#pb食在荔枝角 #pb日式系列 二訪 - 荔枝角高質日式料理🍱今次介紹嘅呢間位於荔枝角工業中心內嘅日式料理我2年前佢岩岩開業嘅時候都介紹過😋 其實我一直都係佢嘅fans 以前係旺角間唔中都會食件蛋糕😍 依家搬左荔枝角億利工業中心 環境大左好多 裝修以橙、白為主 環境好舒服🥰 平日下午2點幾去冇咩人 可以慢慢坐 同朋友仔傾下計🤪.佢主打蛋糕、日式定食、意粉😋 Lunch有意粉、炒飯、定食等選擇 價錢$68-$90不等 包湯、熱茶 價錢唔太貴👍🏻 另外仲可以以$36-$38加配蛋糕 每日有4-5款蛋糕😍🔹鰻魚雜錦芝麻醬凍烏冬🍝推介❤️ 估唔到有咁多配料🤪 除左鰻魚 佢仲有帶子群邊、中華沙律、蟹子、薯仔沙律、漬物等 好足料👍🏻 烏冬夠凍 芝麻醬份量剛剛好 食落唔會好漏😋🔹日式芝士咖喱吉列豬扒飯伴糖心蛋🍛吉列豬扒唔太大塊 不過幾鬆脆 肉質仲係好嫩😋 芝士咖喱配埋糖心蛋口感好豐富 咖喱有微微辣味 幾好送飯👍🏻🔹伯爵茶戚風配糖漬蘋果🍰推介❤️ 戚風蛋糕口感好鬆軟😋 配埋伯爵茶醬 茶味好濃👍🏻 蛋糕整體唔太甜 加左糖漬蘋果 有少少甜味剛剛好😍🔹熱 - 鐵觀音🍵🔹熱 - 茉莉綠茶🍵.整體✨ 一直都好中意
#pb食在荔枝角 #pb日式系列
二訪 - 荔枝角高質日式料理🍱

🔹鰻魚雜錦芝麻醬凍烏冬🍝

🔹日式芝士咖喱吉列豬扒飯伴糖心蛋🍛

🔹伯爵茶戚風配糖漬蘋果🍰

🔹熱 - 鐵觀音🍵
🔹熱 - 茉莉綠茶🍵

整體✨ 一直都好中意呢間位於荔枝角工業中心內嘅日式料理🥰 店內環境好舒服 岩哂同朋友仔敘舊😍 食物質素好高 而且價錢合理 值得一去再去👍🏻

小念頭 (億利工業中心) (荔枝角) · 🤝🏻🤪
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
2024-04-06 746 瀏覽
晏晝同朋友食完鐵板燒夜晚想搵間可以食埋甜品既係社交平台搵到呢間見蛋糕好吸引就嚟試下我地叫左個日式柚子雞扒配日本米飯、麵豉湯$122~飲品加$10揀左凍既黑糖奶蓋鐵觀音少冰,加$38咖啡酒烤芝士蛋糕雞扒份量十足,雞扒好juicy,配柚子醬汁&柚子肉,好清新。底下成碗沙律菜,今餐營養均衡。日本米飯粒粒分明,好有咬口,細食既女士一個餐兩份,加埋蛋糕好夠飽。黑糖奶蓋鐵觀音:奶蓋唔太甜鐵觀音茶味濃,呢個配搭唔錯。咖啡酒烤芝士蛋糕:芝士蛋糕係軟心芝士,我鍾意既口感,餅皮少少脆口,食得出有酒香,好有層次。朋友再加杯熱飲同蛋糕熱玫瑰杞子桂圓$30一倒出嚟已經聞到好香玫瑰花味,飲落甜甜地,成個人暖晒好養生。鐵觀音芝士蛋糕$46第一層鐵觀音cream十分濃郁,鐵觀音jelly都唔錯,芝士口感比較實,亦都係我朋友喜歡既口感,大家都叫中自己心頭好。環境座位都十分寬敞,好啱同朋友食完吹下水,店員們亦好nice,下次會想嚟試埋其他蛋糕。
晏晝同朋友食完鐵板燒
夜晚想搵間可以食埋甜品
係社交平台搵到呢間見蛋糕好吸引就嚟試下

