唐坊火鍋私房菜

3 day(s) ago 36 views
係附近做facial留意到有間私房菜賣啲海鮮好新鮮🦐仲要人均唔算貴 裝修亦有格調❣️2人火鍋套餐作為蝦控今次揀咗極濃蝦湯 煲到滾咗之後可以飲湯咁飲 蝦味濃夠曬鮮味🥢2人刺身拼盤三文魚 魷魚 章魚 希靈魚 塊塊厚切相當新鮮🐟輕輕點少少豉油已經可以將個鮮味吊出嚟🥢2人海鮮拼盤超級巨型手掌咁大嘅珊瑚蚌 貴妃蚌 大大隻鮑魚 脆肉鯇同大蝦🍲望住咁多海鮮全部都忍唔住想即刻食 淥幾分鐘唔使加任何調味已經食得出肉質鮮甜非常高質🥢手切特級牛(細)全部真係睇住職員手切 即切即上 件件份量十足 牛香味濃而肉質厚實🐂用料十分有誠意🥢韭菜餃及蟹肉餃蟹肉餃出色突出 出自呢間海鮮專門店果然有返咁上下水準🦀蟹肉餡彈牙有咬口 食得出有蟹黃香🥢田園雜菜籃一早將雜菜籃嘅蕃茄同粟米攞去熬湯 湯底變得更鮮甜多層次🍅🥬🥢手打烏冬彈牙烏冬即使煮咗一段時間都唔會腍啤啤 加上濃蝦湯 成碗可以連湯底飲埋 令烏冬變得更不一樣🥢椰子水唔係一般膠樽飲料咁簡單 幾乎將成粒椰子放上枱🥥極香極甜
極濃蝦湯

❣️2人火鍋套餐

🥢2人刺身拼盤
2人海鮮拼盤
鮑魚

🥢2人海鮮拼盤
手切特級牛(細)

🥢手切特級牛(細)

🥢韭菜餃及蟹肉餃

極濃蝦湯
2人海鮮拼盤
鮑魚
2024-04-25 370 views
港式火鍋好多地方都有,但要有特色、有記憶點、食完會再三回味嘅真係比較少,係旺角嘅唐坊火鍋私房菜就係少數真係高質嘅港式火鍋👏🏻👏🏻佢嘅極濃蝦湯底真係好正😍😍餐廳位處大廈高層,望住彌敦道,環境雅致,入到去以為自己去咗好decent嘅西餐廳🤣今次叫咗$788嘅2人餐,有齊刺身、矜貴海鮮、牛肉、餃子、糖水等,豐富之餘品質都幾高。同一幢大廈好多餐廳都結業🥹高質餐廳買少見少,真係要大力支持🙌🏻2人套餐🍣2人刺身拼盤有墨魚、三文魚、希靈魚、油甘魚,放喺盒中好精緻,刺身每款都好新鮮,難得地平時怕腥嘅我食希靈魚竟然完全唔腥👍🏻👍🏻🦐極濃蝦湯鍋底湯底可以四選一,蝦湯底真係超正超推薦🥰🥰入面有勁多隻大隻又結實嘅蝦、菇以及番茄,蝦味非常香,唔係最濃郁但飲落順喉,打邊爐前可以飲多幾碗,即使加湯之後味道依然夠,配烏冬簡直係世一😋😋🍤2人海鮮盤幾款都係高質海鮮👍🏻有超級巨型嘅珊瑚蚌、貴妃蚌、大大隻鮑魚、脆肉鯇以及大蝦🤩🤩蚌類彈牙鮮甜,鮑魚都好有嚼勁。脆肉鯇中間有少少骨要小心啲食。🥩手切特級牛(細)肉類可以揀牛肉/豬肉,見到店員砌得靚一靚😆牛肉採用牛肩胛部位,肉味濃有嚼勁。🥟韭菜餃及蟹肉餃韭菜餃正常發揮,蟹肉餃有驚喜

2人套餐
🍣2人刺身拼盤

🦐極濃蝦湯鍋底

🍤2人海鮮盤

🥩手切特級牛(細)

