HeyIta

HeyIta (Closed)

嘻意
HeyIta (Closed)
eat.play
還可以,幾抵食😎
eat.play
2018-11-10
Follow
厚切黑毛豬扒湯意粉+黑松露炒滑蛋配意式厚多士🙈$40我就好少過海,難得過黎,而咁啱有野做,就食得豐富少少😂豬扒夠厚身,而且幾入味。炒蛋夠哂滑,配埋個油多,真係好邪惡😂整體味道唔錯,啱哂我口味。而且大大份,又飽肚,幾抵食👍Read More
mansonbbb
有驚喜既地道餐廳
mansonbbb
2018-10-08
Follow
行過見到呢間餐龐主打意式加日式食品,裝修又新淨企理,所以就走左入去會一會到底佢胡蘆裡面賣咩藥。等位唔算太耐,等左兩張就入得。入到去見到每枱都叫左隻燒春雞,再睇下餐牌,原隻燒雞都係賣68蚊,差d忍唔住叫左隻,但無飯無麵始終到喉唔到肺。由於呢間餐廳西餐又有,日式野又有,揀左好耐,最後叫左個鐵板雞扒餐,盛惠78蚊。講返個鐵板,送到黎都感覺有d水準,首先係個鐵板夠哂熱,但可惜佢就凍黑椒汁另上,呢到扣少少分。鐵板餐跟珍珠飯、薯條、煎蛋、雜菜同舊蕃茄,咁多配菜的確係幾有誠意,希望佢可以繼續keep住!我幾欣賞舊雞扒燒完(或者煎完)再用芝士焗既做法,令到成塊扒既味道豐富好多,同時佢既雜菜都唔係齋烚,而係用雲腿絲炒過,雖然略為多水,從小處見大處,整體上我都比佢正評。如果喝餐有埋飲品或者湯既話就真心無得彈!Read More
Frankie_1203
Not recommended
Frankie_1203
2018-10-01
Follow
店舖裝潢光猛, 打西日式餐廳旗號我order咗個咖哩牛坑腩飯, 咖哩聞起嚟都香, 食落非常淡我太太點咗個鮮蜆煙肉黑蒜香草意粉, 一嚟到, 就係一碟港式炒意粉囉, 成碟嘢有四粒好似手指尾塊指甲咁大嘅蜆, 煙肉一塊都食唔到, 而且我太太係見佢英文寫black garlic and cream sauce先嗌呢個, 結果係乾炒咁乾另外仲叫咗個西西里龍蝦湯, er, 係蕃茄湯囉啲嘢食本身唔係難食嘅, 只係同個名不符, 唔係你以為係嘅食物囉如果你對食物有要求, 我唔會recommend, 我自己唔會再嚟, 但如果只係為飽肚, ok的Read More
LeoXtiger
有進步
LeoXtiger
2018-09-28
Follow
有時間同老婆撐枱腳食下午茶餐 睇個價錢牌 都唔算太貴 點了兩個餐 一個咖哩牛坑腩 其實唔使講大家都知係牛肋條嚟㗎呢 另一個係紅酒燴牛肉 兩個都配飯飯都份量幾多有碗半 咖哩嗰個 煮得好好味 好香 唔太辣味道恰到好處 紅酒嗰個有少少失红洒落得多咗啲有啲酸 兩杯飲品就差咗啲啦因為用膠杯所以好快就會凍咗 但整體嚟講同區可以叫做中上 茶餐廳價錢餐廳嘅質素 .只要用心去做係有得做嘅Read More
lazyfoodie_hk
無心插柳
lazyfoodie_hk
2018-09-26
Follow
