2013-06-05 14 瀏覽
昨天同老婆相識記念日,本來仲諗緊去邊處慶祝,眾所週知:《女仕們》對環境及氣氛相當敏感,令到我十分頭痛,諗住都係要去山頂book位時望向對面窗外,俾我發現到對面餐廳户外環境好有突色喎,又其架(户外搖籃車)!《十分OK》餐牌内有(生,熟)食品都有好多選擇,係尖沙咀日本餐比較少有,食物質數及用料(高級),味道及買相好有水準(應該下咗唔少功夫)!自選刺身拼盤(夠新鮮)牛油果軟殼蟹卷(即叫即包,食落暖暖地加沙律醬食都好香囗)不過製作需時!酒煮大蜆(好香清酒味,蜆肉好鮮甜)(每天唔多,售完即止)安格斯牛扒餐(牛扒咬落囗感一流再配特制汁醬,好味道呀)香辣海鮮拉麵(海鮮煎香再配香辣豬骨湯底)(仕應話香辣粉係自家製的所以會幾辣吓,我就覺得少少辣啦,不過食落幾有層次感)自家制水蜜桃茶(茶香唔苦澀)味道方面(凍飲好飲過熱飲囉)當晚仲送咗個香蒜牛柳粒俾我地食,免費嘢都好有水準好好味(咬落啲牛肉汁爆出來)(為期有限,新張期内)是晚消費$600,以晚飯計,尖沙咀區算中等啦!開業得3天,唔怪得之我啲朋友們都冇提起過啦!
自選刺身拼盤(夠新鮮)
酒煮大蜆(好香清酒味,蜆肉好鮮甜)(每天唔多,售完即止)
安格斯牛扒餐(牛扒咬落囗感一流再配特制汁醬,好味道呀)
香辣海鮮拉麵(海鮮煎香再配香辣豬骨湯底)
自家制水蜜桃茶(茶香唔苦澀)味道方面(凍飲好飲過熱飲囉)

是晚消費$600,以晚飯計,尖沙咀區算中等啦!
開業得3天,唔怪得之我啲朋友們都冇提起過啦!
2013-06-01
紀念日
  • 刺身壽司拼盤,香橙焗銀雪魚,牛肋骨山賊燒,燒茄子