1K
2022-08-08 167 views
天氣熱口淡淡最啱食辣野😍😍今次同朋友黎到呢間新開既湘菜館,食物選擇多之餘價錢合理~菜式仲可以自選辣度添❤️❤️🍖辣子雞 $106✨望落紅噹噹好吸引,聞落仲好香🤤🤤份量都好多!雞肉外皮酥脆,肉質嫩滑~~越食麻香就越出,辣得好過癮🌶🌶🐮麻辣牛肉串 $70✨造型好特別,壺內有一呈秘製辣油浸住牛肉串🐮🐮可以保溫之餘仲可以令到牛肉更入味!!牛肉肥瘦均勻,醬汁味道濃郁,好惹味👍🏻👍🏻🧆木耳炒肉 $76✨呢款揀左BB辣,味道都唔錯~~木耳口感柔軟爽口,豬肉片肥美!餸飯一流🍚🍚
天氣熱口淡淡最啱食辣野😍😍

🍖辣子雞 $106✨
望落紅噹噹好吸引,聞落仲好香🤤🤤
份量都好多!雞肉外皮酥脆,肉質嫩滑~~
越食麻香就越出,辣得好過癮🌶🌶

🐮麻辣牛肉串 $70✨
造型好特別,壺內有一呈秘製辣油浸住牛肉串🐮🐮
可以保溫之餘仲可以令到牛肉更入味!!
牛肉肥瘦均勻,醬汁味道濃郁,好惹味👍🏻👍🏻

🧆木耳炒肉 $76✨
呢款揀左BB辣,味道都唔錯~~
木耳口感柔軟爽口,豬肉片肥美!餸飯一流🍚🍚
2022-08-04 133 views
佐敦新開湘菜館店鋪😁,湘菜平時小食,亦唔太多地方有,有又唔係好正宗,食湘菜必點當然辣椒炒肉、花菜、酸菜魚等等湘味臘魚真係極小地方有得食,之前食佢都係返大陸先有🥹,居然呢度都有仲好正宗,回甘風味👍🏻酸菜魚大大盤勁多爐魚、酸菜、薯粉,魚好滑又無骨,岩哂我😁大盤花菜必點花菜,獨家秘製炒法,有孜然味道,非常香口👍🏻野山椒炒牛勁大碟,咸香順口餸飯一流🍚尖椒黃金皮蛋 前菜必點既黃金皮蛋白飯$12 必定要食飯,樣樣都好送飯👍🏻

湘味臘魚

酸菜魚
大大盤勁多爐魚、酸菜、薯粉,
魚好滑又無骨,岩哂我😁

大盤花菜
必點花菜,獨家秘製炒法,有孜然味道,非常香口👍🏻

野山椒炒牛
勁大碟,咸香順口餸飯一流🍚

尖椒黃金皮蛋
前菜必點既黃金皮蛋

白飯$12
必定要食飯,樣樣都好送飯👍🏻
2022-08-02 107 views
佐敦呢間渝。湘菜館有齊川菜同湘菜食物選擇都幾多 而且價錢合理午市人氣木桶飯只係$50幾蚊一客 岩晒附近打工仔今次食左佢其中一款招牌菜式酸菜魚 質素十分唔錯🔸酸菜魚🐟份量超大 足夠2人食可以自選辣度 揀左小辣湯底酸味中帶少許麻辣 唔油膩酸菜魚魚肉超多 魚片食極都有 質感滑溜溜配料仲有酸菜 芽菜 芫茜 同 紅薯粉要特別一提佢既紅薯粉 超級煙韌又掛湯超鍾意呢個口感 好好食😍🔸口水雞🐔仲叫左另一道川菜常見冷盤食物 口水雞雞件皮爽肉嫩 入口細嫩幼滑佢既醬汁好惹味 辣中帶香 香中帶麻 食得好過癮面頭仲有芝麻 食落更香口 做小菜送飯一流👍🏻
佐敦呢間渝。湘菜館有齊川菜同湘菜
食物選擇都幾多 而且價錢合理

