2018-11-11 336 瀏覽
I square 韓食之選,坐底見人地個個都大大份野食,所以都叫咗個牛烤爐旁邊有泡菜蛋,芝士蛋同淨蛋,食到最後等佢熟咗先食,叫咗個菠蘿🍍沙冰飲品,覺得有加少少糖水,因為太甜講番主打,牛燒有牛舌,小牛排,肉眼,牛肩骨,牛腹等等,試曬咁多個部位最難燒係最大個成舊磚咁嘅牛肉,十分難燒,刀唔夠利,自己切唔到薄薄一片,如果廚房幫你切埋成粒或片會更好配菜有唔同嘅蔬菜🥬,望落多啲色菜同健康啲抽氣都比較好,食完唔會成身都係燒牛味

配菜有唔同嘅蔬菜🥬,望落多啲色菜同健康啲
抽氣都比較好,食完唔會成身都係燒牛味
2018-04-03 147 瀏覽
第一次寫comment就要為佢寫負評。平時齋睇OpenRice comment就去試餐廳 以為夠多好評 rating夠就應該無死 點知去呢間食燒肉 佢提供既菜只有兩盒唔滿 食完要加廿蚊先多兩盒 嚴格黎講一棵菜都無既份量。另外想叫佢加爐邊蛋醬 當然可以 又廿蚊一次。爐邊芝士加粟米 想有 無問題又盛惠廿蚊。最後,飲啤酒放題 列左6項岀黎 只得一樣供應⋯⋯ 真係第一次食韓燒 周邊配料都要加錢 呢個價錢我唔建議係到食 而且質素唔係特別好。所以呢間食過一次就無下次
2018-04-01 119 瀏覽
今次亦都係同朋友第二次黎我同朋友每人各自點左一個餐,一個餐$138,包含兩款自選肉,及一些小食(可自選)e.g冷麵、飲品......我地選左4款肉及冷麵,味道不過不失,不會讓人驚喜也不會讓人失落,但醬料非常令我驚喜😋 爐邊泡菜蛋亦是充滿意料之外❤️ 依到既泡菜唔會太辣,適合d唔食得辣既朋友。冷麵是比較令人失望的,麻油味比較重,不太適合個人口味。但員工服務態度優良!十分和善,會主動幫你添水或是熄火等等,十分有禮貌。餐廳環境簡潔,令人感到舒適,亦不需要等候。最後我地各自俾左$150到,(需要比10%服務費)價錢亦合理。
今次亦都係同朋友第二次黎
2018-04-01
2018-03-20 125 瀏覽
今日生日,特意同屋企人嚟呢度試下韓燒!晚上六點嚟到,唔需要等位,安排了一張比較大的檯比我地四個!環境還算可以吧,服務員也很殷勤招待,因為來之前已經做足功課睇過其他師兄師姐的食評,所以都選擇了一d熱門來食!叫了上牛烤,好快就送到出嚟,賣相非常靚,都好大份,感覺好新鮮啊!服務員都會主動走過來同我介紹食物既品種同埋推介燒幾耐!紫菜粉絲卷,我強烈推介要食,因為真的做得不錯,特別要熱食,很香,但會有點油膩啊!
上牛烤
紫菜粉絲卷
上牛烤
紫菜粉絲卷
2018-02-19 146 瀏覽
因為睇電影我經過呢間餐廳幾次,午晚餐都並不多人,因此令我卻步。今次下午茶時間黎到,更係一個客都無,睇左陣餐牌,唔知邊度黎ge膽行左入去。得一位侍應,服務不錯。與友人揀左一輪,終於揀好兩樣野食。韓式一人部隊鍋,裡面有個麵,個湯夠濃,辣度岩岩好,而且有不少配料,一人一啖好快食哂😂,下午茶黎講份量岩岩好。另外點了無骨炸雞,配薯角,炸得幾好,得我地一枱客當然係熱辣辣上枱,雞尚滑,配ge醬汁普通,係有昇華到個層次。仲有餐飲送,誠意十足,分別係芒果同青蘋果沙冰,好杰,反而飲品好有驚喜,味道清新濃郁,唔似加果味糖漿嗰d!

