同事話 isquare開咗間新嘅韓式居酒屋,諗住順手farewell 個同事,因為個同事是個住過韓國的韓迷。我入到舖頭,見到有班鬼佬坐係度飲住酒咁,當堂成件事高級咗好多,再一次証明食客其實對餐廳嘅環境氣氛好緊要。 而且呢度嘅裝修都好簡潔,令人坐得舒服,韓燒又唔會成陣味。前菜有3款,分別係芽菜、碎泡菜同埋蘿蔔,本人比較鍾意大返少少嘅泡菜,因為把泡菜切得太碎,令人感覺有點小器呢。呢個和牛盛盒,真係不得了,以為佢好似唔係好多,最後我地四個女仔,燒到中段,已經唔想再燒了,不過每份牛嘅肉味相當濃,而且蔬菜份量都好多下,所以真係唔使額外叫。值得一提嘅係,呢度啲蛋係無限加,大家要嚟幫襯就快,我見過太多話無限加,但開業中段就會收費,或者係加得好慢,但呢度啲侍應生係不停咁問你re唔refill ,完全係好似啲蛋漿唔係佢舖頭。 題外話係:嗰兩舊白色野係白蘿蔔嚟架,可以當擦膠咁擦個爐,唔好用嚟食呀。呢個牛肩肉味真係好濃,而且油脂分佈得很平均,入口即溶。另外,我地仲叫咗個人參雞,因為我想中和一下啲熱氣野。人參味不太濃,但係雞真係好大隻,而且入口相當嫩滑,唔似係平時煲到好老,而且好足料。湯係由紅棗、松子、杞子等

呢個牛肩肉味真係好濃,而且油脂分佈得很平均,入口即溶。

湯係由紅棗、松子、杞子等製成,份量十足,我地四個每人食咗兩碗,重點係呢度啲服務員仲分埋俾我地,竟然好到呢個點.....  非常貼心嘅服務。

不過本人對呢個桃味米酒就麻麻了,因為飲入口好似藥水..... 雖然再細味入去,就滲出米酒嘅甜味,但係如果有得揀,我下次還是選原味好了。
總括嚟講,我覺得每人二百幾蚊算係咁,而且呢度環境好好,無人催你走,枱與枱之間又坐得開,好舒服,服務又好好,係近年/香港買少見少,大家快啲嚟試! (雖然有點hard sell) 因為本人都好驚推介完,啲侍應走咗~~~
2017-06-05