我地叫左個日式柚子雞扒配日本米飯、麵豉湯

黑糖奶蓋鐵觀音:奶蓋唔太甜鐵觀音茶味濃,呢個配搭唔錯。

朋友再加杯熱飲同蛋糕
熱玫瑰杞子桂圓$30

鐵觀音芝士蛋糕$46

2024-04-06
  • 咖啡酒烤芝士蛋糕
  • 日式柚子雞扒
  • 鐵觀音芝士蛋糕
荔枝角除咗D2 place之外 其實仲有棟大廈叫億利工業中心都幾多嘢食🤭之前去過食台灣嘢今次就去咗食間價錢親民嘅日式西餐🤪聽聞佢哋嘅蛋糕幾出名仲有原個蛋糕訂😳咁史努比梗系有嗌件cake啦🤭👍🏿日式柚子雞扒 $74呢個set包茶飲 湯品同埋飯另外可以揀多飯 少飯或者系走飯~用咗珍珠米 口感正常唔會太硬 亦冇話太淋太多水👍🏿雞扒切咗做4大件史努比唔食雞皮媽媽👩🏻話雞皮好香脆好好食😂但可能因為咁所以邊邊位有少少燶 偏硬同乾🤏🏿雞扒幾厚身😳雞肉尚算嫩滑配搭柚子醬甜甜地幾開胃😆另外有啲柚子肉 甜得嚟唔酸唔苦 估唔到又唔錯喎😚仲有大量沙律菜😆但底部浸得太多柚子醬 搞到好甜😅湯系麵豉湯 入面有一小件豆腐同一片竹輪味道ok ge唔太鹹~Overall呢個set都叫抵食😆At least佢嘅質素對得住個價錢味道: 7/10性價比: 8/10👌🏿日式明太子意粉 $88呢個set同樣包茶飲同湯品份量好足 好大碟意粉😳不過呢個價錢又唔好期望太多啦~意粉嘅質感就好似平時茶記意粉咁😂比較軟淋 應該系本身意粉品質問題汁水好多 但明太子醬比較稀味道唔算太濃 反而主要系食到七味粉嘅味道🤔帶微微嘅辛辣抵讚嘅系落咗好多蟹籽
荔枝角除咗D2 place之外
仲有原個蛋糕訂😳
咁史努比梗系有嗌件cake啦🤭

👍🏿日式柚子雞扒 $74
呢個set包茶飲 湯品同埋飯
另外可以揀多飯 少飯或者系走飯~
用咗珍珠米 口感正常

仲有大量沙律菜😆
但底部浸得太多柚子醬 搞到好甜😅
日式柚子雞扒

湯系麵豉湯 入面有一小件豆腐同一片竹輪
味道ok ge唔太鹹~
Overall呢個set都叫抵食😆
At least佢嘅質素對得住個價錢
味道: 7/10
性價比: 8/10
麵豉湯

👌🏿日式明太子意粉 $88
呢個set同樣包茶飲同湯品
份量好足 好大碟意粉😳
不過呢個價錢又唔好期望太多啦~
意粉嘅質感就好似平時茶記意粉咁😂

價錢唔過百算系咁 都系嗰句 對得住個價😗
味道: 6/10
性價比: 7/10
日式明太子意粉

👍🏿咖啡酒烤芝士蛋糕 +$36(原價$46)
嗌套餐可以優惠價加配蛋糕
史努比頭先都講咗佢啲cake幾出名
果然冇令史努比失望嘅😆
外圍就似美式cheesecake 芝士味rich啲
質感亦比較厚實 忌廉感重~
而中間就軟身少少🤏🏿
媽媽👩🏻反而就幾欣賞個餅底🤣
味道: 8/10
性價比: 7.5/10
咖啡酒烤芝士蛋糕