仲叫左另一道川菜常見冷盤食物 口水雞
雞件皮爽肉嫩 入口細嫩幼滑
佢既醬汁好惹味 辣中帶香 香中帶麻 食得好過癮
面頭仲有芝麻 食落更香口 做小菜送飯一流👍🏻
𖦹 香濃酸菜魚 $68 一個餐有齊大大碗酸菜魚、涼拌木耳、例湯同埋白飯,抵!酸菜魚肉厚身滑溜,湯底夠酸;煙韌嘅紅薯粉、爽口嘅芽菜吸盡湯底精華,非常入味。𖦹 小炒肚絲木桶飯 $56肚絲帶微甜,與辣椒、蔥等同炒,鑊氣十足,又辣又香,惹味之選,底部仲有超多飯,飯桶最愛。𖦹 干煸四季豆 $82 又一道必點嘅川菜!四季豆炒得爽脆加上肉碎,拌飯佳品。𖦹 麻辣鴨血 $72鴨血煮得入味而唔腥,入口充滿麻香,令人食唔停口。
𖦹 香濃酸菜魚 $68

𖦹 小炒肚絲木桶飯 $56

𖦹 干煸四季豆 $82

又一道必點嘅川菜!四季豆炒得爽脆加上肉碎,拌飯佳品。

𖦹 麻辣鴨血 $72

鴨血煮得入味而唔腥,入口充滿麻香,令人食唔停口。
2022-07-27
$150 (Lunch)
  • 香濃酸菜魚
2022-07-29 90 views
呢間新開嘅酸菜魚真係幾抵食 二百幾蚊勁大鍋🤑湯底唔會好濃味 酸酸辣辣 啱啱好🌶魚肉勁軟滑 無骨啖啖肉 仲要索晒湯底嘅味道 超惹味😍下面底鋪滿煙韌嘅薯粉、芽菜同酸菜 份量勁多✨
香港好多以四川菜主打餐廳主要以:麻辣,鮮香為主,同埋會用花椒作香氣。較受歡迎菜式例如:涼拌土豆絲,酸菜魚等等... 而湘菜發源於湖南地區,以香辣,香鮮,酸辣為主。較受歡迎菜式例如:剁椒魚頭。湘菜同川菜最大分別可以話係响個花椒味度,而湘菜口味略重於川菜,即湘菜會更辣。難得嚟到一間新餐廳係川菜同湘菜都有,當然要試試佢哋招牌菜式酸菜魚$228酸菜魚魚肉挑選咗鱸魚製作,份量都算大舊而且新鮮,魚嘅熟度啱啱好,所以食起嚟好滑。配料有大量芽菜,酸菜,同埋紅薯粉,加埋啲芫茜同芝麻一齊食好惹味!涼拌龍須菜$46呢個龍須菜係超強膳食纖維食物之一,加咗啲糖,醋,同埋蒜頭調味之後好好食!醋溜娃娃菜$76呢個餸可以話夏天必食,因為增加咗少少醋好醒胃,而且廚師都炒得好清脆爽口又唔油膩其實仲想試埋佢個剁椒魚頭,可惜已經無quota再食,下次一定要嚟再試試!📍香港佐敦廟街259A號怡齡閣地下D號舖

涼拌龍須菜$46

醋溜娃娃菜$76

📍香港佐敦廟街259A號怡齡閣地下D號舖
渝。湘菜館|佐敦滋味酸菜魚🌶️😎🌶️環境:👌🏻😎中式風格裝潢,實木餐桌和長凳,環境整潔,座位雖未到非常舒適,但也不會太狹窄。🥢食物:😍😍酸菜魚(BB辣)🥘$228- 超級好味!原本好擔心酸菜魚嘅湯底會比較偏油膩,而呢度比起坊間嘅酸菜魚無咁油,調味不會太重,更不會過分鹹酸,入口清香,溫和的酸味中帶著些許麻辣,平衡得幾好嘅酸辣味令飲落好順口,而最最最重要就係唔會有一唔小心就夾到煩人的花椒粒嘅煩惱~!BB辣都已經足夠惹味過癮!😎😎👍🏻- 魚肉入味又大舊、軟嫩得來不會一夾就碎,🐟雖然大部分魚肉都係無骨,不過都有一兩塊有少少魚骨,大家食陣時都係小心D好~🤓- 湯底入面再連埋爽彈嘅紅薯粉,芽菜同酸菜,絕對足料夠曬分量~!😍上湯娃娃菜 🥬$66- 😍超級推薦!必食!😍奶白湯底超濃鬱,鮮甜又充斥著炸過的蒜頭香味,而煮到軟腍的娃娃菜嗦滿曬湯汁,🥹完全食到一啖接一啖,原本完全無期望,以爲只係平時食開的高湯灼娃娃菜。但真心超有驚喜~!🤓酸辣土豆絲 🥔$66- 比較普通好食,土豆絲切得夠薄夠爽脆,但調味不太酸辣,無咩特色,可以試其他~挂麵 🍜$20-真滾水烚麵...拌酸菜魚湯汁食幾好味,但其實酸菜魚入面已經包埋薯
渝。湘菜館|佐敦滋味酸菜魚🌶️😎