得一位侍應,服務不錯。與友人揀左一輪,終於揀好兩樣野食。

2018-02-08
下午茶
2018-02-17 135 瀏覽
▫️Prime Beef Grill (HKD 288)上牛烤有小牛排, 內眼, 牛肩胛脊, 腹胸肉, 牛舌🐮拼盤擺得好靚 肉質不錯 好香牛味😋正正方方既係肉眼 店員會幫手先烤表面 將肉汁鎖住 然後切開一塊塊 再燒一燒就食得🤤▫️Jumbo Combo (HKD 288)巨人併可以自由配搭 🧀鐵板揀左芝士泡菜豚肋 🐔Wasabi Mayo炸雞(半隻) 炸物係主食 另外可以揀3款蔬菜伴食🍍▫️Mango Coolers (HKD 38)大大杯酸酸甜甜好開胃🍹飲啖可以再繼續作戰😝
▫️Prime Beef Grill (HKD 288)
Prime Beef Grill

▫️Jumbo Combo (HKD 288)
Jumbo Combo

▫️Mango Coolers (HKD 38)
大大杯酸酸甜甜好開胃🍹飲啖可以再繼續作戰😝
Mango Coolers
Prime Beef Grill
Jumbo Combo
Mango Coolers
2017-12-23 242 瀏覽
點知一試就感覺到,因為朋友遲到想先點小食涼拌蕃茄吃,樓面的店長就話冇蕃茄,再問其他小食就話全個餐牌小食都冇🤔。唔緊要,好彩坐多一陣朋友到場可以order,order完15分鐘眼見其他枱都已經放滿食物,我們追問另一店員,才見他走近店長身邊細語, 店長才慢慢從口袋裏拿出我們order 的手寫單把order食材入機,結果不到5分鐘食材就送到枱上,所以食飯唔想受氣記得唔好亂問人🙊,因為有人都幾少氣,但做服務性行業做到以上態度只會留唔到客
  • 涼拌蕃茄
兩個人食左$800,,我地散叫, 因為餐唔吸引而且選擇少。點知唔點餐就唔比前菜泡菜,爐邊d蛋同cheese都要每位加錢!d泡菜值幾多錢?食左8舊水連菜都無條,未見過唔點餐就唔比前菜既餐廳!仲要水都無杯!個散叫既菜籃簡直騙錢,得兩塊葉同大量用來伴碟既紅蘿蔔同青瓜!!D肉無一款好食,完全無味,d醬又少,差評!!!環境ok服務ok 不過這些都無用食物又貴又難食!我真系唔明白d好評系邊度黎,完全被水左!!!

D肉無一款好食,完全無味,d醬又少,差評!!!