👍🏿茉莉綠茶 $0(跟set)
茶底可以揀走甜
明顯地飲到香醇茶味
濃郁甘香 唔錯嘅~
茉莉綠茶+鐵觀音

👍🏿鐵觀音 $0(跟set)
媽媽👩🏻揀咗杯鐵觀音
史努比真系好唔習慣飲茶系甜嘅😂

*不設加一服務費*

食完就明點解佢哋嘅蛋糕比較出名
主食就真系普通啦 但對得住個價錢🤭
服務唔話非常之好 但啲staff系友善嘅
以唔收加一嚟講服務算幾好🤣
小結系可以試下佢啲蛋糕😂
網店仲有原個蛋糕賣~

整體評分:
味道: 7/10
環境: 8/10
服務: 7.5/10
衛生: 7.5/10
抵食: 7.5/10
回頭率: 4/10
2024-05-20 0 瀏覽
繼續po繼續record🙌🏼😳🙈日式柚子雞排幾好食😍清新唔算油膩我自己幾鍾意❤️軟殼蟹炒飯聞落好香 反而味道食落比較淡咖喱味軟殼蟹有啲太油 不過唔算好大油溢味咖啡酒芝士蛋糕都幾濃酒味覺得唔係咁啱口味🍽️ 不過口感係滑的6.9/10小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
繼續po繼續record🙌🏼😳🙈

日式柚子雞排幾好食😍清新唔算油膩
我自己幾鍾意❤️
軟殼蟹炒飯聞落好香 反而味道食落比較淡咖喱味
軟殼蟹有啲太油 不過唔算好大油溢味
咖啡酒芝士蛋糕都幾濃酒味
覺得唔係咁啱口味🍽️ 不過口感係滑的
6.9/10

小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
2024-05-08 70 瀏覽
✨伯爵茶戚風配糖漬蘋果蛋糕食落好鬆軟,配埋伯爵茶加忌廉整出嚟嘅cream淋係蛋糕上面,食落唔會好甜,加埋糖漬蘋果更加有口感😜✨榛子朱古力烏龍茶蛋糕上層嘅榛子朱古力食落唔會好乾且好香濃,蛋糕面頭仲鋪咗脆脆杏仁碎,下層嘅烏龍茶蛋糕散發出淡淡嘅茶香味,芝士食落唔會好漏,所以食嘅時候口感層次更加豐富😝✨玫瑰奶蓋青茶奶蓋飲落質地好幼滑,所以飲落唔會好漏,將濃厚嘅鹹甜奶蓋配青茶一齊飲,青茶茶味夠哂香,面頭仲會有少量玫瑰花碎做點綴,賣相好吸引😆✨黑糖奶蓋鐵觀音黑糖奶蓋整到唔會太甜,同埋都幾香滑,加埋鐵觀音嘅茶味夠哂香濃,原來呢個配撘都幾夾!食完蛋糕再飲返杯茶仲可以解膩添🤩
✨伯爵茶戚風配糖漬蘋果

✨榛子朱古力烏龍茶蛋糕

✨玫瑰奶蓋青茶

✨黑糖奶蓋鐵觀音
2024-05-03 40 瀏覽
最近好多餐廳相繼結業,搞到我對於食好嘢好絶望,所以決定一有時間就去試菜,今晚揀左去荔枝角一間和風 fusion 餐廳,我有打電話去訂位,都驚佢冇位,去到果然都有八成入座率,當然全部都係年輕人 👫👭👬🧑‍🤝‍🧑主菜 🍽#和風煎牛仔粒配牛汁金菇牛仔粒香口夠嫩,配炸蒜片同葱粒或沙律菜一齊食牛汁金菇咸咸地,送飯啱曬#日式照燒汁牛舌丼牛舌有d 厚,照燒汁送飯好味 😂 #日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛) 豬扒炸得好鬆脆,咖哩辣得好味三款小食 :#芝麻鷄翼好快凍左,但都好香脆好好味#日式炸餃子肉餡多,味道可以#日式牛肉薯餅炸野係做得好食,夠曬香脆自家制蛋糕 :一定要試 😋😋😋#咖啡酒烤芝士蛋糕必食之一,咖啡同酒味沒有互搶,都幾夾,加埋少少雲呢拿 cream,蛋糕底有 d 榛子 ,有口感#紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕必試精選,味道有層次感,食一啖有回憶感,原來係金沙 feel 😆今晚食得太豐富,起碼要斷食一個禮拜先得 🤣🤣🤣(今餐係我自己真金白銀去食的一餐,食完覺得真係好先分好架!)

