2025-06-14 0 views
今日嚟到呢間新開冇耐,尖沙咀人生有限杯1. 厚切牛舌|炭香四溢,肉質彈牙,簡單鹽燒已盡顯功架2. 墨魚滑釀大蝦|蝦肉鮮甜+墨魚滑綿密,蒜香提鮮,創意滿分3. 蜜糖燒菠蘿|酸甜多汁,焦糖脆面,完美中和肉類油膩感4. 白酒忌廉煮蜆|白醬濃郁酒香足,蜆肉飽滿5. 手打檸檬茶|酸甜平衡,果香突出,解膩首選6. 免治雞肉串| 個免治雞肉串裏面食到雞軟骨,口感唔錯,另外點埋佢個日本蛋嘅醬味道再昇華。7.蒜蓉燒豆皮| 畀間舖頭嘅燒豆皮係勁好食 入面包住曬啲蒜蓉 鍾意食豆皮既你一定要嗌特色菜式牛油果卷|好creamy、 估唔到豬肉夾住牛油果咁樣燒個味道係咁好食菠菜豬肉卷|清爽, 味道一流蜜糖燒粟米|甜脆焦香,童年回憶升級版青檸梳打特飲|清新獨特,解膩岩飲肉類豬肋肉、牛肋肉|勁香口,勁好食雞軟骨| 燒雞軟骨食串燒必食, 呢間都冇令我失望, 香脆得嚟唔會太過油 好食。蔬菜芥蘭|切到細細塊 好爽口好有菜嘅鮮味翠玉瓜|好香脆加啲鹽燒起上嚟已經食到蔬菜嘅鮮甜味小青椒|燒到外皮香脆裏面仲有好多汁, 不過有幾粒都好辣食得辣先好嗌燒茄子| 滿滿嘅蒜蓉鋪喺面 帶出茄子嘅鮮甜味
今日嚟到呢間新開冇耐,尖沙咀人生有限杯
1. 厚切牛舌|炭香四溢,肉質彈牙,簡單鹽燒已盡顯功架
3. 蜜糖燒菠蘿|酸甜多汁,焦糖脆面,完美中和肉類油膩感
4. 白酒忌廉煮蜆|白醬濃郁酒香足,蜆肉飽滿
5. 手打檸檬茶|酸甜平衡,果香突出,解膩首選

特色菜式
菠菜豬肉卷|清爽, 味道一流
蜜糖燒粟米|甜脆焦香,童年回憶升級版
青檸梳打特飲|清新獨特,解膩岩飲

肉類
豬肋肉、牛肋肉|勁香口,勁好食

蔬菜
芥蘭|切到細細塊 好爽口好有菜嘅鮮味
翠玉瓜|好香脆加啲鹽燒起上嚟已經食到蔬菜嘅鮮甜味
燒茄子| 滿滿嘅蒜蓉鋪喺面 帶出茄子嘅鮮甜味
2025-05-30
$340 (Dinner)
2025-06-13 0 views
人生有限杯係尖沙咀開咗新店😍 內裡格局簡約明亮,普通座、吧枱座一樣舒適企理👍 新Menu 有多款嶄新又獨特嘅串燒菜式😋 價錢親民理想👍 大量$10-$20 靚靚串燒任㨂🥰 勁正❤️ 重點推薦嘅有墨魚滑紫菜大蝦❤️ 配搭少見但出奇地合拍😚 食落彈牙鮮美,加埋特調醬汁一齊食,更添滋味🤭 汁燒雞隔膜同埋鹽燒雞腿肉都係必叫😋 雞肉又嫩又滑,肉味濃香惹味,無論鹽燒定汁燒都非常可口👍 滿分推薦❤️ 甜品一定要叫港式蜜糖多士夾雪糕😍 香脆甜美嘅多士中間,夾著大大舊勁厚身嘅雪糕🤩 食落外熱內冷,滋味刺激迷人😆 勁正😘 仲有多款特色串燒食品,例如焦糖菠蘿鵝肝醬多士、蟹粉日式豆腐、莞茜雞絲手抓餅、九肚魚、黑松露雞肝等等,都好獨特又充滿驚喜✅ 有興趣一定要叫黎試下喲🤣

