2014-10-21 2997 瀏覽
對於我黎講海鮮無論點烹煮, 都係美味。朋友都笑我係一隻貓, 總知邊到有海鮮, 我都會搵到黎食。之前一日仲係台灣既上引水產到食緊海鮮, 第二日就黎呢到再食, 我估海鮮見到我都應該盡快掉頭走, 哈哈! 呢晚, 有小感冒, 不過我決定唔理, 二話不說先黎一個 Fish & Chips,炸法唔係英式既脆漿炸,用既係麵包糠,所以唔會有厚漿,上檯一陣都唔會覺得油膩。加上有3款醬,包括茄醬,熱辣辣既魚同薯條,味道同感覺都好,簡直就係comfort food~果然係美國菜,呢個Grilled chicken salad既份量就已經說明一切。其實我覺得好美味尤其是食完個 "炸物",真係需要一個沙律黎清清味雷。。。。。不過我地既重頭戲係呢個。。。。海鮮藍!因為天氣開始轉涼,因為有小感冒,因為所有少少既原因,我地決定唔食seafood platter on ice,我估未食完就已經會好凍~就係因為怕凍,我地叫呢個Seafood in a bag,再加上cajun garlic butter, 微辣,唔食辣既人都一定可以接受到。。。個人少少提議,用手食!係。。。。係用手食,咁先夠好味,儀態,噢。。。放埋一邊先
Fish & Chips

Grilled Chicken Salad
Seafood Platter - 5 types with Cajun Garlic butter
因為天氣開始轉涼,因為有小感冒,因為所有少少既原因,我地決定唔食seafood platter on ice,我估未食完就已經會好凍~就係因為怕凍,我地叫呢個Seafood in a bag,再加上cajun garlic butter, 微辣,唔食辣既人都一定可以接受到。。。個人少少提議,用手食!係。。。。係用手食,咁先夠好味,儀態,噢。。。放埋一邊先啦,enjoy 左先啦~

我地叫左係5款海鮮,有king prawn, 扇貝,翡翠螺,長腳蟹,蜆。。。。仲有薯仔同粟米!OH,呢D加埋個汁先正呀!
2014-10-20
Fish & Chips