腩同薯仔炆到好霖入哂味😬牛腩帶少少肥膏食落唔會太乾柴🙌咖喱醬汁香濃送飯一流😋

全日常餐

咖喱醬汁香濃送飯一流😋

• 薑汁奶茶
  • 叉燒湯意粉
2023-01-18 259 views
同屋企人去食,因為我已食飽只系求其叫個鮮油厚多 🥪 轉凍飲$31🍹呢間都聽人講食物唔差💁🏻‍♀️,始終屹立不倒嘅老牌茶餐廳⭐️,應該都係某些人嘅飯堂之一🥳🥳😋😙厚厚嘅多士,夾雜着安佳牌鮮油多士😂😂(因為大大個安佳牌既牛油廣告😂😂🤣)當然唔好預咗麵包中間會全部位置都有牛油覆蓋😜正常茶餐廳質素,零驚喜零失敗當然牛油厚少少會開心啲😂其實我係第一次食鮮油多,體驗都唔錯望住d牛油溶化🧈,口感外熱內冷😻不過我明明叫咗少冰凍檸茶,佢都係勁多冰🥶🥶都係果句,老牌茶餐廳做法
同屋企人去食,因為我已食飽
只系求其叫個鮮油厚多 🥪 轉凍飲$31🍹
😋😙厚厚嘅多士,夾雜着安佳牌鮮油多士😂😂
(因為大大個安佳牌既牛油廣告😂😂🤣)
當然唔好預咗麵包中間會全部位置都有牛油覆蓋
😜正常茶餐廳質素,零驚喜零失敗
當然牛油厚少少會開心啲😂
其實我係第一次食鮮油多,體驗都唔錯
望住d牛油溶化🧈,口感外熱內冷😻
不過我明明叫咗少冰凍檸茶,佢都係勁多冰🥶🥶
都係果句,老牌茶餐廳做法

鮮油多
鮮油多
2021-10-03 1171 views
今日都冇咩好做, 就出上水食嘅午餐就黎到呢叫【皇牌冰室】今次我地叫左個叉燒蝦仁炒蛋飯真係好多蔥 雖然我唔食蔥但見到都好吸引 所以我都忍唔住食左一小口賣相好靚d叉燒炒配個雞蛋 雞蛋唔係好熟 好滑另外叫左 香煎豬扒蔥油太陽蛋飯 和 香煎雞扒蔥油太陽蛋飯,呢2個賣相就冇甘吸引啦雖然味道都唔錯但賣相就冇嘅叉燒甘吸引 香煎雞扒蔥油太陽蛋飯嘅雞扒都好好味 唔係好鞋雞肉都好滑 好似炸雞扒甘呢間店主打 薑奶茶叫 夠薑奶茶我地都叫左熱飲聞聽都係熱嘅夠薑奶茶會好飲d味都都幾好真係幾夠薑未 飲完 喉嚨唔會火辣辣 但嘅嘴 又有薑嘅香味徘徊中中意薑嘅朋友真係要試下
今日都冇咩好做, 就出上水食嘅午餐

就黎到呢叫【皇牌冰室】

味都都幾好
中意薑嘅朋友真係要試下
  • 叉燒蔥花炒蛋
2021-10-03 444 views
平時行過都會見到好多人等位, 今日就去左食Lunch。價錢唔算特別平, 但份量都夠大, 卡位都算闊落🪑 雖然野食既賣相一般,味道都算唔錯, 最值得一提既係 招牌奶茶好滑又夠茶味👍🏻下次再黎試下佢杯 招牌既夠薑奶茶☕️⭐️ 叉燒蝦仁蔥花炒飯《$50》⭐️ 香煎豬扒蔥油太陽蛋飯《$49》⭐️ 香煎雞扒蔥油太陽蛋飯《$49》
平時行過都會見到好多人等位, 今日就去左食Lunch。
價錢唔算特別平, 但份量都夠大, 卡位都算闊落🪑
雖然野食既賣相一般,味道都算唔錯,
最值得一提既係 招牌奶茶好滑又夠茶味👍🏻
下次再黎試下佢杯 招牌既夠薑奶茶☕️

⭐️ 叉燒蝦仁蔥花炒飯《$50》

⭐️ 香煎豬扒蔥油太陽蛋飯《$49》

⭐️ 香煎雞扒蔥油太陽蛋飯《$49》
2021-09-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 招牌奶茶
2021-10-02 268 views
📍皇牌冰室📍💡上水因為間舖多數都卡位,所以媽咪好鍾意帶bb去食飯,話坐得方便d😂而且啲店員都好Nice,搞到屋企個BB成日撩人玩🐥叉燒蝦仁炒蛋飯成個飯啲料都好足,叉燒多蝦仁多炒蛋都多,每次食都好似一啖飯有好多餸咁,而且未到好夠,好好味🐥黑椒雞扒蛋飯咁多個午餐最鍾意食呢個,佢個雞扒好似用蜜糖煎過咁甜甜哋,又有黑椒味,雞扒都有4,5件好多,一個人食成個餐真係好飽,加埋佢隻雞蛋煎到啱啱好,蛋唔係全熟有流心
📍皇牌冰室📍
💡上水

