2015-07-01 884 瀏覽
好耐冇入元朗了,突然心血來潮就上咗巴士了 不過真係唔啱時候,因為天氣實在太熱了。。。禮拜日呀,條街感覺上都冇咩人 求其搵間購物中心行下都冇宜家咁辛苦 餓喇!就發記啦。坐咗冇幾耐我點嘅【蠔仔粥】就上檯喇,試試味道先。。。淡咗少少,加啲鹽先。。。都仲係淡,,再加啲胡椒粉,再加鹽。。。。。。。好清淡呀 天氣已經咁熱,啲粥又咁清淡,點算呀 都係老婆煲嘅粥好味啲 不過啲蠔都仲算有份量然後係【豬潤腸粉】。。。一樣咁健康,不過啲豬潤都仲算新鮮,煮得仲算嫩,切得都幾大件,就係淡啲囉 食到差唔多,見到坐隔離嘅阿叔,都叫咗豬潤腸粉。。。佢先問咗店員攞咗個碗仔,我想,一個人食粥,駛唔駛攞碗咁多餘呀。。。之後我見佢攞起支醬油就倒入個碗度,然後就夾起件豬潤擺入去了。。。。。。。。。明白了,學到野了 係時候走人了,不過應該冇下次了~
好耐冇入元朗了,突然心血來潮就上咗巴士了
求其搵間購物中心行下都冇宜家咁辛苦
餓喇!就發記啦。

蠔仔粥

天氣已經咁熱,啲粥又咁清淡,點算呀
都係老婆煲嘅粥好味啲
不過啲蠔都仲算有份量

豬潤腸粉

係時候走人了,不過應該冇下次了~
2015-06-21