2023-11-07 85 views
今日同朋友黎食江團魚,江團魚肉厚身多汁啖啖肉,每人黎到都會叫一條。烤魚有四種口味,分別係1️⃣鮮青椒爽麻烤魚(江團魚),2️⃣毛血旺烤魚(江團魚),3️⃣蒜香酸菜金溫烤魚(清江魚)和4️⃣香辣烤魚(江團魚)。🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟今日食條香辣烤魚,夠晒香夠曬辣,辣椒香味勁足,食落口辣味已經沖落喉嚨,食到流曬汗,但好好味好開胃🤤 燒娃娃菜又甜又多水份,食落去索索聲,聲音超自如,燒過之後甜味更加突出,再加上調味粉味道更豐富更好味,燒菜心真係第一次食,加調味粉有種特別不同的味道,但我都係鍾意食水煮多啲😂😂蒜蓉花甲朝向蒜蓉味,食落去嘢咪就不得了,鹹鹹辣辣,花甲大隻又甜又彈牙,用嚟送白飯真係一流。

🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟
今晚心思思想打邊爐🩵,於是喺尖沙咀附近就搵咗呢間叫做《烤魚叔叔》嘅地方打邊爐啦。餐廳有烤魚食,但係今晚我唔想食烤魚,淨係想打邊爐,於是就叫咗個鴛鴦湯底啦。🤪🛑湯底:鴛鴦鍋(麻辣拼菌皇雞)。🍲打邊爐呢最重要就係個湯底,個湯底唔掂,啲餸曉飛都冇用‼️哈哈!我一入到呢間舖頭,就比濃濃嘅麻辣香味吸引住,。呢個鴛鴦湯底呢就合晒我心意啦,係食辣啲人嘅至愛❤️‍🔥!麻辣湯底,夠晒麻💥,我覺得麻辣嘅程度啱啱好!辣嘅程度都OK,唔會得個辣字,仲夠晒濃。🔥鴛鴦湯底嘅另一邊,我哋就揀咗清清地嘅菌王雞🌱。嘩,個湯底唔係剩係得湯仲有好多菌類,同埋真係有雞🐔係𥚃面。清甜嘅菌王雞湯再配埋麻辣湯,真係好perfect !! 🛑火鍋配料:特級蟹棒.金沙魚丸, 魚腐 。特級蟹棒🦀,好有蟹味,唔係嗰啲假蟹柳!🐟金沙魚丸亦都好特別,鹹鹹地又彈牙!魚腐呢就不嬲都係我至愛嘅😌用嚟打邊爐,索晒啲湯汁,超正der !!😍🛑串燒:之後就係串燒時間,叫左燒韭菜,燒豆皮、墨魚咀。串燒都好惹未,燒得啱啱好!有口感,調味料亦都10分足夠,唔會太鹹亦唔會太淡!😇 我哋仲叫咗個蒜蓉花甲,超多蒜蓉,好好味😝
2023-11-06 49 views
呢間川菜加串燒特式餐廳試完,即刻收藏左,下次會再黎食。首先,餐廳裝飾好靚好有特式,而且價錢合理🧧🐏羊肋條串燒🐏賣相吸引,有好多舊,而且每舊都大大件,口感不得了,味道好好,推薦大家試下🥩羊肉串燒🥩因為試過羊肋條太好味,所以叫埋羊肉串燒試下,果然無叫錯,好香羊肉味,而且唔會好重羊騷味🍖司華力腸🍖好特別,好少地方會有得食串燒司華力腸,燒得好脆身,非常好🐓雞腎🐓好爽口,好滿足,唔會烤到乾晒,睇得出有用心整🐟香辣烤魚🐟店鋪用左江團魚,賣相好整齊,份量充足,肉質嫩滑,啖啖肉,食落有新鮮魚香味,好有四川嘅獨特風味
🐏羊肋條串燒🐏