^<嘻意>^ 💋 美味四式: ¤ 好味😋.同朋友喺呢頭附近行完,求其搵啲嘢食。成隻雞,$68。 隻雞其實唔算好大隻,新鮮熱辣,啲汁滴緊出黎。 啲雞肉都幾嫩,唔使沾汁都好好味。.架車仔其實係兒童餐。 個朋友突然話想食兒童餐, 估唔到兩個大人個侍應都畀我地叫兒童餐😂 兒童餐$45以上。兒童餐有沙律,有飯或意粉,有嘢飲。其實我覺得如果一個細食嘅女仔係夠飽嘅。 我哋嘅飲品係兒童鴛鴦😂其實即係好立克同埋阿華田混合版。 我覺得佢啲瞓覺得唔夠多,所以味道淡咗少少。.咖哩牛腩飯 > 個咖哩唔辣, 啲牛腩都算係淋身嘅。 都值得一試。 ..📢忠告:推介原隻燒雞!.如果想懷緬青春,做下兒童嘅,都可以試下兒童餐😳.唯一就係呢度冇套餐,如果你想飲嘢就要加錢,即係飲品半價Read More
倆口子食天下
可以填肚既午餐
倆口子食天下
2018-09-07
Follow
今日同一大班同事下午去咗香港大學嗰邊一間叫做嘻意嘅餐廳 。據我所知嗰間餐廳新開冇幾耐,所以想同啲同事上去坐下,試下睇下味道如何。聽番啲同事講嗰間餐廳嘅薯條麻麻哋,千祈唔好嗌。 個心怯左一怯,咁就嗌咗其他比較安全嘅飯喇我自己呢就嗌咗個紅燴牛肉飯然之後我同事就嗌咗一個白汁雞皇飯,都係一啲好標準嘅lunch。我同同事都係覺得嗰兩個飯味道都係一般,個白汁雞皇飯就好似珍寶湯開出嚟嘅雞皇飯一樣,冇咩特別, 啲雞食落去,直覺仲好似覺得係一般嗰啲急凍雞扒解凍,然之後整出嚟嘅雞飯一樣。紅酒牛肉飯呢有冇乜嘢特色嘅味道,令到我印象深刻, 牛肉嘅份量都係ok嘅,又唔會話太過慳料。至於卡邦尼意粉,食落去嘅感覺似啲意粉未煮透一樣比較硬身,啲汁嘅味道都算係ok。其實我哋都係當lunch啫, 中規中矩都冇乜嘢expectation嘅。如果你話想食一餐標準嘅晏晝,想簡單食飽自己嘅話,呢間都係一個可以嘅option嚟,俾個ok啦。Read More
+ 7
stupid2
驚喜的早餐
stupid2
Level 3
2018-08-26
Follow
星期日想在西環搵過西早食吓,行到石塘咀見到試業的餐廳,抱著一試!餐牌都有好多選擇....價錢都在$23-$40不等,可以接受!我叫左最傳統的肉絲米粉加抄蛋火腿同多士,樣子望落幾好,多士仲係蒜蓉焗的,熱騰騰的👍😋朋友叫左炸魚包埋抄蛋蒜蓉多士同粟米粒、同樣都係様好靚又好味!唯一係冇熱黑啡供應,希望下次去便可以提供!希望可以繼續keep住而家的態度及環境、繼續做下去!Read More
anxinshushu
西环新日式意菜
anxinshushu
2018-08-05
Follow
看其他吃货的评语…对这店真有点不公平…说服务了不好…∴首先新店开业…员工们都时间融合…我是坐轮椅的:…到餐厅时:周六…中午一点在门外看进去…有九成坐满了…餐厅门外有一大慨三寸的台阶:我正想要不进去试试…一服务员看见我〈不是经理)立马出来…说刚近门口有空位…可以移开椅子…並叫多一伙计幚!忙搬我进去…(我的电动轮椅…70kg…加上我足有150㎏)我想…我轮椅70CM宽…坐在人家餐厅大门…会阻碍其他客人进出…就问他可否外卖:服务员立回餐厅把menu拿给我.还一一介绍…最后我还是外卖了:走的时候…他说已告诉一老板去订做一小斜台…以后方便咱轮椅客户光顾…我在西环住了十年…从来没有一餐厅遇见这样的.