🐥叉燒蝦仁炒蛋飯

🐥黑椒雞扒蛋飯

2021-09-25 210 views
經常去食,多數早餐,原因如下:1. 味道正常,份量夠,早餐既話推介蛋牛治,午餐就推豬軟骨飯,好食,但好快賣哂,要早小小去。2. 價格合理,同街市有得比。3. 環境算幾好坐,冷氣都夠。算係咁啦:推薦!
經常去食,多數早餐,原因如下:
2. 價格合理,同街市有得比。
3. 環境算幾好坐,冷氣都夠。
算係咁啦:推薦!
2021-08-23 233 views
夠特別既葱花蛋冶,麵包夠厚。其他供應既早餐,味道可以,份量夠大,咖啡質素覺得麻麻,奶茶合我口味,正體地方乾淨,招呼有禮貌。午餐同晚餐未試過,淨睇餐牌D食物,感覺下次有機會可以一試。
2021-05-21 329 views
質素時好時壞,味道是好的,但食材質素好參差。一路叫午餐都會叫雞扒,但之前試過雞扒有陣味,所以之後都叫豬扒。咁上次去試豬扒佢整得好好味,但今日去叫豬扒又細塊又有陣味⋯ 只有早餐穩陣,希望佢地keep 到唔好好似午餐咁時好時壞。
質素時好時壞,味道是好的,但食材質素好參差。
只有早餐穩陣,希望佢地keep 到唔好好似午餐咁時好時壞。
2021-04-19 295 views
上個月探父母經過入去食下午茶,卡位算闊落,光線充足。我叫左份西多士配熱飲。西多士新鮮炸出來香噴噴,上枱時已經幫我加左牛油和糖醬上面,用厚多士炸出來,如果入面多少少花生醬會更好。好飽肚熱朱古力就....覺得淡左啲。

西多士新鮮炸出來香噴噴
好飽肚

熱朱古力就....
覺得淡左啲。
西多士+熱朱
$30 (Tea)
西多士+熱朱
2021-01-02 530 views
限聚期間經過見入面無乜人就入左去試下。要讚嘅係防疫認真,規定要探熱,座位闊落而且有間隔,二人一枱,唔搭枱,比同區好多茶記好。食物都有驚喜,早餐叫左五香肉丁一丁加炒蛋多士,熱奶茶都只係$35。一般一丁同多士都要加錢,佢就好大方喇,個炒滑蛋好正,招牌奶茶都好滑好有茶味,而家冬天仲可以免費升級薑奶茶,個味好夾。不過沙嗲牛肉通粉就弱啲,牛肉唔入味,通粉又太細粒。但整體黎講大件夾好食,嗰兩條街無第一都有第二喇
2021-01-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Breakfast)
  • 滑蛋多士,薑奶茶
野食不斷進步,服務不斷退步多次幫襯,野食有要求,食得出有落心思不斷改進,野飲都係,杯奶茶愈嚟愈滑同茶奶比例良好。但樓面姐姐就愈黎愈無禮貌同對我地大聲呼呼喝喝。想再食,但唔想再受阿姐氣
野食不斷進步,服務不斷退步

想再食,但唔想再受阿姐氣

2020-08-15
Type of Meal
Lunch
2020-06-25 515 views
很少見,還有二十多元的茶餐。雖然只是個普通的多士或三文治,但是水準不錯。朋友吃過,推介我試西多士,不過我還是吃了個比較特別的蔥花蛋治!畢竟還是比較少見的,吃了感覺是挺特別的,也好吃。個人建議能加點牛油再香口點就好了。到新餐廳很怕試奶茶,不過冒險一試,這兒的熱奶茶是不錯的。後來也見到水吧師父認真撞茶,還是可以的。
很少見,還有二十多元的茶餐。
雖然只是個普通的多士或三文治,但是水準不錯。
到新餐廳很怕試奶茶,不過冒險一試,這兒的熱奶茶是不錯的。
後來也見到水吧師父認真撞茶,還是可以的。
蔥花蛋治
蔥花蛋治
第二次去呢間餐廳 之前佢門口無放特價餐牌 反而貼晒正價餐牌係門口 見到茶記裝修 但食碗麵都叫價四十蚊起 所以一直無入去直到佢依家放左特價餐牌出黎 又見餐廳長期都有唔少食客 所以就去試下入到去 見到餐牌 覺得真係唔貴 早餐三十零 午餐特餐有啲都係三十幾 覺得佢貼個標價係門口係整蠱自己😂 不過間餐廳座位唔多 可能咁樣控制人數都好 哈講返呢兩次食既早餐 兩次我都係點奶茶及滑蛋 只係個麵唔同 一次食"真雞湯" 鮑腿通 一次食餐肉一丁。奶茶不過不失 滑蛋就好正 係我喜歡的有蛋液的滑蛋 所以先點左兩次😋 如果唔要滑蛋 可以換雙煎蛋 但我就未試過。而鮑腿通 我覺得料比較少 個真雞湯都偏淡 不過味道都ok既 但通粉軟硬都適中 可以一試。至於今日食既餐肉一丁 我覺得好不錯 第一一丁餐而言只收32蚊唔算貴 其次個餐肉唔咸 呢個都係好難得 所以都推介👍🏻另外值得讚的是員工的態度ok 招呼都快但係上菜方面就可以改善 例如我第一次去係等5分鐘以上先上第一樣菜 比起附近茶記係慢 而且奶茶係食到一半之後先上的 第二次去上菜快左 但有上錯 放低就走左既問題 不過都唔算好大件事 但如果改善到就最好 哈

另外值得讚的是員工的態度ok 招呼都快
2020-01-03
$32 (Breakfast)
  • 炒滑蛋 午餐肉