Type of Meal
Dinner
2025-06-13 0 views
尖沙咀赫德道新分店驚喜登場✨全新餐單帶來多款獨特創意串燒 價錢親民質素高 絕對係夜宵好去處🌙 ✨必食推介 焦糖菠蘿鵝肝醬多士🍍菠蘿清甜配濃郁鵝肝 口感層次豐富🐟椒鹽紫菜九肚魚外脆內嫩 紫菜香氣突出🦑墨魚滑紫菜大蝦🦐 蝦肉彈牙 墨魚滑鮮味十足😋✨雞肉類 椒鹽雞軟骨🍗脆口惹味佐酒一流🐔鹽燒雞腎火候剛好爽脆有嚼勁 免治雞肉棒配日本蛋🍳 肉質鬆軟 沾蛋液更滑溜😍✨牛肉類 鹽燒牛舌芯🐮厚切多汁 牛味濃郁 韓風燒牛肋肉味道惹味🥩鹽燒和牛牛小排 油花均勻 入口即化✨豬肉類 豚肉蘆筍卷🐷蘆筍清甜解膩味道幾夾 西班牙五花腩 肥瘦相間油香十足✨其他類 墨魚鬚🦑 爽口彈牙燒得焦香 蜜糖燒菠蘿🍯焦糖脆面 酸甜多汁好解膩✨飲品 飲品選擇好多 酒類都有清酒果酒及啤酒🍻無酒精飲品試了荔枝檸檬梳打及青檸梳打🍋清新解膩 果香清甜📍人生有限杯串燒店 (尖沙咀) 尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

✨必食推介

✨雞肉類

✨牛肉類

✨豬肉類

✨其他類

✨飲品

📍人生有限杯串燒店 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
$340 (Dinner)
2025-06-13 0 views
串燒唔知幾時開始成為左同成班朋友gathering嘅首選🤭香港近幾年越開越多新串燒,間間去到都係好爆棚,呢間都唔例外,終於開左分店係尖沙咀,放左工黎勁方便!!▪️鹽燒西班牙五花腩$10▪️味噌松阪豬$15▪️豆皮包蒜蓉$15▪️鹽燒雞腿肉$20▪️麻糬豚肉卷$20$10-20區好抵食!!呢幾區每款都要叫兩串起,最正係麻糬豚肉卷,外層以薄薄嘅豚肉片包住軟糯麻糬,口感煙韌。豆皮包蒜茸都係我最愛❤️入面夾住蔥蒜,幾惹味。五花腩肥瘦均勻,薄切香口▪️鹽燒牛舌芯、韓風燒牛肋肉$28、鹽燒豬肋肉$28三款正常發揮,呢個價錢不過不失▪️芝士菠菜卷$28呢個有啲驚喜,好少食到呢個配搭嘅串燒,豚肉包住菠菜芝士,食完想encore多串!▪️免治雞肉棒配日本蛋$28免治雞個蛋黃黎到就穿左,但係味道就無影響,而且相對其他串燒店,免治雞棒算幾抵食,肉質彈牙▪️鹽燒和牛牛小排$48串燒必點牛小排,油脂分布均勻,牛味香濃,肉質嫩滑▪️日式淮山$48淮山外層蘸上炸漿,食落帶點粉感,加埋個蛋黃醬意外地夾,唔heavy▪️蒜蓉燒蠔$48燒蠔價錢ok,一份兩隻,都有手掌咁大,蠔肉鮮甜▪️明太子忌廉烏冬$58忌廉底口感creamy,稻庭烏冬掛滿湯汁,