🌶️環境:👌🏻😎

🥢食物:😍😍
酸菜魚(BB辣)🥘$228

上湯娃娃菜 🥬$66

酸辣土豆絲 🥔$66

挂麵 🍜$20
-真滾水烚麵...拌酸菜魚湯汁食幾好味,但其實酸菜魚入面已經包埋薯粉,如果係驚唔夠飽就真心建議慳返二十蚊,唔洗嗌,因爲會食唔曬!🤣

📝推薦!尤其上湯娃娃菜拍心口表示絕對要食!而酸菜魚味道都好不錯,整體價格都好親民而食物質素不錯又地道,而店員都幾有人情味幾好傾~!🤓(6.5/10)

📍渝。湘菜館 - 佐敦廟街259A號怡齡閣地下D號舖

2022-07-22
$200 (Dinner)
  • 上湯娃娃菜
🌶🌶🌶佐敦有間開業只有一個月嘅川菜館提供酸菜魚、水煮魚以及唔少正宗川菜小炒🌶深得附近街坊嘅喜愛😌🥗🌶涼拌木耳($46)加入黑木耳同非常少見嘅白木耳 好有驚喜🤪值得推介嘅前菜 辣得黎又好開胃 😝🐓🌶口水雞($68)口水雞係川菜之中最出名嘅冷盆菜雞件皮爽肉嫩醬汁辣度可以自行選擇 🌶整體味道層次豐富 辣中帶香 香中帶麻😍🥦🥬干煸四季豆 ($82)四季豆炒得夠哂鑊氣 大碟夾抵食👍🏻🍜🌶酸辣粉($38)湯底夠濃郁而且唔油膩 紅薯粉煙煙韌韌又能掛湯配埋大量肉碎同花生 真係香口惹味🤩
🌶🌶🌶
佐敦有間開業只有一個月嘅川菜館
提供酸菜魚、水煮魚以及唔少正宗川菜小炒🌶
深得附近街坊嘅喜愛😌

🥗🌶涼拌木耳($46)
加入黑木耳同非常少見嘅白木耳 好有驚喜🤪
值得推介嘅前菜 辣得黎又好開胃 😝

🐓🌶口水雞($68)
口水雞係川菜之中最出名嘅冷盆菜
雞件皮爽肉嫩
醬汁辣度可以自行選擇 🌶
整體味道層次豐富 辣中帶香 香中帶麻😍

🥦🥬干煸四季豆 ($82)
四季豆炒得夠哂鑊氣 大碟夾抵食👍🏻

🍜🌶酸辣粉($38)
湯底夠濃郁而且唔油膩
紅薯粉煙煙韌韌又能掛湯
配埋大量肉碎同花生 真係香口惹味🤩

係佐敦返左工成年,突然同同事口痕痕講起食辣野😋😋即刻搵下附近有咩新野食!發現呢間湘菜館,評價唔差,仲要勁近我地😆即時預約去試試,當晚一行4個7:30就到左鋪面,當時都坐滿哂人👀👀雖然鋪面細細,但7:30pm去到都已經滿哂場,食緊既時候都不停有新客係門口等位呢個對住門口既面具好搶眼,簡直襯哂成個環境因為天氣太熱,點菜後都即時叫埋野飲,竟然有我愛既 加多寶😊即叫!鋪頭主打食川菜,當然要叫番個酸菜魚啦!一上檯好大碟,搞到我地幾個女仔好似好大食咁😅成檯都係餸好中意佢個酸菜魚入面既紅薯粉!連埋湯食,好入味,加上超濃酸菜味!岩哂我口味🔆大野菜花(同行女士,點都要叫個菜先得👍 🔆干鍋肥腸 (呢個必嗌!唔好比佢個樣呃到你,其實唔係太辣,仲要啲豬腸炸得好脆口,但唔乾之餘仲有內裡既肉汁!😄真心推薦)🔆夫妻肺片 (BB辣)🔆外婆菜木桶飯 (BB辣)(呢個好食!有少少似梅菜,但超入味,仲有個桶有我隻手咁高,好抵食)最後4個人,總共食左$733 🤣