🥩羊肉串燒🥩
🍖司華力腸🍖
好特別,好少地方會有得食串燒司華力腸,燒得好脆身,非常好

🐓雞腎🐓
好爽口,好滿足,唔會烤到乾晒,睇得出有用心整
🐟香辣烤魚🐟
2023-11-02 83 views
串燒+烤魚係好嘢嚟架,烤魚可以愈煮愈食,串燒即叫即做,全部都熱辣辣🔥裝修好似工業風,職員都幾好禮貌,食得好開心又舒服😌我哋點左幾樣串燒食:⭐️香辣薯條🍟少辣又脆卜卜🥴🥴⭐️燒雞腎🐔爽口彈牙,配合調味更加鮮味😽⭐️司華力腸🍢外皮燒到好脆,入面熱辣辣又多汁!烤魚部分係✨蒜香酸菜金溫烤魚🐟 湯底唔辣,岩哂我想食烤魚,但又怕辣嘅人👍🏻👍🏻揀咗清江魚唔多骨,肉質細膩,味道鮮美🤤🤤烤魚上有大量蒜茸同酸菜,勁惹味😍😍魚肉好香,用料新鮮,口味豐富🫶🏻魚肉同酸菜夾埋一齊食,鮮味十足💯下次可以試埋其他串燒😊😊😊

我哋點左幾樣串燒食:
⭐️香辣薯條🍟少辣又脆卜卜🥴🥴
⭐️燒雞腎🐔爽口彈牙,配合調味更加鮮味😽
⭐️司華力腸🍢外皮燒到好脆,入面熱辣辣又多汁!
烤魚部分係✨蒜香酸菜金溫烤魚🐟

下次可以試埋其他串燒😊😊😊
呢排約咗好鍾意食辣嘢好姊妹食烤魚😍,咁啱我哋嗰日又喺尖沙咀買手袋,所以就喺OpenRice發現咗呢間專門食烤魚嘅「烤魚叔叔🐟」。❤️鮮青椒爽麻烤魚集又爽又麻於一身鍋嘅鮮青椒爽麻烤魚果然名符其實!首先條魚都好大條下,唔算好多骨,仲要每一啖魚肉都食到好香又麻嘅辣味,加咗大量鮮青椒炮製而成。❤️金針菇金針菇加落去吸收晒青椒嘅辣味,好食!❤️火鍋粉火鍋粉好掛汁,火鍋粉有少少粗身好有咬口煙煙韌韌,有少少似粉皮嘅感覺,用嚟食烤魚加落去一流。❤️四季豆本身口感清甜嘅四季豆配上青椒,即時變得好惹味。❤️燒豆皮燒豆皮帶點微辣的口味好開胃!
❤️鮮青椒爽麻烤魚
❤️金針菇
金針菇加落去吸收晒青椒嘅辣味,好食!
❤️火鍋
❤️四季豆
本身口感清甜嘅四季豆配上青椒,即時變得好惹味。
❤️燒豆皮
燒豆皮帶點微辣的口味好開胃!
2023-10-31 55 views
✨成日係屋企食都食到厭啦✨終於可以出街食,今次好特別,就係食四川口味既打邊爐啦,呢間係尖沙咀寶勒巷,今晚就同班好朋友係度食啦⚡️食完就可以快快返屋企啦🌈呢度有好多各種菜式🌤️價錢都好合理,平民價錢⛅️打邊爐既湯式都有好幾款,然後仲有烤魚,咁我地今日咁人齊,有人食辣,有人唔食辣,而鴛鴦鍋就岩晒我地口味啦,辣同唔辣坐埋一邊,麻辣味就好足料,好多完隻辣椒係裡面,仲有其他既秘製麻辣醬油,而另一邊係菌皇雞,雞香味飄香,清淡得來有雞,當湯飲都一樣出色😉我地都擇左好多野食,呢度差唔多講得出既都有,慢慢落單之後好快就到,另外仲有串燒一串串咁,羊肉質感好鬆軟,好有羊味,好新鮮,仲有陣陣油香,好食😎😍鴨舌無諗過係度都可以食到,當佢係小食咁食,好有咬口,好香濃,而且份量十足,夠晒我地份量😍金針菇食咁多肉,食下金針菇都唔錯,🥳呢度既金針菇好新鮮,質感都好爽口,包住晒湯汁勁入味😍午餐肉打邊爐點少得食午餐肉,🥳呢度既午餐肉好厚身,仲要排得好整齊,好專業 😍芝士腸芝士膠都唔錯阿,🥳想講佢既湯底愈食愈好味,加上芝士腸一齊食,真係夠好食😍蒜蓉花甲呢一份係已經整好晒比我地,裡面好多蒜蓉,花甲都好清甜,好好食丫🥳

