4K
款式多串燒
wwwilovefood
2025-09-09
Follow
終於又可以同朋友食串燒啦, 今次有outdoor 坐, 完全唔熱又chill 又有氣氛~ 環境舒適,依家有戶外座位,環境舒服又大~ 食左好多好多好串燒~ 汁燒雞隔膜肉汁豐富,有酥香外皮,肉質嫩滑入味 ~ 鹽燒雞腿肉鮮嫩多汁,鹽味完美突顯雞肉鮮甜五花腩油脂豐富,燒得微焦香脆,肉香濃郁 ~雞腳筋煙韌彈牙,醬汁入味超惹味 ! 味噌豬鹹甜平衡,帶濃厚味噌香 ! 秋葵卷清新爽脆,解膩佳品 ! 荔枝卷帶果香甜味,香嫩獨特 ! 雞腿多汁嫩滑,烤得金黃誘人 ! 啤酒仲有買一送一! Read More
Waiyan324
串燒海鮮肉類夠惹味😋
Waiyan324
2025-09-08
Follow
今次同大家分享一個喺尖沙咀嘅好地方,就係呢間「人生有限杯串燒站」啦!🍢 呢度嘅交通都好方便,喺尖沙咀港鐵站行過去都係幾分鐘路程,對於我哋呢啲師奶嚟講,食完飯搭車返屋企都唔使點行,真係一流。呢間舖頭嘅串燒選擇超多,我同老公兩個人就叫咗一大堆想試嘅嘢!首先要講呢個鹽燒西班牙五花腩,燒到外皮好香脆,但肉質又唔會乾,肥瘦均勻,食落口油香四溢,真係好惹味!另一款味噌松板豬都好出色,味噌嘅甜味同豬肉嘅鮮味好夾,口感爽脆,好有驚喜。海鮮類嘅泰式燒墨魚鬚都唔錯,燒得啱啱好,口感彈牙,配上泰式醬汁,酸酸辣辣咁好開胃。蔬菜方面,我哋叫咗蒜蓉菜莆燒茄子,茄子燒到好軟綿,配埋蒜蓉同菜脯,味道好香濃,微辣嘅口感更加分!佢哋仲有好多特別嘅串燒,好似豚肉荔枝卷、豚肉秋葵卷同豚肉牛油果卷,每款都好有創意!最特別嘅係墨魚滑,佢哋將墨魚滑釀入紫菜同大蝦入面燒,鮮味十足,口感又豐富。最後一定要食甜品啦!我哋點咗蜜糖多士夾雪糕,多士燒到金黃香脆,配上冰涼嘅雪糕,一冷一熱,口感超正!再叫埋兩杯荔枝檸檬梳打同桔仔薄荷梳打,清新解膩,真係為呢餐豐盛嘅晚餐畫上完美句號。雖然價格比普通快餐店貴,但食到咁多高質素嘅串燒,我覺得性價比都幾高㗎,值得㗎!👍Read More
Janice345
尖沙咀超人氣旺盛串燒店
Janice345
2025-09-08
Follow
上個月中同朋友去左尖沙咀一間人氣超旺串燒店食Dinner😉去到已經排晒長龍~想食真要趁早排隊/預早訂位😛當日我哋2個人都叫左好多野食😅食得好飽🤡剛剛好😉啲串燒即叫即燒🥳非常惹味😑食物有:五花腩墨魚鬚蜜糖菠蘿味噌豬荔枝卷鹽燒雞腿鵪鶉蛋卷鵝肝多士(2件)蟹粉豆腐免治雞肉棒牛肋肉牛油果卷味醂魚干蒜蓉燒茄子牛小排日式淮山配蛋黃醬飲品:菠蘿可爾必思檸檬荔枝梳打而我最鐘意食物就係焦糖菠蘿鵝肝多士、鹽燒雞腿肉、蟹粉日式豆腐。呢3樣係店舖招牌必叫🤪焦糖菠蘿鵝肝多士~鵝肝滑嫩,咬落去好鬆脆🤡鹽燒雞腿肉- 肉質鮮嫩多汁蟹粉日式豆腐~- 豆腐絲滑綿密- 蟹粉鮮甜,突出海鮮的鮮味🤠新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化 Read More
焦糖菠蘿鵝肝醬多士
尖沙咀人氣串燒店
hangry 肚肚
2025-09-06
Follow
