2018-09-10 496 views
這間店搬来太子,我和好辣的太太逢假日午餐都會去吃口水雞米線和大王米線……和其他小吃,有食上瘾的感覺。昨晚諗住試下晚餐炒餸。我哋點左水煮魚、四季豆回鍋肉和半隻中麻辣口水雞。水煮魚唔係淨辣,仲有魚油香味,令人胃口大開。魚片夠滑,份量也夠大回鍋肉 夠鑊氣,四季乾身惹味。口水雞食極都唔會厭,雞肉既有鮮味也夠滑,花生碎、蔥花、芫荽、辣椒油和蒜泥的汁,麻和辣 配合得剛剛好可惜是食物上枱後 顧住食, 忘了相幾吃先。過機會多的是……

回鍋肉 夠鑊氣,四季乾身惹味。

2018-09-05
2018-09-07 276 views
Lunch見到佢派傳單,好似幾吸引,而 openice都有兩個好評,就試吓啦!叫了大王米線,麻辣少辣,應該是招牌菜吧,點知都中伏。份量 OK但難食。湯是清澈的,有一些紅油在一角,未攪匀前先嚐一口,不得了,湯有好臭的豬大腸羶臭味,但我無叫大腸,佢間店係有大腸叫的,應是那些湯煮過大腸,難頂,馬上攪匀紅油,完全不麻,也沒有麻香,不可稱為麻辣吧!總結湯是淡而無味,只有腸臭味,麻辣不是麻辣。四個餸,只有一個正常:豬軟骨,夠稔,但無味。豬腩肉,是厚切的,1至2分厚,夠稔,但無味。冬菇,好大隻,佢切成薄片上,但係竟然是咬唔開,口感不爽滑,沒有乾冬菇的香,也没有鮮冬菇的滑,而且也沒下調味去炆,又靱又無味。最正常係魚餅,起碼有味。唔通係小炒先至好食?不過我已沒勇氣去試了。
叫了大王米線,麻辣少辣,應該是招牌菜吧,點知都中伏。
份量 OK但難食。
四個餸,只有一個正常:
豬軟骨,夠稔,但無味。
豬腩肉,是厚切的,1至2分厚,夠稔,但無味。
最正常係魚餅,起碼有味。
唔通係小炒先至好食?不過我已沒勇氣去試了。
揸車經過界限街,見到一間新開米線,門口又可以睇到車,於是四人二話不求迟Kid左去醫肚,入到去睇下餐牌,唔係淨係米線如來仲有好多四川小食同粤菜,每樣都試食下,、然有驚喜炸雞翼同豬腸米線超好食,土勺豆絲,口水雞都係不錯,另水煮魚都有驚喜,最低死如來炒小菜都好好食,店舖小小竟然有咁多選擇,真係意想不到。 更意外價錢十分低食,係一間好用心制作同良心老闆。真係值得一試,最方便就係對正門口泊車,可以放心食用品尚
更意外價錢十分低食,係一間好用心制作同良心老闆。
真係值得一試,最方便就係對正門口泊車,可以放心食用
品尚
2018-07-21 216 views
川粵米線之前係紅磡有間但宜家轉左係太子到開,食四川菜好出名嘅,雖然轉左地方但啲野食都係咁好食仲好有水準添🤤🤤今次叫左酸菜魚、四季豆回鍋肉、酸辣土豆絲、孜然雞翼、涼拌青瓜、鮑汁花生鳳爪、麻辣無骨爪、麻辣豬耳 5個人除番開每人100都唔洗 超抵食👏🏻👏🏻呢道啲野又平又好食 真係要成日去啦❤️❤️酸菜魚加薯粉落去啲薯粉吸曬啲湯 好好食 一大班人最好就食魚🙈開心share酸辣土豆絲 完成考師傅刀工 土豆絲真係切到好幼 酸酸地辣辣地真係好開胃🤤🤤孜然雞翼脆卜卜 好好食
呢道啲野又平又好食 真係要成日去啦❤️❤️
鮑汁花生鳳爪
涼拌青瓜
麻辣無骨爪
2018-05-31 283 views
見新開,同朋友入去試吓。。。點知,味道唔錯,辣得嚟唔會好多油,鳳瓜豬耳都好爽口。份量又大,底食,值得一試。特別係個大王米線,材料認真豐富,都只係30幾蚊,平到咁,直頭係良心麵店,讚