2022-05-10
夜晚同女友行下尖沙咀,行到7點左右就搵野食,咁岩我就想食串燒,就拉女友慢慢行去佐敦度食去到睇餐紙,嗰時我就肚餓餓地,想加個烏冬或者飯,可惜佢地夜晚冇飯麵賣,如果有就好啦。大約叫左十幾串,都係叫返啲普通串燒。其中有2樣必叫既就係燒茄子同埋燒雞翼,另外女友鍾意食扇貝,就叫左個蒜蓉扇貝。唔知係我地粗心定佢地本身冇,燒既都係唔辣既,食物黎到就問佢地要啲辣粉,好處係唔食得辣既或只可食小小既咪自己加,唔好既咪覺得連辣一齊燒會惹味啲。燒原條茄子真係好食,蒜蓉幾多,皮又冇爛,成條清得好乾淨。雞翼味道ok,個人覺得幾ok。另外叫左2款牛,蒙古牛既味道一般,肉太瘦。極品一口牛就肥瘦適中,真係好食,不過價錢都貴過普通既蒙古牛一倍😅😅值唔值見人見智啦,反正我叫一串食就算。司華力腸夠大條,又熱又入味,大啖咬落去個滿足感真係正蒜蓉扇貝感覺有啲乾,我食一粒就夠,其他等女友清哂😝😝😝有款叫千層肉汁燒,其實係豬腩肉黎,呢串好多肥膏,燒出黎好濕潤,對我呢啲肥佬黎講,肥-並唔係問題,最緊要味道一流👍👍👍🤣🤣佢地係預左一個放左牛油紙既盤,啲野食到會放落個盤上面,同埋環境又大啲啲,個人感覺係乾淨啲。
燒原條茄子真係好食,蒜蓉幾多,皮又冇爛,成條清得好乾淨。
雞翼味道ok,個人覺得幾ok。
司華力腸夠大條,又熱又入味,大啖咬落去個滿足感真係正
蒜蓉扇貝感覺有啲乾,我食一粒就夠,其他等女友清哂😝😝😝
燒原條茄子
燒司華力腸