2017-11-14
2017-11-01 423 瀏覽
這是位於尖沙咀的一間韓式食店,朋友帶我來到商場的7樓,我才知道原來這裏有那麼多的餐廳。那天約了比較多的朋友,所以食物選擇會比較多。我們先點了一些熟食。炸雞香脆多汁,但我覺得辣味炸雞的醬汁太辣。燒肉登場-我們點了上牛烤及牧場燒。食物種類多,肉類整體質素高,但需要一點烹調技巧。豬鞍的烹煮時間要耐一點,需要多一點耐性,而且要多注意,否則會燒焦。面對正立方體的肉眼,我們有點不知所措,店員建議我們先烤烤正方體的六面,然後再切開。若果嫌太生,切開後可以再烤一會。食物味道不錯,而且食物種類選擇多元化,很適合一群朋友一起去!
2017-10-25 365 瀏覽
一講居酒屋,大家都只會諗起日式居酒屋,細細份。其實韓國都有居酒屋,而且是大大份上。這間韓式居酒屋的一份燒肉有齊牛肉豬肉雞肉,而鍋物都是超大份,足夠同一大班朋友開心share。叫得居酒屋當然少不了酒精,除了韓國甜米酒外、更有韓啤,當然唔少得手工啤酒添!深海盛除左有海鮮之外,成個鍋仲有其他食材,好似豆腐、豆卜、泡菜、蘿蔔、紫洋蔥、白菜仔、大豆芽、椰菜、年糕,菜吸哂海鮮湯味,真係十分鮮甜,豆腐又嫩滑,我特別喜歡食呢度年糕,煙韌得黎有咬口,唔夠湯又可以店員加點湯。
2017-09-25 435 瀏覽
韓燒都算係我個人最喜愛既BBQ所以我食過既都唔少正正因為食得多知道有D咩分別呢間我認為最佳既係燒既體驗!! 佢個抽風機係一流的有時去到D餐廳個抽風機形同虛設又抽唔到風又鬆到就黎跌咁 而野食方面都都新鮮又大份 上牛烤(小牛排, 肉眼, 牛肩胛, 腹胸肉, 牛舌)叫左個上牛烤, 包左都幾多樣野食我地4個人食都夠!! 而且仲要唔係放題既質素 個人黎講最鐘意食既就係牛肩胛薄薄既一片但係牛味好足, 而且口感一流有點食和牛既感覺 最特別既我就係呢舊大牛肉冇D SKILL都唔識點處理好彩有店員指點後輕鬆EASY!!個牛味都好重下!! 愛牛人士必吃 厚切豬腩肉切好左一塊塊既豬腩肉易燒又好食最正係佢肉同脂肪既比例大約係6:4燒出黎又香又有肉食!!!值得推薦 原味+辣味炸雞半份食韓食點可以冇炸雞我地叫左半份, 一共有4隻雞件既部份都係上脾咬落去就知係新鮮出爐既產品!!我比較鐘意食佢個辣味炸雞好香, 辣唔算好辣, 但勝在味道真係比起其他更為出色!!
韓燒都算係我個人最喜愛既BBQ
所以我食過既都唔少
正正因為食得多
知道有D咩分別
呢間我認為最佳既係燒既體驗!!

佢個抽風機係一流的
有時去到D餐廳個抽風機形同虛設
又抽唔到風又鬆到就黎跌咁

而野食方面都都新鮮又大份

上牛烤(小牛排, 肉眼, 牛肩胛, 腹胸肉, 牛舌)
叫左個上牛烤, 包左都幾多樣野食
我地4個人食都夠!! 而且仲要唔係放題既質素

個人黎講最鐘意食既就係牛肩胛
薄薄既一片但係牛味好足, 而且口感一流
有點食和牛既感覺

最特別既我就係呢舊大牛肉
冇D SKILL都唔識點處理
好彩有店員指點後輕鬆EASY!!
個牛味都好重下!! 愛牛人士必吃

厚切豬腩肉
切好左一塊塊既豬腩肉
易燒又好食
最正係佢肉同脂肪既比例大約係6:4
燒出黎又香又有肉食!!!
值得推薦

原味+辣味炸雞半份
食韓食點可以冇炸雞
我地叫左半份, 一共有4隻
雞件既部份都係上脾
咬落去就知係新鮮出爐既產品!!
我比較鐘意食佢個辣味炸雞
好香, 辣唔算好辣, 但勝在味道真係比起其他更為出色!!
2017-09-18
2017-09-25 428 瀏覽
而家韓食店真係開到成行成市貴又有平又有今次食既呢間價錢算係中等但勝在環境同舒適度都一流空間感好足, 食落唔會覺得好迫同好CLOSE 今次叫左既有 芝士蛋醬鐵鍋飯超級RICH芝士同蛋漿!!! 淨係睇見都已經流哂口水將佢地MIX埋一齊之後, 每一粒飯都有芝士!!因為份量足既關係所以分幾個人吃都不成問題但最神奇係完全唔會覺得會膩!!證明佢芝士同蛋既比例非常合當!! 高麗人參雞湯食韓國野點可以唔叫人參雞湯飲呢個仲要係有D特別既人參雞湯就係佢入面會有米飯釀左入去完全係吸收哂人參雞湯既味道!!有少少似係粥既口感但因為入面仲有好多養生既材料成個人參雞湯即時升LEVEL既飽肚又好食!!!
而家韓食店真係開到成行成市
貴又有平又有
今次食既呢間價錢算係中等