主菜 🍽
#和風煎牛仔粒配牛汁金菇
#日式照燒汁牛舌丼
牛舌有d 厚,照燒汁送飯好味 😂
#日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)
豬扒炸得好鬆脆,咖哩辣得好味

三款小食 :
#芝麻鷄翼
好快凍左,但都好香脆好好味
#日式炸餃子
肉餡多,味道可以
#日式牛肉薯餅
炸野係做得好食,夠曬香脆

自家制蛋糕 :
一定要試 😋😋😋
#咖啡酒烤芝士蛋糕
必食之一,咖啡同酒味沒有互搶,都幾夾,加
埋少少雲呢拿 cream,蛋糕底有 d 榛子 ,有口感
#紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕

今晚食得太豐富,起碼要斷食一個禮拜先得
🤣🤣🤣

凍熱鐵觀音

和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯

日式照燒汁牛舌丼飯

日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)

紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕
和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯
日式芝士咖哩吉列豬扒伴流心蛋(辛)
紅茶金莎巴斯克芝士蛋糕
5點未夠去到店只有一張枱有客人(而只有佢地隔離張4人枱放左留位牌),然後我問可否坐最近植物櫃位置,一位帶眼鏡短髮矮肥女職員望一望後無特別回應得唔得,只指示我地坐另一邊,等到職員執好枱,我再問一次,帶眼鏡短髮矮肥女職員聲稱一陣有九位客人要坐,但明明係6人枱,其後亦無放過留位牌,到叫完野食,見到後來黎既客人杯野飲都好快就上左,就問我地個杯野飲有未?睇住她行去水吧位搵野咁再行番去部落單機度撳左幾下咁答道:你杯茶要焗4mins....當時離落單已經過左3個字有多,然後茶送到時隻玻璃杯邊係彬左口,一倒茶 直情成隻杯裂開左,當下真係呆左,即時同個位職員講後,她係毫無歉意咁收走左,然後過左一陣由第二位後生女過黎同我地道歉話唔好意思...一間店食物再好,有咁既職員都係👎🏼👎🏼👎🏼

2024-05-01
  • 伯爵茶戚風糖漬蘋果蛋糕
荔枝角工廈休閒cafe 主打日式西餐 但更多人鐘意佢地蛋糕 每次行過都會買件蛋糕試試 仲有原個蛋糕可以選擇 @littleideacakeshop 有興趣可以睇睇.呢次下午茶時段黎到 岩岩午飯爆場忙完 唔洗等位⭐️日式明太子意粉$88好鐘意佢地明太子意粉 醬汁量比較多落咗少少七味粉 大量嘅蟹籽 脆卜卜紫菜 溫泉蛋 拌埋蛋汁一齊食 大滿足.⭐️日式軟殼蟹炒飯$90用左日式咖喱汁炒飯 炒飯粒粒分明加左蔥 蒜 成個飯幾香 小小鑊氣表面有蛋黃醬 最吸睛係表面隻軟殼蟹.蛋糕跟餐會平啲⭐️咖啡酒烤芝士蛋糕$36最多人推介呢一款蛋糕 用咗杏仁碎做底外面口感比較厚實 加咗一層奶蓋cream甜度適中中間芝士味幾濃 口感滑 帶有少少咖啡酒香⭐️伯爵茶戚風蛋糕$36 表面有糖漬蘋果戚風蛋糕做到軟綿綿 會聞到伯爵茶香味配埋蘋果醬 整體清新幾夾..#小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5抵食:4/5.
呢次下午茶時段黎到 岩岩午飯爆場忙完 唔洗等位
中間芝士味幾濃 口感滑 帶有少少咖啡酒香
⭐️伯爵茶戚風蛋糕$36 表面有糖漬蘋果
戚風蛋糕做到軟綿綿 會聞到伯爵茶香味
配埋蘋果醬 整體清新幾夾

