2024-03-01 528 views
👦🏻👧🏻最鐘意去屯門揾食,今次去咗間價錢親民嘅日式居酒屋,佢地除咗有日式串燒、沙律、刺身等等,仲有西式同韓式菜式有煙三文魚香草意粉、龍蝦汁海鮮燴飯、韓式泡菜、鐵板芝土chicken等等。🥚蟹籽溫泉蛋 $22溫泉蛋做到流心效果,有大量蟹籽灑咗係上面,一口食哂有滿滿嘅幸福感☺️,下面有啲生菜,我會將剩餘蛋汁撈勻食🫕。🥓九洲豚肉青提子串 $48豚肉荔子串食得多,包住青提子真係未試過。將豚肉包住青提子一齊燒,一啖食到豚肉香滑多汁,同青提子酸酸甜甜嘅爆汁感💦。🐤雞肉軟骨棒 $48雞肉棒好厚肉,上面灑咗木魚碎,將日本醬油同雞蛋撈勻🥢,醬汁甜甜地,雞肉棒沾上蛋漿後,質地更滑身嫩口👍🏻。🐥脆皮炸bb乳鴿 $68睇到電視機老闆受訪問片講乳鴿係佢地嘅招牌菜式,梗係要叫嚟試吓啦!即叫即炸熱辣辣上枱,外皮香脆,咬落去肉嫩juicy🤩!同我地一般食開嘅乳鴿味道唔一樣,帶有甜味,唔需要沾其他調味,已經好入味💕。🧀鐵板芝土chicken $78大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。聽店員26號起會開始午市提供主要賣雞湯飯,主打自家製雞湯絕無味精及色素,到時再嚟試吓先~📍 留民料理 (屯門)屯門青山

🥚蟹籽溫泉蛋 $22

🥓九洲豚肉青提子串 $48

🐤雞肉軟骨棒 $48

🐥脆皮炸bb乳鴿 $68

🧀鐵板芝土chicken $78
大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。

📍 留民料理 (屯門)
屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖
2024-02-27
2024-01-16 646 views
唔係朋友介紹我諗都唔會知道呢度有間居酒屋,就咁睇個門面直頭唔會覺得呢度有間餐廳㖭啊,入到去好有日本舊式居酒屋嘅感覺,周圍佈置住好多懷舊嘅玩具、海報、鯉魚旗等等,雖然燈飾昏暗,但充滿日本裝飾嘅氛圍就令人覺得呢度係飲返兩杯放鬆嘅好地方🎏話就話係居酒屋,但係其實呢度完全唔局限於日本料理,老細將佢嘅拿手小菜都擺晒落Menu,由於都係第一次嚟,就直接等老細推介😋蟹籽溫泉蛋$22|鱈魚干 $32呢個係一個完美嘅溫泉蛋,半熟嘅蛋黃同埋滑捋捋半凝固嘅蛋白加上蟹子一啖啜入口真係好正🥚日式生炸BB乳鴿 $68乳鴿嘅肉質都幾厚實而且飽滿,外皮十份之脆口,香氣十足,咬開仲有肉汁爆出黎嫁🍗串燒拼盤 $118呢個拼盤分別有豬頸肉、翠玉瓜、牛肉、雞肉同雞腎,火候足夠,調味都幾好,啱我地口味🍢慢煮滷水原隻大豬手 $178呢個大豬手有驚喜,師傅掌握生熟嘅程度非常好,直頭好過一啲專係食豬手或者西餐嘅鋪頭,佢唔係嗰啲慢煮到入口即溶或者用叉一拮就開嘅軟淋,而加剛剛好熟,有咬口但做到好軟嫩嘅質感,味道就唔使講啦,當然係非常之入味,佢係似瑞士汁嗰種比較偏甜嘅滷水,100分推介💯如果你期望食正宗嘅日式料理呢度就未必啱你啦,但如果你