🥟韭菜餃及蟹肉餃
韭菜餃正常發揮,蟹肉餃有驚喜😋😋餡料口感比較爽彈,蟹黃味好濃郁。

🥙田園雜菜籃

🍜手打烏冬
平時打邊爐會skip主食嘅我,因為個蝦湯底都忍唔住食咗一大碗烏冬🤪🤪皆因又彈又滑嘅烏冬配依然香濃嘅蝦湯底真係好正,完全唔使其他調味,就咁食都好正😚

🫘甜品
最後原來仲會送甜品,係紅棗燉桃膠,桃膠份量好多,甜甜地,食完好舒服☺️

🥥椰子水
飲品有汽水、果汁,但係絕對建議叫椰子水,椰子味極級香,帶少許椰子肉,清甜解渴到爆💦

人均消費:$430
推介指數(10分為滿分):8.5分
2024-04-24
2024-04-25 242 views
朋友由外國來港旅遊,自然要盡地主之誼請佢食好西啦呢間唐坊火鍋私房菜位於旺角譽發廣場23樓餐廳環境雅致時尚,設有落地大窗,可以遠眺維港景色混醬料及兩款餐前小食極濃蝦鍋點咗四人套餐,鍋底六選一,揀咗呢款極濃蝦鍋,湯底用大量蝦料、蕃茄、菇菌類及鮮蝦熬煮而成,鮮香濃郁近似龍蝦湯味,打火鍋前喝一碗入口鮮甜美味是日刺身魚刺身魚採用南非平鮋,盛產於四至七月間,肉質細嫩味道鮮美四人海鮮盤海鮮盤會因應食材供應及季節而有所不同,今次有海蝦、北寄貝、鮑魚、灰蜆及脆鯇魚片;北寄貝超級大隻,肉厚鮮甜,而其他海鮮亦非常新鮮甜美手切特級牛(大)手切牛厚薄均勻,師傅刀功了得,肉味濃郁,入口鬆化帶脂香,套餐仲可以優惠價無限追加三寶丸三寶丸有牛丸、蝦丸及花枝丸,全部手打,口感爽彈鮮美韭菜餃及蟹肉餃餃子餡料飽滿,餃皮薄滑,兩款都十分好味田園蔬菜籃蔬菜籃款式相當多有蕃茄、粟米、娃娃菜、唐生菜、油麥菜、西洋菜及菜心,可以試到不同蔬菜公仔麵(2份)套餐提供手打烏冬及公仔麵,朋友不喜烏冬所以選擇了公仔麵,餐廳採用出前一丁公仔麵,配蝦湯底味道一流無酒精飲品(4杯)可以選擇可樂、忌廉、椰子水及低糖果汁桃膠糖水餐後仲免費送上桃膠糖水,非
朋友由外國來港旅遊,自然要盡地主之誼請佢食好西啦
呢間唐坊火鍋私房菜位於旺角譽發廣場23樓
餐廳環境雅致時尚,設有落地大窗,可以遠眺維港景色
混醬料及兩款餐前小食

極濃蝦鍋

是日刺身
刺身魚採用南非平鮋,盛產於四至七月間,肉質細嫩味道鮮美

四人海鮮盤

手切特級牛(大)

三寶丸
三寶丸有牛丸、蝦丸及花枝丸,全部手打,口感爽彈鮮美

韭菜餃及蟹肉餃
餃子餡料飽滿,餃皮薄滑,兩款都十分好味

田園蔬菜籃

公仔麵(2份)

無酒精飲品(4杯)
可以選擇可樂、忌廉、椰子水及低糖果汁

桃膠糖水
餐後仲免費送上桃膠糖水,非常飽足
2024-04-10
  • 手切特級牛
  • 四人海鮮拼盤
  • 是日刺身魚
  • 極濃蝦鍋
2024-04-08 221 views
旺角睇完戲想打邊爐就去左呢間「唐坊私房菜」兩個人唔想諗簡簡單單叫咗$778既2人套餐😬聽店員講呢度所有食材都唔會留過夜所以真係保持到好新鮮🤭🌟先來刺身拼盤包括有肥美三文魚🥰食落卜通卜通希靈魚😊墨魚及刺身魷魚都好新鮮😋🌟鍋底4選1包捨唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋🦐酸菜三文魚骨腩鍋☺️同埋我地點選煲冬瓜瑤柱美腿鍋🤭煲滾先飲碗湯😊湯底除左冬瓜、雞髀菇及帶濃郁金華火腿味道🤤🌟海鮮鮮盤🦐份量好豐富😊鮑魚新鮮彈牙☺️北寄貝、大蜆、脆骨魚片及鮮甜爽彈九節蝦🦐🌟橡果豬薄薄地滾一陣就食得👍因為以橡果餵飼☺️食落肉質較鬆化肉味濃厚🤤每口豬肉都帶獨特榛子芳香🤤🌟韭菜餃及蟹肉餃🦀每款兩隻自家製餃🥟韭菜餃豬肉餡鮮嫩混合獨特韭菜香味好刺激味蕾🤗🦀蟹肉餃將豬肉及手拆蟹肉包成☺️餃子皮薄剛好保留住蟹肉鮮甜味道😚加上豬肉令口感層次豐富起來😌🌟田園雜菜籃🥬有甜粟米🌽生菜🥬皇帝菜、西洋菜及娃娃菜😚照顧哂三心兩意既朋友😂🌟最尾食埋煙韌彈牙手打烏冬真係好飽好滿足😌🌟飲品我地梗係選可樂🤭同7喜啦😊凍冰冰好爽🤭🌟甜品紅棗桃膠滋陰潤肺😌甜度適中好滋潤🥰另外餐廳仲有VIP房可以唱卡拉ok🤗私隱度極高啱哂約埋一班朋友一邊火鍋一邊唱K👍另外呢個套