▪️鹽燒西班牙五花腩$10
▪️味噌松阪豬$15
▪️豆皮包蒜蓉$15
▪️鹽燒雞腿肉$20
▪️麻糬豚肉卷$20

▪️鹽燒牛舌芯、韓風燒牛肋肉$28、鹽燒豬肋肉$28
三款正常發揮,呢個價錢不過不失

▪️芝士菠菜卷$28

▪️免治雞肉棒配日本蛋$28

▪️鹽燒和牛牛小排$48
串燒必點牛小排,油脂分布均勻,牛味香濃,肉質嫩滑

▪️日式淮山$48

▪️蒜蓉燒蠔$48
燒蠔價錢ok,一份兩隻,都有手掌咁大,蠔肉鮮甜

▪️明太子忌廉烏冬$58
忌廉底口感creamy,稻庭烏冬掛滿湯汁,麵質幼滑,忍唔住一啖接一啖

▪️焦糖菠蘿鵝肝醬多士$58
鵝肝都幾厚切,油脂飽滿,加上菠蘿同藍莓汁甜甜酸酸,令到整體冇咁膩

▪️芫荽雞絲手抓餅$58
見係推介就試下,外層夠脆唔油,餡料幾多,可以一試

▪️冷泡白桃味烏龍茶$18

▪️菠蘿可爾必思$28
尖沙咀平價串燒$10起!之前都有係旺角食開呢間串燒店,呢排見到好多Foodie大推!原來佢哋依家尖沙咀都開咗新分店!一上到去而家幾滿座!最好真係預約!所有串燒$10起!啤酒仲要買一送一!最啱同朋友聚會去食!新店最特別係可以坐吧枱睇師傅即燒串燒!牛舌芯同白鱔係我每次都必食嘅串燒,以下都推薦必試串燒-免治雞肉棒($28)-鹽燒和牛牛小排($48)-焦糖雪糕多士($48)-泰式燒墨魚鬚($15)-鶴鶉蛋卷($20)📍人生有限杯.串燒店 @lifewithfinite.cup尖沙咀赫德道4號 Hotel Hart 3樓
尖沙咀平價串燒$10起!

牛舌芯同白鱔係我每次都必食嘅串燒,以下都推薦必試串燒
-免治雞肉棒($28)
-鹽燒和牛牛小排($48)
-焦糖雪糕多士($48)
-泰式燒墨魚鬚($15)
-鶴鶉蛋卷($20)

尖沙咀赫德道4號 Hotel Hart 3樓
尖沙咀發現了一間新開的串燒店——人生有限杯,真是讓我驚喜不已。餐牌上串燒的價格相當親民,大約從$10至$20不等,兩串起訂,選擇多樣,讓人一眼就想點很多。超Ok可以再食!這次我和朋友一起光顧,坐在吧台前,能清楚觀賞到師傅的燒烤技藝,香氣四溢,令人垂涎。我們的第一道是鹽燒西班牙五花腩($10),這串五花腩肥瘦相間,燒至豬皮外脆內嫩,搭配鹽花,香氣撲鼻,咬下去的瞬間,濃郁的豬肉味在口中迸發,十分滿足。接下來,我們品嚐了日式秘製汁炸雞全翼($48),剛炸出來時冒著熱氣,外皮酥脆,完美鎖住肉汁,秘製醬汁的濃郁味道更是讓人回味無窮,雞肉嫩滑,簡直是一道必點的佳品。此外,鹽燒牛舌芯($28)也不能錯過,牛舌的味道濃郁,嚼勁十足,讓人感受到食材的質量。而味噌松阪豬($15)則帶有淡淡的甜味,豬頸肉的口感鬆化,令人一試成主顧。我們還一口氣點了多款串燒,包括雞腳筋、小青椒、蜜糖菠蘿等,樣樣都極具特色,讓人忍不住一一品嚐。點完後才驚覺,原來叫了這麼多,實在是大癲呀!還有些更美味的選擇如蒜蓉燒蠔、牛小排和焦糖雪糕多士等,令人意猶未盡。2人食完先 $700幾蚊真係Ok!有單有據真係自費架 !

之前去過「人生有限杯.串燒店」其他分店,串燒抵食又高質,尖沙咀新分店一樣咁出色🤩$10- $20 起串燒唔洗諗可以即叫,最貴都係$48,每樣都試晒就最岩😜私心最愛豚肉荔枝卷/雞頸肉同牛小排‼️.一定要留肚食嗌晒都無錯系列😍椒鹽九肚魚,帶點紫菜咸香,酥脆可口,點泰式辣醬更惹味🥺;日式蟹粉豆腐外脆內軟,加埋香濃醬汁簡直想撈埋飯;焦糖菠蘿鵝肝多士,焦糖菠蘿甜味令鵝肝味道昇華左🙂‍↔️,仲有咖喱牛舌油炸鬼,濃香咖喱點油炸鬼真係冇得輸,再加彈牙牛舌係一絕! 🤗