#小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
2024-04-24 32 瀏覽
第一次黎呢間餐廳食野我同朋友3個人大約20:00左右到 入到去有個中年肥既員工大大聲叫我地等等 好 咁就等左陣 行到埋黎用比較大既聲量問我地:你地幾位嫁?我:3位佢:而家入座既話8點9就要還枱我地要清場果下覺得 洗唔洗未入座就講定幾點清場 感覺非常趕客 但我係open rice睇到係收9點 不過算 1個鐘我諗都應該夠時間既。之後我地叫左3個set 其中我朋友就叫左個鹽燒五花肉 set入面有湯 沙律菜 五花肉 白飯 ,食食下我朋友發現菜入面有條差唔多4cm既蟲係度郁下郁下 當堂反胃 即刻叫店員過黎換過個 無錯 又係果個中年肥店員過黎 然後我地同佢講有蟲叫佢換過份餐比我 佢問我地邊個位有 死都唔信咁款 😅仲要個樣擺到明唔係好想幫我地換過。是次黎食野既體驗非常不愉快 無下次!員工態度惡劣 講野大聲 超級趕客啲餐具污糟仲未洗好咁 食物中有蟲!希望餐廳老闆可以改善一下
第一次黎呢間餐廳食野
行到埋黎用比較大既聲量問我地:你地幾位嫁?
我:3位
佢:而家入座既話8點9就要還枱我地要清場

是次黎食野既體驗非常不愉快 無下次!
員工態度惡劣 講野大聲 超級趕客
啲餐具污糟仲未洗好咁 食物中有蟲!
希望餐廳老闆可以改善一下
2024-04-18
2024-04-20 47 瀏覽
瑜伽同學仔話想食,今個星期趁上堂前同佢一齊食~餐廳主食行和風路線,聽講佢地甜品仲幾出色😍三個女仔食左4樣野加3杯飲品日式柚子雞扒飯($74):本身以為用柚子醬...點知係真。柚子粒粒~食個陣連柚子食,幾清新和風煎牛肉粒($85):約6-7件牛肉粒, 幾有咬口🤭跟餐既飯附有雜菌碎我幾鍾意~伯爵茶戚風蛋糕($36):同學仔一入口被驚歎左,佢話相對平時食過軟熟同冇咁乾身👍咖啡酒烤芝士蛋糕($38):咖啡酒淡淡地,唔會同芝士味打交~餅底鬆脆中間超軟心~再加奶蓋!!!罪惡感直線上升😆 飲品方面就叫左以下三杯,味道偏冷泡茶感覺, 淡淡茶香加奶蓋~食件甜品~ 唔錯唔錯🤭✅黑糖奶蓋鐵觀音✅茉莉綠茶✅東方美人

✅黑糖奶蓋鐵觀音
✅茉莉綠茶
✅東方美人
2024-04-15 48 瀏覽
十年都唔留言一次,今次真係不吐不快!朋友生日去呢間試下,我地7:45分到達,店內有兩枱人用緊餐! 營業時間到9:00pm入座:我: 朋友食素,請問有冇素食嫁?矮肥樓面服務員: 得個豆腐系素囉 (好唔情願答) 其他冇嫁啦我: 系咪有個xxx?矮肥樓面服務員: 停頓三秒,(寸寸貢啤住我)有蛋㗎咼我: 無問題啊。就座後我哋坐低,一野掉低張紙 : QR CODE自己落單點餐期間全程怒啤住我哋。於是我再慢慢睇meun點餐上餐-不耐煩掉下餐飲走左去-矮肥樓面服務員: 呢份邊個嫁! 大佬,你企系度甘高又唔講咩黎,我又系第一次黎,鬼知咩。我回應一句: 你嘅服務態度真係好啦。佢開始有小小收斂,行左出去抖氣。用餐全程望實我哋等收野,不斷打掃🧹矮肥服務員擺出一副極度唔想做生意的樣!由入座開始,唔歡迎我地入去 唔想做生意咪出聲囉!我問素食,唔中意咪算囉,我哋阻您收工咪講聲囉,無需要擺出甘無禮貌去趕客嘅!撇除以上服務員態度,其實都系好好嘅。食物質素: 好有水準,無論素食非素食都好好味。特別系蛋糕🍰,唔太甜令人回味,想試埋其他口味。改善: 麵豉湯凍左,可以熱啲。如果有多一款素食主食更吸引。