🌟先來刺身拼盤包括有肥美三文魚🥰
食落卜通卜通希靈魚😊墨魚及刺身魷魚都好新鮮😋

湯底除左冬瓜、雞髀菇及帶濃郁金華火腿味道🤤

🌟韭菜餃及蟹肉餃🦀

🌟最尾食埋煙韌彈牙手打烏冬真係好飽好滿足😌

🌟飲品我地梗係選可樂🤭同7喜啦😊凍冰冰好爽🤭

🌟甜品紅棗桃膠滋陰潤肺😌甜度適中好滋潤🥰

另外呢個套餐仲可優惠價追加牛肉及響鈴
$50無限追加一碟手切特級牛(細)原價$248
$100一碟手切特級牛(大)原價$308
$30邪惡響鈴(細)

• 橡果豬
  • 九節蝦
  • 冬瓜瑤柱美腿鍋
2024-03-27 631 views
朋友仔好鐘意打邊爐,經常捐窿捐罅去搵正野食,佢今晚興之所致話帶我去食私房菜級火煱喎。🔸️唐坊火鍋私房菜🔸️地址係旺角嘅樓上鋪,都算易搵。地方幾寛敝,裝潢也不錯的。叫得私房菜,食材用料一定夠高級先吸引到食客,朋友話食過呢度啲食材真係幾正幾新鮮的!店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。我地2個人揀左二人套餐 ($788)有4款湯底揀:1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋3. 極濃蝦鍋 4. 酸菜三文魚骨腩鍋我鐘意辣辣地,揀咗👉🏻唐泰北蝦冬陰公湯鍋,,再瑞上湯鍋,用料真係好足,好多隻鮮蝦,味道鮮甜帶微辣,淡淡的冬蔭功湯味,不會搶左食材嘅鮮味!! ..🍽二人刺身拼盤 三文魚、魷魚、希靈魚、八爪魚,用上玻璃盒子承載,擺盤好精美! 款款都係厚切刺身, 三文魚好香油脂,其餘都好優質,食得出鮮甜,質素跟日式食肆有得揮👍🏻..🍽二人海鮮拼盤重頭戲係呢個拼盤! 擺盤已經夠靚,❣️鮑魚、帶子、大頭蝦,脆鯇片、卜卜蜆。每款海鮮都大大隻,看得出的新鮮肥美。鮑魚厚肉,肉質彈牙,每人1隻真係唔夠喉啊~..🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以

店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。

我地2個人揀左
二人套餐 ($788)

有4款湯底揀:
1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋
2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋
3. 極濃蝦鍋
4. 酸菜三文魚骨腩鍋