但勝在環境同舒適度都一流
空間感好足, 食落唔會覺得好迫同好CLOSE

今次叫左既有

芝士蛋醬鐵鍋飯
超級RICH芝士同蛋漿!!! 淨係睇見都已經流哂口水
將佢地MIX埋一齊之後, 每一粒飯都有芝士!!
因為份量足既關係所以分幾個人吃都不成問題
但最神奇係完全唔會覺得會膩!!
證明佢芝士同蛋既比例非常合當!!

高麗人參雞湯
食韓國野點可以唔叫人參雞湯飲
呢個仲要係有D特別既人參雞湯
就係佢入面會有米飯釀左入去
完全係吸收哂人參雞湯既味道!!
有少少似係粥既口感
但因為入面仲有好多養生既材料
成個人參雞湯即時升LEVEL
既飽肚又好食!!!
2017-08-09
  • 高麗人參雞湯
  • 芝士蛋醬鐵鍋飯
2017-09-24 343 瀏覽
約朋友食飯最緊要就腳同坐得舒服今次搵左浦井絕對無揀錯啲食物樣樣都好睇又好食推介!一個叫Hana既餐(好似星期一至四先有)$168😍呢個餐包左1.韓式炸雞半份炸雞一共有五隻味道選擇,我今次揀既係蜜糖醬首先,啲皮係好脆但唔會覺得好厚,第二,個蜜糖醬真係好好味,第三,雖然係半份 但係有四大件,第四,底部有薯條食😋2.可可控呢個餐包埋既,預早15分鐘(叫起)即時整既,一定係又熱又脆熱辣辣既窩夫配兩大球綠茶雪糕,中間有啲果仁碎同可可米,女仔至愛!小食叫左炸芝士條啲芝士係咬落去之後可以拉到好長果種,我自己獨霸兩條✌️叫個沙律,清新一下---浦井沙律勁!大!碟!而且睇相都見到,絕對用料十足朋友想食人參雞湯補補我地無落鹽,直接飲佢最原本既味道如果可以再多啲湯就好啦 😋😋呢度真係地理位置一流下次我要黎食燒肉啊!
約朋友食飯最緊要就腳同坐得舒服
今次搵左浦井絕對無揀錯