十年都唔留言一次,今次真係不吐不快!

入座:
我: 朋友食素,請問有冇素食嫁?
我: 系咪有個xxx?
矮肥樓面服務員: 停頓三秒,(寸寸貢啤住我)有蛋㗎咼
我: 無問題啊。

就座後
我哋坐低,一野掉低張紙 : QR CODE自己落單

點餐期間
全程怒啤住我哋。於是我再慢慢睇meun點餐

上餐
-不耐煩掉下餐飲走左去
-矮肥樓面服務員: 呢份邊個嫁!

用餐
全程望實我哋等收野,不斷打掃🧹

矮肥服務員擺出一副極度唔想做生意的樣!

撇除以上服務員態度,其實都系好好嘅。

改善: 麵豉湯凍左,可以熱啲。如果有多一款素食主食更吸引。
茉莉綠茶、桑葚黑杞子
焦糖醬芝士蛋糕
2024-04-15
生日
茉莉綠茶、桑葚黑杞子
焦糖醬芝士蛋糕
荔枝角普遍多樓上餐廳今次試一試高水準蛋糕推介以創新日式料理為主的餐廳🍽️蠔仔香蒜炒意粉(辛)🍽️日式軟殼蟹炒飯🍰鐵觀音芝士蛋糕🍰焦糖醬烤芝士蛋糕主食質素中上 每項主食都加入多種配料令味道有不同層次 非常創新不過主角係芝士蛋糕系列特別是焦糖醬烤芝士蛋糕 芝士細膩軟滑 加入焦糖醬及合桃在底層味道相當濃厚鐵觀音芝士蛋糕有兩層口感茶味唔算太出 不過勝在與芝士相當匹配餐廳飲品都主打奶蓋芝士系列加入茶飲 味道不過不失
荔枝角普遍多樓上餐廳
今次試一試高水準蛋糕推介
以創新日式料理為主的餐廳
🍽️蠔仔香蒜炒意粉(辛)
🍽️日式軟殼蟹炒飯
茶味唔算太出 不過勝在與芝士相當匹配
餐廳飲品都主打奶蓋芝士系列
加入茶飲 味道不過不失
日式軟殼蟹炒飯
蠔仔香蒜炒意粉(辛)
芝士蛋糕
日式軟殼蟹炒飯
蠔仔香蒜炒意粉(辛)
芝士蛋糕
  • 鐵觀音芝士蛋糕
⁂⁎◝#荔枝角🇭🇰 平民日式cafe 蛋糕有驚喜🍰 ⁎◜⁂.去D2 Place行下見到附近呢間日式cafe有主食都有好多款cake好似唔錯,就去試下😆.🔸日式照燒汁牛舌丼 $𝟕𝟎賣相好靚,份量好大方,比好多舊牛舌,有幾舊好似係牛腩,而且好多照燒汁,食到最尾仍然有好多汁撈飯,唔會乾柴柴食白飯.🔸日式明太子意粉 $𝟖𝟖明太子醬偏稀,但配埋溫泉蛋同蟹籽,每啖都有啲咬口,而且賣相好靚,大大碟幾抵食😆.🔸咖啡酒烤芝士蛋糕 (套餐加配 $𝟑𝟖)最好食就係個cake! 套餐可以優惠價加配蛋糕,芝士味都算濃厚,而且唔會太甜,咖啡同酒香都配合得好好,杏仁餅底都好好食😋有粒粒杏仁口感,亦都唔會鬆散~.🔸芝麻雞翼 (套餐加配 $𝟕)🔸日式牛肉薯餅 (套餐加配 $𝟏𝟐)🔸茉莉綠茶套餐都可以加配小食,我就覺得無咩特別,可以唔加小食,反而可以加多個cake~..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍小念頭🗺️荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖..#mytaste_荔枝角#mytaste_cafe#mytaste_甜品
⁂⁎◝#荔枝角🇭🇰 平民日式cafe 蛋糕有驚喜🍰 ⁎◜⁂
🔸日式照燒汁牛舌丼 $𝟕𝟎

