2023-06-23
《香港大排檔情懷🇭🇰》———————————————-#樓上大排檔 🤩-同朋友好耐無食過土炮大排檔,但最近熱到咁,專登搵咗間樓上排檔,有冷氣又乾淨,坐得舒服,仲要裝修超靚,連麻甩嘅朋友都想去打卡😂-格局設計走懷舊風大排檔裝修,好似時光倒流咁⏳好多唔同嘅霓虹燈、燈牌,甚至係遊戲機鋪🎮 而餐廳主打避風塘菜式,由喜記炒蟹前總廚主理,質素保證👨🍳-🦀 蟹油炒麵呢款係餐廳招牌菜,炒麵炒得好香,略帶蟹味鹹香,而且條條分明,一啲都唔油膩😙 店員仲提我哋一定要撈埋辣椒醬一齊食,更加惹味🌶️-🦪 蠔仔菜脯煎蛋蠔餅好大碟,煎蛋內滿佈大量飽滿嘅蠔仔,富有鮮味,裡面仲食到一粒粒菜脯,爽脆有口感😝-⛰️ 淮山炒蓮藕片藕片炒得好爽口,淮山帶啲黏液有種滑溜嘅感覺,份量十足,認真足料😆-🍆 魚香茄子煲熱辣辣原煲上,滋滋炸炸嘅聲夠哂有鑊氣,魚香略有鹹香,簡直就係白飯殺手🤣 茄子煮得好淋,好食😍-❤️ 老街韭菜雞紅沙嗲蒜蓉味香濃,雞紅煮得好淋,基本上唔使咬已經化開,仲無咩腥味,正😄-⭐ 參考價錢︰(另收加一)淮山炒蓮藕片: $108蟹油炒麵: $108蠔仔菜脯煎蛋: 98魚香茄子煲: $80老街韭菜雞紅: $68百香果檸檬梳
———————————————-
#樓上大排檔 🤩
🦀 蟹油炒麵
🦪 蠔仔菜脯煎蛋
⛰️ 淮山炒蓮藕片
🍆 魚香茄子煲
❤️ 老街韭菜雞紅
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
淮山炒蓮藕片: $108
蟹油炒麵: $108