🍽二人刺身拼盤

🍽二人海鮮拼盤

🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)
我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以即食,入口牛味香濃。高質
🍽韭菜餃及蟹肉餃
自家製餃子,非一般雪到死實嘅冰餃子。餃子皮柔軟夠厚身,唔會淥到好快爛,饀料鮮味出曬嚟
🍽 田園雜菜籃
幾款雜菜,新鮮爽口
🍽 手打烏冬
日本手打烏冬,不用說夠曬滑身又彈牙
🍽 兩杯無酒精飲品
可樂/無糖可樂/忌廉/ 椰子水/低糖果汁
我地揀左無糖可樂及低糖果汁,低糖果汁幾特別喎,蘋果香滿溢。
最後送上桃膠紅棗糖水為這頓豐富晚餐劃上完美句號!!
  • 手切特級牛
  • 刺身拼盤
2 day(s) ago 0 views
我今日約同好友去位於旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓的唐坊食火鍋,環境舒適,坐得舒服。我點左個2人套餐$788,包括煲冬瓜瑤柱美腿鍋,2人刺身拼盤(三文魚4件、凡立貝2件、八爪魚2片及希靈魚2片)、2人海鮮盆(大鮑魚2隻、北寄貝2隻、大蜆4隻、脆肉鯇2件及大海蝦2隻)、手切持級牛(細)、2人韮菜餃、2人蟹肉餃、田園雜菜籃(蕃茄、粟米、娃娃菜、油麥菜、皇帝菜及菜心)、手打烏冬2個、及椰子水2杯,店長送上甜品(椰汁雪燕)2碗。鮑魚只需5分鐘,其他貝殼類只要開左口就是熟啦。整體黎講係材料豐富及新鮮,值得再訪。

• 2人套餐
5 day(s) ago 0 views
夏天都要打邊爐!朋友話呢間打邊爐好靚景可惜呢排雨季食飯個晚落雨☔️睇唔清窗外景色餐廳23樓高如果天氣好風景一定好正套餐有2人/4人餐可揀情侶/家庭聚餐都好岩4人餐原條火炙真鯛肉已經起好魚頭同魚身會擺埋係旁邊一齊上碟視覺上好好睇湯底一共有6款可供選擇最後傾向重味啲嘅就揀左極濃蝦鍋建議湯底滾起後飲一啖感覺個股濃濃蝦膏味😍肉類可揀手切特級牛/橡果豬手切牛片片厚薄都均稱食落牛味更濃烈4人海鮮盤有大蝦、北寄貝、白鱔同鮑魚份量都足夠最驚喜係北寄貝建議一開口即食咁食落肉質就最佳另外套餐仲有三寶丸、餃類(韭菜餃同蟹肉餃)、雜菜籃、麵類(手打烏冬或公仔麵)飲品都有幾種可揀可樂/zero/cream soda/椰子水/低糖果汁
夏天都要打邊爐!
朋友話呢間打邊爐好靚景

肉類可揀手切特級牛/橡果豬
手切牛片片厚薄都均稱
食落牛味更濃烈

4人海鮮盤
有大蝦、北寄貝、白鱔同鮑魚
份量都足夠
最驚喜係北寄貝
建議一開口即食
咁食落肉質就最佳

飲品都有幾種可揀
可樂/zero/cream soda/椰子水/低糖果汁
5 day(s) ago 0 views
同屋企人晚飯點個4人餐就唔使諗點叫菜同叫咩4人餐有是日火炙真鯛一條真鯛微微火炙過表面魚肉新鮮有彈性鍋底都有好多款揀今次揀左極濃蝦鍋鍾意蝦膏滋味嘅不可錯過4人海鮮盤大蝦、鮑魚、北寄貝、白鱔大蝦肉質彈牙北寄貝超級驚喜本身街市都唔多呢款海鮮暫時都未買到過咁厚身肥美又大隻嘅北寄貝!好似泡芙咁巨!肉質厚實無比鮮甜爽口!手切特級牛(大)手切牛味道就係唔同牛肉鮮味特出而且肉味特別濃!韮菜餃、蟹肉餃、三寶丸、田園雜菜籃、手打烏冬食完豐盛嘅海鮮拼盤之後都有啲飽肚最尾加埋啲餃、丸同烏冬真係好飽烏冬記住最後先落湯底去到最後係最鮮甜最濃味因為入面有晒海鮮同肉味手打烏冬好彈牙就算煮耐左口感都唔會過軟另外仲跟4杯無酒精飲品🍸
同屋企人晚飯

鍋底都有好多款揀
今次揀左極濃蝦鍋
鍾意蝦膏滋味嘅不可錯過

4人海鮮盤
大蝦、鮑魚、北寄貝、白鱔
大蝦肉質彈牙
北寄貝超級驚喜
本身街市都唔多呢款海鮮
暫時都未買到過咁厚身肥美又大隻嘅北寄貝!
好似泡芙咁巨!
肉質厚實
無比鮮甜爽口!

手切特級牛(大)
手切牛味道就係唔同
牛肉鮮味特出
而且肉味特別濃!