2025-06-13 0 views
近排呢間串燒店大熱,而家尖沙咀都開咗分店🤩估唔到最平先$10起!啤酒仲要買一送一🍻就算海鮮類都唔會太貴,仲有多種特色串燒😍最啱同朋友聚會去!▪鵝肝多士x2 ($58)▪免冶雞肉棒($28)▪芝士菠菜卷($28)▪蒜蓉菜脯燒茄子($38)▪鹽燒和牛牛小排($48)▪蒜蓉菜脯燒元貝x2($48)▪墨魚滑大蝦($68)▪焦糖雪糕多士($48)▪鹽燒西班牙五花腩($10)▪黑松露雞肝($15)▪椒鹽雞軟骨($15)▪泰式燒墨魚鬚($15)▪豚肉荔枝卷($15)▪雞腎($20)▪鵪鶉蛋卷($20)▪SAPPORO買一送一($48)▪檸檬荔枝whisky($38).📍人生有限杯.串燒店尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓

▪鵝肝多士x2 ($58)
▪免冶雞肉棒($28)
▪芝士菠菜卷($28)
▪蒜蓉菜脯燒茄子($38)
▪鹽燒和牛牛小排($48)
▪蒜蓉菜脯燒元貝x2($48)
▪墨魚滑大蝦($68)
▪焦糖雪糕多士($48)
▪鹽燒西班牙五花腩($10)
▪黑松露雞肝($15)
▪椒鹽雞軟骨($15)
▪泰式燒墨魚鬚($15)
▪豚肉荔枝卷($15)
▪雞腎($20)
▪鵪鶉蛋卷($20)
▪SAPPORO買一送一($48)
▪檸檬荔枝whisky($38)
📍人生有限杯.串燒店
尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
Tasting Event
尖沙咀隱世串燒店!「人生有限杯」必食蜜糖菠蘿+鵝肝多士🍢🍍今晚同朋友去咗尖沙咀呢間「人生有限杯」,真係驚喜滿滿!店名已經夠晒文青,環境仲好有格調,燈光暗暗哋,好適合傾偈chill下~ 🔥必點推薦🔥1️⃣ 蜜糖菠蘿($20/2串) 菠蘿嘅甜酸完美中和其他食物嘅油膩,燒到外皮微焦,咬落去juicy到爆!我哋encore咗兩轉! 2️⃣ 鵝肝多士 ($40/件) 鵝肝香濃到癲,配脆多士同莓醬,入口即溶,邪惡但值得! 3️⃣ 墨魚滑大蝦 ($48) 蝦肉彈牙,墨魚滑釀到滿滿,仲有淡淡炭燒香,海鮮控必試~ 4️⃣ 焦糖雪糕多士($38) 甜品控注意!熱辣辣嘅多士夾住冰凍雪糕,焦糖脆脆哋,冷熱交融超治癒❤️ 🍹飲品驚喜「百香果梳打」($48)酸甜清爽,解膩一流;朋友嘅「桔仔薄荷鴨屎茶」($28)名字搞笑但清香回甘,值得一試! 💡小貼士- 人均$300左右,串燒質素對得住價錢 - 晚市人多,建議預早訂位 - 店員服務貼心,會主動介紹招牌菜 總結:呢度嘅串燒有心思又高質,唔係得個鹹字,調味同配搭都好有層次!下次想同朋友飲兩杯傾偈,一定會再encore~
尖沙咀隱世串燒店!「人生有限杯」必食蜜糖菠蘿+鵝肝多士🍢🍍

🔥必點推薦🔥
1️⃣ 蜜糖菠蘿($20/2串)

2️⃣ 鵝肝多士 ($40/件)
鵝肝香濃到癲,配脆多士同莓醬,入口即溶,邪惡但值得!

3️⃣ 墨魚滑大蝦 ($48)
蝦肉彈牙,墨魚滑釀到滿滿,仲有淡淡炭燒香,海鮮控必試~

4️⃣ 焦糖雪糕多士($38)