😍鴨舌
😍金針菇
😍午餐肉
😍芝士腸
😍蒜蓉花甲
2023-10-30 41 views
🌶️麻辣雞煲🌶️雞煲入面勁多雞件,件件都大大舊,啖啖肉,雞肉嫩滑,唔會鞋颯颯,雞煲用佐大量炒香既辣椒,仲有蔥蒜,同雞肉一齊爆煮,雞肉超入味,麻辣香濃!✨雞軟骨✨雞軟骨串燒都幾大粒,雞軟骨燒完好爽脆,脆口味濃,咬落索索聲,超有口感!🌹豬肉🌹豬肉串燒用半肥瘦既豬肉去整,燒晒啲肥膏出黎,豬肉既油香燒到滲晒出黎,味道好香,豬肉都夠嫩澤,仲有啲肉汁添,唔辣都好食!🌞墨魚咀🌞墨魚咀串燒好少平時會食到,呢度既墨魚咀都幾大粒,爽爽純脆脆,口感幾特別,加墊啲辣粉就仲香仲好食!🍟炸薯條🍟薯條係新鮮即炸既,所以夠晒熱,又完全唔油,唔會油淋淋食到成口油,薯條好脆好鬆化,好食!
🌶️麻辣雞煲🌶️
✨雞軟骨✨
🌹豬肉🌹
🌞墨魚咀🌞
🍟炸薯條🍟
2023-10-30 2633 views
川婆婆旗下品牌新開左烤魚叔叔👨🏻‍🦱最近見到做緊烤魚火鍋串燒任食套餐即刻去試吓😎,點知食落又真係幾唔錯🐟烤魚/雞煲串串火鍋燒烤套餐(120分鐘) $2881️⃣烤魚/雞煲 (4人或以上可選烤魚和雞煲)2️⃣火鍋 (麻辣鍋/菌皇雞鍋)3️⃣飲品/配料自助區4️⃣師傅燒烤任食 (牛肉/羊肉/豬頸肉/雞翼等)套餐每位會送時令生蠔🦪同元貝,烤魚有幾款味揀,如香辣/蒜香金湯等🔍,我地要左香辣味江團魚,條魚有好多肉,好特別地仲配埋新鮮豬大腸🐷,新鮮爽口彈牙好好味😋回本位注意❣️師傅燒烤好正,枱面仲有孜然粉比你加,火喉夠食落唔會柴,仲保留到肉汁👍🏻款款都烤得好惹味,正呀火鍋我地叫左鴛鴦鍋,分別係麻辣同菌皇雞鍋🤩雞湯好正✨好濃好甜,好多雞件🐔唔同菇菇🍄,根本係用燉湯打邊爐😬Overall其實相信一般人食烤魚都夠飽,但佢仲要俾你烤完再轉煲打邊爐🍲,仲要有串燒🔥,真係幾抵食

🐟烤魚/雞煲串串火鍋燒烤套餐(120分鐘) $288
1️⃣烤魚/雞煲 (4人或以上可選烤魚和雞煲)
2️⃣火鍋 (麻辣鍋/菌皇雞鍋)
3️⃣飲品/配料自助區
4️⃣師傅燒烤任食 (牛肉/羊肉/豬頸肉/雞翼等)