蟹籽溫泉蛋$22|鱈魚干 $32

日式生炸BB乳鴿 $68

串燒拼盤 $118

慢煮滷水原隻大豬手 $178

如果你期望食正宗嘅日式料理呢度就未必啱你啦,但如果你可以接受到呢種形式嘅小店,絕對係有會有驚喜❣️
  • 慢煮滷水原隻大豬手
2024-03-20 178 views
依間留民料理平時主打晚市六點後先營業🛑🛑食過晚市質素不錯 ,今日下午行過就走去試下佢新開嘅主打招牌雞湯飯午市餐牌選擇不算多~ 🐤🐥🐣我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯🐥🐥🐥落枱賣相漂亮♥️♥️ 用個金色嘅鍋底出👍👍👍👍👍一望落嚟就覺得性價比超高, 有心機腐竹口感剛剛好,又唔會爛曬溫泉蛋亦食到蛋嘅鮮味滑嘟嘟~正🤣🤣🥚🥚🥚食落熱辣辣 ,雞湯超正飲落! 呢個強烈建議大家要去試個湯, 有手撕雞,有啲雜菜嘅, 加咗隻雞腳份量足夠 差啲食唔曬不過店內環境好似暗咗少少,如果做午市嘅話🤔🤔店員妹妹服務正常都會同我傾下計 ,不過就好似得一兩枱咁我眼見可能冇乜人知佢有開午市🤔🤔🤔大家有時間就去試下啦~冇介紹錯🤩🤩🤩
依間留民料理平時主打晚市六點後先營業🛑🛑
食過晚市質素不錯 ,
今日下午行過就走去試下佢新開嘅主打招牌雞湯飯
午市餐牌選擇不算多~ 🐤🐥🐣
我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯🐥🐥🐥
落枱賣相漂亮♥️♥️
用個金色嘅鍋底出👍👍👍👍👍
一望落嚟就覺得性價比超高, 有心機
腐竹口感剛剛好,又唔會爛曬
溫泉蛋亦食到蛋嘅鮮味滑嘟嘟~正🤣🤣🥚🥚🥚
份量足夠 差啲食唔曬
不過店內環境好似暗咗少少,如果做午市嘅話🤔🤔
店員妹妹服務正常都會同我傾下計 ,
不過就好似得一兩枱咁我眼見
  • 日式生炸BB乳鴿
  • 串燒拼盤
  • 蟹子溫泉蛋
2024-03-17 123 views
叫左一個豚肉雜菜鍋 $178 入面得四塊薄片豚肉同侍應反映 佢話d 肉貴。。。串燒係好食的 但都吾算好抵食仲叫左一個$218 細馬友,真係好細。。Overall, 性價比好低,野食偏咸,上菜好慢 (等了1.5小時)。吾推介。
叫左一個豚肉雜菜鍋 $178 入面得四塊薄片豚肉
侍應反映 佢話d 肉貴。。。
串燒係好食的 但都吾算好抵食
仲叫左一個$218 細馬友,真係好細。。

吾推介。
2024-03-14 126 views
今日嚟到彩華花園睇吓有咩新嘢食!見到後邊街有冇乜嘢特別想食行去前邊,竟然見到平時淨係開夜晚嘅留民料理開咗午市☺️☺️專賣招牌雞湯飯我哋就入咗去試啦我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯叫完唔夠三,四分鐘就整好出嚟🤓🤓新鮮滾熱辣份量夠大,竟然用個鍋上🥰🥰腐竹夠晒新鮮,溫泉蛋又滑嘟嘟個雞湯係勁好味!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾完全食到新鮮雞嘅味道,唔同出邊嗰啲味精雞粉湯,呢個真係抵讚!🤞佢另外仲有啲菇呀菜啊放埋一齊份量足夠晒仲有蟲草花添😍😍😍員工服務良好都會同你傾吓偈係有一個小店嘅感覺😘😘😘依家啲啲小店越來越少㗎啦,呢間真係食物質素算高端大家有機會真係以為試吓🤩🤩🤩
今日嚟到彩華花園
專賣招牌雞湯飯我哋就入咗去試啦
我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯
叫完唔夠三,四分鐘就整好出嚟🤓🤓
新鮮滾熱辣份量夠大,竟然用個鍋上🥰🥰
腐竹夠晒新鮮,溫泉蛋又滑嘟嘟
個雞湯係勁好味!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
佢另外仲有啲菇呀菜啊放埋一齊
份量足夠晒仲有蟲草花添😍😍😍
員工服務良好都會同你傾吓偈係有一個小店嘅感覺😘😘😘
招牌雞湯飯
2024-03-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Lunch)
招牌雞湯飯
2024-03-04 77 views
屯門有間隱世串燒居酒屋,餐廳在彩華花園地鋪,近青山公路旁邊。深色系設計的門口令餐廳更好像隱藏着一樣,入內進食更有遠雜忙碌環境的感覺。同朋友來到食晚飯🌟前菜流心蛋沙律,篤開雞蛋流心蛋流湧出,拌勻沙律菜好好味🌟串燒拼盤包括燒豬頸肉、牛舌粒、燒雞腎、燒鰻魚、自家製雞肉骨棒,每樣燒得香口🌟日式乳鴿外皮香脆,內裏肉質夠嫩又有肉汁🌟雞腎串燒每粒都幾大粒,塗滿了醬汁,燒完醬汁乾乾地沾上,好惹味!🌟黑松露意大利飯意大利飯口感煮得剛剛好,粒粒黑松露點綴,味道又夠出色聽店員介紹午餐賣雞湯飯,無味精無色素喎,好似好好味咁,下次會同朋友再來食午餐試試!