🍹飲品驚喜

💡小貼士
- 人均$300左右,串燒質素對得住價錢
- 晚市人多,建議預早訂位
- 店員服務貼心,會主動介紹招牌菜

2025-06-12 0 views
#🐒😋串燒愛好者嘅我 又嚟食串燒啦今次去咗近期都幾Hit嘅 #人生有限杯.串燒店雖然開係 #尖沙咀 但價錢係非常親民叫咗好多嘢食 其中有幾款特別推介豆皮看似平平無奇 打開有滿滿嘅蔥同辣菜甫 好正九肚魚炸得唔錯 有哂椒鹽紫菜同埋泰式辣醬芝士菠菜卷都好食 但一定要襯熱食 芝士凍咗始終會爭小小焦糖雪糕多士我有小小覺得係必食 一切落去個多士脆到 配埋雪糕係好正 ── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #五花腩 ɞ ʚ #雞肝 ɞ ʚ #雞軟骨 ɞ ʚ #豆皮 ɞ ʚ #雞腿 ɞ ʚ #雞隔膜 ɞ ʚ #金菇卷 ɞ ʚ #牛油果卷 ɞ ʚ #芝士菠菜卷 ɞ ʚ #茄子 ɞ ʚ #牛小排 ɞ ʚ #白鱔 ɞ ʚ #九肚魚 ɞ ʚ #焦糖雪糕多士 ɞ ʚ #檸檬荔枝威士忌 ɞ ʚ #荔枝檸檬梳打 ɞ ── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋
ʚ #檸檬荔枝威士忌 ɞ
ʚ #荔枝檸檬梳打 ɞ
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
2025-06-12 0 views
呢晚同朋友去咗一間隱世嘅串燒居酒屋,氣氛超級有Feel,配埋陣陣炭火香,真係即刻有返啲日本居酒屋嘅feel😌成晚都係滿滿嘅幸福~荔枝豚肉串🍢呢款真係成晚嘅亮點之一!豚肉香嫩多汁,外層燒得微微焦香,包住甜甜嘅荔枝,肉汁同荔枝汁混埋一齊,入口即化~~✨月見免治雞肉棒🥚🍗免治雞肉棒燒得外層微焦,啲肉仲好Juicy,仲附埋一隻生蛋黃,食嘅時候將雞肉棒搵蛋黃撈一撈💛燒牛舌🐮牛舌燒得啱啱好,切得夠薄,口感彈牙之餘又唔會太韌,肉味十足,配埋少少檸檬汁💯雞頸肉💨喺串燒店唔算常見,但呢間做得非常出色,肉質夠嫩滑,仲有少少雞皮嘅膠質感,燒得香口惹味👍芝士菠菜卷🧀🥬芝士控必試!呢款係用菠菜包住濃郁嘅芝士,燒到芝士微微溶化,咬落去會爆開,邪惡得黎啱啱好!🔥流心蛋薯仔沙律🥔🍳呢款沙律完全係一個驚喜~滑溜嘅薯仔沙律中間加咗一隻流心蛋,一刀切開,蛋黃流出嚟即刻將薯仔沙律嘅味道提升咗一個層次🤤燒翠玉瓜:清新解膩!🥒燒翠玉瓜係一個好清新嘅選擇,翠玉瓜燒到微微帶焦,保持咗爽脆嘅口感,配埋少少鹽同炭燒香氣,簡單而出色🌿檸檬荔枝Whisky🍋🍸飲品方面一定要試呢款~檸檬嘅酸同荔枝嘅甜完美平衡,再加埋少少Whisky嘅酒香,飲