週末晚上和朋友相約「人生有限杯」,我地仲坐係bar 台到見到廚師整串燒,超級惹味🌙🥢 ✨ 焦糖菠蘿鵝肝醬多士法式鵝肝厚片,焦香多士底托,嚐一口香滑油脂溢出來超奢華😮 加上菠蘿可以解膩,出色!✨ 味醂魚干魚干微甜伴鹽香,口感濃郁有嚼勁,非常適合下酒🐟 仲要完全唔乾,好juicy😗✨ 芝士年糕 年糕外脆內Q,芝士牽絲香濃,每一口都是幸福拉絲,係我食燒烤必食嘅item🧀 ✨ 牛小排牛小排烤到五分熟,肉香濃郁,散發油脂甜味,咀嚼感十足🥩 ✨ 豚肉荔枝卷豚肉裡包進新鮮荔枝,一口咬下酸甜和鮮味同時展現,有創意外亦都好食🦐 ✨ 香燒翡翠瓜翠綠爽甜的小青瓜,烤得外脆內嫩,嘴裡瞬間有種清新的感覺🥒 ✨ 蜜糖燒菠蘿切大塊菠蘿塗上厚厚蜜糖,烤香後果香和糖香一起爆開,甜蜜解膩🍍 ✨ 雞軟骨軟骨肉質彈牙,烤香後半焦半嫩,越嚼越香🔥 ✨ 黑松露金菇卷金菇卷起來外層焦脆,裡頭水份飽滿,很清爽,搭配辣粉更有層次🍄 ✨ 蒜蓉菜脯燒茄子茄子皮脆肉嫩,帶點焦香,加點微辣,好惹味🍆 ✨ 焦糖雪糕多士 暖烘烤多士上淋上焦糖,疊一球冷雪糕,冷熱交融超療癒🍨 估唔到呢個燒烤店人氣超高,大家記得想食就要book 位啦!🎶🎶🎶 A nostalgic meet-up in Kowloon’s iconic grill house, where charcoal magic and bold flavors turn every skewer into a small festival of taste.🍴 人生有限杯.串燒店📍 尖沙咀赫德道4號Hotel Hart3樓📞 98867276#人生有限杯.串燒店 #comfy_尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃Read More
Jennywuuu
90分鐘用餐時間 但入坐半個鐘就last order
Jennywuuu
Level 2
2025-09-06
Follow
聽過唔少呢間餐廳嘅好評 所以book咗枱同朋友食生日飯店員喺whatsapp confirm booking嘅時候已經提過用餐時間係90分鐘 所以我哋都有少少心理準備唔會坐太耐但我哋六點半入坐 七點鬆啲店員已經行過嚟同我哋講last order 我當場真心忍唔住打咗個突😂認真? 坐咗半個鐘就last order?跟住原本喺whatsapp講低咗嗌甜品要加蠟燭 諗住幫個friend慶生再影下相留念 店員七點半上完甜品 轉個頭就隊咗張單比我哋 個感覺完全就係比人趕緊交枱 都幾掃興 但明明八點先至夠鐘結果就要趕到趕尾 快影 快食 比錢 走嘢食質素係ok嘅 價錢公道 上餐時間都好快 但呢個趕客feel嘅用餐體驗令人感覺好差 講真未必會再幫襯😂Read More
ican_dy
尖沙咀性價比好高的串燒
ican_dy
Level 2
2025-09-05
Follow