啲食物樣樣都好睇又好食
推介!一個叫Hana既餐(好似星期一至四先有)$168😍
呢個餐包左1.韓式炸雞半份
炸雞一共有五隻味道選擇,我今次揀既係蜜糖醬

2.可可控
呢個餐包埋既,預早15分鐘(叫起)
即時整既,一定係又熱又脆

小食叫左炸芝士條
啲芝士係咬落去之後可以拉到好長果種,我自己獨霸兩條✌️
叫個沙律,清新一下---浦井沙律
勁!大!碟!
而且睇相都見到,絕對用料十足

朋友想食人參雞湯補補
我地無落鹽,直接飲佢最原本既味道
如果可以再多啲湯就好啦 😋😋

呢度真係地理位置一流
下次我要黎食燒肉啊!
2017-09-21 486 瀏覽
應該有一段長時間沒有吃韓燒,今次就來到isquare的浦井韓食居酒屋。 地方寬敞,不過對於4個人來說桌面的面積有點不夠用。 巨人併($288) 巨人併是完全按照你個人喜好併出來的菜色,主菜可選擇豬肋骨,年糕,五花腩。炸雞可以選味道,伴食有不同的蔬菜,最後是炸薯拼盤,真的花多眼亂。主菜的海鮮泡菜年糕,帶小小辣味,不過海鮮中竟有未開口的青口。 炸雞是蜜糖醬,醬汁濃稠,沾滿整隻雞翼,蜜糖醬味道甜香,我很喜歡這個醬汁。炸薯拼盤有薯條、薯角、薯餅、薯堡及蔬菜則選了粟米,菠蘿,秋葵。 牧場烤 ($288) 牧場烤有牛腹、牛舌、豬鞍架、豬腩肉和雞腿肉,還有蔬菜,如南瓜片、金菇菜、冬菇等等。最喜愛是豬鞍架,厚切的豬鞍,結實有咬勁。雖然燒肉期間可以用白蘿蔔清潔一下,但全程都沒有換烤盤的服務,引至燒至後期非常黑,因為太多焦了。 最後,抽風非常差,油煙根本吸不到,反而滴下來,要改善一下。沒想到炸雞反而比韓燒優勝。

地方寬敞,不過對於4個人來說桌面的面積有點不夠用。

巨人併($288)

巨人併

牧場烤 ($288)

巨人併
2017-09-21 442 瀏覽
難得出咗尖沙咀行街 心情好好 順便想搵間比較 好嘅餐廳坐低食下野傾下偈, 朋友仔之前 你嗰一次 浦井 介紹我嚟試下門口望入去裏面,見到係比較有時代感 裝修既 韓式燒烤格局牆上係一層層嘅 酒樽擺設, 枱與枱之間係 一張張大枱, 地方很寬敞不會覺得很侷促 擠迫, 最重要係佢哋嘅抽風設備很好不會有很大的油煙味道開咗爐之後, 同事會喺爐上面揸佢哋特別調製嘅蛋漿另一邊就會放 韓式泡菜跟住就會擺低生菜咁你食烤肉嘅時候就可以放喺生菜上面一齊食咁就唔會咁溜㗎啦呢一舊其實係一舊蘿蔔不過佢哋話呢個係一嚿擦子膠, 原因就係喺你燒烤嘅時候 個爐上面 有烤燶嘅燒焦物體, 就可以搵呢嚿擦紙膠喺個爐上面拆走佢㗎啦, 非常極之方便吖。食韓式燒烤點可能五點返到肥美嘅五花腩燒下呀?睇到嗎都係燒到兩邊都燶燶哋嘅時候嗰陣香烤嘅油脂味, 係非常之邪惡㗎, 當你食落口嘅時候一啲都唔會覺得好肥膩,仲要覺得好甘香添。 就算一直喊住減肥嘅我有你冇你都食咗先算啦。點咗個上烤牛拼盤$298勁抵 (有牛小排,肉眼,牛肩胛脊,胸肉,牛舌)超級大份呀有幾款牛, 仲要有大量嘅蔬菜, 我哋兩個女仔嚟食,其實食佢都夠曬飽幾款牛既 牛香味濃郁, 當中最

門口望入去裏面,見到係比較有時代感 裝修既 韓式燒烤格局

開咗爐之後, 同事會喺爐上面揸佢哋特別調製嘅蛋漿

另一邊就會放 韓式泡菜

食韓式燒烤點可能五點返到肥美嘅五花腩燒下呀?

就算一直喊住減肥嘅我有你冇你都食咗先算啦。

點咗個上烤牛拼盤$298勁抵
(有牛小排,肉眼,牛肩胛脊,胸肉,牛舌)

幾款牛既 牛香味濃郁, 當中最欣賞嘅就係 牛小排, 大大嚿兩邊 燒完再攤開佢 再燒, 之後一人分一半嚟食都食唔曬呀。

再嚟就係點咗個豬大腸, 口感很煙韌, 加上佢哋醃製嘅醬料野味非常,推介喔

食完一輪 烤肉之後, 真係要點返杯青檸沙冰解解濟😂😂 飲完冰涼又舒服