韮菜餃、蟹肉餃、三寶丸、田園雜菜籃、手打烏冬
食完豐盛嘅海鮮拼盤之後都有啲飽肚
最尾加埋啲餃、丸同烏冬真係好飽
烏冬記住最後先落
湯底去到最後係最鮮甜最濃味
因為入面有晒海鮮同肉味
手打烏冬好彈牙
就算煮耐左口感都唔會過軟

另外仲跟4杯無酒精飲品🍸
  • 極濃蝦鍋
5 day(s) ago 0 views
朋友由英國返黎佢話想食啲高質嘅打邊爐,我見到唐坊有個豪華二人餐,佢覺得唔錯 ,就決定黎食啦。叫左個二人海鮮火鍋套餐,除左有海鮮仲有刺身拼盤,真係好抵食刺身拼盤有八爪魚,三文魚,希靈魚同魷魚,全部都好新鮮,份量都唔少。食完刺身啱啱好d湯都滾~同平時打邊爐唔同,個湯係可以就咁飲。我地叫左冬瓜瑤柱美腿鍋,係開始打邊爐之前先試左d湯,好清甜,感覺係真材實料唔係味精湯。飲完湯就到今日既重點海鮮拼盤,店員好細心提醒我地每樣海鮮要祿幾耐最啱🤤有5種唔同既海鮮,全部都好大隻好新鮮,海鮮控一定好滿足😌食完海鮮同刺身都開始飽飽地,再試埋手切特級牛同水餃就啱啱好😆嘢飲我地叫左椰子水 一路打邊爐一路飲夠晒fresh😙最後再食少少菜同烏冬就已經好飽☺️成間鋪都幾闊落,坐得好舒服,環境又靜靜地,同frd慢慢傾解食嘢就啱晒😋

樓高23層嘅旺角彌敦道譽發廣場,原來好多食肆、酒吧。今日約咗好姐妹去食火鍋,餐廳座位闊落,冷氣充足,坐得舒適。「2人套餐」 $788🐟2人刺身拼盤~ 三文魚、希靈魚、魷魚、八爪魚,好新鮮好甜。 🥣鍋底(4選1)~ 唐泰北蝦冬陰公湯鍋,第一次試呢間冬陰公做湯底,已經好多配料、好多蝦、所以首先飲啖湯試嚇先,味道酸酸哋唔會好辣,再之後會加雞湯打邊爐。 🐟2人海鮮盤~ 鮑魚、巨型貴妃蚌、蜆、大虎蝦,全部都好新鮮肥美。 🐖橡果豬(細)/ 🐃手切特級牛(細)~ 我哋揀咗橡果豬,口感細膩柔軟。 🥟2人韭菜餃 🥟2人蟹肉餃🥬田園雜菜籃 ~種類繁多,有蕃茄、粟米、娃娃菜、皇帝菜、西洋菜、菜心、生菜。 🍜手打鳥冬🍹2杯無酒猜飲品(可樂 /無糖可樂 /忌廉 /椰子水/低糖果汁)~ 低糖果汁(蜜桃茶)🥣送甜品~椰汁雪燕 🫙前菜醬油 @$15

「2人套餐」 $788

🐟2人刺身拼盤
~ 三文魚、希靈魚、魷魚、八爪魚,好新鮮好甜。

🥣鍋底(4選1)