尖沙咀人氣串燒店。我好早就打電話訂位,因為人實在太多,去到門口都要等。用餐時間限兩個鐘。建議第一輪可以叫多啲!唔知點解,食下嘢傾下計,佢就話你快到最後落單時間,時間過得真快!基本上每樣食物嘅份量都好足!仲有啲串燒好似燒菠蘿只係$10/串!- 茄子份量勁大- 雞皮燒到好脆!- 雞腿肉,外脆內嫩,好juicy!- 免治雞肉串係我嘅最愛,我去所有串燒店都一定會點!- 墨魚、紫菜加大蝦,好特別,口感脆,加埋醬,真係好好味!- 蜜糖多士配雪糕,蜜糖燒到乾身又脆,再加雪糕,真係超正!Read More
+ 3
Wai Cheung30
食串燒飲下啤酒🍻
Wai Cheung30
2025-09-05
Follow
老友趁得閒相約食串燒,預先book了尖沙咀赫德道的人生有限杯串燒店,餐廳有好多款嶄新又獨特風味嘅菜式,價錢亦好抵食,咁叫多幾款黎品嘗下先得。鹽燒雞腿肉,鹽燒味道剛好不會過咸,肉質亦嫩滑的☺️。菠菜卷同黑松露金菇卷,咸香又夠晒味。芝士菠菜卷, 免治雞肉捧(日本蛋),有咬口感,味道好捧啊。墨魚滑紫菜大蝦🍤,Q彈墨魚夾上爽彈蝦肉,口感更豐富。鹽燒和牛牛小排同牛肋肉,肉嫩且juice, 熟度燒到剛好。椒鹽九肚魚紫菜味配泰式辣醬,炸醬薄炸得香脆鬆化,九肚魚咬開即化,酸上泰式辣醬,送酒一流。咖喱牛舌手抓餅🌮,牛舌爽彈又柔軟,配上香濃咖喱跟手抓餅一併入口,滋味滿滿。流心蛋薯仔沙律、日式淮生配世一蛋黃醬,雞油生炒番薯苗,食咁多燒物, 點番呢d食就平衡番☺️。串燒 配 🍺 Sapporo 生啤,冰涼爽口又清熱🥂。Read More
Heidy tam
小食也很出色的大熱串燒店!
Heidy tam
2025-09-04
Follow
港式串燒店近來大熱,其中一間人生有限杯.串燒店 更快速在港九開設四間分店. $10起便可品嚐滋味串燒,性價比頗高!難怪平日晚上六點半過後室外內已座無虛席,其後更大排長龍,非常火熱!菜單款式非常多,串燒類如牛舌,爽彈而軟熟,白鱔表皮燒得香脆,魚肉結實新鮮.$10串的油香軟熟五花腩與爽勁墨魚鬚,一定是抵叫吧!串燒出品大致上不會出錯,反而各類特色小食,卻令人喜出望外! 真心值得一試!! 【九肚魚】炸粉薄身,非常香脆又惹味. 紫菜包裹着而成的【墨魚滑大蝦】賣相吸引入口充滿彈性.既是出色又飽肚的【咖喱牛舌手抓餅】醬汁偏向是泰式口味,濃稠有淡淡椰香又惹味,加上牛舌軟熟,手抓餅也微脆,必叫也!!加上成行成市都推廣著買一送一啤酒,難道吃串燒時也要錯過?.▫️五花腩($10)▫️墨魚鬚($10)▫️牛舌($28)▫️茄子($38) ▫️鰻魚飯團($38) ▫️免治雞肉棒($28)▫️鵝肝多士($58/兩件)▫️九肚魚($68)▫️蒜蓉燒蠔($48/兩隻)▫️白鱔($48)▫️墨魚滑大蝦($68)Read More
+ 5
qinnyk
叫到停不了
qinnyk
2025-09-03
Follow
日式居酒屋風格有吧枱/室內/戶外位最平$10串 (每款2串起)生啤買一送一真係送住酒叫到停不了必食推介墨魚滑+紫菜+大蝦脆卜卜嘅紫菜包住墨魚滑墨魚滑爽口彈牙大蝦味濃厚配埋醬汁一流焦糖菠蘿鵝肝醬多士鵝肝醬份量超多每啖都被醬包圍入口軟滑加菠蘿酸甜擦出新火花紫菜鵪鶉蛋卷用煙肉包住鵪鶉蛋上面鋪滿紫菜同蛋黃醬越邪惡越好食麻糬豚肉卷薄薄豚肉包住麻糬質感鹹甜煙韌意想不到地夾鹽燒西班牙五花腩燒得乾身香脆有油香肥而不膩港式蜜糖多士夾雪糕厚脆蜜糖多士夾住冰涼雪糕冰火交融有驚喜其他串燒都燒得香脆調味恰到好處豚肉牛油果卷芝士菠菜卷味淋魚干鹽燒牛舌芯椒鹽燒雞尾送酒一流平日都爆場記得要提早訂位性價比高氣環境一流唯一缺點就係…有限時#人生有限杯串燒 