荔枝豚肉串🍢

月見免治雞肉棒🥚🍗

燒牛舌🐮

雞頸肉💨

芝士菠菜卷🧀🥬

流心蛋薯仔沙律🥔🍳

燒翠玉瓜:清新解膩!🥒

檸檬荔枝Whisky🍋🍸
飲品方面一定要試呢款~檸檬嘅酸同荔枝嘅甜完美平衡,再加埋少少Whisky嘅酒香,飲落去有啲清新但又唔失層次感,配串燒啱啱好~

焦糖雪糕多士🍨🍞

最後甜品係焦糖雪糕多士,呢個真係大滿足!外層多士烘到酥脆,內裡鬆軟,淋上焦糖醬,仲配埋一球香濃雪糕,食得出雪糕嘅奶香同焦糖嘅甜香!✨

青檸梳打🍋
酸酸甜甜好解膩,夠哂清爽,食完燒物飲一啖,成個人口腔都即刻refresh🍹
2025-06-12 0 views
# 人生有限杯串燒店:串燒的極品饗宴 🍢✨最近到訪了位於市中心的「人生有限杯串燒店」,這裡的串燒真是讓我大開眼界,無論是賣相、香氣、味道,還是食後感,都讓人難以忘懷。首先,來試試「山椒鰻魚汁燒白鱔」。一上桌,白鱔的色澤金黃誘人,淋上山椒醬的瞬間,香氣撲鼻而來,辛辣與鮮香的完美結合,每一口都能感受到海鮮的鮮甜,讓人欲罷不能!😋接下來是「港式蜜糖牛油燒粟米」,這道小食的呈現十分吸引,金黃的粟米在燒烤後外焦內嫩,表面刷上一層蜜糖和牛油,散發著甜香的味道,咬下去時,粟米的汁液在口中迸發,讓我瞬間想起了夏天的味道,真係好正!🌽✨「日式淮山配世一蛋黃醬」也是不容錯過,淮山的清脆搭配濃郁的蛋黃醬,口感上形成了極佳的對比,讓人感受到清新與濃郁的交融,這道菜讓我感受到日本料理的精緻與細膩。🥢而「燒鰻魚飯團」則是把經典的鰻魚壽司變成了飯團,鰻魚的香氣與醋飯的酸甜完美融合,手握著吃,每一口都充滿了幸福感!🍚💖最後,「黑松露豚肉蘆筍卷」和「鹽燒牛脷花」也不容小覷,黑松露的香氣讓豚肉的味道更為突出,而牛脷花的嫩滑更是讓人回味無窮。整體來說,「人生有限杯串燒店」的串燒料理無論在色香味上都讓我感到驚喜,這裡的每一道
# 人生有限杯串燒店:串燒的極品饗宴 🍢✨

整體來說,「人生有限杯串燒店」的串燒料理無論在色香味上都讓我感到驚喜,這裡的每一道菜都像是一門藝術,讓人流連忘返,絕對值得一試!🌟

Dining Offer
Credit Card Offers, Tasting Event
2025-06-12 83 views
有一排冇食串燒,今晚老公專登book 位去試吓新開嘅尖沙咀人生有限串燒~餐廳位置方便,行日系居酒屋風格,真係好適合happy Friday,同班三五知己飲返兩杯食串串燒 !串燒種類非常多! ! 有齊雞、豬、牛、海鮮!😆最欣賞就係雞嘅選擇~由雞皮、雞腿、雞軟骨,甚至去到內臟雞心、雞肝都有😆而且全部$10起~價錢相當親民!餐廳做得相當有水準!每串串燒都係熱辣辣上枱~燒得香口但保留肉汁。食咗咁多款,我地就like 爆:🐓雞皮夠香脆! 免治雞肉棒配上蛋黃~雞肉棒相當有口感,加埋雞蛋仲更加順滑~🍯 蜜糖多士夾雪糕!必食! ! 多士外脆內軟,熱辣辣!中間夾住凍冰冰又香滑雪糕,冷熱交融~ 🍗鹽燒雞腿肉雞腿燒到外脆內嫩,仲好多汁添!🦪蒜蓉燒蠔入口新鮮,燒到啱啱好唔會過熟~蠔味濃!加埋蒜蓉就更加惹味!🐷五花腩性價比之最~厚身,啖啖肉!人生有限杯.串燒店@lifewithfinite.cup 地址:尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓不過去到平日晚市時間都幾多人,如果真係驚冇位建議先book咗位先~

食咗咁多款,我地就like 爆:
🐓雞皮夠香脆!
免治雞肉棒配上蛋黃~雞肉棒相當有口感,加埋雞蛋仲更加順滑~

🍯 蜜糖多士夾雪糕!必食! !
多士外脆內軟,熱辣辣!中間夾住凍冰冰又香滑雪糕,冷熱交融~

🍗鹽燒雞腿肉
雞腿燒到外脆內嫩,仲好多汁添!

🦪蒜蓉燒蠔
入口新鮮,燒到啱啱好唔會過熟~蠔味濃!加埋蒜蓉就更加惹味!

🐷五花腩
性價比之最~厚身,啖啖肉!

