2025-06-14
今日嚟到呢間新開冇耐,尖沙咀人生有限杯1. 厚切牛舌|炭香四溢,肉質彈牙,簡單鹽燒已盡顯功架2. 墨魚滑釀大蝦|蝦肉鮮甜+墨魚滑綿密,蒜香提鮮,創意滿分3. 蜜糖燒菠蘿|酸甜多汁,焦糖脆面,完美中和肉類油膩感4. 白酒忌廉煮蜆|白醬濃郁酒香足,蜆肉飽滿5. 手打檸檬茶|酸甜平衡,果香突出,解膩首選6. 免治雞肉串| 個免治雞肉串裏面食到雞軟骨,口感唔錯,另外點埋佢個日本蛋嘅醬味道再昇華。7.蒜蓉燒豆皮| 畀間舖頭嘅燒豆皮係勁好食 入面包住曬啲蒜蓉 鍾意食豆皮既你一定要嗌特色菜式牛油果卷|好creamy、 估唔到豬肉夾住牛油果咁樣燒個味道係咁好食菠菜豬肉卷|清爽, 味道一流蜜糖燒粟米|甜脆焦香,童年回憶升級版青檸梳打特飲|清新獨特,解膩岩飲肉類豬肋肉、牛肋肉|勁香口,勁好食雞軟骨| 燒雞軟骨食串燒必食, 呢間都冇令我失望, 香脆得嚟唔會太過油 好食。蔬菜芥蘭|切到細細塊 好爽口好有菜嘅鮮味翠玉瓜|好香脆加啲鹽燒起上嚟已經食到蔬菜嘅鮮甜味小青椒|燒到外皮香脆裏面仲有好多汁, 不過有幾粒都好辣食得辣先好嗌燒茄子| 滿滿嘅蒜蓉鋪喺面 帶出茄子嘅鮮甜味
1. 厚切牛舌|炭香四溢,肉質彈牙,簡單鹽燒已盡顯功架
3. 蜜糖燒菠蘿|酸甜多汁,焦糖脆面,完美中和肉類油膩感
4. 白酒忌廉煮蜆|白醬濃郁酒香足,蜆肉飽滿
5. 手打檸檬茶|酸甜平衡,果香突出,解膩首選
特色菜式
菠菜豬肉卷|清爽, 味道一流
蜜糖燒粟米|甜脆焦香,童年回憶升級版
青檸梳打特飲|清新獨特,解膩岩飲
肉類
豬肋肉、牛肋肉|勁香口,勁好食
蔬菜
芥蘭|切到細細塊 好爽口好有菜嘅鮮味