📍尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓#dcb食在香港 #dcb吃喝玩樂 #dcb尖沙咀 #食在香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀 #串燒 #尖沙咀美食 #居酒屋Read More
+ 2
尖沙嘴必食高質串燒美食
2025-09-03
Follow
尖沙嘴高質串燒專門店,未試過既一定要試下呢間———人生有限杯串燒店🍢🍡🔥來呢度食飯,最好book 位先,因為你會想像吾到有幾爆滿,真系一間超受歡迎的串燒店🤤好吾容易有個二人座位系角落,我們就拿拿臨點野食,用原始的方法,畫紙仔🤣tick 番想食既比服務員就搞掂✅點解呢度甘受歡迎既?我會覺得因為呢度有好多串燒/燒物都好有心思同特色,介紹下我點左既野食,有d口味真系呢度先食到:1. 雞肝 $15/ 串2. 荔枝卷 $15/串3. 雞腎 $20/串呢d就要兩串起1. 鵝肝多士(2件) $58 我認為超級抵,必食2. 免治雞肉棒 $28 超好食,必食3. 蒜蓉聖子 $38 4. 牛小排 $48 5. 蒜蓉燒蠔🦪 (2隻) $48 抵食6. 元貝(2 隻) $48 抵食7. 蝦🦐多士 (2件) $58 特別口味推薦8. 明太子忌廉烏冬 $58 好好味😋必食9. 咖喱牛舌手抓餅🫓 $58 特別口味推薦10. 手打檸檬茶 $28 超好飲Read More
Ratings
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
whatthefoodb
超正串燒店
whatthefoodb
Follow
墨魚鬚同小青椒,墨魚鬚炸得啱啱好,外脆內軟,配埋小青椒嘅清新,幾開胃。蜜糖菠蘿甜甜哋,幾清爽,幾適合做前菜。免治雞肉棒牛舌串燒幾惹味,雞肉嫩滑,牛舌有嚼勁,幾得意。牛小排燒得香口,肉質唔錯,幾juicy。白鱔燒得啱啱好,皮脆肉嫩,幾好味。白酒忌廉煮蜆幾 creamy,蜆肉鮮甜,醬汁濃郁!墨魚滑大蝦幾彈牙,蝦肉新鮮,整體幾好。飲品方面,桔仔薄荷梳打同荔枝檸檬梳打都幾清新,解膩一流。甜品方面,蜜糖菠蘿同荔枝卷都幾甜,荔枝卷香脆,幾得意。雞中翼普通啲,但都燒得唔錯。蟹粉豆腐幾滑,蟹粉味濃,幾特別。元貝幾鮮甜,燒得啱啱好。咖哩牛舌手抓餅幾香口,咖哩味濃,牛舌軟腍,幾好食。茄子燒得軟熟,味道唔錯。Read More
vaww1003
$10起嘆日式串燒!啤酒仲買一送一
vaww1003
Follow