🌟前菜
流心蛋沙律,篤開雞蛋流心蛋流湧出,拌勻沙律菜好好味

🌟串燒拼盤

🌟日式乳鴿
外皮香脆,內裏肉質夠嫩又有肉汁

🌟雞腎串燒
每粒都幾大粒,塗滿了醬汁,燒完醬汁乾乾地沾上,好惹味!

🌟黑松露意大利飯
意大利飯口感煮得剛剛好,粒粒黑松露點綴,味道又夠出色

一個好唔起眼嘅小店,但其實內有乾坤,日式居酒屋,裝潢就俾人好放鬆感覺,睇見店內牆上都有好多關於老闆嘅報導、拎獎。知道老闆鍾意去唔同地方學野,之後番黎再融入落菜式到,所以餐牌上有啲菜式都幾特別。🏮蟹籽溫泉蛋$22★★★★☆凍嘅日本溫泉蛋加上鋪面蟹籽,一啖全個「雪」落口到,有蟹籽口感之餘,一咬開個蛋汁爆開,好香蛋味,煮得剛好,正!🏮脆皮生炸BB乳鴿 $68★★★★★呢個應該都係鎮店之寶,睇牆面介紹呢個菜式拎過世界鴿王美食大賽金獎!即叫即炸,熱辣辣乳鴿唔好睇佢細細隻,食落厚實多肉,外皮炸到好脆。味道同一般乳鴿唔同,偏向甜味重啲。未食已經聞到香噴噴,咬落啖啖肉之餘唔會炸到乾爭爭,仲係好JUICY,果然係必食菜式!🏮鐵板五花腩 $158★★★★☆呢個有韓式菜感覺,兩大舊厚身五花腩有厚厚拉絲芝士,勁邪惡!五花腩肥瘦均勻比例,厚身超有肉感。但食落唔會超膩,最緊要配埋啲洋蔥絲,酸酸地,更有口感!🏮生煎蝦餃子 $68★★★★☆呢個餃子係自家包嘅餃子,比較特別係入面係蝦,食落好似中式點心蝦餃咁,外皮煎到好香脆,點埋沙律醬,中日FUISON感覺,幾清新。🏮雞肉軟骨棒 $48★★★★☆雖然小店,只有一個廚師,
🏮蟹籽溫泉蛋$22
🏮脆皮生炸BB乳鴿 $68
★★★★★
🏮鐵板五花腩 $158
🏮生煎蝦餃子 $68
🏮雞肉軟骨棒 $48
★★★★☆
雖然小店,只有一個廚師,但每碟擺盆精緻,睇得出有心機!雞肉軟骨棒已經醃好味道,有啲類似大阪燒醬汁係表面,撈埋個日本生雞蛋,食落個口感更滑身,但又有少少軟骨咬下,幾特別。個人鍾意再點埋啲碟邊嘅辣粉,更加惹味!
🏮燒三文魚鰭 $48
★★★★☆
雖然細細舊唔算好多肉,但燒完個油香感出哂黎,外脆內嫩,絕對係餸酒小食!
🏮野菌黑松露燴飯 $108
米飯好濃郁松露香味,偏向奶味重少少。有好幾款菇粒,食落更有口感。份量都多,加上比較CREAMY濃稠啲,絕對夠2個人食。

