2024-05-03 40 瀏覽
最近好多餐廳相繼結業,搞到我對於食好嘢好絶望,所以決定一有時間就去試菜,今晚揀左去荔枝角一間和風 fusion 餐廳,我有打電話去訂位,都驚佢冇位,去到果然都有八成入座率,當然全部都係年輕人 👫👭👬🧑‍🤝‍🧑主菜 🍽#和風煎牛仔粒配牛汁金菇牛仔粒香口夠嫩,配炸蒜片同葱粒或沙律菜一齊食牛汁金菇咸咸地,送飯啱曬#日式照燒汁牛舌丼牛舌有d 厚,照燒汁送飯好味 😂 #日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛) 豬扒炸得好鬆脆,咖哩辣得好味三款小食 :#芝麻鷄翼好快凍左,但都好香脆好好味#日式炸餃子肉餡多,味道可以#日式牛肉薯餅炸野係做得好食,夠曬香脆自家制蛋糕 :一定要試 😋😋😋#咖啡酒烤芝士蛋糕必食之一,咖啡同酒味沒有互搶,都幾夾,加埋少少雲呢拿 cream,蛋糕底有 d 榛子 ,有口感#紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕必試精選,味道有層次感,食一啖有回憶感,原來係金沙 feel 😆今晚食得太豐富,起碼要斷食一個禮拜先得 🤣🤣🤣(今餐係我自己真金白銀去食的一餐,食完覺得真係好先分好架!)

主菜 🍽
#和風煎牛仔粒配牛汁金菇
#日式照燒汁牛舌丼
牛舌有d 厚,照燒汁送飯好味 😂
#日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)
豬扒炸得好鬆脆,咖哩辣得好味

三款小食 :
#芝麻鷄翼
好快凍左,但都好香脆好好味
#日式炸餃子
肉餡多,味道可以
#日式牛肉薯餅
炸野係做得好食,夠曬香脆

自家制蛋糕 :
一定要試 😋😋😋
#咖啡酒烤芝士蛋糕
必食之一,咖啡同酒味沒有互搶,都幾夾,加
埋少少雲呢拿 cream,蛋糕底有 d 榛子 ,有口感
#紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕

今晚食得太豐富,起碼要斷食一個禮拜先得
🤣🤣🤣

凍熱鐵觀音

和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯

日式照燒汁牛舌丼飯

日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)

咖啡酒烤芝士蛋糕

紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕
和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯
日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)
咖啡酒烤芝士蛋糕
紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