Overall
2023-10-22
今次去試一間食四川菜,環境好舒服嘅餐廳🏯🚦烤魚叔叔🚦要讚嘅係地點好近地鐵站,非常方便。餐牌介紹清晰,而且好多選擇,睇相都已經吸引🌅🕹️毛血旺烤魚賣相好靚,而且係用左江團魚,面頭鋪滿莞茜同辣椒,味道好夠香口,口感都好特別💡💡🕹️串燒鴨舌都好值得推介,好少地方有得食,仲有個份量好多,滿足到我食鴨舌嘅願望💡💡🕹️燒豆皮,口感一流,食落好滋味,味道少少辣,好大塊,值得一試💡💡🕹️燒辣椒仔,賣相好吸引,好爽脆多汁💡💡
今次去試一間食四川菜,環境好舒服嘅餐廳🏯
🚦烤魚叔叔🚦
要讚嘅係地點好近地鐵站,非常方便。
餐牌介紹清晰,而且好多選擇,睇相都已經吸引🌅

🕹️燒辣椒仔,賣相好吸引,好爽脆多汁💡💡
2023-10-26 89 views
雞煲🍲🍲🍲🍲🍲火鍋粉🍜🍜🍜🍜🍜串燒🍢🍢🍢🍢🍢今日帶男朋友嚟尖沙咀食麻辣雞煲,🍲雞煲超級惹味,有夠辣,我哋都係食得辣嘅人,完全啱晒口味,雞肉大大件超多肉,又嫩又滑又好味,鮮雞味十足。除咗食雞煲,仲嗌咗麻辣火鍋必有嘅🍜火鍋粉即係薯粉,放落麻辣雞煲一齊煮,吸左啲辣汁味道勁惹味,火鍋粉煙靭又彈牙,男朋友勁鍾意食呢隻粉,所以又嗌多咗一碗,食得好過癮。佢哋呢度嘅串燒🍡🍢都好好味,所以就嗌咗啲蔬菜串燒,燒冬菇和燒四季豆都非常推薦,冬菇香味十足,而且咬落去啖啖肉,加上少少辣調味粉,成隻冬菇嘅味道即刻提升。另外燒四季豆亦都非常好味,甜甜地又有咬口,我哋都食得好滿足。
雞煲🍲🍲🍲🍲🍲
火鍋粉🍜🍜🍜🍜🍜
串燒🍢🍢🍢🍢🍢
2023-10-26 63 views
系尖沙咀附近見完客人🏻,🗣️甘我個好朋友又系住呢附近,所以就約埋出來食下野,朋友極力推介呢間餐廳。超級多野食。蔬菜:【【冬菇,娃娃菜】】🌸全部既蔬菜都非常新鮮,而且系好足料!我地隨便燒一陣都好快熟,食落有少許燒汁既鹹香,每一淡都非常滋味! 肉類:【芝士腸,魷魚鬚】🪷中意食肉既可以實現肉類自由。芝士腸味道非常豐富,咬落去有油香滿溢,非常滋味。魷魚鬚不會腥,反而好香好多汁。烤魚:【蒜香酸菜金溫烤魚(清江魚)】🪷魚肉與麻辣調料,青椒搭等等結合得好好,滋味滿載。下次念住叫多d 朋友試下其他食物,仲可以順便敘敘舊。😬💐
蔬菜:【【冬菇,娃娃菜】】🌸
肉類:【芝士腸,魷魚鬚】🪷
烤魚:【蒜香酸菜金溫烤魚(清江魚)】🪷
魚肉與麻辣調料,青椒搭等等結合得好好,滋味滿載。

下次念住叫多d 朋友試下其他食物,仲可以順便敘敘舊。😬💐
2023-10-25 79 views
前幾日同朋友嚟咗尖沙咀寶勒巷搵食,左揀右揀都係呢一間叫做烤魚叔叔嘅餐廳最吸引我哋!今次唔係想食佢哋嘅烤魚,而係想食鴛鴦鍋🤩鴛鴦鍋😋今次揀咗呢個好正嘅鴛鴦鍋湯底,一次過食晒兩款唔同嘅湯底,就係麻辣拼菌皇雞!兩種味道截然不同,麻辣味香味十足,菌皇雞滋潤又補身。既然有個咁正嘅湯底當然唔少得豐富嘅配料。今次都揀咗好多放配料擺落個湯底到慢慢嘆😆☑️魚腐魚腐超級索湯,咬一啖就有滿滿嘅湯汁。☑️芝士腸、特級蟹棒、午餐肉呢三款絕對係打邊爐,必定要加嘅配料!☑️唐生菜、娃娃菜蔬菜十分之爽甜又新鮮。☑️金沙魚丸金沙魚丸魚肉一啲都唔腥,仲好彈牙添!☑️台灣貢丸貢丸大大粒,仲要係台灣製,特別好味又多汁。
鴛鴦鍋😋

