2022-09-21 68 瀏覽
Be Leaf收晚收工同同事去觀塘搵食,係敬業街離遠已經比呢間人氣爆燈既餐廳吸引左,經個場好大,座位勁多,而且周圍都係打卡地方,好似比好多花花草草包圍住咁。樓底好高,燈光亦都十分充足。最適合收工同班同事chill既好去處。香煎北海道刺身帶子蟹肉忌廉意大利飯帶子好大粒,微微咁煎過,食落好香好彈牙,個意大利飯加左cream之後好香,而且d飯唔會煮到好硬身,好易入口!個飯重舖左好多三文魚籽,食落個口勁香。香煎八爪魚墨魚汁意大利面意大利麵每條都充滿墨汁,再加上新鮮的八爪魚食起來爽口彈牙,同埋呢間餐廳既食物種類好少,但勝在份量都幾多,絕對唔洗爭。黑松露炸薯條配松露蛋黃醬薯條份量勁多,炸到好香脆,加上松露味均混散落係每條薯條上,如果松露愛好者記得要點埋個松露醬,味覺會雙倍享受!法式焦糖卡士達梳乎厘班戟比我想像中大個,如果即時叫既話要第大約20分鐘,所以做飯後甜品就岩晒!味道唔算太甜,蛋味超級濃,好有空氣感,一食落口既時候重係暖暖地。
Be Leaf

香煎北海道刺身帶子蟹肉忌廉意大利飯