🌟總結:有心嘅小店,菜式幾特別,價錢唔貴,特別推薦脆皮生炸BB乳鴿!本身只做晚市6點先開鋪,店員提起26號開始會有埋午市,主打自家製雞湯飯,無味精及色素!下次經開都一定試下
2024-02-21 72 views
🍡.屯門有很多美食,今次到置樂附近的「留民料理」享用了一個晚餐,入面的食物包羅萬有,雖然主要是日式美食,但亦可以點雞煲等餐飲🥘.🐙 日式芥末八爪魚配生菜 $58芥末味很足,八爪魚亦很新鮮,用生菜包,非常有鮮味.💛 金磚豆腐 $68外脆內軟,一口豆腐很適合男女老少,食物亦擺設得很漂亮.🧀 鐵板芝士雞柳 $78芝士外層金黃微焦,入口鹹香,雞肉嫩滑多汁,底層芝士烤至焦香鬆脆,佐酒一流😋.🍡 串燒燒牛舌非常有口感,很彈牙,肉汁亦很多燒白鱔白鱔燒得剛剛好,外皮很脆,肉質很嫩,沾上餐碟上的調味更佳.🦐 龍蝦汁虎蝦意粉 虎蝦肉質鮮嫩彈牙,軟硬度適中的意粉配搭濃郁龍蝦汁,每口意粉都有濃厚龍蝦味.餐廳位置不是很顯眼,在彩華花園向馬路的一個角落,內部裝修擺設很有格調,但日久失修有些地方需要修補,餐廳空間不是很大,但看得出老闆追夢的心🫶🏻⭐️推薦⭐️Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽🐽💰有加一服務費#hongkong #foodblogger #foodiehk #influencer #hkblogger #hkfood #hkfoodie #香港 #食評
🍡
🐙 日式芥末八爪魚配生菜 $58
芥末味很足,八爪魚亦很新鮮,用生菜包,非常有鮮味
💛 金磚豆腐 $68
外脆內軟,一口豆腐很適合男女老少,食物亦擺設得很漂亮
🧀 鐵板芝士雞柳 $78
🍡 串燒
燒牛舌
非常有口感,很彈牙,肉汁亦很多

燒白鱔
白鱔燒得剛剛好,外皮很脆,肉質很嫩,沾上餐碟上的調味更佳
🦐 龍蝦汁虎蝦意粉

服務 🐽🐽🐽🐽🐽
衛生 🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰有加一服務費

#hongkong #foodblogger #foodiehk #influencer #hkblogger #hkfood #hkfoodie #香港 #食評 #好去處 #屯門 #留民料理 #日式芥末八爪魚配生菜 #金磚豆腐 #鐵板芝士雞柳 #串燒 #牛舌 #白鱔 #龍蝦汁虎蝦意粉 #香港美食 #屯門美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #探店 #香港美食分享 #相機食先 #iphone15
2024-02-19
  • 金磚豆腐
2024-02-20 62 views
留民料理我有朋友住附近 所以就落樓下試下日式生炸BB乳鴿嚟遠已經聞到佢嘅香味 店員仲好細心咁提供埋一次性手套方便我哋食🫶🏻好熱 仲要好脆 我同朋友一人食一邊 好夠味 唔洗點任何醬汁都食到舔舔脷😋豆腐魚餅一份有四件 真係可以做到外脆內軟 因為入面有豆腐 所以比起普通魚餅軟啲 食落都唔覺得好熱氣👍🏻日式甜咖哩軟殼蟹燴飯個軟殼蟹係新鮮炸起嘅 唔會太硬 平時正常軟殼蟹都會配忌廉燴飯 哩度係用甜咖哩 個感覺係幾新鮮嘅 🤤仲要都比想像中夾 佢個甜咖哩唔會太重 唔會食完之後都仲成口咖哩味😂串燒 (黑毛豬五花腩 三文魚腩 雞心)我哋叫左三款串燒 三文魚腩嘅串燒好似比較少有 又幾特別 佢果度仲有好多其他唔同魚嘅刺身🤪自家製雞肉軟骨棒佢個雞肉軟骨棒係自己整嘅 所以食落去啲肉都好實 又唔會太咸 口感唔錯 仲要加埋佢個燒汁 真係好正😍下次可以再encore🤩
留民料理
我有朋友住附近 所以就落樓下試下
日式生炸BB乳鴿

豆腐魚餅

日式甜咖哩軟殼蟹燴飯

串燒 (黑毛豬五花腩 三文魚腩 雞心)

自家製雞肉軟骨棒
一直都知道e間鋪,但因為彩華e邊比較偏市中心少少,所以成日去左市中心食飯就算☺️今日去朋友屋企佢樓下就係留民終於可以試到🔸燒雞心雞心燒到岩岩好,好有口感,而且醬汁甜甜🔸燒雞頸肉第一次食雞頸肉,我貼朋友都諗原來雞頸可以有咁大舊肉,口感好得意,少少彈牙加肉絲口感🔸黑毛豬橡果五花腩煲煲入面已經有金菇同蔬菜,配埋黑毛豬個鮮甜味走哂出黎💕🔸溫泉蛋五花腩芝士意粉以為以日式為主,點知佢連意粉都有,好驚喜到我同朋友,五花腩煎至脆口,五花腩既油份又同芝士好夾,加埋蛋黃令到醬汁稀杰度岩岩好👍🏻餐廳有左右邊之分別,如果有一班朋友一齊聚聚都非常適合黎e到🫶🏻