🐟2人海鮮盤
~ 鮑魚、巨型貴妃蚌、蜆、大虎蝦,全部都好新鮮肥美。

🐖橡果豬(細)/ 🐃手切特級牛(細)
~ 我哋揀咗橡果豬,口感細膩柔軟。

🥟2人韭菜餃

🥣送甜品~椰汁雪燕

🫙前菜醬油 @$15
2024-05-14
Dinner
最近試咗間港式火鍋私房菜,呢間餐廳係旺角彌敦道大廈高層,有落地大玻璃窗,睇到彌敦道及維港景色;另外仲有包廂,一大班朋友慶祝生日話咁易今次我地點咗個$788 2人套餐,有齊海鮮、刺身、牛肉等,性價比都唔錯😃🍲鍋底(4選1)四選一湯底包括煲冬瓜瑤柱美腿鍋、唐泰北蝦冬陰功湯鍋、極濃龍蝦鍋及酸菜三文魚骨腩鍋因為最近病病地又咳,所以點咗個煲冬瓜瑤柱美腿鍋;湯料有冬瓜、雞髀菇同瑤柱外,還帶有濃郁金華火腿的味道;係落配料打邊爐之前我地都飲咗2碗湯,湯底足料夠晒火喉,好有媽媽的味道😻🍣2人刺身拼盤拼盤有齊八爪魚、三文魚、希靈魚同魷魚,新鮮唔腥🦐2人海鮮盤包括北寄貝、鮑魚、脆肉鯇及大蝦,賣相新鮮肥美,味道鮮甜;北寄貝落鍋煮到開口就可以食~🐮手切特級牛(細) 選用牛肩胛部位,脂肪比例均勻,肉味香濃🥟韭菜餃及蟹肉餃餃子皮薄、餡料多,味道仲幾豐富🥗田園雜菜籃打邊爐點可以無菜呢?我地叫咗個雜菜籃,有粟米、生菜、皇帝菜、西洋菜及娃娃菜,任君選擇🍜手打烏冬口感滑身彈牙🧉2杯無酒精飲品 (可樂/無糖可樂/忌廉/椰子水/低糖果汁)椰子水充滿椰香,清甜解渴🥣紅棗燉桃膠 最啱靚女們滋陰潤肺,非常養生🫔邪惡響鈴鬆脆響鈴配搭蛋

🍲鍋底(4選1)

🍣2人刺身拼盤
拼盤有齊八爪魚、三文魚、希靈魚同魷魚,新鮮唔腥

🦐2人海鮮盤

🐮手切特級牛(細)
選用牛肩胛部位,脂肪比例均勻,肉味香濃

🥟韭菜餃及蟹肉餃
餃子皮薄、餡料多,味道仲幾豐富

🥗田園雜菜籃

🍜手打烏冬
口感滑身彈牙

椰子水充滿椰香,清甜解渴

🥣紅棗燉桃膠
最啱靚女們滋陰潤肺,非常養生

🫔邪惡響鈴
鬆脆響鈴配搭蛋黃醬,睇見都心心眼😍仲要好好食🤤,食到停唔到口

2024-05-19 0 views
日本旅行完返黎好想打邊爐,所以最近搵咗係旺角嘅---🌟唐坊火鍋私房菜🌟餐廳唔算好多大,但座位坐得幾舒服,有足夠嘅空間放點好上枱嘅火鍋送菜👍🏻唔想諗就直接點咗佢哋呢到嘅二人套餐,選擇都幾豐富,又有海鮮又有刺身,兩個人食份量啱啱好💓._./ 2人套餐 /2人刺身拼盤刺身種類多,又新鮮,仲要厚身,擺盤賣相都好靚🤩 椰濃蝦鍋對於鐘意食蝦嘅我,見到呢個蝦湯底已經心心眼,湯底果然好香濃,蝦味重,湯底裏面仲有幾隻大大隻嘅鮮蝦,湯底係未打邊爐前仲可以飲,勁正💕 2人海鮮盤大盤又新鮮,啲海鮮仲要係大大隻,勁鮮甜,尤其是個北寄貝,超好食👍🏻 手切特級牛(細)打邊爐點少得食牛,牛肉數量足夠兩人食,花紋靚,碌完牛味香濃仲好腍身 韮菜餃蟹肉餃餃類嘅餡料飽滿,大大粒 田園雜菜籃雜菜款式多,又新鮮,份量足夠兩個人食 手打烏冬手打烏冬面質好腍身,夾雜住個濃蝦湯底,好正✨️ 低糖果汁(蜜桃)椰子水._.
._.
/ 2人套餐 /
2人刺身拼盤
刺身種類多,又新鮮,仲要厚身,擺盤賣相都好靚🤩