🔸日式明太子意粉 $𝟖𝟖

🔸咖啡酒烤芝士蛋糕 (套餐加配 $𝟑𝟖)

🔸芝麻雞翼 (套餐加配 $𝟕)
🔸日式牛肉薯餅 (套餐加配 $𝟏𝟐)
🔸茉莉綠茶

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍小念頭
🗺️荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
#mytaste_荔枝角
#mytaste_cafe
#mytaste_甜品
2024-04-09 54 瀏覽
昨日即興約朋友去左呢間位於荔枝角工廈一間文青風日式料理食下午茶🫖relax下🙂照燒鰻魚豆腐丼飯鰻魚肉質鮮嫩多汁,外皮則有一層微脆的口感✌🏾照燒醬的甜味與鰻魚的鮮美相得益彰😉丼飯的飯粒軟糯🫱🏼能夠吸收鰻魚和豆腐的風味😛配麵豉湯湯好濃郁和很有豆醬風味鐵觀音芝士蛋糕🍰必點蛋糕具有獨特的花香和香氣🤪它的質地柔軟滑順😋芝士的奶香味和絲滑口感熱茉莉綠茶茶味具有獨特的芳香氣息😜散發出淡淡的茉莉花香,為整個飲品帶來一種花香的氛圍🥰冷🥶玫瑰奶蓋青茶奶蓋是一種奶油和奶精混合而成的奶霜,它的質地濃稠且頂部多有泡沫狀😘茶底具有清新的茶香、花香和濃郁香氣☺️餐廳環境比較文青系🙂適合小型聚會😇食物cp值高😊價錢親民😁唔算太貴🤭必點它的新鮮製的蛋糕😛

配麵豉湯

2024-04-07
鐵觀音芝士蛋糕
冷玫瑰奶蓋青茶
2024-04-06 45 瀏覽
小念頭 📍香港 荔枝角.5人 叫左5個餐 隔離飯香🤣見到人地既擺盤仲靚🤭 下次再試.✨大蝦香蒜檸檬炒意大利粉以為蒜會好重量 唔算太重口味 岩我個人口味每一啖都有檸檬汁 好清香 但係唔會酸 若然成個醬汁冇咁稀 會更加好主菜大蝦 少少乾 意粉比較出色.✨焦糖醬烤芝士蛋糕杏仁碎底 ✨咖啡酒烤芝士蛋糕杏仁碎底(跟餐加配 有優惠價)兩款都好出色 鍾意食芝士蛋糕嘅人 不能錯過!最後咖啡酒更勝一籌 因為有餘香係個口腔入邊可以先食焦糖味 再揀咖啡味~..味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5.💫 #小念頭 #億利工業中心----------------.#📸 #😋#香港 #米吃 #香港探店 #打卡 #打卡餐廳#跟米吃出瘦身材 #kumikofindfun #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #蛋白質
小念頭 📍香港 荔枝角
若然成個醬汁冇咁稀 會更加好
主菜大蝦 少少乾 意粉比較出色
✨焦糖醬烤芝士蛋糕杏仁碎底
✨咖啡酒烤芝士蛋糕杏仁碎底
(跟餐加配 有優惠價)
兩款都好出色 鍾意食芝士蛋糕嘅人 不能錯過!
最後咖啡酒更勝一籌 因為有餘香係個口腔入邊
可以先食焦糖味 再揀咖啡味~
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