🔸燒雞心
雞心燒到岩岩好,好有口感,而且醬汁甜甜

🔸燒雞頸肉

🔸黑毛豬橡果五花腩煲
煲入面已經有金菇同蔬菜,配埋黑毛豬個鮮甜味走哂出黎💕

🔸溫泉蛋五花腩芝士意粉

🌟#彩華花園 #隱世居酒屋 #fusion菜 #居酒屋屯門有好多隱世小店 今次就去左彩華花園樓下 💁🏻‍♀️留民料理店舖坐位數目唔多 🧡#煙三文魚海葡萄蟹籽沙律- 沖繩名物 好適合做沙律配料 咬起嚟好清脆- 煙三文魚加埋入個沙律度!🧡#燒三文魚腩串- 一串三文魚腩 油脂豐富 啖啖肉- 經過火燒之後 更加香🧡#日式生炸BB乳鴿- 其中一道得獎作品- 先將BB乳鴿用滷水方法作處理 之後再拎去生炸- 呢個乳鴿size啱啱好 唔會太大,唔會太細 個肚仲有位置食其他野😂😂🧡#青口意粉- 幾隻青口鮮甜- 好香ge芝麻味 配特製醬汁 - 意粉creamy但唔會太膩!呢間隱世fusion居酒屋 應該要被發現架🥹🥹
🌟#彩華花園 #隱世居酒屋 #fusion菜 #居酒屋

店舖坐位數目唔多

🧡#煙三文魚海葡萄蟹籽沙律
- 沖繩名物 好適合做沙律配料 咬起嚟好清脆
- 煙三文魚加埋入個沙律度!
🧡#燒三文魚腩串
- 先將BB乳鴿用滷水方法作處理 之後再拎去生炸
🧡#青口意粉
- 幾隻青口鮮甜
- 好香ge芝麻味 配特製醬汁
- 意粉creamy但唔會太膩!

呢間隱世fusion居酒屋 應該要被發現架🥹🥹

2024-02-07
  • 日式生炸BB乳鴿
2024-02-07 57 views
店子小小,推門內進,掛着幾個日本式⛩️纸燈籠,萬國旗,牆上亦貼滿了介绍食物,酒,及店主得過獎項的poster,滿滿日本居酒屋味道。店內有兩部電視,其中一部播出店主的感人故事🥹點餐🌿⚡️芥茉八爪魚🐙$58八爪魚極新鮮,一流⚡️串燒拼盤$118(🐷豬頸肉,🐮,🐔雞軟骨,🐔腎,翠肉瓜)約五至六串串燒,特別欣賞師傅好有心机燒,有微微碳燒香,不会乾柴,保留肉汁,不會黏牙。我特別喜歡厚切豬頸肉,又爽,又好有豬肉🐷香味。⚡️雞肉軟骨棒$48(配上酸甜醬汁,拌入生蛋黃)醬汁開胃,拌入生蛋嘅雞肉棒顯得更香滑。⚡️鰻魚燴飯$108好有意大利燴飯的腍淋質感,有兩條食指長的鰻魚,有红,黃,绿椒粒,有菇粒,好夠味😋一面食,一面傾偈,再歎吓黑啤👍👍👍
點餐🌿
⚡️芥茉八爪魚🐙$58
八爪魚極新鮮,一流
⚡️雞肉軟骨棒$48(配上酸甜醬汁,拌入生蛋黃)
醬汁開胃,拌入生蛋嘅雞肉棒顯得更香滑。
⚡️鰻魚燴飯$108
一面食,一面傾偈,再歎吓黑啤👍👍👍
芥茉八爪魚,八爪魚極新鲜,一流
串燒拼盤(約六串)
雞肉軟骨棒(醬汁酸甜,拌上生蛋,令雞肉更香滑不膩)
燒鰻魚燴飯
芥茉八爪魚,八爪魚極新鲜,一流
串燒拼盤(約六串)
雞肉軟骨棒(醬汁酸甜,拌上生蛋,令雞肉更香滑不膩)
燒鰻魚燴飯
2024-02-06 48 views
從留民料理的菜單看可了解留民料理走聚餐路線,留民招牌雞煲、花膠雞煲、串燒拼盤、慢煮滷水原隻大豬手、香草檸檬海鹽焗馬友以多人分享為主軸,留民料理烹調結合中、西、日手法,深受食客喜愛。蟹籽溫泉蛋做得漂亮,戳開蟹籽溫泉蛋後流出黃澄澄的蛋黃流心,蟹籽在口中爆破,散發出滿滿的海味,蟹籽溫泉蛋味道相當有層次,一口咬下只有幸福感,食慾悄悄被打開。日式生炸BB乳鴿也算是留民料理招牌之一,製作也費工,須事先醃漬乳鴿再油炸,最後日式生炸BB乳鴿外皮酥脆,肉嫩多汁不油膩,飄出陣陣誘人香氣,一下就嗑完,留下讓人吮指回味的回憶。串燒拼盤包羅萬有,雞翼、爆汁白鱔、黑毛豬五花腩、豬頸肉、自家製雞肉棒、雞腎、羊肉、燒三文魚鰭等通通都吃到,難得吃到這麼好吃的燒三文魚鰭,魚脂分佈均勻,肉質細緻,絕對是必點串燒之一。看看這油油亮亮雞翼,真材實料,可以看得出雞汁豐沛,肉質鮮美,真的是齒頰留香。豬頸肉有著豐富的油脂,咬起來彈牙得很,鹽烤後肉汁緊緊鎖住,並有著鹽香陪襯,讓豬頸肉味道更為豐富。風味濃郁的羊肉,喜愛重口味的吃貨極愛羊肉,羊肉細嫩,表面烤得焦香,灑上孜然粉,羊肉愈嚼愈香。雞腎烤得極之棒,可能與有切開烤有關,彈嫩無比。黑