椰濃蝦鍋

2人海鮮盤

韮菜餃
蟹肉餃
餃類嘅餡料飽滿,大大粒

田園雜菜籃
雜菜款式多,又新鮮,份量足夠兩個人食

手打烏冬
手打烏冬面質好腍身,夾雜住個濃蝦湯底,好正✨️

低糖果汁(蜜桃)
椰子水
._.
Dinner
嚟到位於譽發廣場23樓嘅唐坊火鍋私房菜,今日係母親節,每張枱都坐滿晒今次我哋嗌咗一個二人套餐,包咗海鮮拼盤、四選一嘅鍋底、二人海鮮盤、手設特級牛、橡果豬、韭菜餃蟹肉餃、田園雜菜腩、烏冬同埋兩杯飲品店員首先俾咗一個九宮格嘅調味盤我哋,入邊有我最鍾意食嘅生蒜🧄炸蒜、大量芫荽蔥同埋辣椒今次我哋叫左濃蝦湯蕃茄鍋,鍋底味道非常香濃,有非常濃郁嘅嘅蝦鮮味,鍋入邊嘅蕃茄同埋冬菇又可以去除油膩感。湯底裏面嘅蝦非常新鮮,連個頭都可以啜埋,蝦肉好爽,係非常新鮮嘅蝦,蕃茄滿載蝦湯嘅鮮味,非常惹味有返咁上下嘅質素先可以開到私房菜~唐坊嘅手切肥牛非常高質,油脂同埋肉嘅間隔均勻,睇顏色都見到好新鮮,入口牛尾非常濃郁嗌咗二人套餐之後,店員已經另外上咗刺身豉油,佢哋嘅刺身拼盤非常新鮮,有三文魚、墨魚、魷魚同埋希靈魚,特別一讚,魷魚非常鮮味第一次食橡果豬,上網見到西班牙嘅橡果豬都好貴,佢哋嘅油花好似大理石嘅紋,薄切嘅豬肉入口即溶~肉質比起平時嘅更加滑海鮮拼盤有新鮮海蝦、鮑魚、蜆、鯇魚腩鮑魚好生猛不停郁,好厚肉,鮑魚肉質非常彈牙,完勝平時喺街市買嘅鮑魚,脆肉鯇都冇泥味以及腥味~蟹肉餃size好大,餃子皮好薄,蟹肉充滿着成

海鮮拼盤有新鮮海蝦、鮑魚、蜆、鯇魚腩
脆肉鯇都冇泥味以及腥味~

蟹肉餃size好大,餃子皮好薄,蟹肉充滿着成隻餃子~吸滿咗蝦味嘅湯底,質素唔錯

除咗呢個餐以外,我哋見到隔籬枱食一碟炸到脆卜卜嘅金黃色響鈴~即刻跟住嗌~

原來佢哋嘅響鈴係自己即捲即炸,叫做邪惡響鈴!咬落果然卜卜脆,吸收埋蝦湯嘅鮮味,食得好過癮!
2024-05-17 9 views
食完之後全家又屙又嘔睇醫生睇咗七次個侍應仲話個廚師要有切刺生又切牛肉好明顯把刀唔乾淨仲要唔肯賠償我本人嘔咗30幾次之後去咗伊利沙伯醫院急症室本身餐廳話賠償 之後又草草了事大家千祈唔好去
食完之後全家又屙又嘔
之後去咗伊利沙伯醫院急症室
本身餐廳話賠償 之後又草草了事
大家千祈唔好去
2024-05-16 0 views
呢到係大廈高層,可以睇到開揚既景觀🌃環境都幾好一場去到就食飽D,叫左一個二人餐 再額外加送🧡套餐最觸目既當係刺身拼& 海鮮拼🍲刺身當日有四款, 新鮮夠凍, 過下口癮好開心🪼海鮮拼有魚, 峴, 鮑魚, 象拔蚌, 蝦🪸大大隻乾淨而且新鮮湯底叫左個極濃蝦鍋, 呈鮮橙色, 都幾正wor 味道好鮮甜🧡細既橡果豬有豬味有口感🐷韭菜餃, 蟹肉餃大大粒入面D送都幾多😜另外再加左個邪惡響鈴, 原來係已經有淋上芝麻及咸旦王醬, 唔駛烚, 直接食都已經好正🤣仲叫左手切特級牛, 雲吞拼水餃, 田園雜菜籃花雕雞件 半隻, 半隻都好大碟, 有紅棗、杞子、花雕酒既香味,香甜暖胃!!🤪😆🤗最後食埋手打烏冬, 呢個時候D湯底已經變得更加濃郁, 好正呀另外亦有野飲: 無糖可樂, 椰子水 , 同埋加左個嘉士伯😳🥂🍸
呢到係大廈高層,可以睇到開揚既景觀🌃
環境都幾好
一場去到就食飽D,叫左一個二人餐 再額外加送🧡

套餐最觸目既當係刺身拼& 海鮮拼🍲
刺身當日有四款, 新鮮夠凍, 過下口癮好開心🪼

細既橡果豬有豬味有口感🐷

韭菜餃, 蟹肉餃大大粒入面D送都幾多😜

仲叫左手切特級牛, 雲吞拼水餃, 田園雜菜籃