这不是叫服务…叫啥了:再说食物…我点蕃茄浓汤嫩鸡排宽面…49元加3元送冻奶茶…日式咖喱猪排56元.黄金吞拿鱼长通49元加5元送罐装可乐…再加了两份鸡翼…9元一份两只…卖单185.这样的价格,比隔壁的华记(已倒闭)对面的赞×和嘉×也不比大X乐贵多少:所以评论中说服务差:价格贵…有点不公平:最后说最重要的味道…蕃茄浓汤鸡排宽面…汤不像其他店的加了香草…所以偏淡…/但是很浓的新鲜蕃茄味…鸡排一大块…也的确很嫩…送的蒜香多士:是厚多士:非常好吃…咖啡猪排饭.是日式炸猪排…有2CM厚.炸的不干…还算嫩…咖啡加蜜桃…很香…饭是日本的珍珠米…唯一不是…汁太小了…但这个价…超值最后长通粉我老婆吃…她说可以我不置评…反正这店,我会常去…希望将来能外卖更好Read More
kalimc
服務態度有待改善
kalimc
2018-07-21
Follow
入坐後覺得太凍, 見有吉枱示意想轉枱, 職員態度極不願意...我地餐牌都未睇就企响我地隔離等落單, 一時叫我地慢慢睇, 但我地想商量叫呢個好唔好既時候, 佢又當我地揀好叫我地同佢講, 不斷迫我地落單咁我地有3個人, 叫左2款後, 佢又叫我地淨返果個慢慢睇, 但又問我地第3杯野飲叫咩, 好似已經包左野飲咁....我地點了拉麵, 焗飯, pizza 各一款....由於佢無比返張單, 走既時候先知其中一杯野飲係要另加 $8, 問收銀先知pizza 果款只能以半價叫野飲 (但pizza係我地第一款就揀既野, 職員並無示意加錢, 而因為佢企响隔離迫我地落單, 所以根本無時間詳細睇, 而佢响我地未揀晒野食就問我地第3杯飲咩, 被誤導以為係所有餐都包野飲)另外, 拉麵响落單後即刻黎, 最初仲以為送錯枱....真係好似另一個食評講咁快過快餐....雖然食物味道都算唔錯, 但服務態度及手法真係迫使我第一次寫食評....有不吐不快之感開業時有好多人等位, 到而家應該一個月未夠就少左人, 不無道理...只能說可以一試, 但可一不可再...Read More
應該是個别吧 我看到有些服務員還是幾有禮拜的
性价比高的早餐
ConghuiWei
2018-07-15
Follow
性价比超高,选择很多,价钱合适,上餐速度很快,即叫即有。价钱和大家乐差不多,但环境,服务和味道好太多了。而且麦片好混有南瓜,最主要的是基本没加糖,这太难得了!热柠水也很正常,没有大家X的那种苦味餐厅里面很多座位,服务生也比较多,所以上餐速度应该还是可以保证的。总之,吃腻了大家X,美X,换换口味,试一下这家的早餐也还是很不错的。一个星期后又尝试了黑毛猪餐,当时到的时候已经赶上人多的时候了。本来以为下单后要等很久才能上菜,然而3分钟就ready了。上餐速度真的很重要!没想到猪扒竟然这么大一个!!吃完连午餐都省了不过猪扒还是很油的,一咬油都喷溅出来。下个星期再来试一下其他的。Read More
+ 2
黑猪毛早餐
穎詩
勁不老黎
穎詩
2018-07-11
Follow