尖沙咀呢間人氣爆燈嘅串燒店「人生有限杯」出新Menu啦~ 🇯🇵地理位置超方便,晚晚爆場!早兩晚同朋友嚟食已經全場滿座🫣走嘅時候門口仲排緊長龍,認真誇張!仲有吧枱位可以睇住師傅即燒熱辣辣上枱超有正🔥新餐單勁多獨特菜式,價錢親民得來質素超高!最平$10有一串㗎啦重點推薦呢幾款必食👇:🦀 蟹粉日式豆腐 - 滑溜豆腐配上濃郁蟹粉,鮮味爆發! 🍤 墨魚滑紫菜大蝦 - 墨魚滑包住大蝦,紫菜脆香超夾~必點!🍄 黑松露雞肝 - 雞肝香濃配上黑松露,高級🤣🍖 汁燒雞爽肉 - 醬汁燒香超惹味~ 🍗 鹽燒雞腿肉 - 簡單鹽燒突出雞肉鮮嫩,必點! ⭐️日式淮山配世一蛋黃醬 - 淮山爽脆蛋黃醬香濃,清新之選!而家仲有 Sapporo 啤酒買一送一!🍻 快啲約朋友嚟!記得早啲book定位🥴Read More
ngkuowai
有限飲杯
ngkuowai
Follow
Jennie 講得好, it's gonna be f****** hard. 人生真係好難。有一日放工我抬頭望到呢個餐廳,我自然咁產生左共嗚。而且自己加咗個標點,"人生有限,杯"。 🍖賺錢咁辛苦,一定要飲翻杯,啤酒買一送一,再飲白桃烏龍,已經一解千愁。 🍖叫串燒本來係助酒,結果繫好食到變咗欲罷不能,到最後叫到成台係。先從海鮮類講起,蟶子同埋蠔,絕對新鮮,飽滿彈牙,加埋必放嘅蒜蓉,更加系香氣四溢。椒鹽九肚魚,港式嘅名字,日式嘅處理,薄脆嘅天婦羅外皮,包住切開啱啱好一啖一啖嘅九肚魚,同衝擊視角,大大件嘅鰻魚飯糰都係送酒恩物。飯糰嘅紫菜仲係自己可以包,保證最脆嘅時候去食。仲有燒白鱔,個皮燒到超香又脆,肉質爽彈。然後系蝦多士,我鍾意佢保存到傳統嘅蝦多士味道之外,順便加少少炒蛋,所以覺得零舍唔會有油膩感,顏色仲因為咁樣特別提升。 🍖肉類,我哋揀咗五花腩豬肋肉同埋雞腎,兩種豬肉一肥一瘦,各有特色,尤其充滿油香嘅五花腩,同啤酒一齊飲,真係爽皮。雞腎就好有口感,索索聲。 🍖最後系蔬菜,雞油炒番薯葉,啲油突顯到蕃薯葉嘅鮮嫩,但係又唔會太油淋淋。菠菜捲隔住芝士,竟然可以突顯互相嘅味道。最鍾意系燒淮山,點佢個特別秘製醬,零舍驚喜,有清新嘅感覺。 呢度嘅氣氛又好好,餐廳中間就係即燒嘅Bar 枱區域,睇住啲廚師一路咁燒,客人一路咁食,好有氣氛,但係又唔會烏煙瘴氣,好貼心咁喺客人前面都會有玻璃擋住。而我哋坐另外一邊就有無敵街景,所以各有各氣氛。Read More
sky4234
尖沙咀新派串燒,夠鑊氣又抵食!
sky4234
2025-09-01
Follow
尖沙咀呢間人生有限杯新出咗好多菜式,仲要個價錢都好親民,真係宵夜同朋友聚會嘅好地方!今次同朋友嚟試新嘢,叫咗一大檯,每樣都好高質,真係令人驚喜!✨燒物:串燒選擇勁多,尤其推介佢嘅雞腳筋串燒,燒到脆卜卜,好有嚼勁!白鱔串燒都好正,皮脆肉嫩,唔會有腥味。鹽燒雞腿燒得好香,外皮微焦,雞肉嫩滑多汁。蒜蓉燒蠔都好肥美,新鮮又飽滿,配埋大量蒜蓉,勁惹味!✨小食:蟹粉豆腐好香滑,蟹粉味好濃郁。九肚魚炸到金黃酥脆,配埋泰式辣醬,酸酸辣辣好開胃。鰻魚飯團都好特別,飯團外層燒得好脆,上面塊鰻魚燒到甜甜地,好有驚喜。✨菜:必試雞油蕃薯苗,好夠鑊氣,用雞油炒完特別香,食落唔會好油膩,食多幾啖都唔怕!總括嚟講,呢度嘅串燒同小食都好有水準,價錢又抵。夜晚同朋友飲返杯、食串燒傾下偈,真係人生一大樂事!👍Read More
+ 7
高質人氣串燒店
2025-09-01
Ratings
Related Review