發現呢間湘菜館,評價唔差,仲要勁近我地😆

雖然鋪面細細,但7:30pm去到都已經滿哂場,
食緊既時候都不停有新客係門口等位

呢個對住門口既面具好搶眼,簡直襯哂成個環境

鋪頭主打食川菜,當然要叫番個酸菜魚啦!
一上檯好大碟,搞到我地幾個女仔好似好大食咁😅成檯都係餸

🔆大野菜花(同行女士,點都要叫個菜先得👍

🔆夫妻肺片 (BB辣)

最後4個人,總共食左$733 🤣

2022-07-20
$150 (Dinner)
  • 夫妻肺片
  • 干鍋豬腸
2022-07-21 40 views
今晚同三個朋友揀咗一間湘菜川菜食晚餐又想食酸菜魚,見到呢間冇試過就試吓。喺門口呢見到餐廳都好整齊,都已經有幾台客人,餐廳唔係好大,基本上都算爆滿。我哋叫咗幾個菜酸菜魚,夫妻肺片,大盤花菜,農家小炒肉,乾鍋肥腸,仲有一個午市桶飯都俾我地叫到係湘西外婆菜木桶飯全部都好惹味因為有朋友唔食得辣,所以叫左全部bb 辣!分別講吓佢哋先。首先係酸菜魚,我覺得幾好嘅係唔使加錢,下邊已經有紅薯粉,而且魚肉都唔算薄,唯一有少少缺點就係魚肉有骨,不過有骨你會知道佢應該係新鮮魚起肉出嚟各有各好乾鍋肥腸,呢道菜望落去好似好辣,但係其實佢係麻多過辣,肥腸炸得好脆!仲有呢個大盤花菜,佢有炒啲好惹味,好似孜然粉咁樣嘅味道,令到菜花平時你只會食白烚,但係佢唔止咁簡單!好味呢個又係一個小插曲,本身我哋網上見到呢個木桶飯,但係晚市餐牌冇呢樣嘢,我哋就問吓職員,原來呢個係午市套餐,木桶飯加嘢飲都$56,我哋都想試吓外婆菜呢個,其實應該係梅菜配腩肉片,呢個好惹味,如果真係午市套餐都幾抵食。夫妻肺片同埋農家小炒肉,個人覺得夫妻肺片出色點,因為夫妻肺片牛肚吸晒啲汁,辣味都夠,所以好好味期間職員態度都好友善,因為坐得好近收銀枱,有問
今晚同三個朋友揀咗一間湘菜川菜食晚餐

我哋叫咗幾個菜
係湘西外婆菜木桶飯
全部都好惹味
因為有朋友唔食得辣,所以叫左全部bb 辣!分別講吓佢哋先。

各有各好

期間職員態度都好友善,因為坐得好近收銀枱,有問我哋夠唔夠食
要水要服務都有!總括嚟講大家去試吓,價錢非常合理。比起好多酸菜魚餐廳都嚟得合理
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2022-07-21 43 views
好耐冇辣啦~ 今日就來冲激下味蕾這間渝。湘菜一睇就知係食辣嘢~雖然店舖細細 坐位間又唔算太迫既呢個大面具成為左店舖既icon無論門口同裝修 餐牌都會見到佢黎得食辣川菜 當然唔少得必食既魚啦酸菜魚小姐上場友人唔食得太辣呢 所以BB辣啦大大啖既魚肉夠厚身 滑雪雪不過魚味就唔係十分重 上菜既時候 服務員哥哥話d湯飲得架試左呢 味道濃左d 好在佢有粉係底加埋就剛剛好農家炒肥肉呢個就正常辣椒炒腩肉大盤炒菜花兩個都係正常嘢味道ok…唔會炒得好油淋淋辣子肥腸魔鬼 魔鬼 增磅有理油炸得香鬆脆皮調味剛好 超正唔記得左乜嘢大桶飯佢係用個木桶上枱似平時食既蒸飯 有梅菜同腩肉嘢味到一個點~如果大家個胃有空位 記得要試下

