2011-06-12 162 瀏覽
天氣開始熱 , 加上附近街坊都放棄偉記改去金時 , 話味道唔錯兼有優惠 , 所以就由根記改金時七點半去到 , 門口個圍裙阿姐問我幾多人 , 我話三個 , 佢就叫我等一等 , 於是就企係門口等 , 點知十分鐘後 , 另一個男侍應又問我幾多個人 , 先至識得補番張手寫籌俾我 , 我話頭先巳經同阿姐講左啦 , 點解會叫個唔識登記既廚房阿姐負責 , 真係越等越火滾 ,如果兩個鋪位都顧唔掂 , 裝修得幾靚都無用 , 究竟想留客定趕客架 huffy:不過 , 味道得確好過以前 , 進步左 , 乳鴿雖然細隻 , 但皮脆肉嫩 , 又好味 ( 根記近排的鴿真係咸左好多 ) ,阿媽話小菜比以前大碟 , 紫羅駝鳥/大班兩味也可以 , 只係燒肉真係好咸 , 我覺得干炒肉片河味道一般 ,公司樓下間茶餐廳仲好食 , 但係阿媽話還可以 希望佢地好好利用大熱天時呢個優勢留住街坊的心 , 如果出品服務唔得真係減價都無用

公司樓下間茶餐廳仲好食 , 但係阿媽話還可以

2011-06-11
父親節