黑毛豬五花腩切成適口的大小,外層烤到金黃脆香,海鹽調味恰到好處,不會蓋過黑毛豬五花腩本身的風味,豚脂香與肉香交融,黑毛豬五花腩挺涮嘴的。

黑毛豬五花腩香蔥燴飯味覺多元,透過香蔥、翠玉瓜、黑毛豬五花腩的交替融合,使這燴飯充滿了趣味與驚喜,香蔥為燴飯畫龍點睛起來。燒黑毛豬五花腩香脆彈牙,保有這部位的肉質優點,與香蔥燴飯相輔相承,既美觀又美味。
2024-02-05 42 views
意大利火腿黑醋沙律意大利火腿份量好有誠意,沙律菜入口新鮮爽脆,每一口都有黑醋汁,酸酸甜甜鹹鹹地,最適合做開胃菜。自家製雞肉軟骨棒擺盤十分精緻打卡一流,雞肉軟骨棒底部墊有生菜,旁邊仲有滿滿嘅辛辣粉,供給鍾意辣的食客自己加以調味,仲有有獨家調配的醬汁使用上一級食用級數的日本生雞蛋,蛋香味濃郁,雞肉棒咬落口粒粒軟骨,口感豐富,雞味濃郁,點埋醬汁一齊食味道層次更加提升。日式生炸BB乳鴿一上枱就聞到陣陣嘅乳鴿油脂香味,肉質厚實飽滿,外皮燒到極致香脆,一啖咬落口仲有肉汁連同油脂爆出黎嫁,唔會烤到太過火令到肉質乾噌噌,令人食唔停口。牛油果炒飯牛油果沙律想食得多,炒飯咁特別一定要叫黎試一試,牛油果營養豐富而且非常高纖,適合注重身體健康嘅朋友仔,炒飯很口感勁Creamy,味道有啲似白汁,咬落口仲有一粒粒脆口嘅青瓜,中和牛油果嘅膩感,作為一餐嘅終結,勁滿足完結。
意大利火腿黑醋沙律

自家製雞肉軟骨棒

日式生炸BB乳鴿

牛油果炒飯

野食味道係ok, 都明白得一個廚師出菜係會慢啲,但6點開門入去食(間店嘅營業時間係六點開始),但起碼有1/3既菜式都sold out,佢嗰啲招牌菜冇一樣係有🫠叫左碟主菜黑毛梅頭豬扒但得2小塊,仲要足足等左個幾鐘先有,但叫野食嘅時候完全冇提過,等咗一個鐘唔到催佢,佢都唔講要等耐啲先有得上,就算慢煮都唔使等個半鐘掛,肚餓入去食,真係會等到人都忟…..跟住餐廳環境係OK,但隔離張枱唔平到搖到好似地震咁…….
2024-02-03