只試過一、二次,係邊食邊寫食評,不外乎2個原來,超讚,超唔掂。見到新開張,裝修簡潔不錯,又喜歡食西餐,試業中,便一試。order 了牛卷肉蓋飯配蒜蓉汁,加了$9一個意大利菜湯。超勁,超勁失望,菜湯偏甜,而且完全不是意大利菜湯,湯的濃淡程度和制法是羅宋湯,以羅宋湯去評分的話,倒是不錯,哈哈。牛肉卷2片,珍珠飯上蓋著少少流心的蛋片,蛋中有蘑菇,配上蒜蓉汁。味道中規中矩。落單後,湯已在立刻送到,正常,可以用好勤快來形容,而且當時人不算太多。上完湯後,飲左3口,牛肉卷飯已到,心在想,連鎖快餐店都唔夠你快,已即時將此餐廳列入流水作業式快餐店類型。唔駛3分鐘便可送上晚餐,即是全部已ready made , 只是將所有制成品堆砌番上碟:(。我並不會奢望所有都是即叫即做,但亦無預計會快成咁。到差不多食完碟飯時,抬頭向左向右,望下其他客人碟飯or 麵,才發覺佢地的食物,食左成1x 分鐘,仲係一路有煙出,證明熱度夠。而我自己碟牛肉卷飯,係微暖,只怪自己一向都認為西餐的溫度係咁尚下,所以便冇理會。即是我食的這個牛卷內飯係我未order前已readyRead More
但我有一次坐近廚房位 他們的飯和所有東西好像都是即叫即做的
2018-08-03
比我遲入去光顧的,他們的食物,食左1x分鐘仍是有煙。我相信所有食物都有某些程序係整好了,只是最後一,兩個步驟,埋門一腳才送給客人。但我運氣不好,我的食物連最後一,兩個步驟都早已完成左,分別在此。
2018-08-04
芳劉
有驚喜的食物
芳劉
Level 3
2018-07-08
Follow
這幾天在家附近開了一間新餐廳,今早到此店一試,早餐很多款式,即點了一個黑毛豬茄汁豆+蒜茸多士,豬扒很juicy,蒜茸多士脆卜 卜,賣相很好,用38元的價錢是超值隨著晚上即再去試晚餐,餐排有很多選擇,點了一個焗豬扒飯,及一個薯蓉焗元貝,有驚喜,飯是用珍珠米,豬扒味道很鮮,薯蓉香滑😋快餐店價錢,但水凖高,一定再光顧Read More
+ 3
elmotoro
喜意但不是彼意
elmotoro
2018-07-05
Follow
每朝都會經過,好期盼西環開間意式快餐店好似薩莉亞咁,上星期终於開張,現在還在試業階段,已急不及待去試菜,未坐低已覺衞生麻麻,梳化污糟多餅碎,冷氣太大,幸好服務還ok,不過食物質素就麻麻,試過一次就算!西西里龍蝦湯 $28有幾粒龍蝦肉,但飲唔出係龍蝦湯,M記果個仲好味過佢西西里龍蝦汁海鮮意大利飯 $69首先賣相同menu係兩回事,成碟飯只得3粒蜆仔、4隻蝦仔、1粒帆立貝仔同大量小粒三色椒,説好的小墨魚就未見過;至於飯質地還似意大利飯,軟中帶硬,但味道又係無龍蝦味,似蕃茄味多d明太子雞翼 $39炸得香脆一d都唔油膩,雞翼脹卜卜非常飽滿有口感,咬落多肉汁,但呢個價錢就似乎唔太抵食,因為size比較mini忌廉煮鮮蜆 $39上枱時d蜆只係微暖,忌廉味唔太濃,蜆算鮮甜但有沙,一煲只得十多隻蜆仔芝士肉醬焗西蘭花 $33其實係芝士肉醬意粉,將意粉改為西蘭花,但又出奇好味,而且夠熱又多肉醬,最重點係焗完花仲係綠色椰汁紅豆冰 $11跟飯半價飲品,紅豆夠腍兼起沙,但椰汁就唔夠香濃,個味有d怪唔同出面d椰汁味二人共消費:$219 (無加一但只收現金)Read More
+ 5