2025-07-28
上星期天氣極熱,放工想搵個地方chill下,終於嚟咗尖沙咀呢間新開嘅串燒分店試!尖沙咀新店推出咗好多新款特色菜式,而且價錢親民,串燒最平每串$10起,抵食到癲🔥 今次我哋坐咗bar枱,望住師傅現場即燒,睇住串燒滋滋聲+香味四散,已經令人食慾大開🤤!天氣咁熱,梗系要即刻叫返杯cocktail先~🍹 我哋叫咗檸檬荔枝whisky同青檸菠蘿gin 。大大粒荔枝超juicy,清甜又解渴,一流!✨ 新菜方面推介:
🍞 焦糖菠蘿鵝肝醬多士 — 菠蘿嘅甜味中和咗鵝肝醬嘅油膩感,入口層次勁豐富。
🦀 蟹粉日式豆腐 — 蟹粉勁足料,冇偷工減料,配埋嫩滑豆腐勁鮮美。
🌿 莞茜雞絲手抓餅 — 芫荽控必試!微辣香口,雞絲多汁,越食越上癮! 串燒方面都好有誠意:
🍢 黑松露雞肝 —雞肝細緻香滑,黑松露香氣爆燈,真系見到粒粒黑松露架!
🍢 汁燒雞隔膜 — 少見部位,燒得剛好。爽口得嚟唔靭,啱曬口感控。 🍢 鹽燒雞腿肉 — 外皮香口,雞肉嫩滑多汁~
🍢 鹽燒鮮雞皮 — 燒到超爽脆,加埋辣粉好正!
🍢 日式淮山 — 外層脆卜卜,內裡綿滑,點埋蛋黃醬真系停唔到口!
🍆 蒜蓉菜脯燒茄子 — 蒜味勁香,好送酒!
✨ 新菜方面推介:
串燒方面都好有誠意:
🍢 鹽燒雞腿肉 — 外皮香口,雞肉嫩滑多汁~
最後一定要試埋【港式蜜糖多士夾雪糕】🍞🍦,外脆內軟配上雪糕,神級甜品!
平日夜晚都座無虛席,要食記得訂位喇!🔥
📍 人生有限杯.串燒店 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
#人生有限杯 #串燒 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #foodiehk