2013-11-07 3665 瀏覽
朋友介紹呢間餐廳話有蠔食,其實都好耐無食過蠔,費事過海所以就黎左銅鑼灣。呢到氣氛唔錯,尤其是三五知己,地方唔算大,服務都算窩心架。呢晚去到其實係病病地,應該係中暑,所以個胃又悶,又發燒,又頂住食唔到野。工作上又忙(係搬辦公室之前一星期),最緊張既時刻,其實食咩都冇胃口。不過咁,飯始終要食,我地叫左每人3隻蠔,佢地都有幾多選擇,是晚我記得都有成10款,我當然主攻澳洲既Smoky Bay, Coffin Bay同Tasmania。隻隻都好新鮮而且又夠海水味,食落不知幾醒神,胃口都返左黎,完全唔需要加任何汁醬,幾滴檸檬汁即可。主食我地叫左一個大蝦既意粉,微辣,刺激到食慾但又唔會過份地辣,隻蝦好大隻而且燒得好香,蝦味好濃。另外一個係Risotto,好似係蟹肉,我覺得好味架,而且我都食左唔少,如果唔好食,以我個頂住,點會食得落。其實有時間,我都想試下佢個Semi-buffet lunch,只係$88起,但係佢既品質都唔差真係值得一試~
fresh oyster
2013-09-13