好耐冇辣啦~ 今日就來冲激下味蕾
這間渝。湘菜一睇就知係食辣嘢~
雖然店舖細細 坐位間又唔算太迫既

似平時食既蒸飯 有梅菜同腩肉
嘢味到一個點~

如果大家個胃有空位 記得要試下

2022-07-20
$190 (Dinner)
  • 辣子肥腸
🎈酸菜魚 $228呢盤酸菜魚好豐富呀🤩 滿滿嘅軟滑魚肉,微酸嘅味道,好啱我🥰 魚肉無骨,酸辣惹味!我呢個飯桶表示好想配飯食呀🤭 除咗酸菜與魚,盤內仲有滿滿嘅薯粉、芽菜,好似食極都食唔完咁🥰 2個人食到好飽~ 抵食!🎈木桶飯午市套餐 $56嚟到見到個個都食木桶飯,搞到我都好想食🤣 仲要咁抵,又包飲品,我又要!揀咗湘西外婆菜😙 好惹味呀!外婆菜有啲似梅菜🤔 炒埋啲半肥嘅肉片一齊,入味!又有小小辣,超開胃呀。拌飯食~ 真係一流😆 個木桶飯一定要比我包底呀🤣🤣🤣
🎈酸菜魚 $228

🎈木桶飯午市套餐 $56

如果久不久就會想食川菜解辣癮,「渝。湘菜館」就是抵食好推薦的餐廳!晚市食到捧住個肚走都只是人圴大約$150!餐廳具中式古色古香特色,入面有個紅色大臉譜 👺天花有紅色梅花。★ 鎮店之寶酸菜魚(BB辣)$228 超大塊厚切鱸魚!份量好多,魚肉鮮嫩冇骨又超滑。好新鮮!無魚腥味!仲要有大量嘅酸菜、芽菜、萵筍、紅薯粉。好開胃,會食唔停。果然是鎮店之寶!★口水雞(小辣) $68口水雞有半隻份量,雞肉爽滑厚肉!有埋雞髀位伴有青瓜好爽口,再配上辣椒油、香料和花生,十分惹味!★麻婆豆腐(小辣) $68豆嫩腐滑不在話下,伴上肉沬和又麻又香的辣椒油,整體鹹香麻辣。建議大家一定要配白飯食,很適合餸飯。 ★酸辣土豆絲 $66土豆絲酸味突出,特別開胃。而且土豆絲不會煮得過冧,仍然保持爽脆的質感,多吃都不會滯。★ 麻辣鴨血 $72鴨血煮得非常入味,一口咬下去就感受到滲透著滿滿麻辣汁的精華。而且鴨血無腥味,會令人忍不住一口接一口。★ 上湯娃娃菜 $66上湯娃娃菜配有蒜頭,淡淡蒜味和上湯能突出蔬菜的甜味。在眾多辛辣的菜色中就剛好發揮到清新味蕾的作用。推薦!★ 加多寶 $8一如既往,加多寶是吃麻辣菜必備的ITEM,解辣首

★ 鎮店之寶酸菜魚(BB辣)$228 [推薦💯︎]

★口水雞(小辣) $68

★麻婆豆腐(小辣) $68

★酸辣土豆絲 $66

★ 麻辣鴨血 $72

★ 上湯娃娃菜 $66

★ 加多寶 $8
一如既往,加多寶是吃麻辣菜必備的ITEM,解辣首選!

★ 白飯 $12
白飯軟硬適中,而且每道菜都非常餸飯。一不小心就會吃多幾碗飯!
鎮店之寶酸菜魚
口水雞
2022-07-11
Type of Meal
Dinner
鎮店之寶酸菜魚
口水雞
今日午餐去左渝。湘菜館試新野,位於佐敦廟街。餐廳好似開左無耐。呢度有午市客飯套餐,一共有7款餸,價錢由$52至$68不等,包餐前小食一碟,是日例湯同白飯一碗。餐前小食係蒜蓉辣椒黑白木耳,味道少少酸辣,口感爽脆。是日例湯係黃瓜豬骨湯,都好清。香濃酸菜魚 $68香濃酸菜魚熱辣辣大大兜上枱。連皮魚片大概有10塊左右,勁滑溜又嫩口,正。其他配料當然有酸菜,仲有大白菜,芽菜同滑溜煙韌粉條。面頭灑上白芝麻粒同香茜。叫左少辣,味道啱啱好。爆香酸菜牛肉 $65爆香酸菜牛肉基本上係同香濃酸菜魚一樣,不過魚片變左牛肉。牛肉都好嫩,份量大概有10片左右。魚香茄子 $52茄子切條,煮得非常淋,加左肉碎,蔥花,同辣椒一齊整。味道調得好好,叫左少辣都唔辣,食落都唔覺油膩。外婆菜炒四季豆肉沫 $58四季豆原來係切細粒,同肉碎,蒜蓉,辣椒,蔥花,酸菜同豆豉一齊炒。叫左少辣,食落酸酸地,都幾好味。每個餐跟白飯一碗。津路烏龍 $12津路烏龍係支裝,食川菜一定要飲凍飲。味道帶淡淡茶味,夠解渴。所有餸菜都熱辣辣上枱,即叫即整,都好好食,而價錢好抵。