人生有限杯.串燒店
@lifewithfinite.cup
地址:尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
2025-06-11 47 views
人生有限杯.串燒店位於尖沙咀,是一家主打港式燒烤的餐廳,他們提供多款特色串燒及創意料理,而且性價比極高,怪不得開完一間又一間,吸引到不少食客到場。手打檸檬口感清新酸甜,手打令檸檬汁更濃郁,搭配串燒解膩一流!翠玉瓜口感爽脆,帶有淡淡的甜味,一道必食串燒。味醂魚干咬口十足,肉汁豐富,是一道不錯的開胃小食。流心蛋薯仔沙律蛋黃流心,與綿密的薯仔沙律混合,入口滑順。蜜糖菠蘿/蜜糖栗米蜜糖的甜味讓菠蘿與栗米更為突出,燒烤後帶有焦糖味道。牛舌/牛肋肉牛舌彈牙,牛肋肉鮮嫩,經燒烤後肉香味美,富有嚼勁。白酒忌廉煮蜆/蒜蓉蟶子白酒的香氣提升蜆的鮮味,隻隻飽滿,口感濃郁;蟶子鮮甜,蒜蓉的香氣讓味道更濃郁。蒜蓉燒蠔/蒜蓉菜脯燒元貝蠔肉肥美,蒜蓉的調味讓鮮味更突出;燒元貝鮮甜多汁,燒烤後帶有微微焦香。芝士年糕外層微脆,內部軟糯,芝士味濃郁,口感煙韌彈牙。焦糖雪糕多士多士外皮香脆,微微焦香,再有冷滑細膩,入口即化的焦糖雪糕,形成強烈的對比,增添了層次感,啖啖滋味。

手打檸檬
口感清新酸甜,手打令檸檬汁更濃郁,搭配串燒解膩一流!

翠玉瓜
口感爽脆,帶有淡淡的甜味,一道必食串燒。

味醂魚干
咬口十足,肉汁豐富,是一道不錯的開胃小食。

流心蛋薯仔沙律
蛋黃流心,與綿密的薯仔沙律混合,入口滑順。

蜜糖菠蘿/蜜糖栗米
蜜糖的甜味讓菠蘿與栗米更為突出,燒烤後帶有焦糖味道。

牛舌/牛肋肉
牛舌彈牙,牛肋肉鮮嫩,經燒烤後肉香味美,富有嚼勁。

白酒忌廉煮蜆/蒜蓉蟶子

蒜蓉燒蠔/蒜蓉菜脯燒元貝

芝士年糕
外層微脆,內部軟糯,芝士味濃郁,口感煙韌彈牙。

焦糖雪糕多士
2025-06-11 40 views
我今晚去左尖沙咀食串燒,餐廳好熱鬧我和朋友叫左:- 鹽燒豬西班牙五五花:用肉質鮮嫩,油脂分佈均勻。- 黑松露燒雞肝:滑嫩可口,搭配醬汁更添風味。- 味噌松板豬:香濃味噌醬,讓豬肉更入味。- 豚肉荔枝卷:清新荔枝口感,別具一番風味。- 汁燒雞隔膜:肉質鮮美,口感獨特。- 焦糖菠蘿鵝肝多士:奢華選擇,口感豐富。- 蟹粉日式豆腐:鮮甜蟹肉,搭配滑嫩豆腐。- 免治雞肉棒:多層次口感,絕對令人驚喜。- 鹽燒豬肋肉:肉質香軟,醬汁入味。- 豚肉蘆筍卷:新鮮蔬菜,增添清爽口感。- 茄子:燒至軟滑,吸收了所有香味。- 蒜蓉燒蠔(兩隻):鮮美海味,蒜香四溢。- 日式淮山:健康又美味的選擇。- 焦糖雪糕多士:甜品中絕配,焦糖香氣四溢。- 菠蘿可以必思荔枝檸檬梳打:清爽飲品
我今晚去左尖沙咀食串燒,餐廳好熱鬧
我和朋友叫左:
- 鹽燒豬西班牙五五花:用肉質鮮嫩,油脂分佈均勻。
- 黑松露燒雞肝:滑嫩可口,搭配醬汁更添風味。
- 味噌松板豬:香濃味噌醬,讓豬肉更入味。
- 豚肉荔枝卷:清新荔枝口感,別具一番風味。
- 汁燒雞隔膜:肉質鮮美,口感獨特。
- 焦糖菠蘿鵝肝多士:奢華選擇,口感豐富。
- 蟹粉日式豆腐:鮮甜蟹肉,搭配滑嫩豆腐。
- 免治雞肉棒:多層次口感,絕對令人驚喜。
- 鹽燒豬肋肉:肉質香軟,醬汁入味。
- 豚肉蘆筍卷:新鮮蔬菜,增添清爽口感。
- 茄子:燒至軟滑,吸收了所有香味。
- 蒜蓉燒蠔(兩隻):鮮美海味,蒜香四溢。
- 日式淮山:健康又美味的選擇。
- 焦糖雪糕多士:甜品中絕配,焦糖香氣四溢。
- 菠蘿可以必思荔枝檸檬梳打:清爽飲品