☑️魚腐
魚腐超級索湯,咬一啖就有滿滿嘅湯汁。
☑️芝士腸、特級蟹棒、午餐肉
呢三款絕對係打邊爐,必定要加嘅配料!
☑️唐生菜、娃娃菜
蔬菜十分之爽甜又新鮮。
☑️金沙魚丸
金沙魚丸魚肉一啲都唔腥,仲好彈牙添!
☑️台灣貢丸
貢丸大大粒,仲要係台灣製,特別好味又多汁。
2023-10-25 46 views
到咗TGIF~緊係要揾間好餐廳獎勵下自己(>^ω^<)朋友推介左我呢一間烤魚間(。・ω・。)位置喺尖沙咀嗰邊,仲要近我收工嘅地方(≧▽≦)我揀咗烤雞翼;雞翼烤得微焦,香脆多汁↖(^ω^)↗上面有少少芝麻,更加香口(^O^)同埋揀咗個香辣薯條;新鮮熱辣炸起嘅薯條係最好食o(≧v≦)o外脆內軟,加上有辣味調味~一流!另外,加咗個午餐肉,厚薄適中,可以加入烤魚鍋一齊食(^∇^)吸哂烤魚精華又辣又多汁,擺碟仲好靚添!重點到啦~ 鮮青椒爽麻烤魚(江團魚)魚肉外面有一層微焦嘅外皮,內部有鮮嫩的口感,又香又辣又清爽,好有層次感~\(≧▽≦)/~江團魚肉多少骨,放心去食!下次叫多啲朋友一齊黎食,我想試埋毛血旺烤魚o(`ω´ )o

下次叫多啲朋友一齊黎食,我想試埋毛血旺烤魚o(`ω´ )o
2023-10-20 102 views
烤魚食佐香辣烤魚,食江團魚,認真無骨,淨係食到魚肉,魚肉仲要勁嫩,好滑,好鮮味,一啲都唔腥,魚香味滿分,辣椒炒過再放湯,香辣味升華到另一層次,香濃鮮辣,魚肉愈食愈覺得辣,超級過癮!!配料食佐唐生菜同娃娃菜,兩款菜都好新鮮,清甜味美,放湯吸收啲辣味,更加濃味,非常吸味,正到爆炸!串燒食佐魷魚鬚,魷魚鬚一串串幼幼地,一串有好多條,燒到好脆,又爽口彈牙,少少辣,多多趣,至尊串燒!最中意呢度係烤魚既爐會一直有明火熱住,咁就唔怕食食下會被冷氣吹凍,一直都係新鮮熱辣咁食,保持到原汁原味!
2023-10-19 57 views
呢排好想食烤魚,記得朋友介紹有間好好食嘅四川餐廳,所以特登去試下。呢間餐廳叫烤魚叔叔🥡位於尖東站B1出口行1分鐘就到好方便🕺🏻餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️叫左蒜香酸菜金溫烤魚,聽講係清江魚,果然冇令我失望,超級大份,而且好足料,清江魚好新鮮,好大條,唔會煮到乾爭爭,蒜蓉同酸菜份量好多,又夠多汁,所以好易入口,個汁太好味,所以特登叫碟特級蟹棒,入晒味,好正 🫦條魚好香,而且味道一流,簡直係高質,推介推介🫵🏻我地仲叫左d串燒,有羊肋條,羊肉,牛胸油,好惹味👅
呢間餐廳叫烤魚叔叔🥡
位於尖東站B1出口行1分鐘就到好方便🕺🏻
餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️