餐前小食

餐前小食係蒜蓉辣椒黑白木耳,味道少少酸辣,口感爽脆。
是日例湯

是日例湯係黃瓜豬骨湯,都好清。

香濃酸菜魚 $68

爆香酸菜牛肉

爆香酸菜牛肉 $65
魚香茄子

魚香茄子 $52
外婆菜炒四季豆肉沫

外婆菜炒四季豆肉沫 $58
白飯

每個餐跟白飯一碗。

津路烏龍 $12
津路烏龍

所有餸菜都熱辣辣上枱,即叫即整,都好好食,而價錢好抵。
2022-07-19
$70 (Lunch)
爆香酸菜牛肉
魚香茄子
外婆菜炒四季豆肉沫
上網見到佐敦新開食店 [渝。湘菜館] 主打四川,湖南菜式,比較少有,地道。午市有一系列農家菜木桶飯套餐,仲有酸菜魚,麻辣,水煮系列👍🏻🌟 選擇很多。攸縣香乾炒肉木桶飯套餐$56湖南菜農家小炒,其實都可以非常辣。所以我哋一定記得要小辣,豆腐乾好正,切得簿薄的肉片夾雜着香蔥,辣椒🌶️,惹味醒辣!😊炒肉下面就係白飯,好有風味~小炒肚絲木桶飯套餐$56有鑊氣,豬肚夠爽唔韌,同樣小辣帶微微嘅甜最美味!酸豆角炒肉末木桶飯套餐$56這款菜式偏鹹,重口味嘅人啱晒~當然一定要配白飯🍚麻香水煮魚客飯套餐$68果然麻香勁重,水煮魚基本吸引點😋並不單純辣,一定要夠香。魚片嫩滑同樣啖啖肉!此套餐包例湯,涼菜和白飯🍚老火例湯清甜多料👍🏻🌟涼菜雲耳夠爽脆!酸菜魚$228標明係鎮店之寶,果然冇令人失望😋👍🏻魚肉雪白,難得厚身又嫩滑,啖啖肉冇細骨之餘仲有魚嘅香味。酸菜嘅味道適可而止,配襯濃郁嘅魚湯,味道鮮香。辣度真係如我哋所願微辣而不失風味。配料也很夠份量,大量芽菜,薯粉,酸菜。孜然牛肉$118牛肉炒得乾身,有嚼勁,孜然嘅調味令牛肉更加惹味!

攸縣香乾炒肉木桶飯餐
攸縣香乾炒肉木桶飯套餐$56
炒肉下面就係白飯,好有風味~
小炒肚絲木桶飯餐
小炒肚絲木桶飯套餐$56
有鑊氣,豬肚夠爽唔韌,同樣小辣帶微微嘅甜最美味!
酸豆角炒肉末木桶飯餐
酸豆角炒肉末木桶飯套餐$56
這款菜式偏鹹,重口味嘅人啱晒~當然一定要配白飯🍚
麻香水煮魚客飯套餐$68
果然麻香勁重,水煮魚基本吸引點😋並不單純辣,一定要夠香。
魚片嫩滑同樣啖啖肉!

此套餐包例湯,涼菜和白飯🍚
老火例湯清甜多料👍🏻🌟涼菜雲耳夠爽脆!
酸菜魚$228
標明係鎮店之寶,果然冇令人失望😋👍🏻
孜然牛肉
孜然牛肉$118
牛肉炒得乾身,有嚼勁,孜然嘅調味令牛肉更加惹味!
Type of Meal
Lunch